ciasto z truskawkami - 13428 przepisów (strona:231/896)

Ciasto malinowy pocałunek. 194

pieczenia. Przełożyć do niej masę, wyrównać. Piec w temperaturze 180ºC przez około 30 - 40 minut. Natychmiast wyjąć z piekarnika. Ciasto urośnie, po przestudzeniu lekko opadnie. Pozostawić je zapięte w tortownicy. Do przygotowania musu truskawkowego potrzebujemy:   400g truskawek (świeżych lub mrożonych) 1/3 szklani cukru sok  z połowy cytryny lub więcej zależy od upodobań   3 łyżki żelatyny(...)śmietany  30%zimnej. Żelatynę zalać odrobiną zimnej wody i odstawić. W garnku umieścić truskawki, cukier, sok z cytryny. Podgrzać, wymieszać, zagotować. Zmiksować blenderem na puree. Zdjąć z palnika. Do gorącego sosu dodać żelatynę, dobrze wymieszać, by się całkowicie rozpuściła. Wystudzić do temperatury pokojowej. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno. Powoli dodawać do sosu truskawkowego, delikatnie wymieszać. Masę truskawkową wyłożyć

Malinowe Pocałunki
Szybki biszkopt z truskawkami i czekoladą na każdą imprezę 210

ciasta, ciasteczka, smoothies ...a nawet pomysł na moją jutrzejszą urodzinową wódkę ;P Kto by pomyślał, ile różnorakich przysmaków może człowiek wynaleźć na jedne, jedyne truskawki? I kiedy to zostało już powiedziane, porozmawiajmy o tym cieście. Przez chwilę zastanawiałam się, czy nie napisać "TYM cieście", bo zdecydowanie należą mu się wielkie litery, I wielkie oklaski. I zadowolone, najedzone, uśmiechnięte buzie. Uwielbiam(...)małej tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia lub do silikonowej foremki (są świetne!). Na wierzch połóż truskawki, w przerwy między nimi powtykaj pozostałe kawałki czekolady. Posyp wierzch wiórkami kokosowymi. Piecz około 1 h, aż wierzch będzie delikatnie chrupki, a patyczek wetknięty w środek ciasta suchy.  Po wyjęciu z piekarnika, zostaw ciasto w foremce około 30 minut, daj mu wystygnąć

Gotowanie to kochanie
WYNIKI KONKURSU Z OKAZJI 1 URODZIN BLOGA 143

Adresy do wysyłki proszę wysyłać do mnie na pocztę  face book -  Klik Joanna  .   Pozostałe zgłoszenia :  Tiramisu truskawkowe od Pani Katarzyny . Sernik biały Michałek od Pani Ani .        Korzenne  ciasto(...)powidłami śliwkowymi i kremem dyniowym od Pani Hanny .   Kostka królowej od pani Justyny .  Kora orzechowa od Pani Teresy . Torcik kokosowo truskawkowy od Pani Joli .    Racuchy kokosowe od Pani Marty .   Ciasto dla dorosłych od Pani Jadwigi . Jeszcze raz Wszystkim dziękuję za zgłoszenia

Sama słodycz i szczypta chili
Jogurtowe placuszki z truskawkami 406

płaskie łyżeczki proszku do pieczenia mała szczypta soli kilka truskawek pokrojonych  w plasterki cukier puder do posypania olej do smażenia Wykonanie: Do miski wrzucamy jajka, cukier, jogurt i olej, miksujemy. Następnie dodajemy przesianą mąkę, proszek do pieczenia i sól. Ponownie miksujemy, aż do momentu uzyskania jednolitego ciasta. Rozgrzewamy patelnię z odrobina oleju, nakładamy po łyżce ciasta. Musimy(...)pamiętać, że placuszki nam urosną w trakcie smażenia. Nakładamy więc ciasto w odpowiednich odstępach, żeby placki się nie stykały ze sobą. Gdy urosną układamy na nich plasterki truskawek wpychając lekko owoce w ciasto. Przekładamy je potem na drugą stronę i smażymy jeszcze chwilę, aż się przyrumienią. Podajemy ciepłe, posypane cukrem pudrem

