ciasto z serkiem mascarpone - 5160 przepisów (strona:251/344)

Lodowe pucharki Lusette 127

żółtka. Mieszankę wlewamy do gotującej się śmietanki i mieszamy jeszcze przez chwilę na małym gazie. Gdy zacznie gęstnieć zestawiamy i pozostawiamy do całkowitego wystudzenia. Gdy to nastąpi- mieszamy z serkiem mascarpone, dzielimy na dwie części i dodajemy do jednej ziarna z całej wanilii, a do drugiej zmiksowane banany. Lody chłodzimy w zamrażarce, pamiętając by min. raz na godzinę je przemieszać(...)minut wcześniej z zamrażarki. Nakładamy moczoną w ciepłej wodzie gałkownicą. 3. Kruszonka: Masło siekamy z cukrem i mąką, a następnie dodajemy aromat i zagniatamy w całość. "Skubiemy" po odrobinie ciasta i rozkładamy na wyłożonej papierem blaszce. Pieczemy na rumiany kolor (ok 15 minut) w piekarniku nagrzanym do 170st C. Przestudzoną kruszonką oraz pestkami granatu posypujemy lody. Normal 0 21 false

Kuchnia w czekoladzie
Krem ze szparagów 102

niego szparagi pokrojone w kawałki. Szparagi ugotować do miękkości, gdy zaczną się rozpadać zmiksować na gładki krem ( jeśli blender nie poradzi sobie z włóknami, trzeba przetrzeć przez sito). Dodać serek mascarpone, wymieszać i zdjąć z ognia. Doprawić solą, świeżo zmielonym pieprzem , gałką muszkatołową oraz sokiem z cytryny. Odlać odrobinę zupy do małej miseczki, dodać łyżkę mąki ziemniaczanej, dokładnie wymieszać(...)szparagów dodać do naszej zupy i podgotować zupę ok 5 minut na małym ogniu, uważając by zupa nam się nie zagotowała. Tak przygotowany krem można podawać z paluchami z ciasta francuskiego lub grzankami. Paluchy z ciasta francuskiego Składniki:  opakowanie ciasta francuskiego odrobina oliwy do posmarowania  pieprz, tymianek, oregano lub inne ulubione przyprawy Wykonanie:  Z opakowania ciasta francuskiego

Aromatyczne Podróże
,,Różane ciasteczka’’ 108

powstania była życzliwość marki Garneczki.pl oraz marki Bogutynmlyn.pl . 125 g mąki migdałowej ( kupiona tutaj ) 3 białka 200 g cukru pudru 30 g cukru barwnik spożywczy różowy 150 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 3 łyżki różanej marmolady 3 łyżeczki syropu różanego Przygotowanie: Mąkę migdałową mieszamy z cukrem pudrem. Białka ubijamy. Gdy masa zacznie osiągać sztywność stopniowo dodajemy cukier(...)białek dodajemy stopniowo mieszankę z mąki migdałowej oraz cukru pudru i delikatnie mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Za pomocą rękawa cukierniczego wyciskamy krążki ok 2cm. na silikonową matę. Gdy ciasto zostanie wyciśnięte, matę z ciasteczkami odkładamy na 30 min. Piekarnik nagrzewamy do 140 C pieczemy 16 min. W tym czasie robimy krem różany. Mascarpone miksujemy z cukrem pudrem. Dodajemy różaną

Podróż w kulinaria
,,Makaroniki kawowe” 147

oraz marki Bogutynmlyn.pl . Składniki: 125 g mąki migdałowej ( kupiona tutaj ) 3 białka 200 g cukru pudru 30 g cukru jedna łyżeczka kawy rozpuszczonej barwnik spożywczy brązowy Krem: 100 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka kawy rozpuszczonej 2 łyżeczki likieru kawowego Przygotowanie: Mąkę migdałową mieszamy z cukrem pudrem. Białka ubijamy. Gdy masa zacznie osiągać sztywność stopniowo dodajemy cukier(...)białek dodajemy stopniowo mieszankę z mąki migdałowej oraz cukru pudru i delikatnie mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Za pomocą rękawa cukierniczego wyciskamy krążki ok 2cm. na silikonową matę. Gdy ciasto zostanie wyciśnięte, matę z ciasteczkami odkładamy na 30 min. Piekarnik nagrzewamy do 150 C z termoobiegiem pieczemy 16 min. W tym czasie robimy krem różany. Mascarpone miksujemy z cukrem pudrem

