ciasto - 162803 przepisów (strona:2344/10854)

Wybór idealnej lodówki 50

Lodówka to serce każdej kuchni - nie tylko przechowuje świeże produkty, ale także wpływa na organizację przestrzeni w pomieszczeniu.  Wśród różnorodnych opcji na rynku, bez wątpienia

Kuchnia MagdaLeny
Zdrowe jedzenie bez wychodzenia z domu – czy jest możliwe? 48

Nie masz czasu na zakupy, a jednocześnie chcesz jeść zdrowo i zyskać więcej czasu dla siebie? To naprawdę jest możliwe i to bez wydawania dużej

Kuchnia MagdaLeny
Jogurtowe pankejki śniadaniowe (pancakes) 165

bardzo uniwersalne, możemy podać je z cukrem pudrem, miodem, syropem klonowym, kremem czekoladowym albo z owocami. W sam raz na drugie śniadanie, podwieczorek lub kolacje. Polecam!     Składniki: Ciasto: 250g mąki 250g jogurtu naturalnego 50g roztopionego masła 50g cukru pudru 2 jajka 1 łyżeczka sody oczyszczonej opcjonalnie: łyżka oleju do posmarowania patelni Dodatkowo: cukier puder, miód lub syrop klonowy(...)podania     *** W misce umieszczamy wszystkie składniki na ciasto i mieszamy całość rózgą lub mikserem, aż uzyskamy jednolitą masę *** *** Patelnie rozgrzewamy i ewentualnie smarujemy łyżką oleju. Nakładamy po 2-3 łyżki ciasta na każdy placuszek i wyrównujemy *** *** Smażymy po około 1 minutę z każdej strony – do zrumienienia *** *** Po zdjęciu z patelni posypujemy cukrem pudrem lub polewamy miodem albo

Blog z Apetytem
Odrywany chlebek czosnkowy 54

formie kanapek z ulubioną pastą. Przygotowanie takiego chleba jest proste, a samym wyglądem zachęca do spróbowania. Pachnący, aromatyczny, odrywany chlebek czosnkowy najlepiej smakuje świeży, lekko ciepły. Robiąc ciasto na odrywany chlebek czosnkowy możemy też do niego dodać łyżeczkę ziół prowansalskich lub innych ulubionych, wówczas chlebek będzie bardziej ziołowy. Do pieczenia chlebka można wykorzystać również drożdże instant, w takim przypadku(...)potrzeby robienia zaczynu, tylko suche drożdże dodać bezpośrednio do wyrabianego ciasta. Posmarowane masłem czosnkowym, złożone na pół prostokąty z ciasta drożdżowego można układać w keksówce lub wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy. Wówczas odrywany chlebek czosnkowy będzie okrągły. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na Odrywany chlebek czosnkowy: 350 g mąki pszennej 60 g masła 15 g świeżych drożdży 1 łyżeczka cukru

Danka Pichci
Tarta ze szparagami i indykiem 53

Składniki / 4-8 porcji: ciasto: – 125 g masła – 1 i ¼ szklanki mąki – 3 łyżki zimnej wody – szczypta soli nadzienie: – ok. 300 g piersi z indyka – 200 g szparagów – 200 g śmietany kremówki 30% – 250 g mascarpone – 4 duże jaja – sól i pieprz Przygotowanie: Wyrobić ciasto (do przesianej mąki dodać masło i szczyptę soli oraz zimną wodę) i włożyć(...)dente. Indyka kroimy na mniejsze kawałki, doprawiamy i podsmażamy na patelni do kruchości. W misce wymieszaj jajka, śmietanę i mascarpone. Całość dopraw solą i pieprzem. Wszystko wymieszaj. Wyciągnij ciasto z lodówki i rozwałkuj na oprószona mąką powierzchni na okrągły placek. Wyłóż ciasto na natłuszczoną okrągłą formę do pieczenia z wyjmowanym dnem o średnicy 28 cm lub 31 cm. Nakłuj widelcem

I LOVE LIFE
Ciasto kokosowe – bez pieczenia 44

Ciasto dla fanów kokosowych smaków. Mięciutkie, o delikatnej konsystencji i wyraźnie wyczuwalnym smaku wiórek kokosowych. Lekko słodzone kajmakiem, który podrasowany został dodatkiem siekanych, blanszowanych migdałów. Przygotowane na małej blaszce. Pyszne, choć nieco problematyczne podczas krojenia (przynajmniej u mnie). Masa kajmakowa: 400 g masy kajmakowej 100 g miękkiego masła 100 g siekanych, blanszowanych migdałów Masa grysikowo-kokosowa: 500 ml mleka(...)masła Masa śmietanowa: 250 ml śmietanki 36% 250 g serka mascarpone 1-2 łyżki cukru pudru, do smaku Dodatkowo: 300-350 g maślanych herbatników wiórki kokosowe do oprószenia wierzchu ciasta Na dnie formy (24x24cm) rozkładamy warstwę herbatników. Miękkie masło ucieramy na puch. Dodajemy masę kajmakową i ucieramy dalej, do połączenia. Na koniec do masy dodajemy posiekane migdały, mieszamy. Masę rozkładamy

Smaki Na Talerzu
Śmietankowe ciasto "Cappuccino" 45

Ciasto idealne na cieplejsze dni bo musi przebywać w lodówce, będzie się lepiej trzymało, będzie zwarte i smaczniejsze. Dużo zachodu? nie ciasto jest dość proste w wykonaniu. Jeśli chcecie zrobić ciasto bezalkoholowe to wystarczy pominąć alkohol a dodać np. rozcieńczoną kawę czy inkę. Będzie równie smakowite. Idealne ciasto na przyjęcia, rauty czy spotkania. Śmietankowe ciasto "Cappuccino" - przepis CZYTAJ

