ciasto z truskawkami - 13428 przepisów (strona:59/896)

Domowe knedle z truskawkami 192

tłuczemy bardzo dokładnie). Ze zmielonych ziemniaków, mąki, szczypty cukru i jajka zagniatamy miękkie, elastyczne, gładkie ciasto. Odrywamy po kawałku i tworzymy kółka. Do każdego kółka wkładamy całą truskawkę, sklejamy ciasto na kształt pieroga, następnie kulamy w dłoniach kulkę. Można też nakładać ciasto na truskawki na kształt sakiewki, sklejać u góry i kulać.  Na osolony wrzątek wrzucać kluski i gotować(...)maśle tartą bułką.  A co ja dzisiaj zjem ? Nigdy nawet nie próbowałam knedli z owocami, nie wiedziałam czego się spodziewać... Teraz wiem, należy zrobić trochę cieńsze ciasto i dawać większe truskawki :P Smacznego

MarciochaKucharzy
CIASTO UCIERANE Z TRUSKAWKAMI 251

sięgamy  gdy jest dużo wolnego czasu. Jednak na co dzień sprawdzają się  proste , które wykonuję się szybko i bez problemowo a rezultat cieszy oko domowników.  Ciasto ucierane z truskawkami lub śliwkami czy rabarbarem spełnia wszystkie te warunki. Jest znakomite! SKŁADNIKI: (forma 22x 22 cm) 25  sztuk truskawek 10 dag stopionego masła 2 łyżeczki proszku do pieczenia(...)mąkę z proszkiem do pieczenia. Wszystkie składniki miksować około 2-3 minut aż ciasto będzie gładkie, następnie dodać sztywną piane z białek i delikatnie wymieszać. Ciasto przełożyć do formy równo rozprowadzić, na wierzchu ułożyć truskawki. Piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 C na funkcji góra-dół  przez około 50-55 minut. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem. rrarossa@gmail.com

RAROSSA
Truskawkowo jagodowe ciasto z kaszą manną 200

Witam Dziś chce Was zaprosić na ostatnie ciasto z truskawkami w tym sezonie. Delikatny biszkopt, z słodką masą z kaszy manny zwieńczony galaretką, w której zostały zatopione truskawki i lekko kwaskowate jagody to kompozycja idealna do popołudniowej kawy w letnie słoneczne dni. Śpieszę także Wam Kochani donieść, że od teraz będę miała dla Was nie tylko pyszne przepisy

Cynamonowe szczęście
Tarta truskawkowa z kremem waniliowym 183

żółtek 130 g cukru łyżeczka ekstraktu waniliowego 350 ml mleka + 2 łyżki mleka 24 g mąki ziemniaczanej 20 g mąki pszennej 400 g świeżych truskawek garść migdałów Sposób przygotowania: Schłodzone ciasto francuskie cienko rozwałkowujemy na oprószonym mąką blacie. Jeżeli idzie to zbyt ciężko, możecie włożyć ciasto pomiędzy dwa pergaminy, powinno Wam to ułatwić rozwałkowanie ciasta. Ciasto przekładamy do blaszki(...)masa szybciej się ostudziła. Truskawki myjemy, osuszamy a następnie usuwamy szypułki. Kroimy na ćwiartki. Na ostudzony blat z ciasta francuskiego wylewamy i równo rozprowadzamy krem waniliowy a następnie dekorujemy truskawkami. Ciasto posypujemy rozgniecionymi kawałkami migdałów.  Podajemy schłodzone. Smacznego

Słodkie Przyjemności
Orkiszowe ciasto drożdżowe z rabarbarem i truskawkami 117

Sprawdzamy konsystencję, jeśli ciasto bardzo się klei, dodajemy po łyżce mąki, wyrabiamy kolejną 1 min/interwał. 3. Ciasto przekładamy do natłuszczonej masłem formy 37 x 21 cm, przykrywamy ściereczką kuchenną i pozostawiamy do wyrośnięcia na 1-2h, aż objętość ciasta się podwoi. 4. Piekarnik rozgrzewamy na 150 stopni. Na wierzch ciasta rozkładamy pokrojone truskawki i rabarbar. KRUSZONKA: 5. Składniki(...)miski i rozdrabniamy w dłoniach i grudkami obsypujemy ciasto. Następnie całość obsypujemy płatkami migdałów. 6. Ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 30 minut, a następnie zwiększamy temperaturę do 180 stopni i pieczemy 20 minut. Kroimy i podajemy po ostudzeniu. Smacznego! Artykuł Orkiszowe ciasto drożdżowe z rabarbarem i truskawkami pochodzi z serwisu Be Fit Be Strong

