Wczoraj zebrałam na działce ostatnie truskawki i pierwsze porzeczki. Dużo tego nie było, ale przydały się do ciasta. Wykorzystałam do niego nie tylko owoce, ale i szklankę kefiru. Wszystkie ciasta na kefirze, jogurcie czy maślance będą wilgotne w środku. Tak jak lubię. ☺ Potrzebujemy: Czytaj więcej
Tylko pyszniezdecydować czy sernik czy brownie? Ja tak mam, dlatego tak bardzo kocham sernikobrownie, bo rozwiązuje te moje małe problemy. Dodatek truskawki sprawia że deser zyskuje nie tylko w smaku, ale i w wyglądzie. Mniam mniam mniam. Cudowne w tym cieście jest również to jak łatwo można je zrobić. Nie trzeba być mistrzem cukiernictwa. Wystarczą nawet dwie lewe ręce do gotowania/pieczenia(...)polewania już upieczonego ciasta.) Ciasto wstawić do piekarnika, zmniejszyć temperaturę do 160 stopni i piec ciasto przez około 40 minut, lub do czasu aż masa serowa będzie ścięta. Upieczone ciasto studzić stopniowo. Przed podaniem schodzić w lodówce minimum godzinę lub najlepiej całą noc. Ciasto można przed podaniem polać pozostałym musem truskawkowym. Nowy post Sernikobrownie z truskawką pojawił się w Wypieki
Wypieki i Rumieńcezdecydować czy sernik czy brownie? Ja tak mam, dlatego tak bardzo kocham sernikobrownie, bo rozwiązuje te moje małe problemy. Dodatek truskawki sprawia że deser zyskuje nie tylko w smaku, ale i w wyglądzie. Mniam mniam mniam. Cudowne w tym cieście jest również to jak łatwo można je zrobić. Nie trzeba być mistrzem cukiernictwa. Wystarczą nawet dwie lewe ręce do gotowania/pieczenia(...)czasu aż masa serowa będzie ścięta. Upieczone ciasto studzić stopniowo. Przed podaniem schodzić w lodówce minimum godzinę lub najlepiej całą noc. Ciasto można przed podaniem polać pozostałym musem truskawkowym. Nowy post Sernikobrownie z truskawką pojawił się w Wypieki i Rumience
Wypieki i RumieńceBiszkoptowe omlety z bitą śmietaną i truskawkami to prawdziwa uczta dla podniebienia. Ten przysmak zachwyci Was swoim smakiem, a także prostotą wykonania. Artykuł Biszkoptowe omlety z
Kulinarne CudaZ każdego kąta zerkają truskawki , ale co się dziwić jak sezon w pełnii. Pyszne : same , z cukrem , z jogurtem , z lodami - smakują w każdej
Malinowa Kawiarenkamogą zagościć na najbardziej wykwintnym przyjęciu! Najlepsze są po schłodzeniu i zastygnięciu kremu, tartaletki można również podać z truskawkami, borówkami, czy poziomkami. Koniecznie spróbujcie!!! Print Tartaletki z ganaszem i malinami .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Kruche ciasto i krem czekoladowy w połączeniu z migdałami, bomba! Course Ciasta Cuisine Polska Keyword czekolada, mailny Prep Time
SprawdzonaKuchnia.plSkładniki (z 1 opakowania XXL ciasta wyszło nam 6 drożdżówek): ciasto francuskie – kwadraty ok. 6×6 cm Nadzienie 1: ok. 400ml mleka 2 łyżki cukru 2 żółtka, 2 łyżki skrobi ziemniaczanej wanilia garść rodzynek Nadzienie 2: 2 szklanki mrożonych lub świeżych truskawek 4 łyżki cukru łyżka masła Budyń waniliowy: Odlewamy 1/2 szkl. mleka, resztę zagotowujemy. Do odłożonej części(...)środek kwadratu z ciasta francuskiego, który składamy na pół. Pozostało jeszcze zrobić truskawkowy dżemik na wierzch ciastka – będzie nieco kwaskowy dzięki czemu ciasto z budyniem nie będzie mdłe. Dżemik truskawkowy: Na łyżce masła podsmażamy truskawki z cukrem aż do uzyskania dosyć gęstej masy. Wykładamy na wierzch drożdżówki. Wkładamy do piekarnika i pieczemy
