ciasto - 164325 przepisów (strona:4688/10955)

Jabłka pod kruszonką owsiano-kokosową 106

Szarlotka to jedno z moich ulubionych ciast. Jego przygotowanie wymaga jednak trochę czasu, a tego nie zawsze mam pod dostatkiem. Czasem więc idę na łatwiznę i przygotowuję prostszy, choć równie pyszny deser - jabłka pod kruszonką. Łatwiej się chyba nie da - nie trzeba czekać na wyrośnięcie ciasta ani pilnować, aby ciasto dobrze się upiekło. Lista składników też jest krótsza. Ten deser

Z notatnika dietetyka
Bez jakich przypraw nie ma Świąt Bożego Narodzenia? 129

kulinariów znajdzie coś dla siebie. Jakich przypraw nie może zabraknąć podczas świątecznych przygotowań?  Cynamon, kardamon, anyż…? Czym jeszcze pachną Święta?  Anyż  Idealny dodatek do piernika, miodowych ciast, anyżowych ciasteczek. Idealnie sprawdza się też jako składnik marynaty do świątecznych wędlin i mięs. Anyż ma też swoje cenne właściwości. Uspokaja żołądek, jelita, łagodzi problemy z górnymi drogami oddechowymi. Cynamon(...)serniki, rozgrzewające napoje. Cynamonowe ma też cenne właściwości zdrowotne. Przyspiesza przemianę materii, poprawia procesy trawienia i reguluje pracę nerek. Goździki Nadają potrawą korzenny smak i piękny zapach. Idealne do ciast, pieczeni czy świątecznych likierów. Czy wiedzieliście, że goździki mają też właściwości zdrowotne? Można nimi leczyć ból zęba lub niwelować przykry zapach z ust. Łagodzą też wzdęcia.  Wanilia Jej aromat

Słodkie okruszki
Proste ciasteczka budyniowe 80

bardzo proste i szybkie w przygotowaniu. Składniki 250 g mąki 250 g masła 100 g cukru pudru 1 cukier waniliowy 3 opakowania budyniu waniliowego Przygotowanie Z podanych składników zrobić ciasto i włożyć do lodówki na pół godziny. Po wyciągnięciu z lodówki formować małe kulki i docisnąć widelcem. Piec w temp. 190° C przez 15 min. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem

Wasze Przepisy
Szarlotka amerykańska: doskonała tradycja smaku w twoim domu 101

tworzą arcydzieło smaku Aby przygotować szarlotkę amerykańską, będziesz potrzebować kilku kluczowych składników. Oczywiście, podstawą są świeże, soczyste jabłka, które nadają deserowi niezrównany smak. Oprócz tego, potrzebujesz owsianki, która doda ciastu niezapomnianej konsystencji i chrupkości. Podstawowe składniki: Świeże jabłka (najlepiej kwasne odmiany) Owsianka Cynamon Cukier Mąka Masło Przygotowanie: krok po kroku Przygotowanie szarlotki amerykańskiej może wydawać się skomplikowane, ale nic bardziej

Ania i Marcin gotują
Nasza książka "Zdrowe Słodkości na każdą porę roku" 100

dostosowane są do produktów dostępnych w tych okresach. ➤Przepisy są stopniowane według trudności. Każda pora roku zaczyna się od łatwych typu owsianki, placuszki, naleśniki. Dalej są ciastka, muffiny, następnie ciasta, serniki a na końcu nasze ulubione torty. Uwaga! Ogłoszenie! Odbędą się warsztaty związane z przepisami z naszej książki. Po więcej informacji zapraszamy TUTAJ na stronę wydarzenia

