ciasto z truskawkami - 12428 przepisów (strona:46/829)

Ciasto kokosowe z pianką i owocami 228

bezowe, które potem przekroiłam i przełożyłam ubitą śmietaną z galaretkami i owocami. Polecam też inne przepisy na ciasta z dodatkiem wiórków kokosowych: Sernik królewski Styropian (ciasto) Czekoladowy styropian Ciasto kokosowo-truskawkowe z jogurtową pianką Mini Bounty w gorzkiej czekoladzie (mini bounty zartbitter) Ciasto kokosowo-truskawkowe z bitą śmietaną Ciasto kokosowo-truskawkowe A dzisiaj Wam polecam przepis na Ciasto kokosowe(...)pianką i owocami. Składniki na ciasto: 250 g wiórków kokosowych, 3 jajka 100 g masła, 5 łyżek śmietanki 30%, 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej, 4 łyżki mąki pszennej 3/4 szklanki cukru 330 g jogurtu greckiego Szczypta soli Składniki na masę: 2 galaretki truskawkowe 330 g śmietanki 30% Mix mrożonych owoców Przygotowanie: Masło rozpuszczamy w rondelku, wsypujemy cukier i dokładnie mieszamy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Domowa beza Pavlova 196

Domowa beza Pavlova to klasyczna beza, krem z bitej śmietany z dużą ilością owoców. Pięknie wygląda i smak to niczym rozkosz dla podniebienia. Nie jest to

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
łatwe, smaczne krucho-ucierane ciasto z truskawkami... 67

upieczone, w dużej zdarzał się zakalec) , ciasto dodać do foremek, wygładzić wierzch i poukładać połówki truskawek. Do pojemnika po cieście wsypać cukier, kakao, mąkę, aromat migdałowy, wlać olej i mikserem utrzeć na mokre, grudkowate ciasto. Ciasto ciemne wysypać na truskawki, piec w nagrzanym piekarniku na 200C, grzanie góra/dół około 50 minut, w formach ciasta wystudzić. Z podanych składników(...)wymieszać lukier i polać na ciasto, zostawić do zastygnięcia - bardzo smaczne, łatwe, szybkie ciasto ucierane z truskawkami i kruchym wierzchem z lukrem z nutą migdałową.........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Pierogi z truskawkami – kuchnia podkarpacka 138

Pierogi z truskawkami – kuchnia podkarpacka Przepis na pierogi z truskawkami jest prosty – ciasto jak na pierogi ruskie, truskawki i cukier :) Ale czy aby na pewno jest tak łatwo? Pamiętam program w TV, w którym The Hairy Bikers (dwóch gotujących brodaczy z Anglii, przemierzających Europę na motorach) odwiedzili Polskę i na Długim Targu w Gdańsku gotowali pierogi. Do ciasta na pierogi(...)stół były wcześniej skropione roztopionym masłem, żeby się nie posklejały, a śmietaną okraszało się je dopiero na talerzu. Pierogi z truskawkami – kuchnia podkarpacka Pierogi z truskawkami – kuchnia podkarpacka Składniki na około 30 sztuk: Ciasto: 250 g mąki pszennej 130 ml ciepłego mleka 1 łyżka roztopionego masła 1/4 łyżeczki soli Dodatkowo: 30 średnich, najlepiej okrągłych truskawek cukier 300 ml gęstej śmietany

Trzeci talerz
Drożdżówki z serem i truskawkami 96

nimi z apetytem zajadać. Jeżeli Wy także przepadacie za truskawkami, to musicie spróbować takich drożdżówek – puszystych, aromatycznych i ze świeżymi ulubionymi owocami. Składniki na drożdżówki z serem i truskawkami Ciasto drożdżowe: 250 g mąki pszennej 4 g drożdży instant 2 łyżki cukru 1 szczypta soli 1 żółtko 1 / 2 szklanki mleka skórka starta z 1 cytryny 1 małe opakowanie(...)krótko zagnieść. Rozwałkować na grubość ok. 5-10 mm, kubkiem wykrawać koła, a w ich środku zrobić wgłębienie kieliszkiem od wina. Środek drożdżowego ciasta lekko rozpłaszczyć dłonią, nałożyć porcję nadzienia serowego, a na nim ułożyć truskawki. Drożdżówki z serem i truskawkami układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, przykryć ściereczką, odstawić na 30 minut do wyrośnięcia ciasta. Piekarnik rozgrzać

niecodziennikpary
Śmietankowe ciasto podane z macerowanymi truskawkami z miętą 188