Podróż w kulinaria
Tort komunijny 211

bazie serka mascarpone z borówką amerykańską to jest to! Nie za słodki, lekki, po prostu pyszny. Składniki: 7 jaj 3/4 szklanki cukru 3 łyżki mąki Masa: 1 kg serka mascarpone 500 ml śmietany krenowej 36% 500 g borówki amerykańskiej 2 łyżki cukru pudru sok z 1/2 cytryny Poncz: 1 szklanka mocnej herbaty 2 łyżki cukru alkohol do smaku Do dekoracji(...)barwniki spożywcze koraliki cukrowe polewa czekoladowa Wykonanie:  Białka ubijam na sztywna pianę dodając po jednym żółtku i po trochu cukru. Mąkę przesiewam do masy jajecznej i mieszam delikatnie. ciasto przekładam do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180°C na 30-35 min. Upieczony wyjmuję, studzę i kroje na dwa blaty.  Herbatę mieszam

Ciasteczkowy Potwór
Mini torciki bezowe z czereśniami 122

Mini torciki bezowe z czereśniami, śmietaną i galaretką. Koszyczki grzechu warte. Rozpływają się w ustach. Zostaną wam białka warto je zamrozić i wykorzystać kiedy macie ochotę

wesoła kuchnia
Pieczone gruszki z cynamonowym mascarpone 118

Pieczone owoce to jedne z prostszych deserów, jakie można sobie przygotować jesienią. Świetnie w tej formie sprawdzają się gruszki, które wystarczy upiec z dodatkiem odrobiny masła

Chilli Czosnek i Oliwa
TORCIK PSZCZÓŁKA 132

Dwu smakowy, dwukolorowy sernik na zimno o smaku czekoladowo - adwokatowym,  który swą nazwę zawdzięcza dwukolorowym rurkom czekoladowym oraz dodatkowi miodu, który pszczółki produkują. Idealny torcik

słodki bratek
Pijany tort bezowy 438

Przepyszny tort bezowy z kremowym i puszystym musem czekoladowym, wiśniami w alkoholu i wspaniale kontrastującymi chrupiącymi orzechami. Składniki Blaty bezowe: 6 białek o temperaturze pokojowej 300g

Pyry na Gaz
Sernik czekoladowy z musem malinowym 122

przydadzą. Sernik czekoladowy z musem malinowym idealnie sprawdzi się na nadchodzące Walentynki Składniki: Spód: 250 g kakaowych ciastek 90 g masła Masa serowa: 1 kg twarogu mielonego 250 g serka mascarpone 4 jajka 1 i 1/2 szklanki cukru pudru 1 budyń czekoladowy (bez cukru) 200 g czekolady deserowej 100 g śmietany kremówki 30% Mus malinowy: 1 kg malin mrożonych(...)śmietanę kremówkę, prawie do wrzenia (nie wolno zagotować!) i wyłączyć gaz. Dodać połamane czekolady i mieszać, aż do całkowitego połączenia składników. Odstawić do przestudzenia. Do miski przełożyć twaróg i mascarpone. Dodać jajka, cukier puder, wsypać budyń i dodać roztopioną czekoladę. Zmiksować tylko do połączenia składników, nie dłużej. Gotową masę wylać na schłodzony spód i wyrównać. Piec w piekarniku nagrzanym

Oryginalny smak
Cytrynowiec 1094

wpisuje się w letnie, upalne dni. Jak na dobrego cytrynowca przystało jest orzeźwiające, lekko kwaskowe. Po prostu pyszne! Ciasto „Cytrynowiec” to delikatny biszkopt przykryty masą budyniową przygotowywaną na bazie soku z cytryny, oraz cytrynową pianką z bitej śmietany, mascarpone i cytrynowej galaretki. Smakuje każdemu, zarówno dzieciom jak i dorosłym. Biszkopt: 4 jajka 1/2 szkl. cukru 3/4 szkl. mąki(...)budynie śmietankowe 1/2 szklanki soku z cytryny 1 i 1/2 szklanki wody 2 żółtka 1 szklanka cukru 200 g masła Pianka cytrynowa: 600 ml śmietanki 30% 150 g serka mascarpone 2 op. galaretki cytrynowej Dodatkowo: herbatniki maślane Polewa: 2 łyżki masła 3 łyżki soku z cytryny 4 łyżki cukru pudru Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Pod koniec