Candy Pandas
Listopadowe tartaletki z jabłkiem i serem pleśniowym 108

otulających listopadowych smakowitości są jabłkowe tartaletki w ytrawnej wersji. Mocny owocowy smak równoważy czerwona cebula, tymianek i kołderka z sera z niebieską pleśnią, który dodaje finezji i przytulności. Kruche ciasto, wyraziste nadzienie oblane listopadową mgłą i masą śmietanowo-jajeczną, która zespala wszystkie składniki farszu. Ja dodałam surową cebulę ale myślę, że podsmażona dodałaby całości wiecej słodyczy i tak też właśnie(...)kocem lub przy stole z ulubionymi ludźmi, koniecznie spróbuj tych jesiennych tartaletek z jabłkiem i serem pleśniowym. Tartaletki z jabłkiem i serem pleśniowym na 4 porcje Potrzebujesz: Na ciasto: 110g mąki 50g masła 2 łyżki zimnej wody szczypta soli Nadzienie: 1 duże słodkie jabłko 1 czerwona cebula 1 ząbek czosnku przeciśniety przez praskę 1/2 łyżeczki tymianku 1 kopiasta łyżeczka musztarty

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Ciasteczka z dżemem 83

będziesz robić je co tydzień! Składniki 2 szklanki mąki pszennej 3 łyżki jogurtu naturalnego 200 g masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia Dodatkowo dżem Przygotowanie Zagnieść składniki na ciasto, rozwałkować cieniutko (urośnie w trakcie pieczenia) podsypując je trochę mąką z dwóch stron. Pokroić na kwadraty, do każdego nałożyć trochę dżemu, przeciwlegle rogi zagiąć. Piec w temperaturze

Wasze Przepisy
Niemieckie pierniczki Lebkuchen 85

łyżek soku z cytryny Niemieckie pierniczki Lebkuchen, przygotowanie: Wymieszać mąkę, migdały, proszek, sodę i przyprawy. Masło rozpuścić z miodem, często mieszając. Lekko ostudzić. Połączyć wszystkie składniki łyżką lub mikserem - ciasto będzie lepkie i miękkie. Odstawić na 20-30 minut lodówki, by schłodziło się i bardziej stężało. Jeśli po tym czasie wciąż będzie lepkie, chłodzić dłużej, aż da się formować(...)ciasta formować 30 małych kuleczek, układać na blaszce w odstępach. Każdą kuleczkę spłaszczyć dłonią. Jeśli ciasto mocno się lepi, formować pierniczki zwilżonymi dłońmi. Piec w 180 C przez 12-15 minut - zbyt długie pieczenie spowoduje, że będą zbyt twarde. Gotowe pierniczki są mięciutkie, podczas studzenia mocno stwardnieją - to normalne. Po wystudzeniu należy oblać je lukrem z cukru pudru i soku

Lekcje w kuchni
Naleśniki bez jajek 120

około 10 naleśników) Mleko wlewamy do miski razem z wodą i olejem, dokładnie mieszamy. Dodajemy do tego mąkę, sól, znowu mieszamy (najlepiej mikserem), aż do uzyskania gładkiej konsystencji. Ciasto odstawiamy na jakieś 30 minut, żeby odpoczęło. Przed usmażeniem wszystko jeszcze raz mieszamy. Ciasto wylewamy chochlą na rozgrzaną patelnię (starajcie się nalewać ciasta jak najmniej, wtedy naleśniki wyjdą bardzo cienkie). Naleśniki

Kardamonovy
Dyniowe leniwe 98

Przygotowanie : Do miski włóż twaróg i rozgnieć go widelcem. Dodaj do niego mąkę, jajko, puree z dyni, biały cukier i szczyptę soli. Wszystko szybko zagniataj do powstania jednolitej masy. Ciasto może się jeszcze lekko kleić do dłoni, ale nie dodawaj więcej mąki. Ciasto podziel na mniejsze porcje (najlepiej na 4), na blacie podsypanym mąką roluj ciasto, a następnie pokrój

nietylkopasta.pl
PIECZONE PIEROGI Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI 90

Pieczone pierogi z kapustą i grzybami są smaczne oraz łatwe w przygotowaniu. Idealne do barszczu czerwonego i nie tylko, polecam przepis.   CIASTO :  50 g świeżych drożdży 200 ml ciepłego mleka 1 jajko  1 łyżeczka cukru  100 g miękkiego masła 500 g mąki pszennej  1 łyżeczka soli        FARSZ(...)kiszonej kapusty  1 duża cebula 5-6 łyżek oleju  około 500 g podgrzybków mrożonych  sól, pieprz do smaku  PRZYGOTOWANIE :  Z podanych składników wyrabiamy ciasto i odkładamy je aby wyrosło.  Kapustę gotujemy do miękkości, odcedzamy i studzimy. Grzyby po rozmrożeniu drobno kroimy łącznie z cebulą i podsmażamy na złoto. Kapustę należy wycisnąć z nadmiaru płynów