Ciasto to jest banalnie proste i genialnie pyszne. Podane z macerowanymi truskawkami z prostego ciasta przeradza się w wykwintny deser. Jest wilgotne i słodkie ale dodatek truskawek i mięty je orzeźwia i sprawia, że mogłabym je jeść, jeść i jeść najlepszym dowodem na pyszność tego ciasta jest(...)piekłam je dwa dni pod rząd na prośbę Ryśka który z słodkich to najbardziej lubi... śledzie a jadł, jadł i chyba jeszcze by mógł jeść Śmietanowe ciasto z truskawkami Składniki 100 g roztopionego masła 2 duże jajka (lub 3 małe) 1/2 szklanki ubitej śmietany kremówki 1/2 szklanki brązowego cukru (ja dodałam 1/3 szklanki, można użyć białego) 1 szklanka mąki pszennej

sierotka maRysia w kuchni
Podsumowanie miesiąca - czerwiec 189

papryce, purée z batatów i szparagi Gulasz wieprzowy z suszonymi pomidorami Makaron "3 sery" Zupa pomidorowa z serowymi grzankami Słodkości: Ciastka francuskie z serkiem i truskawkami Chrupiące bułeczki na truskawkach Ciasto drożdżowe z truskawkami, rabarbarem i kruszonką Ciasteczka owsiane z bakaliami Cytrynowe ciasteczka owsiane Przekąski: Wytrawne roladki z ciasta francuskiego Pasta jajeczna z awokado Inne: Kompot z truskawek i rabarbaru(...)wpisy. Bardzo miło mi, że tak licznie czytaliście wpis o mojej Mamie - dziękuję! :) Z jedzenia oczywiście najlepiej sprawdzają się słodkości, czemu mnie to nie dziwi? :) Czerwiec był istnym festiwalem truskawek, pojawiło się kilka przepisów z ich wykorzystaniem i miło było się nimi zajadać. Szkoda, że sezon już się kończy i trzeba na nie czekać kolejny rok. :( Na szczęście pocieszę się

Cooking Monster
Ciasto Truskawkowe 166

dużej cytryny Masło ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na bardzo pulchną masę. Dodajemy jaja i śmietanę nadal ucierając. Przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia. Miksujemy.    Ciasto wykładamy do brytfanny, wyścielonej papierem do pieczenia. Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size(...)ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} WYKONANIE:   ciasto ucierane truskawki       pieczemy ok. 25 minut w temp.180 stopni ( w tym czasie robimy bezę)   wyjmujemy ciasto z piekarnika i wykładamy bezę pieczemy jeszcze 45- 50 minut

Domowe ciasta
Sernik z truskawkami na zimno 161

Macie już jakieś kulinarne plany na Walentynki? Jeśli nie to dzisiaj proponuję szybki sernik na zimno z truskawkami. Ciasto zwane jest również chatką Puchatka lub chatką Baby Jagi i najczęściej zamiast różowej masy przygotowuje się masę kakaową. U mnie inna wersja, bardziej Walentynkowa i moim zadaniem dużo smaczniejsza. A przede wszystkim bardziej kolorowa, idealna na niespodziankę dla ukochanej osoby. Życzę(...)rzędy herbatników, długość 5 sztuk. Herbatniki delikatnie smarujemy różową masą. Następnie układamy drugą warstwę herbatników, identycznie jak pierwszą. Herbatniki smarujemy białą masą. Na środku układamy umyte i odszypułkowane truskawki. Boki ciasta składamy do góry, tak by zamknęły się w trójkąt. Ciasto owijamy folią i schładzamy 12 godzin. Czekoladę rozpuszczamy z masłem w kąpieli wodnej. Jeszcze ciepłą dekorujemy ciasto. Dekorujemy posypką

Smak mojej kuchni
Ciasto z truskawkami na kefirze 105

Przepis na szybkie i bardzo łatwe w przygotowaniu ciasto z truskawkami na kefirze naturalnym, lub zamiennie, na maślance. Dzięki dodatkowi kefiru, ciasto jest idealnie wilgotne i pozostaje takie na długo. Składniki: 3 jajka 2.5 szklanki mąki pszennej 0.5 szklanki oleju 1 szklanka cukru 1 szklanka kefiru lub maślanki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 250g truskawek Przygotowanie: Piekarnik rozgrzewamy(...)papierem do pieczenia, przelewamy ciasto wyrównując jego powierzchnię. Układamy na wierzchu truskawki pokrojone w plastry i wkładamy od razu do rozgrzanego piekarnika. Pieczemy ciasto około 50 minut. Artykuł Ciasto z truskawkami na kefirze pochodzi z serwisu Niepieprz

