ciasto ze śliwką na szybko - 1082 przepisów (strona:10/73)

Ciasto zebra 117

pyszne ciasta, zapraszam Was do moich ulubione przepisy: – sernik tradycyjny – sernik z jagodami – biszkopt z truskawkami – sernik z malinami – szybki biszkopt z rabarbarem – najlepsze kruche ciasto ze śliwkami – prosta szarlotka ciasto zebra Przygotowanie: 1 h 20 minut Składniki: – 5 jajek – 300 g drobnego cukru do wypieków – 325 g mąki

nietylkopasta.pl
Sernik tradycyjny 141

lubicie pyszne klasyczne pyszne ciasta, zapraszam Was do moich ulubione przepisy: – sernik z jagodami – biszkopt z truskawkami – sernik z malinami – szybki biszkopt z rabarbarem – najlepsze kruche ciasto ze śliwkami – prosta szarlotka SERNIK KLASYCZNY Przygotowanie: 1 h 20 minut Składniki: – 1 kg sera do serników (patrz uwagi poniżej) – 250 g miękkiego masła

nietylkopasta.pl
Ciasto cynamonowe z białą czekoladą i śliwkami 212

czekoladą i truskawkami. Dodatek białej czekolady sprawia, że wnętrze tego wypieku jest miękkie i słodkie, bez dodatku zbyt dużej ilości cukru. Śliwki i cynamon idealnie ze sobą współgrają, a samo ciasto przygotowuje się łatwo i dość szybko. Przepis do wykorzystania w formie o wymiarach 20x30cm . Ciasto cynamonowe z białą czekoladą i śliwkami Składniki: 300g mąki pszennej 100g białej czekolady

Smakołyki Bereniki
Szybkie ciasto ze śliwkami 215

Każdy lubi łatwo i szybko, ciasta w 10 minut są idealne. Pora śliwek nadciąga więc po co kupować ciasto skoro zrobienie jest takie banalne, a więc Moje Kochane Kobietki i nie tylko do warzywniaka po śliwki i robimy ciasto. Składniki na duża blachę 40x25 cm: - 3 szklanki mąki pszennej - 2 szklanki cukru, najlepiej brązowego - 1 szklanka oleju - 1 szklanka

Apetyczna babeczka
Ciasto jogurtowe ze śliwkami i cynamonową kruszonką 457

początek sezonu śliwkowego super proste, super szybkie i oczywiście super pyszne ciasto jogurtowe ze śliwkami i cynamonową kruszonką. Śliwki możecie oczywiście zastąpić dowolnymi sezonowymi owocami, których teraz nie brakuje. Ja zachęcam Was jednak do wykorzystania śliwek, bo z nimi ciasto jest mega pyszne!  Składniki: 4 jajka 3/4 szklanki cukru 1 łyżka cukru z wanilią 3/4 szklanki oleju 3/4 szklanki

Smakowity Blog Kulinarny
Grzany porter ze śliwką 202

W chłodne wietrzne dni, gdy zmęczenie daje nam w kość, czasem szklaneczka dobrego trunku daje nam chwilę zapomnienia i otula niczym ciepły koc. Nie mam na

Kuchnia PROzdrowotna
Tarta z mascarpone i śliwkami 170

Kolejny testowany przepis z magazynu Kuchnia nr 9/2014...i zarazem ostatni z tego numeru:) Nasz ulubiony ser, łatwy i szybki przepis...śliwki...szczerze tarta pyszna:) Polecamy... Składniki; Ciasto; 100 g masła, 200 g mąki, 50 g cukru, 1 jajko sól Nadzienie; 500 g mascarpone, 2 jajka, 80 g cukru, skórka z cytryny, śliwki Wykonanie; Składniki na ciasto zagniatamy, rozwałkowujemy

Anioły w kuchni
Ciasto ze śliwkami i kruszonką 170

cukier wanilinowy Wykonanie: 1. Mąkę przesiać wraz z proszkiem do pieczenia oraz cukrem pudrem. Wbić jajko, dodać pokrojone w małe kawałki masło. Szybko zagnieść gładkie ciasto. Odstawić na pół godziny do lodówki. 2. Śliwki opłukać, wytrzeć, poprzekrawać na ćwiartki i pozbawić pestek. Wlać do rondelka ok. 200 ml wody i rozmieszać w niej budyń i cukier. Kiedy cukier się

