trenować! W przepisie podaję tradycyjną, szklankową metodę. A pierożki polecam. składniki ciasto na pierogi 2 szklanki mąki 3/4 szklanki gorącej wody farsz ( wystarcza na ok połowę ciasta ) ok 150 g szpinaku 150 g sera białego 1 średnie cebula 3 - 4 ząbki czosnku sól pieprz olej do smażenia przygotowanie Ciasto Przesianą mąkę zalać gorącą wodą, poczekać aż nieco przestygnie, wyrobić(...)zmięknie. Odcedzić i odcisnąć. Drobno posiekaną cebulę usmażyć aż lekko się zbrązowi. Dodać szpinak i chwilę odparowywać. Ser rozgnieść w misce widelcem, dodać szpinak, posiekany czosnek, dobrze doprawić solą i dużą ilością pieprzu. Ciasto cienko rozwałkować (najwygodniej oczywiście używać maszynki do makaronu), przy pomocy szklanki wycinać kółka ( moje o średnicy 7.5 cm). Nakładać po małej porcji farszu, dobrze skleić brzegi
Stare Garysamoukiem) "Miej serce i patrzaj w serce" A. Mickiewicza Zdziwione miny moich bliskich i znajomych, gdy dowiadują się z czego było przygotowane danie, np: Leśny mech-ciasto ze szpinaku, lub Ciasteczka ze skwarek :D Nigdy się nie poddawać, bo praktyka czyni mistrza. Wszystko to, co udało mi się osiągnąć do tej pory(...)/miałaś jako dziecko marzenie, które spełniło się w dorosłym życiu? Moje odpowiedzi: Że sobie z czymś nie poradzę Jan Paweł II Nauka Malakser :) Bardzo ułatwia pracę Wałek do ciasta Desery, absolutnie i bezwzględnie:) Ballady rockowe :D Jerry z Toma i Jerry'go:) Ta mysz jest bezbłędna!!! Myron Bolitar z serii książek Harlana Cobena - fantastyczny detektyw-amator Tak, jedne
Ciasteczkowy PotwórPolecam taki obiad wszystkim miłośnikom szpinaku, łososia i ciasta francuskiego. Ci bardziej leniwi w kuchni tez będą zadowoleni bo danie robi się szybko i jest pyszne. Do dania użyłam szpinaku baby świeżego ale jeśli wolicie mrożony nie ma sprawy, trzeba go tylko dobrze odparować aby nie był rzadki bo wypłynie w trakcie pieczenia. Pierożki po grecku. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniekremem cynamonowym. Ten deser nie zajmie wam bardzo dużo czasu jeśli chodzi o przygotowanie, a prezentuje się pięknie. Do ozdoby możecie wykorzystać różnego rodzaju owoce. składniki na ciasto: 200 g świeżego szpinaku 3 jajka 1 szklanka cukru 2 szklanki mąki tortowej 0,5 szklanki oleju 2 łyżeczki proszku do pieczenia ¾ szklanki herbaty białej aromatyzowanej( do nasączenia ciasta) granat ( do dekoracji(...)smarujemy masłem) Jajka z cukrem ubijamy mikserem. Po chwili dodajemy olej, a następnie przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Gdy wszystkie składniki się połączą wrzucamy wcześniej zblendowany szpinak i mieszamy równomiernie łyżką. Ciasto przekładamy do tortownicy i pieczemy w 180 stopniach C ok. 60 minut. Przygotowujemy krem. Śmietankę kremówkę ubijamy i po chwili wsypujemy stopniowo cukier puder i śmietan
noteskulinarnyfigaKlasyczne połączenie kurczaka ze szpinakiem i serem. Wszystko otoczone ciastem francuskim i upieczone w piekarniku. Polecam na obiad :) 4 piersi z kurczaka 2 małe opakowania ciasta francuskiego olej rzepakowy do smażenia jajko ziarna sezamu MARYNATA: 2 łyżki suszonych pomidorów w proszku 2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki pieprzu czarnego 1 łyżeczka papryki słodkiej 1 łyżeczka czosnku granulowanego NADZIENIE: 1 cebula(...)posypać sezamem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190*C i piec przez 30 min. Smacznego :) Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Mięsa , Obiad , Obiad Świąteczny Tagged: ciasto francuskie , filet z kurczaka , marynata , ser żółty , szpinak
