ciasto ze szpinakiem - 3666 przepisów (strona:29/245)

Torcik Tiramisu z borówkami 135

zrozumiałam, że zawsze w szafce mam mieć schowane biszkopty. Tak na czarną godzinę. Torcik Tiramisu z borówkami Ta czarna godzina nastąpiła u mnie kiedy po podjętej próbie upieczenia ciasta ze szpinakiem z przepisu znalezionego w necie, otrzymałam cegłę. Ciasto miało być na urodziny mojego znajomego a nadawało się do kosza. Było już późno wieczorem, bo wszystko robiłam po pracy. Musiałam

mecooks
Szpinakowe bułeczki z ciasta francuskiego 128

Składniki: ciasto francuskie (1 opakowanie) szpinak (wiązka świeżego lub 30 dag mrożonego) zielone oliwki (ok. 15 szt.) sól pieprz ziołowy Czas przygotowania: 30 min Przygotowanie: Szpinak myjemy i kroimy. Następnie dusimy przez kilka minut. Dodajemy pokrojone oliwki. Przyprawiamy pieprzem i solą. Ciasto francuskie kroimy na kilka prostokątnych części (wielkość wedle uznania). Na każdą z nich nakładamy trochę szpinaku. Zlepiamy

Weganka gotuje
Babeczki z ciasta francuskiego z łososiem, szpinakiem i fetą 174

zdecydujemy. A może wy macie jakieś doświadczenia w tej kwestii? Lepszy taki drewniany, z bali, murowany? A może lepiej zostać w mieszkaniu w bloku? :) Potrzebujemy: 2 opakowania ciasta francuskiego 200 g szpinaku 200 g fety 150 g wędzonego łososia 2 łyżki masła + masło do posmarowania foremek 1 łyżka śmietany 20 g obranych pistacji sól, pieprz Szpinak myjemy i osuszamy. Smażymy(...)maśle, dodajemy łyżkę śmietany, doprawiamy pieprzem i lekko solimy. Fetę kroimy w małą kostkę, a szpinak w cienkie paseczki. Ciasto francuskie kroimy w kwadraty i wykładamy nim posmarowane masłem foremki do babeczek, tak aby ciasto wystawało ponad nie. Wkładamy do środka łyżkę szpinaku, kosteczkę lub dwie fety oraz trochę łososia. Posypujemy pokruszonymi pistacjami i wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni

Marder&Marder Manufacture
Naleśniki szpinakowe 310

tortowa 2 szklanki (ok.400g) Woda 1 szklanka Mleko 1 szklanka Szpinak użyłam 400g mrożonego, co dało po odparowaniu ok. 250g szpinaku Jajko 2 sztuki Olej 4 łyżki do ciasta Wykonanie: Szpinak podsmażyć na niewielkiej ilości tłuszczu. Smażyć do momentu odparowania nadmiaru wody. […] The post Naleśniki szpinakowe appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Łosoś w cieście 148

obiad. Przynajmniej ja sobie takie cenię. Łososia w cieście pokochałam od pierwszego przyrządzenia. Rodzinka od pierwszego podania . Na piątkowy obiad jak znalazł. Składniki: opakowanie świeżego ciasta francuskiego dwa filety z łososia opakowanie szpinaku mrożonego w liściach przyprawa do ryby 2 ząbki czosnku sól ziołowa żółtko Wykonanie: Ciasto rozłożyć i delikatnie rozwałkować. Podzielić na 4 części. Rozmrozić szpinak na patelni, dodać(...)kawałek ciasta mniej więcej do połowy. Przyprawić rybę i podzielić tak żeby powstały 4 mniej więcej równe kawałki . Można ale nie trzeba jej obsmażać. Nałożyć filet na szpinak. Farsz nakryć pozostałą częścią ciasta. Brzegi skleić widelcem. Na górze zrobić 3-4 nacięcia. Posmarować rozmąconym żółtkiem. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około