Be Fit Be Strong
Serowy Torcik z Truskawkami i Bezą 413

czego jeden z bezą, ale uważam, że warto! Bardzo polecam… Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Serowy Torcik z Truskawkami i Bezą Składniki: Ciasto – składniki powinny być w temperaturze pokojowej: 140g mąki pszennej (użyłam tortowej) 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 125g miękkiego masła 125g cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego 16g 4 żółtka(...)cukru Krem: 450g gotowego sera na sernik (gęstego) 250g serka mascarpone 4 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego 1 fix do śmietany około 350g pokrojonych truskawek Dodatkowo: 4-5 łyżek cytrynówki Ciasto: 1. Do miski przełożyć masło, dodać cukier, cukier wanilinowy i ucierać mikserem przez około 2-3 minuty. Dodać żółtka i wymieszać mikserem na niskich/średnich obrotach

Mała Cukierenka
Chlebek truskawkowy 162

baking i się stało... też upiekłam chlebek truskawkowy:) Upiekłam i nie żałuję, bo ciasto jest pyszne. Z jednej strony pachnie orzechami a z drugiej ta pyszna wilgoć od truskawki... Ciasto zrobiłam z podwójnej porcji z uwagi na brak małej keksówki, a że w sumie na dłuższą keksówkę okazało się że jest go za dużo to przy okazji upiekłam 10 muffinek(...)osobnym naczyniu połączyć mąkę, sodę, proszek, sól i cynamon, wymieszać. Do ubitego masła dodać sypkie składniki i śmietanę lub jogurt. Całość dokładnie wymieszać mikserem. Na koniec do ciasta delikatnie wmieszać orzechy i truskawki. Foremkę keksową wysmarować masłem i wysypać mąką (ja wysypałam bułką tartą), przełożyć ciasto.  Piec w 180 o C przez około 1 godzinę lub do momentu

In my kitchen
Kruche ciasto waniliowe z pianką malinową i owocami 116

ciasto można przygotować ze swoimi ulubionymi owocami. Ja użyłam świeżych malin i truskawek. Ciasto jest słodkie, ale owoce przełamują słodycz swoją kwaskowatością.  Idealne ciacho do kawy ! Świetne na imprezy ! Świetne na upalne dni !  Polecam do kawki :) Składniki: Ciasto: mąka 2 i 1/2 szkl. żółtka 5 szt. cukier puder 3 łyżki aromat waniliowy 1 łyżeczka cukier waniliowy 1 opakowanie(...)ubić na sztywno z cukrem pudrem. Dodać strużką olej i budynie dalej miksując.  Na upieczony i ostygnięty spód ciasta wyłożyć masę piankową. Na piankę umyte i osuszone owoce (truskawki pokroić na mniejsze części). 4. Drugą część ciasta zetrzeć na tarce o grubych oczkach i przykryć

Kuchnia Paulettes
TRUSKAWKOWA KOSTKA – ciasto bez cukru, bez glutenu, wegańskie (paczka z MoyEco!) 180

truskawka – wanilia (zawierający 70% owoców i słodzony syropem z agawy), suszone truskawki Puffins (suszone próżniowo, dzięki czemu zachowały swoją słodycz i wartości) i syrop z agawy (naturalny słodzik o niskim indeksie glikemicznym). Ponadto wszystkie produkty są wegańskie, bezglutenowe i bez cukru – takie stworzyłam też ciasto, czyli truskawkową kostkę! Zapraszam Was do obejrzenia filmiku – w nim mówię więcej(...)Zostaw do stężenia. Agaranta bardzo szybko tężeje – wystarczy około 15 minut. Do garnka daj pozostałe 150 ml wody po truskawkach, pozostałą połowę musu i 1 opakowanie agaranty. Całość wymieszaj i gotuj przez 1 minutę. Następnie wylej na wierzch ciasta i zostaw do stężenia. Truskawkowa kostka świetnie smakuje z bitą śmietaną – polecam ubić Ci mleczko kokosowe (twardą część

Via Gusto
Ciasto miodowe z rabarbarem i orzechową kruszonką 131

suszoną morwą → Kruche ciasto z rabarbarem, daktylami i kruszonką → Rustykalna tarta z rabarbarem i marcepanem → Kruche ciasto z rabarbarem, truskawkami i bezą → Ciasto waniliowe z rabarbarem i truskawkami Artykuł Ciasto miodowe z rabarbarem i orzechową kruszonką pochodzi z serwisu Oryginalny smak