Smaki Na Talerzu
Tort Oreo 150

ciasteczek Oreo rozkrawamy i wyciągamy z nich nadzienie. Ciasteczka kruszymy w blenderze. Do nadzienia Oreo dodajemy ok. 100 ml śmietany kremówki i mieszamy do uzyskania w miarę gładkiej konsystencji. Serek mascarpone miksujemy mikserem, dodajemy stopniowo pozostałą śmietanę kremówkę (ok. 700 ml). Miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji. Dzielimy krem na 2 równe części. Do pierwszej dodajemy nadzienie Oreo i połowę rozkruszonych(...)krótko miksujemy. Jak poskładać tort Oreo? Kładziemy pierwszy ze spodów na paterze lub talerzu. Smarujemy dżemem. Mój był na tyle rzadki, że nie potrzebowałam dodawać już dodatkowo ponczu do ciasta. Jeśli jednak macie bardzo gęsty dżem, można dodać do niego wcześniej nieco owocowego soku lub soku z cytryny. Na warstwę dżemu nakładamy krem Oreo. Krem Oreo ma starczyć na przełożenie

Ciastkozercy
Leśny mech 394

mascarpone 2 łyżki cukru pudru oraz owoce granatu ;) Przygotowanie: Zakupiony szpinak rozmrażamy, odciskamy i delikatnie blendujemy. Całe jajka ubijamy z cukrem na gęstą, puszystą masę. Cały czas ubijając wlewamy olej oraz dodajemy naszą masę szpinakową cały czas ucierając mikserem. Do zielonej masy wsypujemy przesianą mąkę i proszek do pieczenia - mieszamy łyżką.  Ciasto wlewamy do mocno natłuszczonej formy (okrągłej(...)kwadratowej tortownicy). Pieczemy około godziny w 180 stopniach. Krem: śmietanę ubijamy na najwyższych obrotach miksera aż zgęstnieje. Dodajemy cukier i serek. Całość ucieramy, aż masa będzie gładka. Upieczone ciasto rozkrawamy na wysokości około 2/3. Na dolny blat wykładamy krem śmietanowy. Pokruszoną resztę ciasta wykładamy na krem i posypujemy owocami granatu.  Zanim zaczniemy jeść, trzeba przynajmniej 2 godzinki schłodzić. Pyszne

Lawendowe Niebo
Tort czekoladowy z wiśniami i dekoracją z kremu maślanego na bezie szwajcarskiej 204

likieru wiśniowego   Biszkopt kakaowy : 6 dużych jajek 130 g mąki pszennej 40 g kakao 180 g cukru Krem czekoladowy : 500 ml śmietany kremówki 30% lub 36% 250 g serka mascarpone, schłodzonego 100 g gorzkiej czekolady 100 g mlecznej czekolady 1 - 2 łyżki cukru pudru Wykonanie : Wiśnie w alkoholu : Wiśnie ( mrożonych nie trzeba wcześniej rozmrażać ) przełożyć do słoika i zasypać(...)dobrze odsączyć na sitku, dodatkowo osuszyć na ręczniku kuchennym. Z zalewy alkoholowej pozostałej po moczeniu wiśni odmierzyć około 3/4 szklanki. Krem czekoladowy wyjąć z lodówki i ubić razem z serkiem mascarpone oraz cukrem pudrem do otrzymania gęstego kremu ( nie ubijać zbyt długo by krem się nie zwarzył ). Odłożyć 4 łyżki kremu do posmarowania wierzchu i boków tortu. Biszkopt przekroić

Opowieści z piekarnika
Sernik na zimno z frużeliną wiśniową 130

Przepis na ten serniczek na zimno wymyśliłam jakiś czas temu. Pierwszy raz zrobiłam go o smaku limonki i powiem, że był mega pyszny. Tym razem padło

Smaki Armine

Proponowane wyszukiwania