kuchcikowniagofrów 2 szklanki mąki 1 szklanka ciepłego mleka 3 jajka 1/3 kostki masła lub margaryny 4 łyżki cukru 16 g cukru waniliowego 2 dag drożdży szczypta soli 200 g truskawek 125 g borówek amerykańskich 4 owoce kiwi cukier puder do posypania gofrów przepis Masło lub margarynę rozpuszczamy w garnku na małym ogniu. Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy jajka oraz wystudzony(...)oraz cukrem i dokładnie miksujemy. Tak przygotowane ciasto odstawiamy na godzinę do wyrośnięcia. Obrane owoce kiwi kroimy w kostkę a oczyszczone z szypułek i umyte truskawki na pół. Na rozgrzaną płytę gofrownicy wlewamy porcję ciasta i zamykamy górną pokrywę, gofry pieczemy od 3- 5 minut. Na gorące gofry nakładamy pokrojone kiwi, truskawki oraz borówki amerykańskie i oprószamy je cukrem pudrem
Smakowite Daniaschładzamy ok. 30 minut. Ciasto Okrągłą miskę wykładamy folią spożywczą (moja miała wymiary 11 cm wysokości, 20 cm szerokości na górze i 13 cm na dole). Dno i boki miski wykładamy biszkoptami nasączonymi w syropie truskawkowym. Na biszkopty wykładamy połowę kremu, na której układamy ugotowane truskawki. Na truskawki wykładamy drugą porcję kremu(...)biszkoptami nasączonymi w syropie. Przygotowany tort okrywamy folią spożywczą i schładzamy w lodówce przynajmniej 6-8 godzin. Schłodzone ciasto przed podaniem delikatnie wyjmujemy z naczynia, odwracając do góry nogami, przekładamy na paterę, oprószamy cukrem pudrem i dekorujemy truskawkami. **** PREPARAZIONE Sciroppo di fragole Lavate le fragole, asciugatele, eliminando il picciolo, quindi tagliatele a dadini. In una pentola versate
La grande e la piccola cuocaciasto używając wierzchu łyżki. Ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st. Piec 1 i 1/2 godziny. Na koniec (ok 30 ostatnich minut) ciasto od góry przykryć papierem do pieczenia, aby się nie spiekło. Ciasto wyjąć, przestudzić na kratce. Schować do lodówki na 2-3 godziny. Polewa z białej czekolady: 100 g białej czekolady 100 g mleka kilkanaście truskawek(...)gorzkiej czekolady Mleko podgrzać, w gorącym mleku rozpuścić połamaną białą czekoladę. Odstawić do lekkiego stężenia. Polać polewą ciasto, wstawić do lodówki do całkowitego zastygnięcia. Wyjąć z lodówki, wyjąć z formy, pokroić na kwadraty. Czekoladę posiekać na wiórki, udekorować każdą porcję truskawką. Smacznego! Murzynek z masą śmietanową i polewą z białej czekolady Murzynek z masą śmietanową i polewą z białej czekolady
moj przepis naciasto używając wierzchu łyżki. Ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st. Piec 1 i 1/2 godziny. Na koniec (ok 30 ostatnich minut) ciasto od góry przykryć papierem do pieczenia, aby się nie spiekło. Ciasto wyjąć, przestudzić na kratce. Schować do lodówki na 2-3 godziny. Polewa z białej czekolady: 100 g białej czekolady 100 g mleka kilkanaście truskawek(...)gorzkiej czekolady Mleko podgrzać, w gorącym mleku rozpuścić połamaną białą czekoladę. Odstawić do lekkiego stężenia. Polać polewą ciasto, wstawić do lodówki do całkowitego zastygnięcia. Wyjąć z lodówki, wyjąć z formy, pokroić na kwadraty. Czekoladę posiekać na wiórki, udekorować każdą porcję truskawką. Smacznego! Murzynek z masą śmietanową i polewą z białej czekolady Murzynek z masą śmietanową i polewą z białej czekolady
moj przepis nabiałej czekolady Może to zabrzmi dziwnie, ale jeszcze nigdy nie piekłam murzynka, to jest mój pierwszy :). Ciasto jest puszyste i dość wilgotne. Masa śmietankowa delikatna jak najdelikatniejszy pieczony budyń, całość zwieńczona pyszną polewą z białej czekolady. Dodałam jeszcze wiórki z gorzkiej czekolady i truskawki. Składniki na blaszkę kwadratową o boku 25 cm: Warstwa ciemna: 2 szklanki mąki pszennej (u mnie(...)Schować do lodówki na 2-3 godziny. Polewa z białej czekolady: 100 g białej czekolady 100 g mleka kilkanaście truskawek 30 g gorzkiej czekolady Mleko podgrzać, w gorącym mleku rozpuścić połamaną białą czekoladę. Odstawić do lekkiego stężenia. Polać polewą ciasto, wstawić do lodówki do całkowitego zastygnięcia. Wyjąć z lodówki, wyjąć z formy, pokroić na kwadraty. Czekoladę posiekać na wiórki, udekorować
