ciasto z truskawkami - 12428 przepisów (strona:257/829)

Jogurtowo-piaskowy placek z owocami lata 157

krótko. Dzisiaj zapraszam na jogurtowo-piaskowy placek z owocami. Dodajemy ulubione owoce lub te, które mamy pod ręką. Sprawdzą się tutaj super porzeczki, agrest, jagody, truskawki czy czereśnie, a jesienią pokrojone jabłka. Ciasto jogurtowe z tego przepisu wychodzi lekkie, puszyste i doskonale sprawdza się w upalny dzień z kawą lub mlekiem. Mamy tutaj posmak piaskowego ciasta, dzięki dodatkowi mąki ziemniaczanej

Mieszam w Garnku
BABECZKI TRUSKAWKOWE 95

pyszne i delikatne w smaku (ani za słodkie ani za kwaśne) . Po prostu idealne ;-) SKŁADNIKI (na 12 babeczek): 1) MUS : 🍓 400 gr. truskawek (najlepiej użyć bardzo dojrzałych truskawek) 🍓 2 łyzki cukru 2) CIASTO: 🍓 125 gr. mąki samorosnącej 🍓 125 gr. masła 🍓 125 gr. cukru 🍓 2 jajka 🍓 2 łyzki mleka 🍓 1 łyżeczka cukru waniliowego 3) KREM DO OZDOBY: 🍓 250 gr.serka mascarpone

Rita creative
BABECZKI TRUSKAWKOWE 124

pyszne i delikatne w smaku (ani za słodkie ani za kwaśne) . Po prostu idealne ;-) SKŁADNIKI (na 12 babeczek): 1) MUS : 🍓 400 gr. truskawek (najlepiej użyć bardzo dojrzałych truskawek) 🍓 2 łyzki cukru 2) CIASTO: 🍓 125 gr. mąki samorosnącej 🍓 125 gr. masła 🍓 125 gr. cukru 🍓 2 jajka 🍓 2 łyzki mleka 🍓 1 łyżeczka cukru waniliowego 3) KREM DO OZDOBY: 🍓 250 gr.serka mascarpone

RITA food channel
Tarta jaglana z truskawkami-przepyszna! 147

pół i mamy bez wyrzeczeń porządny wartościowy deser nawet na ścisłej diecie na dwa dni lub dla dwóch osób.👌👍  Zdrowe i tanie ciasto, które jest delikatne w smaku, wilgotne i słodziuchne dzięki truskawce. Obłęd! Degustatorom tak zasmakowało, że mam już zamówienia na 15 szt takich ciast 😅😅 Zaraz się wybieram po zapas kaszy jaglanej i twarogu😆 Naprawdę śmiało polecam(...)gładką masę.  3. Formę wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy masę. Wygładzamy, wsadzamy truskawki (ja dałam mrożone. Jeśli chcecie uniknąć efektu "rozlanego soku" dajcie świeże lub rozmrożone oprószcie delikatnie w mące ziemniaczanej). Pieczemy 40 min 160 stopni.  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wartości odżywcze całego ciasta: 1123 kcal

Zdrowie i pysznie na talerzu
sernik na zimno z truskawkami 399

dodajemy ją do tężejącej mieszanki i delikatnie mieszamy. Całość przekładamy na biszkopty do tortownicy. Wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia. składniki na wierzch ciasta: 200 -250 ml śmietany kremówki 2 łyżki cukru pudru parę świeżych truskawek wykonanie: Śmietankę ubijamy na sztywno z cukrem. Ubitą śmietanką oraz truskawkami dekorujemy sernik. (inspiracja przepisu z mojewypieki.com