Moje Małe Czarowanie
Proste ciasto z rabarbarem 52

Takie ciasta są najlepsze, bierzesz składniki mieszasz i hop do piekarnika, a po godzince masz pyszny deser do ulubionej kawy. Z prostych ciasto to właśnie maślankowe lubię najbardziej, jest miękkie wilgotne i smakuje genialnie z każdymi owocami nie tylko z rabarbarem. Tym razem dodałam do niego zerwane w ogrodzie łodygi rabarbaru, które w tym roku wyrosły wyjątkowo wcześnie(...)żal było ich nie wykorzystać do przygotowania czegoś pysznego.  Jeśli potrzebujecie więcej pomysłów na wykorzystanie tego wiosennego warzywa to zajrzyjcie do tego wpisu: 20 pomysłów na ciasta i desery z rabarbarem . Składniki: 3 szklanki mąki pszennej 1 szklanka maślanki 3/4 szklanki cukru (może być też ksylitol lub erytrol) 4 jajka 2 łyżeczki cukru z wanilią 2 łyżeczki proszku

Cynamonowe szczęście
Drożdżowe zawijańce z pieczarkami, kiełbasą i serem – puszyste i pyszne 49

mgnieniu oka. Takie drożdżowe zawijańce na wytrawnie możecie śmiało też np. zabrać w śniadaniówce do pracy lub na wycieczkę. Dobry farsz to podstawa Podstawą tego przepisu jest puszyste ciasto drożdżowe i dobry farsz. Jego smak zależy od użytych produktów. Ja dziś postawiłam na pieczarki i pyszną czosnkową kiełbasę od Podlaska Chata . Mój mąż się w niej dosłownie rozsmakował. Podlaska Chata(...)suszonych płatków cebuli lub 1 mała cebula Dodatkowo: kawałek żółtego sera 1 jajko Przygotowanie: Do miski wsypujemy mąkę, drożdże, wlewamy mleko, dodajemy sól, jajko i masło w kawałkach. Wyrabiamy ciasto. Ciasto powinno być miękkie, elastycznie, nie lepiące się do dłoni. W razie potrzeby dłoń podczas wyrabiania posypujemy mąką. Ciasto należy wyrabiać przez dłuższy czas. Ciasto odstawiamy pod przykrycie

Słodkie okruszki
Deser cappuccino w pucharkach 48

pyszny i prosty deser cappuccino w pucharkach smakuje i wygląda jak znane ciasto Cappuccino z kokosem i maślanym kremem budyniowym. Deserki są eleganckie, dzięki czemu będą świetnym pomysłem do przygotowania niemal na każdą okazję – czy to spotkanie ze znajomymi, urodziny, komunia, czy święta. Jak zrobić deser jak ciasto Cappuccino? Ten deserek w pucharku składa się z kilku prostych warstw(...)kremu był intensywny. Znaczenie ma również jakość masła. Warstwa kokosowa – składa się z wiórków kokosowych i pokruszonych mini bezików. To połączenie smakuje bardzo podobnie do kokosowej wkładki w cieście Cappuccino. Dokładne proporcje składników i przepis na deser cappuccino w pucharkach znajdziesz poniżej. Deser cappuccino w pucharkach Deser cappuccino w pucharkach Blog Via Gusto Ten pyszny i prosty deser cappuccino

Via Gusto
Rabarbarowe ciasto na maślance 36

Ciasto na maślance z rabarbarem i kruszonką. Puszyste, wyrośnięte i przepyszne ciasto do popołudniowej kawy. Składniki Ciasto 4 jajka 1,5 szkl cukru 1,5 szkl maślanki 1 szkl oleju 4 szkl mąki 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Kruszonka 0,5 szkl mąki 0,5 szkl cukru 30 g margaryny Dodatkowo ok. 1 kg rabarbaru Przygotowanie Jajka ubić(...)moim przypadku rabarbar. Kruszonka: Składniki rozdrobnić jak na kruszonkę, posypać na owoce i do piekarnika na 180 stopni na ok. 45-50 min. Autor przepisu: Agnieszka The post Rabarbarowe ciasto na maślance first appeared on Wasze Przepisy

Wasze Przepisy
Ciasto z musem truskawkowym 131

Lekkie, orzeźwiające i bardzo smaczne ciasto z musem truskawkowym. Idealne na letnie dni do popołudniowej filiżanki kawy lub herbaty. Artykuł Ciasto z musem truskawkowym pochodzi z serwisu Przepiski.pl

Przepiski.pl
Leśny mech z żelką truskawkową 47

Nagły wybuch wiosny skłonił mnie do szybszego opróżnienia zapasów z zamrażalki, a że zalega tam jeszcze trochę owoców, to na weekend zrobiłam kolejne ciasto szpinakowe, tym razem z truskawkową żelką oraz warstwą bitej śmietany posypanej przyjemnie chrupiącymi płatkami migdałów. To ciacho wygląda po pięknie, wiosennie, a do tego smakuje genialnie i dobrze się kroi także jeśli planujecie jakieś imprezy sprawdzi(...)się doskonale.  I nie martwcie się o tych co to szpinaku nie lubią, on tylko nadaje temu ciastu pięknego koloru (jego intensywność zależy od tego czy użyjecie mrożonego, czy świeżego) a w smaku pozostaje niewyczuwalny, a najlepszym dowodem na to jest, że mój osobisty Mąż, które je wszystko po za szpinakiem właśnie, zjadł kilka porcji tego pysznego ciasta. Ciasto

Cynamonowe szczęście