Mama z miasta
Tarta ze szpinakiem, pomidorkami, ricottą i parmezanem 210

Tarta na kruchym cieście ze szpinakiem i pomidorkami zapiekana z jajkiem, ricottą i parmezanem. Dla osób zapracowanych i oszczędzających czas w kuchni polecam poniższą tartę w wersji z gotowym ciastem francuskim lub gotowym kruchym ciastem. Składniki Na kruche ciasto: mąka pszenna 120g masło 60g, schłodzone sól 1/3 łyżeczki cukier 1 łyżeczka śmietana kremówka 30% lub […] The post Tarta

Kulinarne Przeboje
Ciasto leśny mech 304

Leśny mech.. ciasto ze szpinakiem, śmietanowym kremem oraz kontrastującym granatem. Najprostszy przepis na na ten zjawiskowy deser.. Czas przygotowywania:  do 1h Czas pieczenia:  około 40 minut Ilość porcji:  mała tortownica do 18 cm średnicy Składniki na ciasto: • 200 g mąki pszennej tortowej -  1 szklanka • 200 g świeżego szpinaku baby

AniaGotuje.pl
Kisz ze szpinakiem na cieście francuskim 186

Uwielbiam szpinak,i często używam,a połączenie z ciastem francuskim dla mnie jest idealne.Nie dość ,że szybko się robi to jeszcze(...)smakuje......Polecam wypróbować mój kisz-trochę jak tarta trochę jak pizza z dużą ilością szpinaku i cebulki-idealne na lunch,obiad,kolację czy imprezę-mniam.... Składniki: opakowanie ciasta francuskiego 600g mrożonego szpinaku mały słoiczek oliwek zielonych z papryką(ok 25 dkg) 2 cebule 4 łyżki śmietany 18 % 2 jajka 4 ząbki czosnku sól pieprz oliwa 15 dag sera żółtego starty

Swojskie jedzonko
Borek z botwinką i serem - pomysł na drugie śniadanie, piknik lub wycieczkę (przepis krok po kroku) 101

przystawka na grillu czy też drugie śniadanie zamiast kanapki. Börek to wywodzący się z Turcji placek z ciasta yufka lub drożdżowego z nadzieniem, które u mnie jest bardzo wiosenne, na bazie sera i liści botwinki, które możecie też zastąpić szpinakiem.  Börek może przybierać bardzo różne kształty. Czasem jest to prostokątny lub okrągły placek, ale piecze się też trójkątne(...)poza lodówką. Spożyj w ciągu 1-2 dni.  ➤ Zobacz też: hortopita - grecka tarta z ciasta filo z fetą i zieleniną ślimaki z ciasta filo z dynią i szpinakiem cygara z ciasta filo z serem i ziołami

Chilli Czosnek i Oliwa
Szpinakowe ciasto i śródmiejskie sentymenty 147

przepis Moich Wypieków , ponieważ miał fantastyczny krem- bez żadnych śmietanfixów czy innych wynalazków. To był strzał w dychę. Zobaczcie sami to cudo. CIASTO SZPINAKOWE "LEŚNY MECH" . Na ciasto  450g mrożonego szpinaku 2 szklanki mąki pszennej 3 łyżeczki proszku do pieczenia 3 jajka (elki) 3/4 szklanki drobnego cukru 1 szklanka oleju (rzepakowy lub słonecznikowy) 2 łyżki soku z cytryny skórka(...)było... Wierzch ciasta dekorujemy owocami i takie cudo chowamy do lodówki. I dajemy mu czas. Pamiętacie z Instagramu czym skończyła się moja niecierpliwość? ;-) . Uwielbiam to ciasto za niebanalny smak i kolor szpinaku, za cytrynowy aromat i świetny krem. Wygląda niezwykle dekoracyjnie, a tak właściwie, to przecież sałatka. Szpinak jest ponoć taki zdrowy...:-) A skoro siedzimy sobie przy kawie i kawałku