moj przepis nabiałej czekolady Może to zabrzmi dziwnie, ale jeszcze nigdy nie piekłam murzynka, to jest mój pierwszy :). Ciasto jest puszyste i dość wilgotne. Masa śmietankowa delikatna jak najdelikatniejszy pieczony budyń, całość zwieńczona pyszną polewą z białej czekolady. Dodałam jeszcze wiórki z gorzkiej czekolady i truskawki. Składniki na blaszkę kwadratową o boku 25 cm: Warstwa ciemna: 2 szklanki mąki pszennej (u mnie(...)Schować do lodówki na 2-3 godziny. Polewa z białej czekolady: 100 g białej czekolady 100 g mleka kilkanaście truskawek 30 g gorzkiej czekolady Mleko podgrzać, w gorącym mleku rozpuścić połamaną białą czekoladę. Odstawić do lekkiego stężenia. Polać polewą ciasto, wstawić do lodówki do całkowitego zastygnięcia. Wyjąć z lodówki, wyjąć z formy, pokroić na kwadraty. Czekoladę posiekać na wiórki, udekorować
moj przepis naciasta: ciasto na maślance oraz proste ciasto z owocami jednak jak dla mnie zdecydownie to z kefirem jest najlepsze. składniki: 3 jajka 1 szklanka cukru 3 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka kefiru 1/2 szklanki oleju rzepakowego oraz ok 150 g rabarbaru ok 200 g małych truskawek 2 łyżki cukru waniliowego Składniki przygotować wcześniej(...)Następnie cały czas miksować i porcjami dodawać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ponownie zmiksować do połączenia składników. Blaszkę 35x25 wyłożyć papierem do pieczenia. Przełożyć ciasto. Na cieście ułożyć pokrojony rabarbar oraz truskawki. Na wierzchu posypać cukrem waniliowym. Blaszkę wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i piec do suchego patyczka ok 30-35 minut, funkcja góra-dół. Przed podaniem
Monia miesza i gotujeWilgotne babeczki z truskawkami i różą to zdecydowanie smak ciepłego czerwca. 150 g mąki orkiszowej jasnej 30 g mąki krupczatki szczypta soli 70 g cukru trzcinowego łyżeczka sody 200 g kefiru pół szklanki oleju jajko 10 łyżeczek konfitury z płatków róży 10 truskawek Piekarnik nagrzewamy(...)stopni. W jednej misce mieszamy składniki płynne, a w drugiej suche. Łączymy je ze sobą. Do papilotek nakładamy po łyżce ciasta. Na środek nakładamy po truskawkce i łyżeczce konfitury i przykrywamy resztą ciasta. Na wierzchu układamy pokrojone truskawki. Pieczemy około 25 minut w 180 stopniach ( do suchego patyczka). Odstawiamy do ostudzenia. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem. Smacznego :) Artykuł Wilgotne babeczki
Mienta blogmisce mieszamy składniki płynne a w drugiej suche. Łączymy je ze sobą. Do papilotek nakładamy po łyżce ciasta. Na środek nakładamy po łyżeczce tahini i przykrywamy resztą ciasta. Na wierzchu układamy pokrojone truskawki. Pieczemy około 20 minut w 180 stopniach ( do suchego patyczka). Odstawiamy do ostudzenia. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem. Smacznego :) Artykuł Wilgotne babeczki z kakaowym tahini i truskawkami
Mienta blogozdoby szczypta soli himalajskiej Przygotowanie: W misce dokładnie wymieszaj mąkę kokosową z olejem kokosowym, syropem, kakao oraz szczyptą soli. Masę na spód ciasta przełóż do lodówki na czas robienia masy serowej. Pokrój truskawki na drobne kawałki. Z mleka kokosowego oddziel tłuszcz kokosowy, przełóż do garnka, dodaj agar i zagotuj często mieszając. Następnie gotuj jeszcze przez ok. pół(...)minuty (regularnie mieszając). Po wyłączeniu z gazu dodaj cukier, szczyptę soli i wanilię. Gdy masa trochę ostygnie dodaj truskawki, jogurt naturalny i dokładnie wymieszaj. Wyciągnij z lodówki spód ciasta i wyłóż nim silikonową formę na muffinki.* Następnie wylej masę sernikową na spód ciasta i przełóż do lodówki na ok. 2 h. *Jeśli nie posiadasz silikonowej formy
wegujemy