ciasto z winogronami - 996 przepisów (strona:37/67)

CANTUCCINI Z SUSZONYMI MORELAMI I ZIARNAMI TONKI 135

winogron ● 250 g mąki pszennej (T45 lub 55) ● 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Przygotowanie : Ziarna tonki zetrzyj na małej tarce (jak do gałki muszkatołowej).   Suszone morele drobno posiekaj. Pistacje (jeśli ich używasz) również drobno posiekaj. Jajka ubij trzepaczką z cukrem do białości, dodaj sól. Dodaj olej, nadal ubijając. Dodaj stopniowo przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Ciasto

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Lniany krążek - bez cukru, mąki i jajek 134

minut. Blendujemy wszystkie składniki. Ciasto wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni - termoobieg. Pieczemy 30 minut. Po wystudzeniu przekroiłam na pół, jedną połowę posmarowałam laskowym kremem z avokado  Przepis na krem tutaj  , przykryłam drugą połową i pokroiłam jak tort na trójkąciki. Podałam z winogronami

Szkrab Je Sam
21 pomysłów na kasze! 466

kurczakiem i warzywami Pieczone pierożki z ciasta na focaccie z kuskusem i kurczakiem Kasza pęczak z polędwiczką, cieciorką i papryką Korzenne muffinki z kaszy manny Pieczona dynia z cukinią w ziołach z kaszą jęczmienną Krupnik Sałatka z kaszy gryczanej z kukurydzą i kalafiorem Sałatka z kaszy gryczanej z bobem Kuskus z lazurem i winogronami Kasza jęczmienna perłowa z grillowanymi zielonymi

Moja smaczna kuchnia
Soczysty deser na UPAŁY 250

Środek lata a wraz z nim upalne dni to prócz brązowej opalenizny szukanie sposobów na ochłodzenie. Prócz picia wody, najlepszym orzeźwieniem są zimne owoce, najlepiej sezonowe

Kuchnia PROzdrowotna
Sałatka z polędwiczkami i gruszką 257

Są sałatki które z powodzeniem zastępują obiad a do tego wyglądają i smakują wykwintnie. Do przygotowania mojej sałatki z polędwiczkami wieprzowymi i gruszką, nie potrzeba wybitnych

Kuchnia PROzdrowotna
Wiosenna sałatka z rzodkiewką 269

Witajcie!, wiosna pełną parą, przyjemna słoneczna aura za oknem i tylko brakuje dobrego śniadania!. Początek wiosny to też czas przeziębień które często łapiemy zapominając o spożywaniu

Kuchnia PROzdrowotna
Dorada wigilijna w winogronach i w sosie słodko-kwaśnym 197

którego ze względu na wielkość praktycznie trzeba zawsze pokroićw dzwonka. SKŁADNIKI na 2 normalne porcje lub 4 mniejsze przekąski: 1 średnia dorada kilka łyżek mąki woda 250 g mieszanych winogron (białe i czarne) 1 łyżka masła sól i pieprz 250 ml sosu słodko-kwaśnego kilka pomidorków koktajlowych kilka kasztanów jadalnych (opcjonalnie) kilka supełków z fasolki wężowej (opcjonalnie) olej do głębokiego(...)zdjęciu), pozostawiając wzdłuż długości grzbietu i brzucha nienaruszony pas. Pozwoli to zachować rybę w ładnym kształcie w trakcie smażenia. Wymieszać mąkę z taka ilością wody by powstało gęste ciasto takie jak na naleśniki. Posolić ciasto do smaku. Rybę posolić i popieprzyć. W garnku rozgrzać olej. Oblać dokładnie naciętą rybę ciastem i od razu zanurzyć w gorącym oleju, a następnie ułożyć

Sztuka gotowania w/g Samiry
Trójkolorowy pszenny chlebek 113

łyżki oleju z pestek winogron 1 czubata łyżka pure z dyni 2 łyżki zmiksowanego szpinaku Drożdże i cukier rozpuścić w 250 ml ciepłej wody, dodać 2 łyżki mąki, wymieszać i odstawić na kilka minut by drożdże zaczęły pracować. Do miski przesiać mąkę, dodać sól, wlać rozczyn drożdżowy, olej i resztę wody. Wyrobić ciasto (użyłam robota) i podzielić na 3 równe

