ciasto z truskawkami - 13428 przepisów (strona:235/896)

Dżem rabarbarowo- truskawkowy 165

pokrojonego na mniejsze kawałki rabarbaru 300g mrożonych lub świeżych truskawek 600g cukru Sok z ½ cytryny Sposób przygotowania w Tefal Companion: W misie urządzenia zakładamy ostrze do wyrabiania ciasta. Wrzucamy rabarbar oraz truskawki. Ustawiamy prędkość 12, czas 30 sekund. Ostrze tnące zamieniamy na mieszadło, dodajemy sok z cytryny oraz cukier. Uruchamiamy Companiona na 90 minut, przy temperaturze 105⁰C, prędkość

Kuchnia w czekoladzie
Czekoladowy sernik z truskawkami 203

chcecie zaznać rozkoszy podniebienia - zróbcie koniecznie ten sernik ! Połączenie delikatnego serka, czekolady oraz świeżych, aromatycznych i pachnących truskawek wyniesie Was na wyżyny smaku. Pozwólcie sobie na odrobinę łakomstwa. Czekoladowy sernik pieczony, nie jest wbrew pozorom ciastem wymagającym. Zrobicie go szybko, wystarczy tylko trzymać się ściśle przepisu. Sernik będzie wybornie komponował się nie tylko z truskawkami, ale także z innymi owocami

kolorowotorcikowo
Lekkie ciasto rabarbarowe 115

powiem szczerze, że wtedy spróbowałam tylko kilka okruszków. Tylko tyle zostało na blacie kuchennym. Moje dzieci zjadły całość, zanim ciasto ostygło. Od tamtego czasu piekę je dwa razy w tygodniu, bo ciągle nam mało! Poza rabarbarem można dodać truskawkami lub mieszankę rabarbarowo-truskawkową, świetne wychodzi również z malinami ważne, żeby nie przesadzić z ilością i nie obciążyć zbytnio ciasta. Zapomniałam(...)Ciasto podawać można z lodami, bitą śmietaną lub po prostu posypane cukrem pudrem. Zapraszam! Print Lekkie ciasto rabarbarowe .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Proste ciasto ucierane z rabarbarem, lekkie i delikatne! Course Desery Cuisine Polska Keyword rabarbar Prep Time 15 minutes Cook Time 40 minutes Total Time 15 minutes Servings 12 Author Anna Ingredients

SprawdzonaKuchnia.pl
Tarta migdałowa z agrestem i truskawkami 89

Słodycz masy migdałowej idealnie współgra z lekko kwaśnym agrestem i soczystymi truskawkami. Pyszne smaki lata zamknięte w kruchym cieście :) ciasto: 250 g mąki pszennej 100 g mąki jasnej orkiszowej 50 g cukru trzcinowego 1/4 łyżeczki soli 125 g masła jajko masa: 125 g masła 70 g cukru trzcinowego 2 jajka 60 g mielonych migdałów dodatkowo: ok. 250 g agrestu(...)ucieramy z cukrem na gładką masę. Stale miksując, dodajemy jajka oraz mielone migdały. Puszysta masę przelewamy na schłodzone ciasto. Z wierzchu układamy umyte owoce. Całość pieczemy około 45 minut w 180 stopniach. Smacznego :)   Artykuł Tarta migdałowa z agrestem i truskawkami pochodzi z serwisu Mienta blog

Mienta blog
Truskawki w smietanie na biszkopcie 73

Proponuję świetną, prostą masę śmietanową, do zatopienia truskawek - by potem w niej zastygły. Na biszkopcie lub gotowych biszkopcikach, tak jak u mnie w prezentowanej wersji. Wspominałam już, że piekarnik mi się zacina? Niestety, nadal nie miałam okazji zahaczyć o warsztat z odpowiednim fachowcem na posterunku. Więc moje truskawki zostały wykorzystane do ciasta przypominającego w strukturze tiramisu, czego niezaprzeczalnym świadectwem jest(...)wystudzonej  masy z żółtkami. Mieszamy delikatnie, wrzucamy pokrojone truskawki. I gotowe. Jeśli użyjecie gotowych biszkoptów, naponczujcie je wodą z cytryną i cukrem. Na dno blaszki wyłożonej papierem wyłóżcie jedną warstwę ciasteczek, na nich rozsmarujcie  1/2 masy, później drugą warstwę naponczowanych biszkoptów i resztę masy. Gotowe ciasto trzeba włożyć do lodówki, przynajmniej  na kilka godzin i gotowe. Najlepsze

Kronika Piekarnika
Idealny torcik bezowy z truskawkami i malinami 69

Idealny torcik bezowy z truskawkami i malinami to moja propozycja na weekendowy deser, który pokochacie od pierwszego kęsa! Naprawdę obłęd, nie przesadzam! Idealnie biała, chrupiąca na

Pogotujmy.pl
Idealny torcik bezowy z truskawkami i malinami 68

Idealny torcik bezowy z truskawkami i malinami to moja propozycja na weekendowy deser, który pokochacie od pierwszego kęsa! Naprawdę obłęd, nie przesadzam! Idealnie biała, chrupiąca na

