ciasto - 164325 przepisów (strona:4728/10955)

Truskawkowiec bez pieczenia - potrzebujesz tylko 4 składniki ! 252

pieczenia i warstwą herbatników. Wylać mus truskawkowy i rozsmarować. Przykryć kolejną warstwą herbatników i włożyć do lodówki na 20 minut lub dłużej do czasu wystudzenia i tężenia pozostałych galaretek. Ciasto wyjąć z lodówki. Ułożyć pozostałą połowę truskawek pokrojonych na mniejsze części. Całość zalać tężejącą galaretką. Ciasto schłodzić w lodówce kilka godzin. Smacznego! Zapraszam was również do odwiedzania  mojego Facebooku

Kulinarne przygody
Pierogi z twarogiem i porem 118

świetnie sprawdza się jednak w daniach wytrawnych - także w pierogach. Dlatego dziś pokażę Wam przepis na pierogi z twarogiem i porem. Pierogi z twarogiem i porem - przepis Do przygotowania ciasta będą Ci potrzebne: 500g mąki semoliny, 2 łyżki oleju rzepakowego, ok. 1 szklanka gorącej wody. pół łyżeczki soli. Do przygotowania farszu będą Ci potrzebne: 600g twarogu półtłustego, 2-3 pory(...)smaku. 1. Mąkę wysyp na blat i wymieszaj z solą. Na środku kopczyka zrób dołeczek, wlej do niego dwie łyżki oleju i wodę, wymieszaj lekko łyżką, a następnie zagnieć ciasto, po czym zostaw je pod przykryciem na 30 minut. 2. Twaróg rozdrobnij widelcem. 3. Posiekaj białe części porów. 4. Na patelni rozgrzej masło i przesmaż posiekane pory. 5. Ostudzone pory

Z notatnika dietetyka
Naleśniki po chłopsku 144

przyjęcie. Robi się je szybko i sprawnie, są niedrogie i przepyszne, a składniki farszu można dowolnie modyfikować według własnych preferencji smakowych. Czego chcieć więcej?       Składniki: CIASTO NA NALEŚNIKI: 2 jajka 1/2 szklanki mleka 1/2 szklanki wody 3/4 szklanki mąki pszennej (najlepiej krupczatki) 1 łyżka oleju szczypta soli + olej do smażenia FARSZ: 1 niewielka cukinia pół łyżeczki masła(...)opcjonalnie pieczarki podsmażone z cebulką DODATKOWO: 4 łyżki startego żółtego sera 1 łyżka posiekanego szczypiorku ketchup i ulubiony sos np sos czosnkowy PRZEPIS TUTAJ       *** Wszystkie składniki ciasta umieszczamy w misce i dokładnie mieszamy, aż powstanie jednolite ciasto *** *** Na rozgrzanym oleju smażymy naleśniki *** *** Cukinie myjemy osuszamy i kroimy w cieniutkie plasterki *** *** Na patelni roztapiamy masło i podsmażamy

Blog z Apetytem
Bajgle z sezamem 123

szkl. letniej wody Mąkę przesiewamy do miski. Dodajemy sól, dokładnie mieszamy. Dodajemy cukier, suche drożdże, jajko oraz mleko z wodą. Składniki mieszamy. Dodajemy olej. Dokładnie wyrabiamy na gładkie, elastyczne ciasto. Gotowe przykrywamy w misce ściereczką, odstawiamy do wyrośnięcia na około 1-1,5 godziny. Wyrośnięte ciasto ponownie krótko zagniatamy. Dzielimy na około 8-10 kawałków. Z każdego z nich formujemy(...)około 70cm) wałeczek. Składamy go na pół i owijamy wokół siebie. Formujemy okrągłego bajgla. Końce sklejamy ze sobą. Gotowe bajgle układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce/blaszkach (uwaga, ciasto urośnie, nie układamy bajgli zbyt blisko siebie). Przykrywamy ściereczką i odstawiamy do napuszenia na około 30 minut. Po tym czasie bajgle smarujemy wodą z miodem. Oprószamy dosyć obficie sezamem. Wstawiamy

Smaki Na Talerzu
Chleb Mantovane 186

charakterystyczne nacięcie przed wypiekiem. Które po wypieku tworzy, coś w rodzaju pnia. Skórka chleba mantuańskiego jest chrupiąca i lekko złocista, natomiast środek biały i zwarty. Właśnie dlatego, że ciasto jest z małą ilością wody. Na zakończenie mojej przydługiej wypowiedzi i jakże nudnej wypowiedzi, życzę Ci smacznego z Chlebem Mantovane. Składniki Mąka 00 400 gram Manitoba 100 gram Suche drożdże(...)gram Oliwa z oliwek 30 ml Woda 220 ml Sól 10 gram Miód 1 łyżka Przepis na Chleb 00 Przygotowanie Po pierwsze wszystkie składniki bardzo dobrze wymieszaj i ugniataj ciasto, aż będzie nieziemsko elastyczne. Po drugie utwórz kulę, włóż je do miski, skrop oliwą z oliwek, przykryj i odstaw na jakieś 120 minut. Pamiętaj, to 2❗❗❗ godziny, musisz mieć piwo

RafalCook
Knedle z truskawkami i serem 193

mięsa. Dla wielu dorosłych knedle z owocami to wspomnienie z dzieciństwa. A Babcine knedle z truskawkami to niedościgniony wzór, który chcemy odtworzyć. Jak zrobić dobre knedle z truskawkami? Ciasto na knedle to podstawa, powinno być miękkie i delikatne tak samo jak na kopytka. Jak zrobić knedle z truskawkami Knedle z truskawkami dzielą się na kilka grup. Mamy knedle z truskawkami(...)mrożonymi, świeżymi. To jeżeli chodzi jakie nadzienie do knedli. Jeżeli chodzi o ciasto na knedle mogą być knedle bez ziemniaków, knedle z mąką ziemniaczaną i knedle z truskawkami i serem. Jeżeli chodzi o ostatnie to są knedle z serem i mąką ziemniaczaną czyli knedle bezglutenowe. Czym polać knedle z truskawkami?   Zapraszam na przepis 🙂           Knedle