Kolorowa kuchnia Elki
Tarta z owocami i mascarpone 166

smarujemy masłem i posypujemy mąką. Ciasto rozwałkowujemy i wykładamy w formie i wkładamy do lodówki. W tym czasie wykonujemy masę: ubijamy kremówkę z żelatyną, dodajemy mascarpone i cukier puder. Wyjmujemy tartę z lodówki, nakuwamy widelcem i dajemy do piekarnika, pieczemy ok 30 minut. Masę wykładamy na upieczony spód, dekorujemy owocami ( u mnie owoce to winogrona i żurawina

Moje Wyroby
Sałatka z selerem naciowym i winogronem 163

Nadszedł czas na lekkie, wiosenne, proste do zrobienia i zadziwiające smakiem sałatki, więc oto pierwsza z nich - sałatka z selerem naciowym i winogronem. W połączeniu wszystkie

Kuchnia Łukasza
Pączki z konfiturą z winogron 88

parę łyżeczek konfitury z winogron olej do smażenia cukier puder do posypania Przygotowanie: 1. Wymieszaj w miseczce drożdże, cukier i ciepłe mleko, odstaw do wyrośnięcia. 2. Do większej miski wsyp mąkę z otartą skórką z cytryny, szczyptę soli, wyrośnięte drożdże, jajka i roztopione masło. Zagnieć i odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. 3. Z ciasta formuj placki, nałóż łyżeczkę konfitury

Zasmakuj Kuchni
Świeży tuńczyk z grilla 218

Tuńczyk! bomba białkowa z małą ilością kalorii :) Ten z puszki jest suchy i nudny, ale świeży niczym wołowy stek smakuje wyśmienicie. Jego ceny są zbliżone do

Kuchnia PROzdrowotna
Tarta podwójnie czekoladowa z cytrynowym mascarpone i owocami 434

kremem. Na wystudzone ciasto wykładamy krem, wyrównujemy. Na kremie w dowolny sposób układamy owoce. Białą czekoladę topimy w kąpieli wodnej lub w mikrofali i przy pomocy łyżeczki tworzymy z niej esy floresy na naszej tarcie (Jeśli białą czekolada jest zbyt gęsta można dodać do niej łyżkę oleju o neutralnym smaku - rzepakowego, z pestek winogron). Gotową tartę wkładamy

DefinicjaSmaku
Szybkie ciasto ucierane z rodzynkami korynckimi Bio 202

wszystko w całość. Do ciasta wsypujemy rodzynki korynckie  FRESANO Ja osobiście nie przepadam za standardową rodzynką, ale KORYNTKI są rodzynką malutką i przypominają mi troszkę suszone borówki, więc łatwiej mi się przełamać. A dodatkowa wiedza na temat rodzynek i ich pozytywny wpływ na cały nasz organizm, sprawia, że chętniej po nie siegam! Te suszone winogrona zawierają całe mnóstwo naturalnych

Z Kuchni Do Kuchni
Cytrynowo-kokosowa babka z jagodami 123

ciasto jest tak delikatne i lekkie, dzięki owocom wilgotne, nie za suche, przyjemnie słodkie i rozpływające się w ustach, przez co znika w okamgnieniu. I choć na zdjęciu kawałki ciasta z zatopionymi owocami zaaranżowałam na sposób elegancki, w rzeczywistości najlepiej smakować będzie, kiedy chwytając kawałek po kawałku napychać będziesz sobie usta bez użycia widelca, pozwalając okruchom lecieć gdzie popadnie. Sezon(...)płaska łyżeczka sody 1 ¼ szklanka cukru trzcinowego 2/3 szklanki wiórków kokosowych 1 ¾ szklanki mleka sojowego (350ml)  sok z ½ cytryny i skórka z 1 cytryny ¾ szklanki oleju z pestek winogron (150ml) ½ łyżeczki soli 250 g owoców jagodowych (u mnie pół na pół truskawki i borówki) Piekarnik rozgrzej do 180°C. Formę do babki o średnicy około 24 cm natłuść

Roślinna - blog wegański

Proponowane wyszukiwania