ciasto ze śliwką - 6273 przepisów (strona:189/419)

Ciasto z gruszkami i kruszonką 52

zdjęciami krok po kroku. Dzięki naszym wskazówkom przygotujesz idealne i wilgotne ciasto drożdżowe z gruszką i maślaną, chrupiącą kruszonką. Jak tego ciasta nie kochać? Zapraszamy na przepis! Szklanka ma 250 ml Forma do pieczenia: 25 x 25 cm Ciasto z gruszkami i kruszonką Składniki: Na ciasto: mąka pszenna uniwersalna: 3,5 szklanki cukier: 1/2 szklanki cukier z prawdziwą wanilią(...)pieczenia warto sprawdzić, czy ciasto się zbyt mocno nie rumieni. Jeśli tak się dzieje, wsuń na górną półkę blaszkę piekarnikową. Po upieczeniu ciasto wyjmij z piekarnika. Przed podaniem posyp cukrem pudrem. Zobacz również przepis na mega proste ciasto widelcem mieszane z owocami , na przepyszne ciasto malinowa chmurka na kruchym spodzie oraz na tarta ze śliwkami i kruszonką . Pyszna jest również

Kuchnia Na Wypasie
Tarta z ciasta serowego 69

Czas czytania: 3 min Tarta z ciasta serowego z farszem z jabłek odrobiny malin oraz lekką i miękką pierzynką z białek, na której po upieczeniu i wystudzeniu pojawia się słodka rosa. Ciasto serowe jest raczej rzadko spotykaną propozycją wykorzystywaną do przygotowania słodkich deserów, podobne ciasto wykorzystałam do zrobienia pasztecików z farszem z kapusty i grzybów. Paszteciki szczególnie polecam na święta(...)Wracając do naszego dzisiejszego ciasta, jak już wspomniałam dzisiejsze ciasto, jest ciastem niesłodzonym z dodatkiem twarogu, w smaku przypomina trochę ciasto francuskie. Po upieczeniu jest kruche i delikatnie neutralne w smaku. Ciasto najlepiej przygotować przy pomocy robota, ponieważ jest trochę klejące, jeśli nie posiadacie takiego sprzętu kuchennego, nie obawiajcie się, ręcznie też sobie poradzicie. Ciasto świetnie pasuje do słodkiego wkładu

SprawdzonaKuchnia.pl
Ryżowe kluski z śliwkami 128

czubku łyżeczki kurkumy • śliwki • cynamon • cukier • 2 -3 łyżki masła Sposób przygotowania 1. Do ryżu dodać jajko i mąkę szczyptę soli i troszkę kurkumy. Zagnieść ciasto odrywać kawałeczki zrobić kulkę później spłaszczyć  nałożyć śliwkę bez pestki uformować kluski,obsypać  delikatnie mąką ziemniaczaną by się nie kleiły 2. W rondelku rozpuścić masło smażyć aby się troszkę zrumieniło 3. Kuski

W królestwie smaków Beaty
LEKSYKON BAKALII 172

problemy z wrzodami żołądka, ponieważ bakalie te działają kojąco na śluzówkę. Zastosowanie : Zazwyczaj dodaje się je do ciast albo musli. Można je również pokruszyć i użyć jako posypki. Świetnie sprawdzą się jako zdrowa przekąska lub dodatek do jogurtu. Źródło: internet SUSZONE ŚLIWKI Suszone śliwki posiadają wiele walorów dietetycznych. Są skondensowanym źródłem energii i składników odżywczych, szczególnie minerałów. Śliwki suszone(...)witaminy C i K uszczelniają naczynia krwionośne. Zastosowanie: Są głównym składnikiem wigilijnego kompotu z suszu, ale dodaje sieje do wielu innych potraw: bigosu, sosów, ciast. Świetnie komponują się z mięsem np. pieczonym schabem. Suszone śliwki wspaniale komponują się z jogurtem, czy z babeczkami. Źródło: internet RODZYNKI To ususzone na słońcu specjalne bezpestkowe gatunki winogron. Jest ich wiele odmian m.in. duże

Ciastka - domowe słodkości
Placuszki bananowe bez mąki i jajek 107

dodajemy obranego banana. Wlewamy olej rzepakowy. Całość miksujemy, aż uzyskamy jednolity płyn. Placuszki smażymy na, bez tłuszczu, z każdej strony (już jest dodany do ciasta na placuszki). Podajemy z mandarynkami, suszonymi śliwkami, polane miodem i posypane nasionami chia

Moja smaczna kuchnia
z jabłuszkiem i śliwką 115

Dzieciowe drożdżówki na kolację i do szkoły na jutro :)  Najlepsze dla dzieci, drożdżówka z jabłuszkiem albo ze śliwką :)  ( już połowa zjedzona)  Zaczynamy od zwykłego ciasta :) Mąka 1 kg, drożdże 1/2 kostki, masło 1/2 kostki, dwa jajka, szklanka curku, szklanka ciepłej wody. Oprócz ciasta trzeba coś dodać do bułek :) Mus jabłkowy, dżem śliwkowy... Ciasto dzielimy i "kulkujemy