les mirabelles
Kopytka ze szpinakiem 162

Zwykłe kopytka wszyscy znają ale zawsze można coś pokombinować aby było inaczej. Do ciasta dodałam szpinak, który nadał kluchom zielony kolor. Szpinak najlepiej rozdrobnić jak najdrobniej się da wtedy barwa kopytek będzie intensywnie zielona. składniki: 1 kg ugotowanych letnich ziemniaków 2 jajka 200 g świeżego szpinaku ok 2 szklanek mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej Ugotowane letnie ziemniaki przecisnąć przez(...)posiekać i razem z jajkami zmiksować w rozdrabniaczu, szpinak rozdrobnić najdrobniej jak sie da wtedy kopytka będa bardziej zielone. Do ziemniaków dodać rozdrobniony szpinak oraz make pszenną i ziemniaczaną. Wszystko zagnieść aby składniki się połączyły. Ciasto będzie się lepić ale ja już nie dodaję mąki. Ciasto podzielić na porcje, podsypać mąką. Uformować wałeczki, lekko spłaszczyc ręką. Pokroić pod skosem

Monia miesza i gotuje
Ciasto szpinakowe z kremem cytrynowym i miętą 233

a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-42916170-1', 'auto'); ga('send', 'pageview'); CIASTO SZPINAKOWE Z KREMEM CYTRYNOWYM I MIĘTĄ Składniki na ciasto: - 500 gramów szpinaku rozdrobnionego (około, 450 albo 400 też będzie ok) - 250 gramów cukru - 3 jajka - 150 gramów mąki pszennej - 200 gramów mąki krupczatki - 3 łyżeczki proszku do pieczenia - 1 szklanka(...)oleju słonecznikowego lub rozpuszczonego masła - skórka otarta z 1/2 cytryny Przygotowanie ciasta: Rozdrobniony i rozmrożony szpinak odciskamy lub odparowujemy z wody i studzimy. Jajka ucieramy z cukrem, a gdy masa stanie się jasna i puszysta porcjami dodajemy tłuszcz wciąż miksując. Następnie dodajemy szpinak oraz cytrynową skórką, a na sam koniec mąkę. Mieszamy i przelewamy do okrągłej formy z dnem wyłożonym

Życie zamknięte w smaku
Kurczak w cieście francuski 192

świeżego lub mrożonego w liściach – suszone oregano, sól i pieprz – ząbek czosnku – 375 g ciasta francuskiego – gałka muszkatołowa, ostra papryka – 1 jajko do posmarowania ciasta Przygotowanie: Szpinak płukamy, wrzucamy na patelnię i podgrzewamy aż zmiękną liście. Jeśli mamy mrożony szpinak to wrzucamy również na patelnię i podlewając wodą czekamy aż się rozmrozi. Doprawiamy solą, pieprzem(...)gałką muszkatołową. Ser kroimy w kostkę i mieszamy ze szpinakiem . Filet lekko rozbijamy, doprawiamy do smaku oregano, sola pieprzem, czerwona papryką i nacieramy czosnkiem. Kładziemy nadzienie na jednej stronie filetu z kurczaka, dodajemy kilka suszonych pomidorów i składamy filet na pół.Jeśli mamy dwa mniejsze filety wtedy nacinamy je lekko tworząc kieszonkę do której wkładamy nadzienie i pomidory. Piekarnik nagrzewamy

I LOVE LIFE
Tarta Papay style - szpinakowa tarta ma tę moc 196

wysiłku i przeszkód. Też tak chcę. Dlatego będę ciągle próbować. Może po kolejnej takiej szpinakowej kolacyjce poczuję te moc? Spróbujcie ze mną. Przygotujcie dla: - 1 płat gotowego ciast francuskiego - 1 op. szpinaku ok. 400g - 4 jajka - 100g sera cheddar - kubek gęstej kwaśnej śmietany - 1 ząbek czosnku - 1 łyżka masła lub oliwy - szczypta gałki muszkatołowej - sól, pieprz - pomidorki koktajlowe i liście(...)tarty wykładam ciastem, nadmiar należy odkroić i pozostawić do ozdobienia wierzchu tarty. Ser trę grubo, jajka roztrzepuję ze śmietaną, sola i pieprzem. Mieszam wszystko ze szpinakiem i serem. Jednolitą masę wykładam na ciasto, którego odcięte fragmenty umieszczam na wierzchu. Całość wkładam do rozgrzanego do 200 stopni piekarnika, po 10 minutach zmniejszam temperaturę do 180 i piekę jeszcze 15. Sprawdzam