Pogotujmy.pl
Leniwe kndle z truskawkami z sosem z czerwonego agrestu 107

lato i truskawki to knedle musza być. Tym razem knedle z ciasta twarogowego. Są przepyszne, kremowe i te wielkie truskawy w środku a sosik z czerwonego agrestu kończy dzieło. Zachwalam i uciekam bo nic nie zjem, zjedzą mi 😂 Polecam gorąco. Knedle z truskawkami. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
pyszne ciasto kakaowe z truskawkami i kisielową pianką bezową... 109

miski wsypać mąkę, proszek do pieczenia, sodę, cukier, miękką palmę, kakao, wlać wodę, wbić jajka i mikserem utrzeć gładkie, nie za rzadkie ciasto. Forma z papierem do pieczenia 30x25 cm, ciasto wyłożyć do formy, wygładzić wierzch. Umyte truskawki jeśli duże przekroić na połowę, układać na cieście, piec w nagrzanym piekarniku na 190C, grzanie góra/dół 30 minut

W Mojej Kuchni Lubię
Tarta z owocami 195

owoców zależy jedynie od Was, ja użyłam kilku poziomek i truskawek, banana oraz brzoskwinię. Tarta z owocami jest idealnym deserem na letnie, upalne dnia, ponieważ nie jest bardzo słodka, ani masiasta Czas wykonania: 3 h (+ 1 h oczekiwania) Ilość porcji: 12 kawałków (forma o średnicy 27 cm) Składniki: Ciasto: 250 g mąki 150 g margaryny(...)cukru pudru 1 żółtko szczypta soli Budyń: 1 budyń śmietankowy ½ l mleka 3 łyżki cukru 50 g masła Dodatkowo: ½ galaretki cytrynowej owoce (2 brzoskwinie, 1 banan, kilka truskawek, kilka poziomek) Przygotowanie: Ciasto: Margarynę posiekać z mąką, dodać cukier puder, żółtko oraz szczyptę soli. Szybko zarobić kruche ciasto. Z ciasta uformować kulę, zawinąć w folię, włożyć na 2 godziny do lodówki

KuchniaWeDwoje.pl
Drożdżówki z truskawkami i kruszonką 121

trochę wolnego czasu upiekłam drożdżówki z truskawkami i kruszonką.Wyszły puszyste w środku, chrupiące na zewnątrz i wilgotne od wypływające soku z truskawek. Pachną tak obłędnie, że trudno koło nich przejść obojętnie. Składniki (na 10 bułek): Ciasto na bułki 42 g drożdży 200 ml mleka 80 g masła 100 g cukru + łyżeczka 600 g mąki pszennej szczypta soli jajko(...)przykryć wilgotną ściereczką i odstawić na ok. godzinę do wyrośnięcia. Wszystkie składniki kruszonki połączyć ze sobą i wyrobić. Wstawić do lodówki. Wypłukać i odszypułkować truskawki. Włączyć piekarnik na 200 stopni C. pieczenie góra/dół. Ciasto wyjąć na blat i podzielić na 10 części. Każdą część wyrobić, by odgazować ciasto. Uformować w dysk i ułożyć na blasze wyłożonej papierem

Weekendy w domu i ogrodzie
Parowańce na kefirze z truskawkami 174

truskawkowym. Składniki: * 50 dkg mąki + ok. 10 dkg do podsypania * 2 szklanki kefiru * 1/2 łyżeczki sody * 1/3 łyżeczki soli * truskawki Do polania: * truskawki * śmietana * cukier Do 50 dkg mąki dodałam kefir, sodę i sól. Wyrobiłam łyżką ciasto. Wyłożyłam na matę i zagniotłam. W miarę potrzeby, kiedy ciasto kleiło się podsypywałam mąką. Odrywałam z tej porcji kawałki (wyszło mi 12 sztuk(...)się w takim parowańcu duże truskawki, wtedy wystarczy nałożyć jedną * sos można zrobić z własnych proporcji. Ja miałam kubeczek 600 ml całych truskawek i 4 łyżki śmietany, słodziłam do smaku (lubię bardzo słodkie) * tak, w tym cieście nie ma jajek :) Smacznego! Lidka

Pieprzyć z Fantazją
Podwójnie czekoladowe muffiny z truskawkami i kruszonką migdałową 55

porcję siekanej czekolady i pokrojone truskawki. To właśnie te dwa składniki przyjemnie rozpieszczą Wasze podniebienie, gdy wgryziecie się w czekoladowe muffiny końca maja :) Kakaowe, wilgotne ciasto muffinek nakrapiane pysznie roztopionymi kawałeczkami czekolady i słodkimi truskawkami uprzyjemni każdy dzień, nawet te deszczowe i nieco ponure. Całość zwieńczona migdałową kruszonką, która dodaje muffinkom chrupiącego akcentu, lekko przetrąconego solą, która podbija smak czekolady(...)cukrem i olejem. 2. Dodaj mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao i połącz na jednolitą masę. 3. Wmieszaj w masę umyty i pokrojone w kostkę truskawki oraz posiekaną gorzką czekoladę. 4. Przełóż ciasto do foremek na muffiny wypełniając je do 3/4 wysokości i posyp kruszonką z wierzchu. 5. Piecz w 180*C przez 20min. Kruszonka: 1. Połącz w misce

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Ucierane ciasto z serem i malinami 98

maliny rozsypujemy kruszonkę. Ciasto pieczemy przez około 50 minut. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem. Smacznego! Notes Zamiast malin można dać truskawki, borówki, jagody lub brzoskwinie. [one-half-first] [/one-half-first] [one-half] [/one-half] Artykuł Ucierane ciasto z serem i malinami pochodzi z serwisu Sprawdzona Kuchnia

SprawdzonaKuchnia.pl