Kulinarne przygody Gatity
MAŚLANKOWE CIASTO Z TRUSKAWKAMI I KRUSZONKĄ 169

Puszyste i niesamowicie smaczne ciasto z chrupiącą kruszonką ! Doskonałe do popołudniowej herbaty czy kawy SKŁADNIKI: 350 g mąki (najlepiej typ 450/500) 1 szklanka maślanki 3 jajka 1/2 szkl. oleju 1/2 szklanki cukru 1 łyżka cukru waniliowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia ok. 450-500 g truskawek Kruszonka: 80 g masła 100 g mąki 100 g cukru SPOSÓB WYKONANIA: 1. Przygotowujemy(...)przesiewamy z proszkiem do pieczenia. Dodajemy partiami do masy cały czas miksując. 4. Ciasto przelewamy na blaszkę natłuszczoną i wyłożoną papierem. 5. Na wierzchu układamy kawałki truskawek. 6. Całość posypujemy kruszonką 7. Ciasto pieczemy

Marcepanowa kuchnia
Stefanka bez pieczenia 59

Bardzo łatwe i szybkie ciasto to musi być stefanka bez pieczenia Tym razem przepis pochodzi ze starego zeszytu, ale nie mojej Mamy, tylko Mamy Pani Ewy. Dziękuję za podzielenie się takim skarbem, a Was zapraszam po przepis Uwaga: szklanka 200 ml Składniki: 1 litr mleka 1 szklanka cukru 1 szklanka kaszy manny 250 g masła 2 łyżki kakao(...)ciasto do wystygnięcia, a następnie do lodówki na kilka godzin. Teraz mogę przygotować polewę. Składniki na polewę: 100 ml śmietanki 30% 90 g czekolady 1 łyżka miodu Przygotowanie: Śmietankę podgrzewam, aż będzie gorąca i wrzucam do niej czekoladę i miód. Czekam chwilę, aż czekolada się rozpuści i mieszam do połączenia się składników. Ciasto przystrajam dowolnie. U mnie to liofilizowane truskawki

Słodki sentyment
Stefanka bez pieczenia 75

Bardzo łatwe i szybkie ciasto to musi być stefanka bez pieczenia Tym razem przepis pochodzi ze starego zeszytu, ale nie mojej Mamy, tylko Mamy Pani Ewy. Dziękuję za podzielenie się takim skarbem, a Was zapraszam po przepis Uwaga: szklanka 200 ml Składniki: 1 litr mleka 1 szklanka cukru 1 szklanka kaszy manny 250 g masła 2 łyżki kakao(...)ciasto do wystygnięcia, a następnie do lodówki na kilka godzin. Teraz mogę przygotować polewę. Składniki na polewę: 100 ml śmietanki 30% 90 g czekolady 1 łyżka miodu Przygotowanie: Śmietankę podgrzewam, aż będzie gorąca i wrzucam do niej czekoladę i miód. Czekam chwilę, aż czekolada się rozpuści i mieszam do połączenia się składników. Ciasto przystrajam dowolnie. U mnie to liofilizowane truskawki

Słodki sentyment
Wilgotne ciasto ze śliwkami i kruszonką 780

wykładam drugą kulę ciasta . W miarę równo wylepiam całe dno i dodatkowo nakłuwam widelcem. Blachy z ciastem nie chowam do lodówki, gdyż zawiera proszek do pieczenia (półkruche ciasto). Gdybym nie dała proszku do pieczenia, to musiałabym schować blachę z ciastem do lodówki na 30 minut . Dzięki temu, że dodaję proszek do pieczenia, ciasto po upieczeniu jest delikatne i aksamitnie miękkie(...)Kawałki śliwek wykładam jedna przy drugiej na spodzie ciasta. Układam skórką do dołu, aby podczas pieczenia sok nie spływał zbytnio na ciasto . Z lodówki lub zamrażalki wyjmuję drugą część kruchego ciasta . Ścieram na grubych oczkach tarki i rozrzucam równomiernie po powierzchni śliwek. Krok 3. Piekę ciasto ze śliwkami i kruszonką Kruche ciasto ze śliwkami i kruszonką wstawiam do piekarnika nagrzanego

Ania gotuje
Sernik na gofrach z serków homogenizowanych 411

zawierają sporo cukru.  Spód ciasta to gotowe gofry - pomysł podsunęła mi moja mama, natomiast na samym wierzchu znajduje się mus truskawkowy przygotowany ze zblendowanych świeżych truskawek z dodatkiem sypkiej galaretki truskawkowej. Ciasto jest bardzo proste w wykonaniu i składa się z niewielu składników - jedynie: serki homogenizowane, galaretki, truskawki oraz gofry. Do tego jest to deser bez pieczenia, podawany