Domowy Smak Jedzenia
Truskawkowiec z migdałami 135

Składniki: Biszkopt: 5 jajek, szklanka cukru, ½ szklanki mąki, ½ szklanki mąki ziemniaczanej, 1 łyżeczka proszku do pieczenia; Masa truskawkowa- 1 kg truskawek, szklanka cukru, 2 galaretki truskawkowe, 2 budynie śmietankowe bez cukru; Masa śmietanowa: 0,5 l. śmietany tortowej 36%, 3 łyżki cukru pudru, 2 łyżeczki żelatyny; 10 dag płatków migdałowych. Sposób przygotowania:  Żółtka oddzielamy od białek. Mąki mieszamy(...)ubijania dodajemy cukier. Później dodajemy cały czas miksując żółtka. Delikatnie mieszając masę łyżką dosypujemy mąkę. Blachę od ciasta (20x35) wykładamy papierem do pieczenia. Wylewamy ciasto. Biszkopt pieczemy w tem. 180 stopni około 30 minut. Truskawki pozbawiamy szypułek, wkładamy do garnka i zalewamy szklanką wody. Dosypujemy szklankę cukru, zagotowujemy. Truskawki gotujemy tak długo aż staną się miękkie. Rozgniatamy je na jednolitą

Pobite gary Barbary
Biszkoptowe ciasto z jogurtową pianką i owocami 162

borówek lub jagód - 50 g cukru pudru Masa owocowa : - 500 g truskawek , mogą być mrożone - 100 g cukru - 50 ml wody - sok z 1/2 cytryny Na wierzch : - 1 galaretka winogronowa lub agrestowa - 1 galaretka pomarańczowa - sezonowe owoce lub wg smaku , u mnie obrany winogron i borówki Wykonanie ciasta : Zaczynamy od zrobienia galaretek bo najwięcej czasu zajmuje ich zastyganie.  Galaretkę(...)patyczkiem czy jest suchy ,jak tak to wyciągam. Ciasto powinno mieć złoty kolor. Po wyjęciu opuszczamy ciasto w blaszce z wysokości ok 30 cm na blat czy podłogę w celu usunięcia nadmiaru powietrza . Jak biszkopt ostygnie kroimy go na pół . Masa owocowa Truskawki z cukrem zmiksować dolewając przegotowaną wodę ,zagotować , dodać sok z cytryny i ostudzić ,konsystencja powinna być półpłynna

Wypieki Rene
sernik z truskawkami i bezową pianką 83

część ciasta wkładamy do zamrażalnika. 2/3 ścieramy na tarce o grubych oczkach, na dno foremki (ok.22x25cm, wyłożonej papierem do pieczenia). Podpiekamy. składniki na masę serową: 500 g sera białego, trzykrotnie zmielonego 70 g cukru pudru lub trochę więcej 2 jajka 3 łyżki śmietany 100 g masła, w temperaturze pokojowej 1 budyń waniliowy ok. 350 g truskawek, odszypułkowanych wykonanie: Truskawki myjemy(...)miksujemy z masłem, cukrem, jajkami, śmietaną i budyniem. Gotową masę serową wykładamy na podpieczony spód. Na masie układamy cząstki truskawek, przecięciem do góry. Na truskawki wykładamy ubite białka a na wierzch ścieramy pozostałe ciasto. Całość pieczemy ok. 45 min. w ok. 170 st. C. składniki na piankę: 3 białka 150 g cukru wykonanie: Białka ubijamy na sztywno. Dodajemy stopniowo cukier

Domowy Smak Jedzenia
Drożdżówki „na bogato” 77

również wypieki drożdżowe kojarzą się z miłą atmosferą, z babcią, mamą, ciocią, z dzieciństwem? Uwielbiam wszelkie ciasta drożdżowe , a drożdżówki „na bogato” są ukoronowaniem zachcianek drożdżowych. Kiedy nie możesz się zdecydować, czy ma być z budyniem, z owocem, z lukrem czy z kruszonką, to najlepiej, jak będzie ze wszystkim I tak właśnie powstały drożdżówki „na bogato” – przepyszne Składniki na około(...)zagniatam na jednolitą masę, przykrywam i odstawiam na 30 minut do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto zagniatam i dzielę na kawałki wielkości piłki golfowej. Każdy kawałek rozgniatam na placuszek tworząc delikatny rant i układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Na każdej drożdżówce układam łyżkę budyniu, 5 truskawek (większe można pokroić). Następnie z podanych składników zagniatam kruszonkę i dzielę na wszystkie drożdżówki

