ciasto z winogronami - 996 przepisów (strona:36/67)

Płynne smaki Walencji 114

białe, słodkie wino, produkowane z najlepszych winogron ze szczepu Moscatel, które są wystawiane specjalnie na działanie typowego, śródziemnomorskiego słońca. Wino dojrzewa krótko w stali nierdzewnej bez kontaktu z dębem. Poddane jest także krótkiej fermentacji i maceracji w celu zachowania odpowiedniego poziomu cukru oraz owocowego charakteru. Mistela jest polecana do wszelakich rodzajów ciast i deserów, sałatek owocowych i orzechów. Jest idealna

Gotuj po hiszpańsku
Sernik Oreo 292

nadzieję, że nie muszę przepraszać. Wykonanie ciasta jest banalne, jednak wymaga zaplanowania kilku kroków z wyprzedzeniem – należy odczekać kilka godzin, aż woda oddzieli się od jogurtu oraz schłodzić spód. Składniki: Masa: 2 duże opakowania (1 kg) naturalnego jogurtu sojowego 4 łyżki świeżo wyciśniętego soku z cytryny 50 ml oleju z pestek winogron 2/3 szklanki mleka sojowego ½ szklanki skrobi kukurydzianej ¾ szklanki

Roślinna - blog wegański
Przepisy na Sylwestra i Karnawał 349

Przepisy na Sylwestra i KarnawałDzisiaj na blogu zbiór wszystkich przepisów, które mogą się pojawić na sylwestrowym stole. Znajdziecie tutaj dania na ciepło i na

Kulinarne przygody Gatity
Wegański, bezglutenowy czekoladowy chlebek bananowy z bakaliami i suszonymi owocami 103

mocno kakaowym smaku oraz bogactwie bakalii i suszonych owoców. Ciasto jest wilgotne, zwarte, świetnie się kroi, długo zachowuje świeżość. Będzie idealną przekąską do pracy, szkoły czy na uczelnię. Smakuje wybornie, pozostawiając po sobie nie tylko przyjemne uczucie sytości, ale i świadomość, że zdrowe pokarmy karmią najlepiej Jeśli jesteś smakoszem ciast bananowych, wypróbuj również pełnoziarnisty chlebek z rodzynkami(...)niewielkie banany), 1/2 szklanki mąki ryżowej, 1/2 szklanki mąki gryczanej, 1/2 szklanki kakao, 200 ml mleka roślinnego, 75 ml oleju o delikatnym smaku (np. ryżowego lub z pestek winogron), 2 łyżki naturalnego octu jabłkowego, 1 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej, 1 łyżeczka mielonego kardamonu, po szczypcie soli i chilli, 1 1/2 szklanki posiekanych suszonych owoców i bakalii, najlepiej w stosunku

Even Better Food
Sezonowe warzywa i owoce. Co jeść w październiku? 138

zmagającym się z problemami żołądkowymi. Winogrona Winogrona są bogate w fosfor i wapń. W mniejszych ilościach także w magnez, cynk, miedź, bor, żelazo, jod. Świeże maja także glukozę, fruktozę, kwasy organiczne i przeciwutleniacze. Posiadają witaminy z grupy B oraz witaminę A. Żurawina Żurawina często kojarzy nam się wyłącznie z słodkim dodatkiem do ciast. Mało kto z nas zna żurawinę świeżą

365 dni dookoła kuchni
Cytrynowe mufinki 197

zróbcie te muffinki. Przepis na ciasto cytrynowe według Ewy Wachowicz ja wykorzystałam w inny sposób ;) Temp. pieczenia : 180 C Czas pieczenia : 25 minut Składniki: 3 jaja 120 g cukru 200 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia ( dałam 1,5 ) 130 g jogurtu naturalnego 100 ml oleju z pestek z winogron ( użyłam rzepakowy ) skórka z cytryny ( ewentualnie

Różne smaki w kuchni
Krakersy ziemniaczano - kukurydziane 213

kukurydzianą, gałkę, sól i zagnieść ciasto. Ciasto wyłożyć na papier do pieczenia, przykryć drugim papierem, rozwałkować na grubość około 1 mm, zdjąć wierzchni papier i wyciąć krążki małym kieliszkiem lub wytoczyć kuleczki wielkości orzecha laskowego. Krakersy piec około 40 minut w temperaturze 180°C lub usmażyć w głębokim tłuszczu (oleju z pestek winogron). Ciepłe krakersy należy włożyć do specjalnego, wiklinowego

