Syrniki ukraińskie z syropem klonowym

Syrniki ukraińskie z syropem klonowym

Syrniki ukraińskie z syropem klonowym

Placuszki twarogowe przygotowałam kilka razy zanim dopracowałam przepis, wreszcie opanowałam je do perfekcji. Wychodzą złociste z chrupiącą otoczką à la skorupka słynnego deseru Crème brûlée, natomiast w środku są puszyste i mięciutkie. Smakują delikatnie waniliową nutą, zdecydowałam się serwować je prosto – polane syropem klonowym i podane z drobno pokrojoną polską truskawką. Nic więcej nie trzeba, to spełnienie pysznej zachcianki. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Syrniki – pus... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu ProstePesto.pl

Warto przeczytać

Czego jeszcze nie wiesz o truskawkach, ciekawostki, kalorie i przepisy!

Znana wszystkim truskawka, a właściwie poziomka truskawka, to uzyskany ponad 300 lat temu na dworze francuskim mieszaniec dwóch gatunków poziomki.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.