ciasto - 164325 przepisów (strona:4727/10955)

Placki z czerwonej cebuli 112

dania) Przygotowanie : Cebulę pokrój w krążki , a następnie rozdziel je, aby krążki były osobno. Do miski dodaj mąkę i wszystkie przyprawy, dolej wodę i wymieszaj. Powinno się stworzyć gęste ciasto o konsystencji śmietany. Do ciasta wrzuć cebulę i wymieszaj, aż ciasto pokryje krążki. Odstaw na 10-15 minut. W tym czasie przygotuj dip kolendrowy. Do misy blendera dodaj wszystkie podane

nietylkopasta.pl
Ciasto kokosowe z borówkami  266

ciasto odmieniło moje życie! Ma ono sporą zawartość białka a małą ilość węglowodanów i kalorii (dodatkowo jest bezglutenowe). Wilgotne w konsystencji, odrobinę przypominające sernik (właściwie niektórym udało się go nazwać sernikiem). Można go podawać z polewą lub ją pominąć jeżeli chcemy aby ciasto dłużej postało na zewnątrz. Składniki: 8 jajek 90g mąki kokosowej (może też być mąka kokosowa wymieszana(...)jednolitą masę a następnie dodać pozostałe składniki (bez borówek). Masę wylać do formy a na wierzch wyłożyć jagody. Całość piec 35 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni. Ostudzone ciasto posmarować polewą

Mohiella
Sernik na zimno na serkach homogenizowanych 464

SLODKIEOKRUSZKI możecie zamówić te kawy z 10% zniżką Jak przygotować sernik na serkach homogenizowanych? Przygotowanie sernika na zimno na serkach homogenizowanych jest niezwykle proste i szybkie. Spróbujcie. To idealne ciasto na letnie, gorące dni. Składniki: 800 g waniliowego serka homogenizowanego (u mnie 2 x 400 g) 2 galaretki cytrynowe 400 ml wody Dodatkowo: 1 galaretka truskawkowa 350 ml wody Przygotowanie

Słodkie okruszki
Serowe placuszki 154

serka śmietankowego są niezwykle puszyste, delikatne, piankowe. Po prostu rozpływają się w ustach. Jeżeli nie macie syropu klonowego, lub słodkie placuszki dużo bardziej Wam odpowiadają, możecie dodać do ciasta 2-3 łyżki cukru. Dla mnie w tej wersji były za słodkie (zdecydowanie preferuję je tylko z 1 łyżką cukru). Placuszki te robiłam już kilka razy i zawsze pierwsza partia (niczym(...)naleśniki) wydaje się nieco problematyczna przy przewracaniu (nie potrafię stwierdzić czy to kwestia niedobranej temperatury, zbyt szybkiej chęci obracania placków czy po prostu ciasto jest zbyt „świeże”). Kolejne jednak wychodzą już idealnie. Ogólnie to smażę je beztłuszczowo na nieprzywierającej patelni, na samym początku, smaruję jednak patelnię olejem, rozprowadzając niewielką jego ilość za pomocą ręcznika papierowego. Co jest istotne

Smaki Na Talerzu
Deser truskawkowy na chrupiącym spodzie 120

Kiedy lato za oknem, to w taką pogodę świetnie wpasuje się deser truskawkowy na chrupiącym spodzie. Lekkie i ożywcze truskawki z dodatkiem ricotty, chrupiący spód i

Słodki sentyment
Pyszne jagodzianki 121

Sprawdzony przepis na pyszne i puszyste jagodzianki z ciasta drożdżowego. Idealna przekąska na letnie drugie śniadanie, podwieczorek lub piknik na łonie natury. Składniki 500 g mąki 2 jajka 0,5 szkl cukru pudru 1 czubata łyżka masła 50 g drożdży 1 szkl. mleka szczypta soli 1 cukier waniliowy Przygotowanie Drożdże rozetrzeć z 1 łyżką cukru pudru i 1 łyżką mąki

Wasze Przepisy
Ciasteczka rozmarynowe z rodzynkami, orzeszkami piniowymi i parmezanem 79

oliwek 1 jajko 190 g mąki pszennej tortowej garść rodzynek szczypta pieprzu   Wykonanie Orzeszki posiekać. Zetrzeć parmezan. Wszystkie składniki umieścić w robocie, mikserze lub zagnieść ręcznie. Z zagniecionego ciasta uformować kulę, owinąć w folię i umieścić na godzinę w lodówce. Stolnicę podsypać mąką, schłodzone ciasto rozwałkować i wykrawać małą szklaneczką lub foremką kółka lub po prostu odrywać kawałki ciasta

Raj dla Podniebienia
Torcik czekoladowo – orzechowy i taka zwykła historia o Nim i o Niej 100

szkoda, że życia nie da się powtórzyć, przeżyć ponownie. Bo gdyby można było, chciałabym, aby Moja Babcia i Mój Dziadek mogli zakochać sie w sobie jeszcze raz. Składniki czekoladowe ciasto 1,5 szklanki mąki pszennej tortowej 3/4 kostki masła 1,5 szklanki cukru pudru 3 jajka 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady 1 łyżka śmietany 18% 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia(...)papierem do pieczenia i smarujemy boki masłem. Podsypujemy bułka tartą. Masę przekładamy do tortownicy i pieczemy w 180C przez ok. 45-50 min do “suchego patyczka”. Przestudzone ciasto dzielimy na 3 równe części. Każdy blat smarujemy ulubioną konfiturą. Mascarpone mieszamy z kremem z orzeszków (mieszałam łyżką). Masę wykładamy na blat wysmarowany konfiturą, przykładamy kolejny blat ciasta, lekko docisakmy