Kulinarne Fantazje Marioli
Chałwowiec ciasto bez pieczenia z powidłami śliwkowymi + Film 95

Przepis na ciasto chałwowe bez pieczenia na herbatnikach i powidłach śliwkowych. Ciasto to robiłam w 2015 roku okazało się hitem na blogu Pychtokaaa, znajdziesz go tutaj . Pamiętaj dzień wcześniej ugotuj 2 budynie w 900 ml mleka z 4 łyżkami cukru. Czytaj więcej

Pychotkaaa
Przepis na mini deser z mlekiem skondensowanym 186

warstw, z których główną jest puszysty krem z serkiem homogenizowanym. Takie deserki możesz przygotować jako słodka przekąska na imprezę, poczęstunek podczas spotkania ze znajomymi lub rodziną (na przykład zamiast ciasta do kawy), czy też jako mały dodatek do codziennej kawy. Przepis jest bardzo uniwersalny i myślę, że posmakuje każdemu! Jak zrobić deserki w kubeczkach z dżemem i serkiem homogenizowanym? Przygotowanie(...)polej łyżeczką mleka zagęszczonego i posyp posiekaną mleczną czekoladą. Deserki najlepiej smakują schłodzone. Zobacz podobne przepisy na deserki w kubeczkach: Deser Kinder Bueno w pucharkach Deser z wiśniami jak ciasto filadelfia – PRZEPIS Deser Oreo – prosty przepis Bądź na bieżąco – odwiedź social media bloga: Facebook Instagram Pinterest Sprawdź najnowsze przepisy Przepis na mini deser z mlekiem skondensowanym Keto

Via Gusto
Kuglonki – kujawskie kluski ziemniaczane 100

dodaj skropię, która pozostała na dnie naczynia. Do ziemniaków wbij jajko, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, sól i pieprz. Wsyp również mąkę i całość wyrób ręką na jednolitą masę. Ciasto przełóż na posypaną mąką stolnicę. Odrywaj z niego kawałki wielkości mandarynki, turlaj po stolnicy formując wałki. Mokrym nożem odcinaj kluski w kształcie kwadratu. Ciasto będzie raczej trochę lejące się, więc(...)kluski nie wyjdą o idealnym kształcie, nie ma co się tym przejmować. Zamiast formować wałek, możesz po prostu wrzucać kawałki ciasta oderwane łyżką bezpośrednio na wrzącą wodę. Do dużego garnka wlej wodę, dodaj sól i doprowadź ją do wrzenia. Kiedy woda będzie się gotować, zmniejsz moc palnika, żeby tylko lekko bulgotała i zacznij wrzucać partiami po 15-20 klusek. Gotuj

e-PrzepisyKulinarne
Ziemniaczane roladki z farszem grzybowym, pyszny obiad 93

okresie grzybobrania. Lekki, pyszny, tani i sycący. Smakuje genialnie na ciepło i można serwować nawet z frytkami. Taki zastępca, młodszy brat roladek drobiowych czy schabowych składniki na 3 osoby: ciasto: 2 szklanki, ugotowanych ziemniaków, przeciśniętych przez praskę 2 łyżki mąki pszennej 1 jako – małe sól do smaku farsz: 1 szklanka, obgotowanych grzybów leśnych (jeśli nie masz leśnych możesz użyć(...)plastry sera topionego dodatkowo: bułka tarta do obtaczania olej rzepakowy do smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ziemniaki przełóż do miski dodaj mąkę, jajko, sól i wyrób na zwartą masę. Jeśli ciasto lepi się i klei dodaj ciut więcej mąki, ale nie za dużo żeby roladki nie były twarde. Podziel na 3 porcje, kulki, nakryj ściereczką i odstaw. Na rozgrzanej patelni roztop

Ogrodnik w podróży

Proponowane wyszukiwania