Ciasto bardzo mocno czekoladowe, gorzkie od czekolady i naturalnego kakao, to takie brownie dla wytrawnego podniebienia jak dla smakoszy wytrawnego wina. Ja w nim uwielbiam delikatność malin, jest najlepsze na świecie... Przepis podaję na dużą blaszkę 35x22 cm. Składniki: - 30 dag malin lub więcej tak, żeby wypełnić całą górę ciasta - 20 dag dobrego masła - 35 dag dobrej gorzkiej czekolady(...)puszysta masa, dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia, dokładnie mieszamy i wlewamy masę czekoladową oraz alkohol. Miksujemy do połączenia się wszystkich składników. 3.Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, wylewamy ciasto, na wierzch wysypujemy maliny. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 160-170 C na ok 60-65 minut
Apetyczna babeczkatruskawkami, cieszę się w tym roku dość dużą ilością borówek , bo można je bez problemu wszędzie kupić, a cena jest całkiem w porządku. Nie mogło oczywiście zabraknąć też ciast, a tym razem postawiłam na prosty i lekki sernik z borówkami Ta wersja sernika bez cukru jest zrobiona z twarogu i serka wiejskiego lekkiego, a spód zdecydowałam się zrobić z mąki(...)amarantusowej, więc ciasto jest dodatkowo bezglutenowe Mąka z amarantusa to miła odmiana od bardziej popularnych wersji, jest raczej łagodna w smaku. Jeśli chcecie upiec ten sernik, a nie macie jej w domu – możecie wykorzystać inną mąkę bezglutenową lub zwykłą, chociaż polecam tę pełnoziarnistą Jeśli jeszcze nie nacieszyliście się dostatecznie borówkami, to polecam wypróbowanie tego lekkiego sernika z tymi owocami
Fitkotcukru. Możesz zrobić to łyżką lub też ułatwić sobie zadanie – i użyć miksera. Pamiętaj jednak o wolnych obrotach ! Dno formy wyłóż papierem do pieczenia – boków tortownicy niczym nie smaruj. Ciasto przełóż do formy i piecz przez około 35 minut w 160 – 170 C. Każdy ma inny piekarnik więc warto co jakiś czas ciasto sprawdzić i piec do tak zwanego suchego(...)patyczka. Uwaga, teraz najbardziej stresujący etap: Po upieczeniu – wyjmij gorące ciasto z piekarnika i upuść je w formie z wysokości – około 40 – 50 cm. Odstaw do ostygnięcia do uchylonego piekarnika. Po całkowitym wystudzeniu – przekrój na 2 blaty. Wszystkie składniki na sok do nasączenia biszkoptu – wymieszaj dokładnie. Kremówkę ubij – pod koniec dodając cukru pudru. Pierwszy blat nasącz 1/2 soku
Moja pasja smakuwarzywami. Pomysł na tartę powstał spontanicznie, przy okazji czyszczenia lodówki i okazał się być bardzo smacznym rozwiązaniem na zagospodarowanie tzw. resztek. Możecie tą tartę przygotować również na kruchym cieście - jednak wtedy jej przygotowanie zajmie Wam znacznie więcej czasu. Forma o średnicy 28 cm Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 1 czerwona papryka 1 mała cukinia 1/3 kalafiora 2 jajka(...)możemy zostawić) i również kroimy w kostkę. Podsmażamy przez kilka minut na patelni aż warzywa będą al dente. Kalafiora dzielimy na różyczki i gotujemy je w osolonej wodzie. Odcedzamy. Ciastem francuskim wykładamy formę do tarty, nakłuwamy je na całej powierzchni widelcem i podpiekamy przez 10 minut w temperaturze 200 stopni. Żółty ser ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Jajka mieszamy
My simple kitchenDziś zapraszam na pyszną Tartę z ciasta francuskiego, z pieczarkami i szpinakiem. Robi się ją bardzo szybko , wystarczy kilka składników. Smakuje rewelacyjnie . Polecam każdemu nie tylko na obiad czy kolację ale również spotkania w gronie rodzinnym czy imprezy z przyjaciółmi.Smacznego :) Zapraszam do polubienia mojej strony na FB https://www.facebook.com/gotowaniepatki/ oraz śledzenia na Instagramie https://www.instagram.com/ gotowaniepatki/ ,oraz(...)odwiedzenia mojego Bloga -- https:// gotowaniepatki.blogspot.com / będzie mi bardzo miło ❤ ❤ ❤ SKŁADNIKI DLA 4 OSÓB: 1 opakowanie ciasta francuskiego 20 dag pieczarek 3 garscie szpinaku 1 ząbek czosnku 1 cebula 20 dag sera żółtego tartego Ketchup do posmarowania spodu Sól i pieprz do smaku 1 łyżka oleju rzepakowego do smażenia lub masła PRZYGOTOWANIE: Pieczarki myję a następnie drobno kroję. Cebulę obieramy
Gotowanie PatkiUwielbiam tarty zwłaszcza te na słono . Dziś zapraszam na pyszną kruchą tartę z gotowego ciasta z kurczakiem i szpinakiem oraz serem. Smakuje rewelacyjnie , idelane na spotkania rodzinne czy imprezy z przyjaciółmi. Polecam i życzę smacznego. Zapraszam do polubienia mojej strony na FB https://www.facebook.com/gotowaniepatki/ oraz śledzenia na Instagramie https://www.instagram.com/ gotowaniepatki/ ,oraz odwiedzenia mojego Bloga(...)gotowaniepatki.blogspot.com / będzie mi bardzo miło ❤ ❤ ❤ SKŁADNIKI DLA 4 OSÓB: 1 opakowanie ciasta kruchego ok 380g 2 filety z kurczaka pojedyncze 1 cebula 1 ząbek czosnku 3 garscie szpinaku 1 papryka czerwona 100 g fety 10 dag sera żółtego tartego 3 łyżki śmietany 18% sól i pieprz do smaku 2 łyżki przyprawy do kurczaka olej do smażenia PRZYGOTOWANIE: Filet