chleba naszego
Najlepsze ciasto marchewkowe! 61

zdecydowanie najlepsze, najbardziej wilgotne i puszyste ciasto marchewkowe jakie kiedykolwiek robiłam. Ciasto jest bardzo proste do zrobienia a efekt jest fantastyczny. Górę ciasta możesz przyozdobić świeżymi figami lub orzechami włoskimi, w obu wersjach będzie super! Blog nietylkopasta.pl to nie tylko najlepsze przepisy dla Ciebie i Twojej rodziny, ale także piękne i funkcjonalne produkty oraz książki kulinarne. Zajrzyj do zakładki sklep(...)KULINARNE Dodaj do koszyka Polecam Ci inne moje ulubione domowe na drożdżach: –  drożdżówki z serem –  drożdżówki z serem i rabarbarem –  brioszki –  ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką –  drożdżowe ze śliwkami i kruszonką –  racuchy drożdżowe –  drożdżówki z truskawkami –  drożdżowe topielec –  mini pączki serowe –  blok czekoladowy –  Drożdżowy wieniec pizzowy –  Drożdżówki

nietylkopasta.pl
Ciasto drożdżowe – topielec 84

ciasto, kiedyś niezliczoną ilość razy. To według mnie jest najbardziej wilgotne i najlepsze drożdżowe, a do tego jest naprawdę szybkie w przygotowaniu bo nie wymaga długich godzin wyrastania. Ciekawe jest to, że ciasto topi się z bardzo zimnej wodzie, dość nietypowy proces ale ciasto dzięki temu jest naprawdę wilgotne po upieczeniu. Niezwykle krótki jest też czas wyrastania, ciasto wyrasta już(...)Gąska Aniela – średnia Dodaj do koszyka Polecam Ci inne moje ulubione domowe na drożdżach: – drożdżówki z serem – drożdżówki z serem i rabarbarem – brioszki – ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką – drożdżowe ze śliwkami i kruszonką – racuchy drożdżowe – drożdżówki z truskawkami – drożdżowe topielec – mini pączki serowe – blok czekoladowy – Drożdżowy wieniec pizzowy – Drożdżówki z truskawkami i rabarbarem CIASTO DROŻDŻOWE

nietylkopasta.pl
Drożdżówki z truskawkami i rabarbarem 200

Opiszę je jednym zdaniem, są genialnie pyszne, szczególnie kiedy są jeszcze ciepłe. Polecam Ci też przepisy: – ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką – drożdżowe ze śliwkami i kruszonką – racuchy drożdżowe – drożdżówki z truskawkami – drożdżowe topielec – mini pączki serowe Przygotowanie: ok 2,5 h Ilość : 9-10 drożdżówek Składniki ciasto: – 2 i 1/4 szklanki mąki pszennej

nietylkopasta.pl
Tarta kakaowa ze śliwkami i budyniową pianką 69

kostkę i przełóż do miski. Zagnieć dłońmi wraz z mąką, cukrem pudrem, kakao i odrobiną zimnej wody. Ciastem wyłóż formę spód oraz boki formy do tarty, podziurkuj widelcem lub wykałaczką, Wstaw do lodówki na 40 minut do zastygnięcia kruchego ciasta. BUDYNIOWA PIANA Białka ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę. Cały czas miksując dodawaj łyżka po łyżce cukier, ubijaj(...)miksera, jedynie do połączenia. Bezowo – budyniowa pianka powinna pozostać puszysta. Piankę wyłóż na schłodzony kakaowy spód. Śliwki umyj, osusz, przekrój na połówki i wydrąż pestki. Cząstki śliwek wyłóż na budyniową piankę skórką w dół, a miąższem w górę – dzięki temu ciasto nie “przemoknie”. Na wierzch wysyp migdałowe płatki. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 stopni

ProstePesto.pl
Szybkie bułeczki drożdżowe 137

cukier, cukier wanilinowy i drożdże.Następnie dodać mąkę, jajko, miękką margarynę, sól i wyrobić elastyczne ciasto, jeżeli by się zbytnio kleiło dodać jeszcze nieco mąki.Ciasto podzielić na 12 porcji, każdą spłaszczyć, położyć śliwkę i zlepić bułeczkę.Gotowe bułeczki układać na blacie wysypanym mąką.Składniki kruszonki ze sobą połączyć.Bułeczki posmarować żółtkiem wymieszanym z odrobiną mleka i posypać kruszonką, odstawić

Mix smaku
Pierogi z kaszą razy dwa i pieczarkami 135

Pierogi bardzo lubię! Tylko nie jem ich teraz tyle, ile jadłam kiedyś :) Kocham ruskie, z mięsem, z kapustą i grzybami. Uwielbiam z owocami! Truskawki, wiśnie, śliwki, jabłka - to wszystko można upchać w cieście pierogowym. Nie przepadam za pierogami ze szpinakiem, ale chyba na dobre jeszcze nie trafiłam, a sama jeszcze nie próbowałam zrobić. Zainspirowały mnie pierogi z soczewicą, na pewno

bistro mama
TORCIK PIERNIKOWY 122

się składników. Na końcu dodać sztywną piane z białek i delikatnie wymieszać ale już nie mikserem a łyżką. Ciasto przełożyć do blaszki wyłożonej papierem do pieczenie piec w nagrzanym piekarniku ok. 20 min w temperaturze 175-180C Śliwki umyci pokroić na mniejsze części i zalać alkoholem, odstawić na 15 minut, po tym czasie śliwki odsączyć. Alkohol, który został(...)żelatynę, oraz cukier według własnego uznania.   Upieczony biszkopt delikatnie polać  ponczem  posmarować połową bitej śmietany, na niej ułożyć śliwki,  posmarować pozostałą śmietaną. Dowolnie udekorować.  Ja torcik przed porcjowaniem posypałam kakao, uważam jednak że ciasto lepiej wyglądało by gdybym kakao użyła dopiero, po porcjowaniu, wtedy krojąc tort kakao  nie "brudziłoby" ciasta . rrarossa@gmail.com

RAROSSA

Proponowane wyszukiwania