Dieta moja pasja
Biała Czekolada - Kompendium wiedzy o słodyczach 108

Czekolada, cukierki, ciasteczka, ciasta? Którego typu fanami słodkości jesteście? Nie wiemy czy wiecie ale w internecie jest takie słodkie miejsce BIAŁA CZEKOLADA , gdzie znajdziecie mnóstwo ciekawostek na temat słodyczy! Zdecydowanie jest to strona, którą warto poznać jeśli wszelkie słodkości kochacie tak jak my. Oprócz strony internetowej zajrzyjcie koniecznie także na Instagram @biala_czekolada_pl aby być z nowinkami na bieżąco

Candy Pandas
DROŻDŻOWE ROGALIKI Z SEREM 97

łyżki mąki i wszystko porządnie wymieszać. Postawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia.  Do wyrośniętego rozczynu dodać mąkę, lekko roztrzepane jajko, roztopione masło, sól i pozostały cukier, zagnieść ciasto lub wyrobić robotem z odpowiednimi hakami do ciasta drożdżowego. Dobrze zagniecione odstawić w ciepłe miejsce , aby podwoiło swoją objętość. Na stolnicę podsypaną odrobiną mąki wyłożyć wyrośnięte ciasto, podzielić

Zrób to smacznie
Grzanki z grillowanym bakłażanem i oliwkami 160

miodu kilka oliwek kalamata (lub czarnych) 60 g. sera manouri (lub fety) sól, pieprz Drożdże rozpuść w wodzie (temperatura 24-26°C). Dodaj mieszankę chlebową, wymieszaj, a następnie wyrabiaj ciasto przez 10 minut. Pozostaw ciasto w misce, pod przykryciem na 30 minut. Uformuj z ciasta chleb i przełóż do formy keksowej posmarowanej odrobiną oleju. Przykryj chleb ściereczką i odstaw

Delicious Place
Gdzie zjeść we Florencji? 110

stolik jest całkiem szybkie i przyjemne. Z króciutkiego menu (zaledwie 7 pozycji) postanowiliśmy wybrać klasyki czyli calzone i pizzę calabrese . W obu przypadkach trafiliśmy bez pudła – idealne ciasto i świetne dodatki. A potem człowiek żałował, że tak szybko się skończyło i że miał za mało miejsca w żołądku. L’antica Pizzeria da Michele Piazza del Mercato Centrale(...)się w okolice Mercato Centrale, a konkretniej do Pizzerii Da Michele, która już od 150 lat karmi wszystkich głodnych wspaniałą pizzą . W tym wypadku postawiliśmy na absolutną klasykę. Zarówno ciasto jak i składniki bronią się tutaj same. Warto zwrócić uwagę, że pizza jest naprawdę spora. My dobraliśmy jeszcze parę tradycyjnych, smażonych przystawek i po wszystkim musieliśmy zafundować sobie małą siestę

okolicepalnika.pl
Magdalenki. 122

małych obrotach miksera. Następnie skórkę otartą z cytryny. Na koniec dodajemy rozpuszczone masło (wystudzone). Miksujemy tylko do połączenia się składników. Specjalną formę na Magdalenki smarujemy tłuszczem i przekładamy ciasto do 3/4 wysokości foremek. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 C (grzałka góra-dół) i pieczemt 5 minut, następnie zmniejszamy temperaturę do 150 C i pieczemy kolejne 10 minut. Czas pieczenia

To co lubię - gotuję i polecam
Syrniki ukraińskie z syropem klonowym 125

świeże truskawki (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania: Twaróg rozgnieć widelcem na plastyczną papkę. Pamiętaj by użyć twarogu niemielonego! Dodaj jajko, mąkę, cukier i olejek waniliowy, połącz mieszając widelcem. Jeśli ciasto jest zbyt rzadkie, dosyp jeszcze trochę mąki. Będzie klejące, ale powinno się formować na blacie oprószonym mąką. Dłońmi uformuj z masy równy rulon, pokrój nożem na plasterki. Każdą część uformuj(...)plastyczn\u0105 papk\u0119. Pami\u0119taj by u\u017cy\u0107 twarogu niemielonego! Dodaj jajko, m\u0105k\u0119, cukier i olejek waniliowy, po\u0142\u0105cz mieszaj\u0105c widelcem. Je\u015bli ciasto jest zbyt rzadkie, dosyp jeszcze troch\u0119 m\u0105ki. B\u0119dzie klej\u0105ce, ale powinno si\u0119 formowa\u0107 na blacie opr\u00f3szonym m\u0105k\u0105.","text":"Twar\u00f3g rozgnie

ProstePesto.pl
Zebra śmietankowo-truskawkowa 120

Zebra śmietankowo-truskawkowa to propozycja na pyszne ciasto bez pieczenia. Przygotowuje się je na herbatnikach, a jego sercem są dwie masy: truskawkowa i śmietankowa. Składniki Spód: herbatniki masło Mus truskawkowy: truskawki galaretka truskawkowa Masa śmietankowa: 1 śmietanka 30% (250 ml) 200 g mascarpone galaretka cytrynowa Przygotowanie Herbatniki pokruszyć i wymieszać z roztopionym masłem. Masą herbatnikową wyłożyć spód tortownicy. Truskawki zblendować

Wasze Przepisy

Proponowane wyszukiwania