ciasto z truskawkami - 12428 przepisów (strona:259/829)

Rolada z masą budyniowo-truskawkową 113

odrobinę czerwonego barwnika    ciasto na roladę      3 jajka + żółtko z ciasta czerwonego      100g mąki      100g cukru        masa budyniowa      200ml mleka      120g truskawek      1 budyń śmietankowy      2 łyżki cukru(...)wymieszać delikatnie łyżką. Ciasto delikatnie przełożyć na blachę ze wzorami.  Piec 10min w 180C. Upieczone ciasto przełożyć na ściereczkę i zwinąć w rulon. Galaretkę przygotować według przepisu na opakowaniu i wystudzić.  Pokroić w grube paski. Masa budyniowa:   Truskawki zmiksować. Do garnka wlać 2/3 mleka i mus z truskawek. Dodać cukier i zagotować. W pozostałym mleku rozrobić budyń

Amatorka kuchenna
Warsztaty kulinarne z Tomkiem Jakubiakiem 59

ułóż na sałatce. Gwarantuję, że jest wyśmienita!   Naleśniki ze smażonymi truskawkami z czarnym pieprzem i bazylią oraz limonkowo waniliowym sosem i bitą śmietaną Składniki: -miseczka twardych truskawek -ćwierć szklanki brązowego cukru -garść mięty i bazylii -świeżo mielony pieprz i sok z 2 limonek   Ciasto -2,5 szklanki mąki pszennej na przykład tortowej -2 szklanki mleka świeżego -jedna szklanka(...)chwilę rozpuszczaj. Teraz wrzuć truskawki i chwilę mieszaj. Zdejmij na talerz, odstaw. Ciasto na naleśniki. Jajka rozmiksować z mlekiem świeżym cukrem oraz solą. Stopniowo dodawać mąkę cały czas miksując. Dodać wodę i zmiksować na jednolite ciasto. Tuż przed smażeniem dodać olej i dokładnie połączyć. Nakładać porcję ciasta za pomocą łyżki bazowej czyli jedna łyżka na jednego naleśnika i rozprowadzić

Z Kuchni Do Kuchni
Nalewka truskawkowa 57

czasu do czasu potrząsać. Gdy truskawki puszczą sok a cukier się rozpuści całość zalać przegotowaną wodą wymieszaną ze spirytusem i dostawić w to samo miejsce na 2 tygodnie szczelnie zakręcając słój, żeby alkohol nie wyparował. Po 2 tygodniach truskawki odcedzić i wykorzystać do ciasta lub lodów, a nalewkę dokładnie przefiltrować (najlepiej przez gazę). Nalewkę wlać do butelek i odstawić

KuchniaWeDwoje.pl
Nalewka truskawkowa 124

rozpuści całość zalać przegotowaną wodą wymieszaną ze spirytusem i dostawić w to samo miejsce na 2 tygodnie szczelnie zakręcając słój, żeby alkohol nie wyparował. Po 2 tygodniach truskawki odcedzić i wykorzystać do ciasta lub lodów, a nalewkę dokładnie przefiltrować (najlepiej przez gazę). Nalewkę wlać do butelek i odstawić na minimum 4 miesiące. Po czterech miesiącach można zlać ostrożnie nalewkę

KuchniaWeDwoje.pl
Ciasto z masłem orzechowym i jeżynami 168

murzynka z masłem orzechowym. Masło orzechowe doskonale zastępuje tradycyjne masło w wypiekach. Mogę je też jeść łyżeczką prosto ze słoika. W okresie letnim trwa nieustannie pieczenie ciast z letnimi, sezonowymi owocami: malinami, truskawkami, porzeczkami i jeżynami.. Jeżyny rosną na naszej działce, lubię je jeść prosto z krzaka, w cieście też są bardzo smaczne. Upiekłam pyszne, błyskawiczne ciasto z masłem

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Zielony przekładaniec 150

chwilę gotować. Śmietanę dobrze schłodzić, galaretkę agrestową rozpuścić w 1 szkl wody. Galaretkę truskawkową przyrządzić według przepisu na opakowaniu. Śmietanę ubić, dodać galaretkę agrestową. Składanie ciasta biszkopt + masa + delicje + pianka agrestowa + tężejąca galaretka truskawkowa (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore

Kuchnia Danusi
Ślimaki drożdżowe z konfiturą truskawkową i migdałami 148

kciuki za wasze kulinarne eksperymenty!   Składniki: 100g miękkiego masła 200ml mleka 500g mąki + jeszcze trochę 70g cukru + 5łyżek 50g świeżych drożdży 1 jajko konfitura truskawkowa lub dowolny dżem 50g płatków migdałowych   Przygotowujemy ciasto drożdżowe. 50g masła rozpuszczamy na wolnym ogniu, dodajemy mleko. W misce mieszamy 500g mąki, 70g cukru i szczyptę soli. Drożdże kruszymy, dodajemy do mleka

Smakowity Blog Kulinarny
Zdrowy tort czekoladowo-malinowy, bez mąki pszennej, masła 188

wykonaniu, na bazie twarożku i domowej frużeliny truskawkowej. Całość dobrze wytrzymuje temperaturę pokojową, jednak należy przechowywać deser w lodówce. Taki tort możecie przygotować na urodziny i zachwycić gości :)   Ciasto: 50g gorzkiej czekolady bez cukru 1,5 szklanki mąki żytniej pełnoziarnistej 1/2 szklanki jogurtu naturalnego 30 g oleju kokosowego 3/4 szklanki cukru trzcinowego lub innego słodzidła 2 duże łyżki kakao(...)połączenia składników. Na koniec wlać wodę i wymieszać łyżką. Piec w tortownicy 18-20 cm w 180°C przez 30-40 minut do suchego patyczka.   Krem: 500 g truskawek (mogą być mrożone)   2 łyżki miodu   2 łyżeczki mąki ziemniaczanej   1 łyżka wody   500 g twarogu tłustego     5 łyżeczek żelatyny + woda do zalania Truskawki

