ciasto - 163312 przepisów (strona:4460/10888)

Kruszonka – przepis – najlepsze proporcje! 2705

modyfikować na wiele sposobów. Wedle uznania część zwykłej mąki pszennej można zastąpić zmielonymi migdałami lub orzechami albo dodać np. płatki owsiane. Zobacz poniżej jak zrobić najlepszą kruszonkę do ciasta ! @media (min-width:800px){ .ads-right .adsbygoogle, .ads-right {max-height:310px;} } @media(max-width:400px) { .ads-right {margin:10px;clear:both;float:none;width:100%;text-align:center;} .ads-right(...)pszennej (najlepiej typ 450 lub 500) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kruszonka – Przepis – Wykonanie: Miękkie masło, mąkę pszenną oraz cukier puder wrzuć do jednej miski. Za pomocą dłoni wyrabiaj ciasto przez kilka minut, najpierw je ściskając, by tworzyło zwarte ciasto, a na koniec rozkruszając na mniejsze kawałki. Jeśli chcecie, by kruszonka była bardziej zwarta i tworzyła większe grudki, to możecie

Kulinarne Przeboje
oszukane brownie 195

wstępie zapewniam Was, że ciasto z fasoli nie smakuje jak fasola. Gdy zaniosłam ciasto do pracy, nikt nie czuł fasoli tylko banana. Zaskoczenie było duże gdy powiedziałam, że główny składnik to fasola, a banan jest jeden. Do tego jeszcze czekolada i niebo w gębie gwarantowane.  Składniki: 2 puszki czerwonej fasoli 1 banan 1/4 szklanki cukru 1 tabliczka mlecznej czekolady(...)rozdrobnij czekoladę - Thermomix czas 15 s/ obr 3-4 dodaj fasolę i zblenduj - TM czas 30 s/obr 5 dodaj pozostałe składniki i dokładnie zblenduj - TM czas 2 min/obr 4 ciasto przelej do formy wyłożonej papierem do pieczenia i piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 st przez ok 45 min (do suchego patyczka) Smacznego

Gotowanie z pasją
oszukane brownie 146

wstępie zapewniam Was, że ciasto z fasoli nie smakuje jak fasola. Gdy zaniosłam ciasto do pracy, nikt nie czuł fasoli tylko banana. Zaskoczenie było duże gdy powiedziałam, że główny składnik to fasola, a banan jest jeden. Do tego jeszcze czekolada i niebo w gębie gwarantowane.  Składniki: 2 puszki czerwonej fasoli 1 banan 1/4 szklanki cukru 1 tabliczka mlecznej czekolady(...)rozdrobnij czekoladę - Thermomix czas 15 s/ obr 3-4 dodaj fasolę i zblenduj - TM czas 30 s/obr 5 dodaj pozostałe składniki i dokładnie zblenduj - TM czas 2 min/obr 4 ciasto przelej do formy wyłożonej papierem do pieczenia i piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 st przez ok 45 min (do suchego patyczka) Smacznego

Gotowanie z pasją
MUFFINKI JOGURTOWE- BARDZO WILGOTNE 299

składników mokrych wsypać składniki suche i całość delikatnie wymieszać, nie wyrabiać, nie mieszać zbyt długo, mieszamy tylko do połączenia składników. Formę do muffinek wyłożyć papilotkami, rozłożyć do nich równo ciasto. Można do każdej babeczki wcisnąć po niedużym kawałku czekolady lub dodać mniejszą truskawkę, poziomki, jeżyny, itp. lub nie dodawać nic. Formę z muffinami wstawiamy do piekarnika nagrzanego(...)pieczemy ok.18-19 minut, do lekkiego przyrumienienia (najlepiej sprawdzić patyczkiem, czy ciasto dopiekło się w środku , u mnie tylko te z mrożoną jeżyną piekły się 19 minut, pozostałe 18. Ale wszystko zależy również od piekarnika... Smacznego