NiePieprz.pl
Śniadaniowy torcik podwójnie truskawkowy 160

jajka 1 łyżka budyniu waniliowego bez cukru (proszek) 1 łyżka ksylitolu firmy Oleofarm  3 łyżki otrębów pszennych firmy Kupiec 200g chudego twarogu szczypta sody kilka sztuk truskawek do ciasta (można też bez) jako dodatek twarożek z truskawkami Sposób przygotowania: Jedno białko ubijamy na sztywno z ksylitolem resztę składników (poza truskawkami) miksujemy na jednolitą masę delikatnie miksując dodajemy ubite białko(...)przed każdym plackiem przecieramy patelnię ręcznikiem nasączonym oliwą z oliwek)  na wierzch placków wykładamy plastry truskawek i lekko wciskamy je w ciasto (możemy też smażyć placki bez truskawek w cieście, mi trochę się przypaliły kiedy obróciłam placek na drugą stronę) usmażone placki podałam z twarożkiem i truskawkami SMACZNEGO

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Biszkopt z kremem z kaszy manny udekorowany galaretką z truskawkami 546

truskawki darzę niesamowitą miłością ♥ Uwielbiam je w każdej postaci. Dzisiaj zachęcam Was do przygotowania prostego ciasta biszkoptowego przełożonego maślanym kremem z kaszy manny. Wierzch ciasta udekorowałam truskawkami i zalałam galaretką. Sk ładniki na blachę o wymiarach 20 x 35 cm: biszkopt 4 jajka niepełna szklanka zwykłego cukru (200 g) niepełna szklanka mąki pszennej tortowej (130 g) połowa szklanki wody(...)stopniowo, tj. łyżka po łyżce!) schłodzoną kaszę manną. Masę cały czas ucierać, aż do powstania puszystego kremu. Składanie ciasta 1/2 biszkoptu krem z kaszy manny 1/2 biszkoptu  truskawki galaretka Ciasto włożyć w lodówce (najlepiej całą noc). Kroić po całkowitym stężeniu wszystkich warstw.  Etapy przygotowywania kremu i przekładanie ciasta

Ugotować
Kruche ciasto z truskawkami 87

Pianka budyniowa 5 białek 1/4 szklanki cukru pudru 2 opakowania proszku budyniowego śmietankowego lub waniliowego 2 opakowania cukru pudru 0,5 szklanki oleju 400 gramów truskawek ew. cukier puder na lukier   Sposób wykonania: Ciasto. Składniki na ciasto zagnieść i włożyć na pół godziny do lodówki. Po tym czasie 1/4 ciasta odłożyć do zamrażalnika, a resztą wylepić foremkę o wymiarach(...)podpiec ok. 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Pianka budyniowa . Białka ubić z cukrem, dodać proszek budyniowy i olej. Masę budyniową wylać na podpieczone ciasto, na to ułożyć truskawki, a na wierzch zetrzeć resztę ciasta. Całość piec jeszcze ok. 25 minut w temperaturze 180 stopni. Ciasto jest pyszne, kruche i jednocześnie miękkie i rozpływające się w ustach. Owoce

Kocham Czekoladę
Kruche ciasto z truskawkami 144

Pianka budyniowa 5 białek 1/4 szklanki cukru pudru 2 opakowania proszku budyniowego śmietankowego lub waniliowego 2 opakowania cukru pudru 0,5 szklanki oleju 400 gramów truskawek ew. cukier puder na lukier   Sposób wykonania: Ciasto. Składniki na ciasto zagnieść i włożyć na pół godziny do lodówki. Po tym czasie 1/4 ciasta odłożyć do zamrażalnika, a resztą wylepić foremkę o wymiarach(...)podpiec ok. 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Pianka budyniowa . Białka ubić z cukrem, dodać proszek budyniowy i olej. Masę budyniową wylać na podpieczone ciasto, na to ułożyć truskawki, a na wierzch zetrzeć resztę ciasta. Całość piec jeszcze ok. 25 minut w temperaturze 180 stopni. Ciasto jest pyszne, kruche i jednocześnie miękkie i rozpływające się w ustach. Owoce

Kocham Czekoladę
Ciasto drożdżowe – sypane 74

który ma ich bardzo dużo. Zmniejszyłam ilość o połowę, czyli ze 100g na 50, a olej zastąpiłam stopionym masłem. Szczególnie polecam w odchudzonej wersji:) 🍰 Drożdżowe wariacje Ciasto drożdżowe z truskawkami Ciasto drożdżowe-mini Drożdżowe ze śliwkami i kruszonką Ciasto drożdżowe-matcha Puszyste ciasto, idealne na śniadanie lub do popołudniowej kawy. Ciasto drożdżowe – sypane znika błyskawicznie! Przepis nadesłała jedna

SprawdzonaKuchnia.pl