Słodki sentyment
Drożdżówki „na bogato” 69

również wypieki drożdżowe kojarzą się z miłą atmosferą, z babcią, mamą, ciocią, z dzieciństwem? Uwielbiam wszelkie ciasta drożdżowe , a drożdżówki „na bogato” są ukoronowaniem zachcianek drożdżowych. Kiedy nie możesz się zdecydować, czy ma być z budyniem, z owocem, z lukrem czy z kruszonką, to najlepiej, jak będzie ze wszystkim I tak właśnie powstały drożdżówki „na bogato” – przepyszne Składniki na około(...)zagniatam na jednolitą masę, przykrywam i odstawiam na 30 minut do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto zagniatam i dzielę na kawałki wielkości piłki golfowej. Każdy kawałek rozgniatam na placuszek tworząc delikatny rant i układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Na każdej drożdżówce układam łyżkę budyniu, 5 truskawek (większe można pokroić). Następnie z podanych składników zagniatam kruszonkę i dzielę na wszystkie drożdżówki

Słodki sentyment
Knedle z truskawkami, przepis od babci. 57

podrzucamy, zresztą zawsze tak warto odparowywać ziemniaki ;-) ) - ziemniaki przeciskamy przez praskę, dzięki czemu ciasto ma gładką strukturę - knedle zawsze wrzucamy na wrzątek, ale woda nie może się gotować tylko wrzeć - knedle gotujemy na małym ogniu, w osolonym wrzątku z łyżką oleju - knedle możemy nadziewać owocami tj. truskawki, morele, śliwki, małe brzoskwinie, dodajemy do środka np. cukier, cynamon, można też swoje(...)minimalna ilość maki na 1kg ugotowanych ziemniaków to 250 g mąki pszennej typ 500 i 1 jajo. Ziemniaki ugotuj, odparuj, wystudź całkowicie, dodaj mąkę, jajo, zagnieć ciasto. W dłoniach formuj placek, dodaj truskawkę (sucha, osusz po myciu na ręczniku papierowym), łyżeczkę cukru, zagnieć, jak pączka, gotuj w osolonym wrzątku. Jak kluski wypłyną liczymy czas 8-10 minut. Gotowe

SMYKWKUCHNI
Łatwy, szybki i bez pieczenia sernik z truskawkami 3666

Pyszny, prosty w przygotowaniu, mocno serowy i wypchany po brzegi truskawkami sernik. Pyszności <3 A dodatkowo do jego wykonania nie potrzebny jest piekarnik! Z podanych

My Culinary Art
Sernik puszysty 80

trakcie studzenia równiutko opadnie na całej swojej powierzchni. W tym przepisie jest to naturalne, że opada! Nie panikujcie więc, widząc opadające ciasto podczas studzenia 🙂 Przed podaniem możecie sernik posypać cukrem pudrem i udekorować go świeżymi soczystymi truskawkami lub malinami. Jestem przekonana, że ten przepis przypadnie wam do gustu. Gorąco zapraszam, bo to serniczek godny uwagi nawet największych smakoszy ! Print Sernik

SprawdzonaKuchnia.pl
PLACUSZKI SNIADANIOWE 108

masło. Wymieszać do połączenia się składników. Dodać mąkę, proszek do pieczenia, cukier oraz sól oraz wymieszać aż powstanie gładka konsystencja. Na rozgrzaną patelnię wylać 2 łyżki ciasta. Dodać 1 łyżeczkę pokrojonych truskawek. Smażyć z dwóch stron do uzyskania złotego koloru. Podawać z jogurtem

Kuchnia w oparach

Proponowane wyszukiwania