https:KKuchniaMniamteraz zostałam ich największą fanką. Jest to niby proste danie, ale jednak wymaga jednak trochę pracy. Na dzisiaj przygotowałam pierogi z nadzieniem z szpinaku. Pierogi ze szpinakiem składniki: 1/2 ciasta na pierogi - przepis znajduje się tutaj 500 g świeżego szpinaku 1 cebula 3 ząbki czosnku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pierogi ze szpinakiem wykonanie: Szpinak najlepiej ugotować na parze(...)kolejne 30 sekund. Należy pamiętać o tym, że czosnek bardzo szybko może nam się spalić, więc nie smażymy go zbyt długo. Dodajemy szpinak, doprawiamy solą i pieprzem i całość gotujemy przez 3 minuty. Pozostawiamy do ostygnięcia. Ciasto rozwałkowujemy i szklanką wycinamy krążki, nakładamy farsz i zlepiamy pierogi. Gotujemy w osolonej wodzie aż wypłyną. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Delusional Trinekulki mrożonego szpinaku 200g wędzonego łososia śmietankowy serek kanapkowy cytryna odrobina margaryny Mąkę mieszamy z jajkiem, mlekiem i odrobiną soli. Do ciasta dajemy rozmrożony i odsączony szpinak. Wszystko razem miksujemy. Ciasto powinno mieć lekko lejącą konsystencje, tak by swobodnie rozlewalo się po patelni. Smażymy naleśniki na margarynie, nieco grubiej niż tradycyjnie. Następnie czekamy aż nieco ostygną. Gotowe naleśniki smarujemy
Kolizje Smakówlubi chyba każdy, a na pewno większość z nas. Dziś proponuję sposób na przygotowanie niecodziennych krokietów, a właściwie jednego dużego. Nadzienie z kapusty, grzybów i szpinaku posmakuje każdemu, a ciasto na pizzę, które posłuży nam do przygotowania tego dania, będzie ciekawą alternatywą dla znanych krokietów. 1kg. kapusty kiszonej 500g. szpinaku 800g. pieczarek Czosnek Opcjonalnie cebula Tłuszcz do smażenia Ocet jabłkowy(...)osobno. Gdy grzyby ze szpinakiem ładnie się podsmażą dodajemy stopniowo kapustę i dokładnie razem mieszamy. Na kilogram kapusty użyłem pół kilo szpinaku i niecały kilogram pieczarek. Proporcje możecie oczywiście dostosować wg uznania. Gotowy farsz studzimy i przekładamy na ciasto do pizzy – ja użyłem gotowego spodu, który bez problemu można kupić w sklepie (cienki prostokąt z ciasta, sprzedawane jak ciasto francuskie
MarcinChefFantastyczny, zielony kolor, który odrazu kojarzy się z wiosenną trawą i promieniami słoneczka, którego tak bardzo wyczekujemy. Podobnie jak ciasto Shre k , które już już kiedyś Wam pokazywałam. Ciasto z dodatkiem szpinaku , który jest absolutnie niewyczuwalny przełożone fantastyczną, puszystą śmietanką. U mnie wzbogacona dodatkową galaretką , która dodaje jej fantastycznego posmaku. Góra obficie posypana owocami granatu. To taka kropka(...)tempie błyskawicznym i każdy ( powtarzam: każdy ) z przyjemnością sięgnie po dokładkę. SKŁADNIKI: ( blacha 22 x 30 ) CIASTO: * mąka pszenna – 3 szkl * cukier – 1,5 szkl * olej – 1,5 szkl * jajka – 5 szt * proszek do pieczenia – 4 łyżeczki * szpinak mrożony – 400 g MASA: * śmietana 36% – 500 ml * śmietan-fix – 1 op * cukier puder