Smaczne Zdrowe
Charlotte z truskawkami – ciasto bez pieczenia 465

żadne owoce nie czeka się z taką niecierpliwością jak na truskawki. Gdy się pojawią, kupuję całe łubianki, aby uzupełnić truskawkowe niedobory po zimie. Upalne dni zachęcają do przygotowywania ciast bez pieczenia, dlatego część zapasów wykorzystałam na Charlotte z truskawkami – deser efektowny, a jak bardzo prosty! Najlepiej użyć do niej biszkoptów, które są proste (takich jak do tiramisu) – znajdziecie(...)większości supermarketów. Wierzch minimalistycznie ozdobiłam truskawkami, ale gdyby tak dodać jeszcze jagód, malin i jadalnych kwiatów, prezentowałaby się jeszcze piękniej. Charlotte z truskawkami – ciasto bez pieczenia: 500 g truskawek 500 ml śmietanki kremówki 30% 100 g białej czekolady (1 tabliczka) 300-350 g jogurtu greckiego 4-6 łyżek cukru pudru 4 lekko czubate łyżeczki żelatyny

Poezja smaku
Łaciaty sernik truskawkowy (bez pieczenia) 326

Łaciaty sernik truskawkowy bez pieczenia. Wymaga od nas trochę cierpliwości i pracy, ale efekt końcowy nam to wynagrodzi. Ciasto jest orzeźwiające, delikatne i bardzo smaczne. Sezon truskawkowy trwa, a więc korzystajmy z tych smacznych owoców. Zaleta tego ciasta to fakt,że nie musimy w czasie tych upałów uruchamiać piekarnika. Spód ciasta zrobiłam z ciastek, ale również możecie wyłożyć dno tortownicy

O kuchni z uczuciem
Czekoladowe brownie z orzechami włoskimi 153

mokre, klejące się wnętrze. O dziwo, dla innych sprawdzony przepis, u mnie zawsze nie wypalił… kończyło się albo twardym, wysuszonym plackiem albo w ogóle na odwrót – wyrośniętym ciastem. Tym razem trafiłam, metodą prób i błędów, dodawaniem mąki, ujmowaniem tłuszczu na przepis, który wyszedł! Zachęcam do próbowania, pieczenia i smakowanie tego mega czekoladowego brownie. Składniki (na blachę 30x26cm(...)międzyczasie nagrzewamy piekarnik do 200°. Blachę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia. Do orzechów dodajemy łyżkę mąki i dokładnie mieszamy – dzięki temu nie opadną na dno ciasta. Do miski wbijamy jaja i dodajemy cukier – ubijamy mikserem do uzyskania puszystej masy. Do tego dodajemy ostudzoną czekoladę z masłem i delikatnie mieszamy do połączenia. Na sam koniec dodajemy szczyptę soli

Smaczna Strona
Brzdąc kokosowo truskawkowy 440

Pyszne ciasto czekoladowo brzdącowe z nutą kokosu i truskawek. Ciężko jest mu się oprzeć i na jednym kawałku nie poprzestaniemy. Wbrew pozorom jest proste do zrobienia. Zalecam dodać czekoladę gorzką, ciasto ma lepszy smak. Nie dodaję już cukru do kremu bo rurki są słodkie, a czekolada też. biszkopt: 3 jajka wielkość M 3 łyżki cukru trzcinowego 3 łyżki mąki pszennej(...)proszek przesiewam i dodaje w dwóch partiach do jaj. Mieszam delikatnie od spodu łyżką drewnianą. Formę o wymiarach 27 cm na 18 wykładam jej dno papierem do pieczenia. Wylewam ciasto. Wstawiam do piekarnika nagrzanego do temp 160 stopni góra dół i piekę 15 minut. Wyjmuję z piekarnika. Warstwa czekoladowa: 750 ml śmietany przelewam do garnka i zagotowuję. Do gorącej śmietany

wesoła kuchnia
Ciasto z kokosem 140

Bardzo proste ciasto w stylu mazurka. Masa kokosowa daje wyśmienity smak. Musicie koniecznie upiec, bardzo smaczne ciasto i nie wymaga ani specjalnych zdolności, ani zbyt dużo czasu. Składniki 1 szklanka śmietany kremówki {36%} 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej 3 jajka 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy 2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa 250 … Czytaj dalej Ciasto z kokosem