Kuchnia MagdaLeny
drożdżowe z truskawkami i kruszonką... 191

drożdże suche 1 opakowanie, sól - szczypta, skórka z cytryny 1 łyżka, truskawki 1/2 kg, kruszonka - ile potrzeba do misy robota wsypać mąkę, roztrzepane widelcem jajka, stopione letnie masło, letnie mleko, cukier, sól, skórkę z cytryny, suche drożdże i hakiem wszystko wyrabiać z 10 minut ciasto zostawić w misie przykryte do wyrośnięcia(...)godzinę ciasto wyrośnięte ponownie hakiem wyrobić ale tylko chwilę ok. pół minuty 22 cm dwie keksówki wyłożyć papierem do pieczenia i po równo dodać ciasta do każdej keksówki powciskać umyte, osuszone truskawki KRUSZONKA: 10 dag masła, 10 dag mąki krupczatki, 10 dag cukru wyrobić na dość sypką kruszonkę i posypać nią ciasta ciasto piec w 200C około 40 minut - ciasto

W Mojej Kuchni Lubię
Ciasto z białą czekoladą i kremem serowym 145

twarogu śmietankowego MU! 2 jaja 1 opakowanie budyniu waniliowego lub śmietankowego 100 ml mleka  2 garści lifolizowanych truskawek krem serowy: 250 g  twarogu śmietankowego MU! 250 ml śmietanki 36% MU! 1/2 szklanki cukru pudru Ciasto z białą czekoladą i kremem serowym - przygotowanie: Na początku przygotowujemy ciasto. W rondelku rozpuszczamy masło z cukrem, solą i białą czekoladą. Następnie studzimy(...)się składników. Następnie całość podgrzewamy, często mieszając, do momentu aż całość zacznie lekko bulgotać.  Na koniec dodajemy budyń rozprowadzony w mleku oraz truskawki i ponownie zagotowujemy, cały czas mieszając. Gorącą masę wlewamy na blat ciasta umieszczonego w zamkniętej tortownicy i przykrywamy drugim blatem. Całość należy bardzo dobrze schłodzić, najlepiej przez całą noc. Ostatnim etapem jest przygotowanie kremu serowo - śmietankowego

MamaOskarka
Truskawkowiec 356

Kakaowy biszkopt, masa truskawkowa, truskawki i galaretka także truskawkowa :) Bardzo truskawkowe ciasto :) Składniki: Biszkopt kakaowy: 5 jajek 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa truskawkowa: 200 g śmietany 30% 250 g serka mascarpone 300 g truskawek 3 łyżki cukru pudru 1 galaretka truskawkowa Dodatkowo: 500 g truskawek 2 galaretki truskawkowe Sposób przygotowania

Na Ciasteczkowych Papierach
Ciasto z malinami 169

Dziś u mnie propozycja na szybkie i bardzo łatwe ciasto z malinami. W oryginale z truskawkami na kefirze, u mnie maliny i ser twarogowy, nie miałam wyboru gdy otworzyłam lodówkę, ale jest pysznie! Polecam ciasto nie tylko na weekend   Jest PYSZNIE – parzcie kawy, zapraszajcie znajomych i częstujcie się smacznym ciastem na weekend     Składniki: 3 jajka(...)pieczenie ok. 50 min. Piekarnik rozgrzewam do temp. 180 C, truskawki kroimy na niezbyt duże kawałki. U mnie mrożone maliny, bez uprzedniego rozmrażania. Jajka z cukrem ubijam na puszystą masę. Dodaję resztę składników, miksuję do uzyskania jednolitego ciasta. Będzie ono nieco gęste. Blachę wykładam papierem do pieczenia i wlewam ciasto wyrównując na wierzchu. Posypuję bułką tartą, dzięki czemu w ciasto

Zasmakuj Kuchni
Ciasto z malinami 170

Dziś u mnie propozycja na szybkie i bardzo łatwe ciasto z malinami. W oryginale z truskawkami na kefirze, u mnie maliny i ser twarogowy, nie miałam wyboru gdy otworzyłam lodówkę, ale jest pysznie! Polecam ciasto nie tylko na weekend   Jest PYSZNIE – parzcie kawy, zapraszajcie znajomych i częstujcie się smacznym ciastem na weekend     Składniki: 3 jajka(...)pieczenie ok. 50 min. Piekarnik rozgrzewam do temp. 180 C, truskawki kroimy na niezbyt duże kawałki. U mnie mrożone maliny, bez uprzedniego rozmrażania. Jajka z cukrem ubijam na puszystą masę. Dodaję resztę składników, miksuję do uzyskania jednolitego ciasta. Będzie ono nieco gęste. Blachę wykładam papierem do pieczenia i wlewam ciasto wyrównując na wierzchu. Posypuję bułką tartą, dzięki czemu w ciasto

Zasmakuj Kuchni