ciasto ze słonecznikiem - 3356 przepisów (strona:132/224)

Szybka sałatka z ciecierzycy z awokado 155

Dzisiaj rano mąż wszedł na wagę i załapał się za głowę. Ostatnie folgowanie z ciastami i testowanie piw poskutkowało przyrostem wagi. Mąż spuścił głowę i odmówił konsumpcji śniadania. Ale dobra żona wpadła na pomysł na szybką sałatkę, której już nie mógł się oprzeć. Sałatka jest do wykonania w 10 min. Pierwszy raz użyłam ciecierzycy do sałatki, ale na pewno(...)ostatni. Idealna jako przystawka do grilla czy jako sałatka do zabrania w pudełku do pracy. Możecie jeszcze dodać pestek dyni czy słonecznika podprażonych na patelni, ale również w takiej wersji sprawdzi się doskonale. Oczywiście, jeśli nie macie pod ręką cieciorki z puszki, możecie zwykłą ciecierzycę namoczyć i ugotować. Drukuj Sałatka z ciecierzycy z awokado window.ajaxurl = "http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki

Mieszam w Garnku
Bułeczki zakręcone 57

dobrze wyrobionego ciasta utwórz kulę. Przykryj ją ściereczką, folią spożywczą lub folią aluminiową i odłóż w ciepłe miejsce na 70 minut. Miskę z ciastem możesz wstawić do nagrzanego do 35 st. C piekarnika podobnie jak z wcześniej przygotowanym rozczynem. Po 70 minutach ciasto powinno podwoić swoją objętość. Przygotuj sporą drewnianą deskę lub stolnicę, lekko podsyp je mąką. Ciasto krótko wyrób(...)bułeczki. Złóż je w połowie i skręć, zlep końce. Postępuj tak z każdym kawałkiem ciasta. Zakręcone ciasto na bułeczki ułóż na blaszce z wyposażenia piekarnika wyłożonej papierem do pieczenia. Z mojego przepisu wyszło pięć sporych zakręconych bułeczek. Możesz przygotować ich więcej, np. z podwójnej porcji ciasta lub z otrzymanego w tym przepisie utworzyć mniejsze, cieńsze i krótsze bułeczki. Piekarnik nagrzej

Zasmakuj Kuchni
Tort korzenny, kokosowo-makowy (bez glutenu, cukru) 135

mąki kokosowej Praliny makowe (12 pralin) -50g suszonych fig (polecamy jeszcze takie soczyste a nie przesuszone) -50g daktyli -50g żurawiny suszonej (bez cukru) -50g ziaren słonecznika -mak niemielony do obtoczenia pralinek Praliny kokosowe (12 pralin)  -50g wiórków kokosowych (drobnych) -100g śmietany kokosowej -4 łyżki ksylitolu Polewa jogurtowa -200g jogurtu -2 łyżki ksylitolu(...)każdym chwilę miksując). Mąkę i skrobie wymieszać razem z kakao i przyprawą do piernika, dalej przesiać stopniowo przez sitko do masy jajecznej. Wymieszać delikatnie łyżką do uzyskania gładkiego ciasta bez grudek. Papierem do pieczenia wyłożyć tylko dno tortownicy. Wlać ciasto i piec przez około 30 minut w temperaturze 170-180’C (można sprawdzić czy ciasto się dopiekło przy pomocy patyczka

Candy Pandas
Domowy chleb z chrupiącą skórką 23090

Przepis na pyszny domowy chleb z chrupiącą skórką. Szybki do przygotowania i niezawodny. Zawsze się udaje, pięknie pachnie i doskonale smakuje! Składniki 11 łyżek płatków owsianych

Wasze Przepisy
Sałatka bomba witaminowa 50

Sałatka bomba witaminowa to zdrowa i pyszna propozycja na każdą porę dnia. Pożywna i soczysta, doda energii i zaspokoi głód na długi czas. Składniki 1 opakowanie

Wasze Przepisy
Racuchy dyniowo bananowe 140

łyżki miodu mieszanka orzechy włoskie, pestki dyni, sezam, słonecznik, żurawina 3 łyżki Do miski przekładam drożdże, dodaje szczyptę cukru, łyżkę mąki wlewam letnie mleko i mieszam. Odstawiam zaczyn do wyrośnięcia na 30 minut. Do zaczynu przesiewam resztę drożdży, dodaję cukier, sól, 2 łyżki oleju, jogurt, puree z dyni, jajka, pokrojonego banana. Ciasto wyrabiam mikserem. Ma być luźne. Odstawiam do wyrośnięcia

wesoła kuchnia
Pesto pietruszkowo – miętowe, przepis przetwory 2018 200

potraw, takich jak ciasta. My obecnie mało ciast jemy, więc przerobiłam ją na wytrawnie i już wiem, że kolejne słoiczki powstaną. Pesto pietruszkowo – miętowe duży pęczek natki pietruszki duży pęczek mięty czekoladowej 5 ząbków czosnku 1/2 szklanki oliwy 4 plasterki ostrej papryczki chilli ( możesz nie musisz dać ) 2 łyżki pestek słonecznika   Pęczki u mnie były porównywalnej większości. Pietruszkę