Oryginalny smak
Paryż - Brest z owocami 263

ciasto pozostawić w uchylonym piekarniku, następnie przenieść na kratkę i wystudzić. Krem waniliowy (Cr è me P â tissi è re): 250 ml mleka 250 g śmietany kremówki 36% 100 g drobnego cukru 4 duże żółtka (L) 1 laska wanilii 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżka skrobi ziemniaczanej oraz : 100 g śmietany kremówki 36% 350 g owoców typu: truskawki, borówka(...)Ciasto przekroić poziomo na pół ostrym nożem. Spodnią część ciasta ułożyć na paterze. Krem przełożyć do rękawa cukierniczego z końcówką np. w kształcie dużej gwiazdki. Wypełnić kremem całą podstawę ciasta. Truskawki pokroić na mniejsze kawałki. Owoce ułożyć obficie na kremie.  Przykryć ciasto górną częścią i posypać cukrem pudrem. Przechowywać w lodówce. Ciasto jest  najsmaczniejsze w dniu upieczenia - złożenia

maniapieczenia
Proste ciasto z truskawkami 118

pszennej tortowej Młynomag 20 dag kwaśnej śmietany 18% ewentualnie jogurtu 50 ml oleju słonecznikowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia   Dodatkowo: 70 dag drobniejszych truskawek Cukier puder do oprószenia   Sposób przygotowania: Sekretem udanego ciasta są składniki o jednakowej temperaturze pokojowej, więc jajka i śmietanę wyciągamy z lodówki odpowiednio wcześniej przed pieczeniem ciasta. Jajka wbić do miski wsypać cukier oraz(...)niskich obrotach, wsypać suche składniki i delikatnie szpatułką lub rózgą od miksera wymieszać. Tak aby masa była jednolita. Wylać ciasto na wyłożoną pergaminem blaszkę, wyrównać, posypać umytymi i osuszonymi truskawkami. Ciasto wstawić do nagrzanego do 175*c piekarnika i piec około 45-50 minut na grzaniu góra dół. Ostudzone oprószyć leciutko cukrem pudrem. Słodkich wypieków

Wanilia i Kardamon
Ciasto budyniowe z sokiem i śmietankową pianką z truskawkami 92

Dziś mam dla Was totalną nowość, a zarazem ciasto, które zrobiło u nas furorę w weekend! Ciasto jest z pieczonym biszkoptem, ale można je przygotować również w wersji bez pieczenia. To połączenie puszystego biszkoptu z budyniowym kremem przygotowanym z dodatkiem soku i śmietankową pianką z truskawkami. Razem z galaretką tworzy nieziemsko pyszną całość. Naprawdę! Daję sobie rękę uciąć, że zakochacie(...)wykładamy masę śmietankową z truskawkami , rozsmarowujemy i odstawiamy do zastygnięcia. Wylewamy lekko stężałą galaretkę i wstawiamy do lodówki. Smacznego! Zobacz też inne ciasta truskawkowe na blogu! The post Ciasto budyniowe z sokiem i śmietankową pianką z truskawkami first appeared on Ostra na Słodko - blog kulinarny

Ostra na Słodko
Biszkopt z truskawkami 163

Prosty i szybki przepis na biszkopt z truskawkami. Ciasto jest puszyste, wilgotne, a dodatek truskawek nadaje całości słodko kwaśnego posmaku. Artykuł Biszkopt z truskawkami pochodzi z serwisu Kulinarne Cuda

Kulinarne Cuda
Tarta z truskawkami i budyniem 152

ratunek przychodzi nam szybciutka w przygotowaniu tarta z truskawkami. Składniki: 2 szklanki mąki kostka masła 0,5 szklanki cukru 3 żółtka 2 budynie waniliowe 4 szklanki mleka truskawki polewa do ciasta - smak wg uznania Przygotowanie: Mąkę, miękkie masło, cukier i żółtka zagniatamy. Gdy składniki się połączą ciasto owijamy folią spożywczą i wkładamy na ok 20 minut do zamrażalnika. Następnie ponownie(...)między czasie  przygotowujemy budyń na 4 szklankach mleka. Gdy trochę ostygnie przelewamy go na tartę. Na wierzch układamy wymyte, obrane i przekrojone na pół truskawki.  Tartę możemy delikatnie okruszyć polewą do ciasta. Smacznego

Taste Therapy