gotuj ze mną
PUSZYSTE I PROSTE CIASTO Z TRUSKAWKAMI 177

ciasto robi się bardzo prosto i szybko. Wychodzi delikatne i puszyste. Jogurt naturalny można śmiało zamienić na maślankę  lub kefir i również wyjdzie. Polecam jest pyszne :) SKŁADNIKI NA BLACHĘ O WYM. 24/22 CM LUB NA MNIEJSZĄ: 4 całe jajka szklanka cukru 2 szklanki mąki pszennej łyżeczka sody szklanka jogurtu naturalnego 0,5 szklanki oleju cukier wanilinowy lub aromat ORAZ(...)blachę. W odstępach układamy owoce i pieczemy ok 40-50 minut do suchego patyczka. Smacznego :) MAŁA RADA: Żeby owoce nie opadły na spód, warto je przed ułożeniem na ciasto obsypać mąką

Pani na deser
Ciasto majowa truskawka 504

suchej patelni, a następnie blendujemy. Jajka ubijamy z cukrem na puch. Ciągle miksując małym strumieniem wlewamy olej oraz wsypujemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Na koniec dodajemy szpinak. Ciasto wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170 st. oraz pieczemy około 40 min. do suchego patyczka. Z przestygniętego biszkoptu odcinamy wierzch. Składniki(...)wstawiamy do lodówki do stężenia.  Następnie przygotowujemy drugą połowę masy śmietankowej tak jak wyżej i wykładamy na zastygnięty mus truskawkowy. Z odciętej góry biszkoptu wyskubujemy zieloną część ciasta i obsypujemy nim wierzch. Ciasto wstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc. Przepis znalazłam na stronie "obżarciuch"-za który serdecznie dziękuję

Swojskie jedzonko
Ciasto owocowe z galaretką i kremem czekoladowym 253

Delikatne i bardzo smaczne ciasto owocowe przekładane kremem czekoladowym na bazie nutelli i mascarpone. Następną warstwą jest krem śmietankowy o delikatnym posmaku malinowym, a całość zwieńczona jest galaretką z owocami. Bardzo proste w przygotowaniu, każdy sobie z nim poradzi. 🙂 Biszkopt: 6 jajek 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki tortowej 4 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli(...)łyżki masła Dno blachy o wymiarach 36×20 wykładamy papierem do pieczenia. Przeczytaj cały przepis - Ciasto owocowe z galaretką i kremem czekoladowym at AleTorcik

AleTorcik
Tort z truskawkową wkładką-kakaowo-śmietankowy 212

dodajemy wciąż miksując cukier i miksujemy do jego rozpuszczenia, dodajemy żółtka i miksujemy. Następnie przesiewamy mąkę, kakao oraz proszek do pieczenia, całość delikatnie mieszamy lub miksujemy na najniższych obrotach. Ciasto przekładamy do tortownicy z dnem wyłożonym papierem do pieczenia. Biszkopt pieczemy do suchego patyczka w temp 180 stopni. Studzimy go i kroimy na 4 cienkie spody. Śmietanę ubijamy na sztywno

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
TORCIK CZEKOLADOWY Z TRUSKAWKAMI I DELIKATNĄ MASĄ 169

śmietan-fix. Do gotowej masy dodać ok 400 g pokrojonych truskawek i delikatnie wymieszać.Masę podzielić na dwie części. Czekolady rozpuścić na parze z niewielką ilością mleka,polać wierzch ciasta. Udekorować truskawkami, bezami pokruszonymi i w całości wg uznania. Przełożenie ciasta: Biszkopt - 1/2 kremu z truskawkami - bezy - 1/2 kremu z truskawkami - ciasto - polewa

Niespełnione zdolności kulinarne
Ciastka francuskie z budyniem i truskawkami 699

Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 1 budyń waniliowy (słodzony) 300 ml mleka 8 truskawek cukier puder Sposób wykonania: Przygotowujemy budyń zgodnie z przepisem na opakowaniu (zamiast 500 ml należy użyć tylko 300 ml). Odstawić pod przykryciem do wystudzenia. Ciasto francuskie kroimy na 8 kawałków. Krawędzie każdego z nich zawijamy do środka, tak aby uzyskać trochę wyższe brzegi. Ciasto przekładamy

Qchnia po prostu

Proponowane wyszukiwania