Kuchnia na wzgórzu
MLECZNE BUŁECZKI 97

posypania : mak/sezam/siemię lniane/ pestki dyni / słonecznik  ( według gustu i smaku ) PRZYGOTOWANIE: Zaczyn( w przypadku świeżych drożdży ) :  Drożdże kruszymy do miseczki zasypujemy 1 łyżką cukru , dolewamy lekko podgrzane mleko (nie gorące!)  mieszamy do rozpuszczenia . Zaczyn odstawić przykryty ściereczką w ciepłe miejsce do podwojenia objętości na ok 15-20 min. Ciasto właściwe :Do miski wsypujemy  mąkę , dodajemy

Marcepanowa kuchnia
Chleb z ziarnami i nasionami chia 167

mąki chlebowej żytniej Młynomag 500ml wody 50g pestek słonecznika 50g pestek dyni 10g czarnuszki 10g nasion chia Dodatkowo mak do posypania po wierzchu Sposób przygotowania: 1. Drożdże rozcieramy z cukrem. Do przesianej mąki dodajemy rozczyn drożdżowy, sól oraz nasiona i miksując na wolnych obrotach dolewamy przegotowaną ciepłą wodę oraz olej. Wyrobione ciasto pozostawiamy w misce do wyrośnięcia, po czym ponownie

Kuchnia w czekoladzie
Surowa szarlotka 182

masa, wręcz przeciwnie, u mnie zostały spore kawałki słonecznika. Tortownicę wysypujemy cienko wiórkami kokosowymi, układamy na nich masę słonecznikową, dobrze ugniatamy, przykrywamy i chowamy do lodówki. Jabłka myjemy, przekrawamy jak nam wygodnie i trzemy na grubej tarce, dodajemy do nich rodzynki i chia. Jeśli nie mamy chia, jabłka musimy odsączyć bo ciasto będzie bardzo mokre i nie będzie się trzymało

Co na wege obiad?
Chleb orkiszowo-pszenno-żytni z wieloma ziarnami 101

sezamu 50 g siemienia lnianego 50 g ziaren słonecznika 2 łyżki miodu 2 łyżeczki soli 1 łyżka oleju 10 g drożdży instant Najpierw ziarna namaczamy w wodzie, niech poleżą sobie z godzinę. A potem do tego dodajemy całą resztę. I wyrabiamy ręcznie przez 15 minut, albo jakieś 7-10 minut mikserem. Ciasto będzie paskudne, będzie się strasznie lepiło do dłoni

Marder&Marder Manufacture
Mini bułeczki z ziarenkami 158

rozpuszczone masło. Wyrabiam ciasto łyżką. 3. Z ciasta formuję kulki wielkości moreli. Bułeczki układam na blaszce. Smaruję rozkłóconym jajkiem i posypuję ziarenkami. Odstawiam na 30 minut do wyrośnięcia. Piekę 20 minut w temperaturze 190 stopni. Do przygotowania bułeczek użyłam mieszanki ziaren "Słoneczne Pola" z  ZIARENKOWA . W skład mieszanki wchodzą ziarna słonecznika, sezamu i siemienia lnianego. Ziarenka te mogą stanowić

Tradycyjna kuchnia Kasi
Batony owsiane - zdrowa przekąska do pracy i szkoły 176

Męża, który zazwyczaj jest sceptycznie nastawiony do różnych ciast i ciastek, które pakuję mu do pracy. To chyba znaczy, że dają radę, prawda? ;) Idealnie sprawdzą się jako drugie śniadanie/przegryzka dla dzieciaków :) Składniki: 2 szklanki płatów owsianych 1 szklanka orzechów/suszonych owoców/pestek/pokruszonych płatków śniadaniowych – ja dałam: posiekane orzechy laskowe, ziarna słonecznika i kokos 1/4 kostki masła 4 łyżki brązowego

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Drożdżowe bułeczki z ziarnami 194

szklanka ciepłej wody 2 łyżeczki oliwy z oliwek słonecznik ziarna dyni siemię lniane Mąkę, sól i ziarna mieszamy razem w misce. W ciepłej wodzie rozpuszczamy cukier i dodajemy drożdże. Po wyrośnięciu wlewamy na mąkę, wyrabiamy dokładnie łyżką i odstawiamy przykryte ściereczkę do wyrośnięcia. Nastawiamy piekarnik na temperaturę 200 stopni. Z gotowego ciasta formujemy w rękach małe bułeczki lub przekładamy

Ciastkozercy
Ciasteczka owsiane 249

mąki pełnoziarnistej/razowej 200 g rodzynek 100 g słonecznika łuskanego 1/2 szkl. cukru brązowego 1 kostka margaryny 2 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 opakowanie cukru waniliowego lub 2 kopiaste łyżki domowego Przygotowanie: W misce ucieramy margarynę z cukrem i jajkami. Dodajemy bakalie, mąkę, otręby, proszek do pieczenia i wyrabiamy ciasto (jeśli potrzeba - dodajemy mąkę lub gęsty jogurt naturalny

Czarnawisienka

Proponowane wyszukiwania