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Racuszki z jabłkami na jogurcie naturalnym 100

podania: świeże owoce np. maliny i winogrona oraz syrop z agawy lub miód Jabłka obieram, ścieram na tarce o dużych oczkach. Mieszam z jogurtem, jajkiem i miodem. Mąkę, szczyptę soli i proszek do pieczenia przesiewam przez sitko i dodaję do pozostałych składników. Na patelni rozgrzewam oliwę z oliwek i nakładam po porcji ciasta (1 łyżka ciasta= 1 porcja). Placki smażę

Mango Papaja
tymbaliki owocowe 166

upalna pogoda nie nastraja do pieczenia ciast. Taki deser będzie szybki, tani i ciekawie wyglądający. A jeśli Wasze dzieci rzadko jadają owoce to pod taką postacią łatwo będzie je przemycić.  Składniki na 4 sztuki; 1 opakowanie galaretki zielonej (użyłam limetkowej) banan garść borówek amerykańskich garść czerwonej porzeczki kilka malin kiść drobnych zielonych winogron Galaretkę rozpuścić w szklance  wrzątku

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Cytrynowe muffinki 226

zrobcie te muffinki. Przepis na ciasto cytrynowe według Ewy Wachowicz ja wykorzystałam w inny sposób ;) Temp. pieczenia : 180 C Czas pieczenia : 25 minut Skladniki: 3 jaja 120 g cukru 200 g maki pszennej 2 lyzeczki proszku do pieczenia ( dalam 1,5 ) 130 g jogurtu naturalnego 100 ml oleju z pestek z winogron ( uzylam rzepakowy ) skorka z cytryny ( ewentualnie

Słodkości i nie tylko
Jaglane brownie 132

dlatego mimo deszczu muszę wybrać się na zakupy:) ... Marzy mi się brownie ze szczyptą chili ... Składniki: 1/2 szklanki kaszy jaglanej 3 jajka 80ml oleju (może być rzepakowy, z pestek winogron lub kokosowy) 1/2 szklanki mleka 2/3 szklanki cukru 1/2 szklanki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka ekstraktu migdałowego płatki migdałowe do posypania Kaszę przelać wrzątkiem, a następnie ugotować(...)minut), odstawić do wystudzenia. Kaszę zalać mlekiem, zmiksować blenderem na jednolitą masę, dodać jajka, olej, cukier, zmiksować. Wsypać kakao i proszek i ponownie zmiksować. Formę (15x25cm) wyłożyć papierem, wylać ciasto. z wierzchu posypać płatkami migdałowymi. Wstawić do nagrzanego piekarnika, piec ok 40 minut w temp. 170stC (do suchego patyczka). Brownie najlepiej smakuje po całkowitym ostudzeniu. Smacznego

Obiad gotowy
Galaretka winogronowa 168

Słoik winogronowej galaretki gotowy na zimę Winogrona to owoce, które można spożywać na wiele sposobów. Oczywiście pyszne są na surowo, można z nich zrobić wino lub

Korniszonki
Sok z winogron na zimę 168

Sok winogronowy Sok z winogron z powodzeniem można przygotować z winogron, które rosną na działce lub w ogrodzie. Przeważnie nie są to odmiany deserowe więc owoce

Korniszonki
Fantazja piernikowa 170

fantazja. biszkopt: 4 jajka 3/4 szkl. mąki tortowej 1/2 szkl. cukru 1 łyżka przyprawy do piernika 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka kakao 2 łyżki oleju z pestek winogron galaretka porzeczkowa: 2 galaretki o smaku czarnej porzeczki 500 ml gorącej wody słoik czarnej porzeczki w syropie ( o poj.300 ml) pianka: 500 ml śmietanki 36% 2 galaretki cytrynowe(...)lodówki. Galaretki cytrynowe rozpuścić we wrzątku i odstawić do stężenia. Śmietanę ubić na sztywno,połączyć z tężejącą galaretką i pokrojoną w kostkę brzoskwinią. Masę wylać na galaretkę porzeczkową. Ciasto ponownie wstawić do lodówki,przynajmniej na kilka godzin.  Przed podaniem zetrzeć na wierzch czekoladę

Kolorowa kuchnia Elki

Proponowane wyszukiwania