I tu będę miała takie te
Pieczone pierogi ze szpinakiem (kruche) 266

pieroga w sosie. Smak sosu bardzo dobrze współgra z nieco pikantnym nadzieniem szpinakowym. Ciekawa odmiana dla zwykłych, gotowanych pierogów.  Pieczone pierogi ze szpinakiem (kruche) PRZEPIS Temperatura: 190 o C | Czas pieczenia: ok. 25 min. Ciasto  (źródło: przepisymajki.bloog.pl ) 2 szkl mąki pszennej 2 całe jajka 2 łyżki roztopionego masła szczypta soli 1/2 łyżeczki cukru gorąca woda Nadzienie 2 średnie(...)było zagnieść gładkie ciasto. Nadzienie. Cebulę zeszklić na oliwie, dodać sól i pieprz. Dodać posiekany czosnek, następnie szpinak, fetę (~1 plasterek) i suszone pomidorki. Chwilę wszystko podsmażyć, aż szpinak będzie mięciutki Ciasto należy cieniutko rozwałkować, wykrawać koła o średnicy ok. 7 cm., nałożyć farsz na środek i zlepiać pierożki. Piec w temperaturze 190 o C przez

coolinarnastrefa.blogspot.com
WALENTYNKOWE PRZEPISY. 174

swoją połówką serca. Nie przygotowałam specjalnych receptur, ale skomponowałam zestawienie potrwa, które według mnie pasowałyby na tę wyjątkową okazję (klikać w nazwę przepisu).  Sałatka ze szpinaku z gruszką.   Łosoś w cieście z twarożkiem.   Roladki wieprzowe w sosie serowym. Zapiekany makaron "4 sery" Camembert z pieca. Camembert panierowany. Pakieciki ze szpinakiem, pieczarkami i fetą. Risotto z szafranem(...)krem z papryki. Krem z dyni. Kotleciki mielone z fetą. Pizzerinki z patelni. Sałatka Najsztuba. Parówki z serem w cieście francuskim. Krewetki z szafranem z cydrze. Łosoś w cieście francuskim ze szpinakiem. Pesto z sałaty. Tarta pomarańczowa z piankami. Gorąca czekolada z rumem i piankami. Domowe cynamonowe latte. Kruchy placek z Kubusiem. Babeczki z kisieli. Kawowy sernik na zimno. Jabłka

W kuchni Karmel-itki
PIZZA BIAŁO-ZIELONA (m.in. ze szpinakiem / ciasto tradycyjne i bezglutenowe owsiane) 162

zupełnie niekonwencjonalny strzał w 10-tkę. Kusi niespotykanym smakiem i boskim zapachem. Ma w sobie wszystko to, co w kuchni kochamy. Udało nam się na chrupiącym cieście połączyć takie pyszności jak: szpinak, dip czosnkowy, oliwki, sery, cebula ... i " piekło - niebo " - bezglutenową mieszankę , bez której już nie wyobrażamy sobie gotowania. SKŁADNIKI NA CIASTO TRADYCYJNE: - 25 dkg mąki, - 1/4 kostki drożdży, - pół(...)ciasto tradycyjne jest kruchutkie, delikatne, trwałe, chrupiące. Jednym słowem? IDEALNE. - cała pizza - to jest smakowy obłęd i mówimy to z całą świadomością, przekonane o tym całkowicie. Ciasto delikatnie nabiera posmaku czosnku. Szpinak na odgrywa tu bardzo dużą rolę - delikatnie ciągną się jego listki i zostawiają po sobie dużo w ustach (oczywiście o smak, a nie o resztki chodzi). Sery podążą

Wypisz Wymaluj

Proponowane wyszukiwania