Chocolate Muffin Blog
Tarta z letnimi owocami 110

pestek 200 ml śmietany 30% (słodkiej) 250 g serka mascarpone 1 śmietanfix 2 łyżki cukru pudru 1 łyżka rumu 1 łyżka soku z cytryny owoce - borówki, maliny, truskawki, wiśnie listki mięty Wystudzone ciasto smarujemy dżemem. Do miski wlewamy śmietankę oraz dokładamy serek mascarpone. Miksujemy do momentu, aż masa zacznie gęstnieć. Dodajemy cukier puder, śmietanfix, rum, sok z cytryny i jeszcze

Emskie Smaki
Kruche babeczki z truskawkami i cytrynowym nadzieniem 156

kilka łyżeczek cytrynowego nadzienia – u mnie Lemon Twist Kandy Lauretta kilka truskawek Przygotowanie: Mąkę, cukier puder, żółtko i posiekane masło umieszczamy w misce. Szybko zagniatamy składniki, tworzymy kulę i owijamy ją w folię spożywczą. Schładzamy w lodówce przez godzinę lub około 30-40 minut w zamrażalniku. Ciasto rozwałkowujemy na posypanym mąką blacie. Wycinamy kółka ciut większe niż wielkość foremki(...)pomijamy ten krok) i wykładamy ciastem lekko dociskając. Ciasto nakłuwamy widelcem. Kruche babeczki pieczemy około 10-15 minut w 200 stopniach (czas zależy od piekarnika, babeczki należy obserwować by zbyt się nie spiekły). Upieczone babeczki odstawiamy do wystudzenia. Do każdej kruchej babeczki nakładamy cytrynowe nadzienie. Następnie w nadzienie wciskamy kawałki truskawek. Podajemy. Smacznego

Słodkie okruszki
Muffinki czekoladowe 80

ciasto nie musi być gładkie. Czekoladę kroimy na małe kawałki i dodajemy do ciasta, mieszamy. Foremkę na muffinki wykładamy papilotkami i w każdej umieszczamy łyżkę ciasta. Dodajemy ulubione owoce (np. 3 wiśnie, 1 truskawkę, 1 śliwkę) i następnie kładziemy na to kolejną łyżkę ciasta. Muffinki pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 20 minut. Smacznego Artykuł Muffinki czekoladowe pochodzi z serwisu

Słodki sentyment
Ciasto z truskawkami z mąki ryżowej 288

Jakiś czas temu zakupiłam mąkę ryżową i zastanawiałam, się do czego ją wykorzystać. W związku z sezonem na truskawki, nie mogło stać się inaczej jak po prostu upiec ciasto. Byłam ciekawa, co z tego wyjdzie, ale efekt okazał się warty pracy Zobaczcie co tego wyszło! Składniki: 300g mąki ryżowej 2 łyżki mąki mąki ziemniaczanej 2  Continue Reading

Głodni Wrażeń - fit przepisy
Ciasto "Truskawkowa rozkosz" 350

pył . Smakuje wyśmienicie, a dla mnie to kolejny sposób na przemycenie sobie żelatyny. Polecam, zwłaszcza teraz, gdy sezon na truskawki w pełni :) Zrobiłam je na mniejszej blasze, dopasowując składniki do wrażliwości swoich kubków smakowych i zdecydowanie zmniejszając kaloryczność tego ciasta. Zmieniłam też proporcje związane z galaretkami i żelatyną - jem ich tak dużo ostatnio, że ich możliwości żelujące i czas ścinania(...)łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny 3 łyżki wrzątku Dodatki ok. 100 g małych biszkoptów gorzka czekolada Ciasto rozpocząć od przygotowania pianki i musu truskawkowego. 3 galaretki rozpuścić w 400 ml wrzątku. Dobrze wymieszać i odstawić do schłodzenia i lekkiego ścięcia. Truskawki rozdrobnić za pomocą blendera. Przelać je do garnka i mocno podgrzać, mieszając od czasu do czasu, by truskawki

Weekendy w domu i ogrodzie
Muffiny z truskawkami i kruszonką cynamonową 138

Składniki: muffiny 2 szklanki mąki 3/4 szklanki cukru 2 jajka 1 szklanka mleka pół szklanki oleju roślinnego 1 łyżeczka proszku do pieczenia duża szczypta soli 12 truskawek kruszonka 3/4 szklanki mąki 1/3 kostki masła 5 łyżek cukru 2 łyżki cynamonu Wykonanie: Składniki na kruszonkę zagnieść tak aby wszystkie składniki się połączyły ze sobą i wstawić do lodówki. Składniki na muffiny(...)jednej wlać składniki mokre, do drugiej składniki sypkie. Zawartość obu misek dokładnie wymieszać. Po wymieszaniu składniki mokre wlać do składników sypkich i dokładnie wszystko razem wymieszać. Ciasto przelać do papilotek i wciskać po truskawce lub do formy na muffiny. Na końcu wyjąć kruszonkę z lodówki i posypać nią ciasto. Piec ok 20 minut w temperaturze 180 stopni. Jest to ilość

Pychotkaaa

Proponowane wyszukiwania