Pasja Smaku
Drożdżówka ze śliwkami i serem 224

miski, przykryamy  i odstawiamy do wyrośnięcia na około 1 godzinę. Serek ricotta, śmietanę, cukier i pastę waniliową mieszamy w miseczce na jednolitą masę. Śliwki myjemy, kroimy na połówki i pestkujemy. Wyrośnięte ciasto szybko wyrabiamy na podsypanym mąką blacie i rozwałkowujemy na prostokąt o wymiarach ok 40 x 30 cm i grubości około 3mm. Kroimy wzdłuż na 3 pasy(...)Wzdłuż każdego pasa nakładamy masę serową, zwijamy w rulon i dobrze sklejamy brzegi i końce.  Wałki ciasta( zlepieniem do dołu) układamy w ślimaka, w wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy. W rowki wciskamy połówki śliwek. Drożdżowkę odstawiamy w ciepłe miejsce do napuszenia, na około 30 minut. Następnie, smarujemy odrobiną mleka i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez

Mia Cucina Sofieta
Pleśniak ze śliwkami 125

Szybko zagniatamy ciasto.  Można też wrzucić wszystkie te składniki do misy robota i wyrobić kruche ciasto (moje miało konsystencję mokrego piasku).  Masę podzielić na dwie części.  Jedną połowę wyłożyć na dno blachy (30 x 20 cm)wyłożonej papierem do pieczenia i delikatnie ugnieść ciasto.  Na ciasto wyłożyć umyte, osuszone i pozbawione pestek śliwki, skórką

Sto kolorów kuchni
Pyszne ciasto ze śliwkami i cynamonową kruszonką 198

piątek, ale to dobrze, jutro weekend można będzie odpocząć, albo nadrobić różne zaległości. Ja mam dla Was dzisiaj przepis na pyszne ciasto ze śliwkami i cynamonową kruszonką. Możecie spokojnie zrobić właśnie na ten weekend, ciasto robi się szybko, jest proste i bardzo smaczne. Polecam i miłego piątku Wam życzę :-) Blaszka: 32x22 cm Składniki ciasto: 200 g masła (temp. pokojowa

kruche babeczki
Ciasto śliwkowe z polewą śmietanową 109

ekspresowe ciasto ze śliwkami- słodko- kwaśne. Składniki: 10 dag masła 1 ½ szklanki mąki tortowej 1 łyżka cukru 2 łyżki octu 1 szczypta soli 1 kg śliwek( mogą być mrożone) Składniki na polewę: ½ szklanki śmietany 2 jajka 3 łyżki cukru ½ łyżeczki cynamonu Przygotowanie: Mąkę wymieszać z cukrem, szczyptą soli, kawałkami masła, octem i 8 łyżkami zimnej wody. Szybko zagęścić ciasto

Tradycyjna Kuchnia
Ciasto ze śliwkami! 182

jogurtu - mąką do podsypywania Ciasto szybko zagnieć i włóż do lodówki na minimum 20 minut. NA MASĘ: - śliwki węgierki około 1 kilograma Śliwki myjemy i drylujemy, kroimy na połówki. - 2 jaja - 1 białko - 100 ml mleka - serek mascarpone - 4 czubate łyżki cukru Z w/w składników, za pomocą trzepaczki, robimy płynną masę. Wyciągamy ciasto z lodówki, wylepiamy nim dużą tortownicę

SMYKWKUCHNI
Ucierane ciasto ze śliwką 117

Ciasto ze śliwką ! Uwaga ! TYLKO DLA ŁASUCHÓW ;) Śliwki uwielbiam, szkoda ze smaczne są tylko jesienią. Mój wpis jest inspirowany tym przepisem klik. Polecam zrobić także placek

Justa próbuje gotować
Budyniowa tarta z figami i śliwkami 217

białko do posmarowania ciasta Nadzienie 1 budyń śmietankowy 1,5 szklanki mleka 1 łyżka masła strata skórka z połowy pomarańczy 1 żółtko 300 g śliwek 3 dojrzałe figi Wykonanie: Wszystkie składniki na ciasto szybko zagniatamy, formujemy kulę, owijamy folią i wkładamy na 30 minut do lodówki. W międzyczasie możemy przygotować budyń, który gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu(...)zostawiamy czyste. Ciasto wyjmujemy z lodówki i wylepiamy nim formę. Dno nakłuwamy dosyć gęsto widelcem i smarujemy białkiem, a następnie wkładamy do zamrażarki na 1 godzinę. Piekarnik nagrzewamy do 175 stopni i podpiekamy w nim tartę przez około 15 minut, aż do zrumienienia jej brzegów. Tartę wyjmujemy z piekarnika, nakładamy na nią budyń oraz pokrojone w plasterki śliwki i figi

Kulinarne przygody Gatity

Proponowane wyszukiwania