Gotowanie Patkipełne między innymi jabłek, gruszek i śliwek, zaś na krzakach pełno jest malin i jeżyn. Dzisiaj miałam ochotę zdecydowanie na coś słodkiego, dlatego upiekłam bardzo proste, a zarazem pyszne ciasto śliwkowe. Osobiście uwielbiam takie smaki. SKŁADNIKI 4 jajka szczypta soli 100 g cukru trzcinowego 1 opakowanie cukru waniliowego 150 ml oleju rzepakowego 200 g mąki pszennej tortowej 70 g mąki(...)misce wymieszać ze sobą mąkę pszenną, ziemniaczaną i proszek do pieczenia. Do masy jajecznej wlać olej rzepakowy, po czym przesiać przez sitko składniki sypkie i zmiksować na jednolitą masę. Ciasto przelać do formy. Na wierzchu ułożyć równomiernie śliwki rozcięciem do góry i włożyć do piekarnika. Piec około 40 minut. Upieczone ciasto zostawić do ostudzenia. Przed podaniem posypać przez sitko cukrem
Passions hobbies lifeJakiś czas mnie nie było, więc witam Was pysznym ciastem z wiśniami i bitą śmietaną. Ciasto to piekłam będąc na wakacjach u rodzinki. A dziś wrzucam przepis, może się skusicie. Ciasto wiśniowe Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchnisypkie produkty. Całość krótko, ale dokładnie wymieszać mikserem. Dno tortownicy o śr.18 cm lub formę prostokątną o wymiarach 10 x 12,5 cm. wykładam papierem do pieczenia. Przeleć ciasto i na wierzch dać owoce. Ciasto wkładamy do lekko nagrzanego piekarnika i piekę w piekarniku bez termoobiegu około 40 minut w temp. 180 – 190 stopni do tak zwanego suchego patyczka
I LOVE LIFEMorele i brzoskwinie to zdecydowanie jedne z moich najbardziej ulubionych owoców w sezonie letnim! Nie mogło zabraknąć ich w ukochanym cieście – ucieranym na maślance. Ciacho jest łatwe, szybkie, pyszne i zawsze się udaje! Śmiało można je robić ze wszystkimi, sezonowymi owocami. W przypadku tych bardziej mokrych pamiętajcie o posypywaniu bułką tartą przed ułożeniem owoców Spróbujcie! Czekam na Wasze zdjęcia(...)brzoskwinie + płatki migdałów SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA Cukier ubijamy z jajkami. Dodajemy maślankę i olej – mieszamy. Mąkę z proszkiem i ziarna wanilii wsypujemy do masy – mieszamy. Owoce myjemy, kroimy na ćwiartki. Ciasto wylewamy na blachę. Posypujemy bułką tartą. Układamy brzoskwinie, posypujemy płatkami migdałów. Pieczemy ok. 45 minut w 180. Smacznego
Ostra na Słodkosztywno. Żołtka ubić z cukrem do białości. Dodać mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia a na koniec ubitą pianę. Dużą blachę z piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia i przełożyć ciasto. Ładnie rozsmarować po całej blaszce. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i piec aż ciasto lekko sie przyrumieni, ok 10-15 minut. Gorące ciasto ułożyć na ściereczce, zdjąć papier
Monia miesza i gotujeSernik jest chyba jednym z najbardziej popularnych i najbardziej lubianych ciast. Przygotowujemy go na różne okazje i często na różne sposoby. Rodzajów serników jest naprawdę sporo – zaczynając od tradycyjnego, poprzez sernik z rosą, aż po serniki królewskie czy wiedeńskie. Dużą popularnością cieszą się także serniki na zimno, które nie wymagają pieczenia. W tym artykule... Tryb czytania Artykuł Sernik pochodzi
PysiaGotuje.plznam osoby, która nie lubiłaby truskawek. Jak wiadomo, truskawki najlepiej smakują w sezonie, jednak korzystając z domowych zapasów, nawet zimą możemy przygotować wyśmienite ciasto truskawkowe. Połączenie masy truskawkowej ze smakiem delikatnego kremu raffaello, jest po prostu nieziemskie. Tego placka z truskawkami trzeba spróbować! Artykuł Truskawkowe marzenie pochodzi z serwisu Blog kulinarny Kurkanielotka.pl
PysiaGotuje.plPewnie nikomu w taki upał nie będzie się chciało piec, ale może na weekend trochę się ochłodzi a wtedy przepis będzie jak znalazł ;) Zwłaszcza, że to ciasto świetnie nadaje się na ciepłe dni, bo delikatny biszkopt i masa serowa z dodatkiem cytrynowej galaretki jest lekka i nie za słodka, pycha! :) Składniki na blachę o wymiarach 20x36 cm: (Inspiracja: " Kuchnia domowa(...)obroty miksera i dodawać po jednym żółtku. Odłożyć mikser. Obie mąki i proszek do pieczenia przesiać, wsypać do masy jajecznej i delikatnie za pomocą łopatki mieszać do połączenia składników. Ciasto przelać do blachy wyłożonej papierem do pieczenia i piec przez ok. 30 minut w temperaturze 180 stopni, do suchego patyczka. Delikatnie ostudzić. Obie galaretki rozpuścić w 2 szklankach
Simply Food