Raj dla Podniebienia
Chleb “Mój” na zakwasie żytni z rozmarynem i żurawiną 100

Ostatnio w każdy weekend piekę domowy chleb. Traktuję to jako element relaksacyjny. Przygotowywanie ciasta na chleb odpręża mnie. Sama stworzyłam przepis na zakwas żytni, sama skomponowałam przepis na chleb. Bo w próbowanych przepisach wciąż i wciąż czegoś mi brakowało. Zdałam się na całkowity eksperyment. Chleb się udał i smakował wybornie z dodatkiem aromatycznego rozmarynu i słodkiej suszonej żurawiny. W chwilach(...)łyżeczki soli himalajskiej 1/2 łyżeczki suszonego rozmarynu garść suszonej żurawiny mąka pszenna do podsypania Wykonanie Wszystkie składniki umieszczamy w misie miksera. Zakładamy końcówkę z hakiem i wyrabiamy ciasto kilka minut. Koszyczek do chleba (ja użyłam durszlaka) wykładamy lnianą ściereczką, podsypujemy mocno mąką pszenną i przekładamy do niego zarobione ciasto na chleb. Okrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce. Mój chleb

Raj dla Podniebienia
Chleb żytni “ulubiony” Hamelmana 88

płaskie łyżki 0,5 szklanki letniej wody + 2 łyżki Składniki na zaczyn mieszamy przez 2-3 minuty i odstawiamy na ok. 14-16h w ciepłe miejsce, aby dojrzał. ciasto chlebowe cały zaczyn 115 g mąki żytniej 720 150 g mąki pszennej chlebowej 750 200 g wody 17 g soli 3 g drożdży instant Do misy miksera wkładamy wszystkie składniki(...)Wyrabiamy ciasto (końcówką haka) przez około 3 minuty. Misę przykrywamy i odstawiamy w ciepłe miejsce na 1h. Następnie wyrośnięte ciasto oprószamy lekko mąką, formujemy okrągły bochenek i umieszczamy go w koszyczku/durszlaku wyłożonym ściereczką i mocno podsypanym mąką. Ponownie odstawiamy na 1h do wyrośnięcia. Garnek żeliwny w stawiamy do piekarnika i nagrzewamy w temperaturze 220C. Do nagrzanego garnka przerzucamy bochenek, ostrą

Raj dla Podniebienia
CHLEB OWSIANY Z SIEMIENIEM LNIANYM 95

pestki dyni do posypania wierzchu Wykonanie W małej miseczce rozpuść drożdże z cukrem, łyżką mąki i niewielką ilością wody. W misie umieść wszystkie pozostałe składniki, dodaj zaczyn i wyrób ciasto. Powinno być luźne, ale łatwo odklejające się od dłoni. Ciasto przełóż do małej foremki keksowej wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch ciasta posmaruj mlekiem i tak wykończone posyp ulubionymi ziarnami: słonecznikiem

Raj dla Podniebienia
Tarta ze szpinakiem i suszonymi pomidorkami 100

jest już przypadkiem gotowa. Bo zapach roztacza cudowny! Prosta i szybka w przygotowaniu. Tak naprawdę niewymagająca większego nakładu pracy. Czasem w ramach oszczędności czasu można się skusić na gotowe ciasto, dodać kilka prostych składników i wyczarować coś smacznego. Ta tarta ma w sobie jedynie podsmażony szpinak i pokrojone suszone pomidory. Składniki 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego 4-5 garści świeżych(...)patelnię wlewamy 3-4 łyżki zalewy z suszonych pomidorków, wrzucamy szpinak i podsmażamy. Pomidory suszone kroimy na małe kawałki i dorzucamy do szpinaku. Formę do tarty (standardową) wylepaimy ciastem francuskim. Wykładamy podsmażony szpinak z suszonymi pomidorami. Przygotowujemy masę śmietankową. Śmietanę mieszamy z jajkiem oraz startym serem. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i przyprawami. Można dodać więcej przypraw, aby masa

Raj dla Podniebienia
ROLADA TRUSKAWKOWA (bez glutenu, białego cukru) 169

Sezon na truskawki trwa więc nie może tutaj zabraknąć pięknego ciasta z ich udziałem! Znów postanowiłyśmy zrobić roladę, która również wyszła bardzo smacznie jak i efektownie 😍 Na naszym profilu n IG ( tutaj ) możecie zobaczyć na zdjęciach etapy jej wykonywania 💜     Składniki (26x36cm): Biszkopt - 4 średnie jajka -50g ksylitolu -50g mąki migdałowej -50g skrobi kukurydzianej

Candy Pandas
SERNIK TRUSKAWKOWY NA ZIMNO 214

sztywnej piany z białek  dodawać małymi porcjami cukier, dalej ubijając. Dodawać po jednym żółtka, nie przestając ubijać. Obie mąki przesiać, dodać do piany, delikatnie wymieszać najlepiej łyżką. Ciasto wylać do formy wyłożonej papierem do pieczenia.   Piec w temperaturze 160 -170 C  około 35-40 minut (do tzw. suchego patyczka).   Masa Serowa Śmietanę ubić na sztywno, pozostałe

RAROSSA

Proponowane wyszukiwania