Ostra na SłodkoFantastyczny, zielony kolor, który odrazu kojarzy się z wiosenną trawą i promieniami słoneczka, którego tak bardzo wyczekujemy. Podobnie jak ciasto Shre k , które już już kiedyś Wam pokazywałam. Ciasto z dodatkiem szpinaku , który jest absolutnie niewyczuwalny przełożone fantastyczną, puszystą śmietanką. U mnie wzbogacona dodatkową galaretką , która dodaje jej fantastycznego posmaku. Góra obficie posypana owocami granatu. To taka kropka(...)tempie błyskawicznym i każdy ( powtarzam: każdy ) z przyjemnością sięgnie po dokładkę. SKŁADNIKI: ( blacha 22 x 30 ) CIASTO: * mąka pszenna – 3 szkl * cukier – 1,5 szkl * olej – 1,5 szkl * jajka – 5 szt * proszek do pieczenia – 4 łyżeczki * szpinak mrożony – 400 g MASA: * śmietana 36% – 500 ml * śmietan-fix – 1 op * cukier puder
Ostra na Słodkointerent w poszukiwaniu przepisu na to ciasto zauważyłam, że generalnie przepis na samo ciasto jest jeden, z rozróżnieniem na sposób przygotowania szpinaku - jedni blendują go z częścią masy jajecznej i ciasto wychodzi bardziej zielone, inni tylko odciskają nadmiar wody. Co do masy istnieje wiele pomysłów ja wypróbowałam dwa - masa z bitej śmietanki(...)Czytałam też o masie z bitej śmietany i galaretki więc następnym razem spróbuję też tej opcji. Składniki na tortownicę 24 cm : na ciasto: 3 jajka 2 szklanki mąki 1 paczka mrożonego szpinaku mielonego (450 g) 320 ml cukru 320 ml oleju 3 łyżeczki proszku do pieczenia' na przełożenie: 300 ml śmietanki kremówki 2 łyżki cukru
cucinareinterent w poszukiwaniu przepisu na to ciasto zauważyłam, że generalnie przepis na samo ciasto jest jeden, z rozróżnieniem na sposób przygotowania szpinaku - jedni blendują go z częścią masy jajecznej i ciasto wychodzi bardziej zielone, inni tylko odciskają nadmiar wody. Co do masy istnieje wiele pomysłów ja wypróbowałam dwa - masa z bitej śmietanki(...)Czytałam też o masie z bitej śmietany i galaretki więc następnym razem spróbuję też tej opcji. Składniki na tortownicę 24 cm : na ciasto: 3 jajka 2 szklanki mąki 1 paczka mrożonego szpinaku mielonego (450 g) 320 ml cukru 320 ml oleju 3 łyżeczki proszku do pieczenia' na przełożenie: 300 ml śmietanki kremówki 2 łyżki cukru
cucinareserie di proposte a base di salmone, orata, tonno e merluzzo. Mi auguro che ognuno di Voi possa trovare quello che farà al proprio caso. Pieczony łosoś ze szpinakiem w cieście francuskim (Salmone in crosta di sfoglia con spinaci) Łosoś zapiekany w cieście (Salmone al forno in crosta) Wytrawne serniczki z wędzonym łososiem (Cheesecake al salmone affumicato) Łosoś na parze
La grande e la piccola cuocapowrzucać nowe posty, ale JESTEM. Może uda się nadrobić trochę zaległości ;) Dzisiaj polecam przepyszną roladę szpinakową, nie dość, że zdrowa to na prawdę bardzo smaczna ! Składniki na ciasto: - opakowanie szpinaku mrożonego, - 2 ząbki czosnku, -1 łyżka masła, - 4 jajka, - łyżka mąki, Składniki na farsz: -2 serki typu almette śmietankowe, - ząbek czosnku, lub czosnek w proszku, - 2 łyżeczki chrzanu ( opcjonalnie) - łosoś
Pudełko rozmaitościblogowania, gotowania i robienia zdjęć.. chociaż nie, edit. Gotowanie było w międzyczasie ale niewidzialna siła pochłonęła wykonane fotografie i o tamtych przepisach na ramen, zielone szparagi i ciasto ze szpinakiem możecie przez chwilę pomarzyć. A były genialne. Ale to zupełnie nie szkodzi, moja miłość do gotowania nie pozwoli Wam czekać zbyt długo i z pewnością niebawem pojawi się
Mango Papaja