mascarpone Dodatkowo: 2 maracuje WYKONANIE: Zimne masło pokroić w kostkę, mąkę połączyć z cukrem pudrem. Do mąki dodać masło i żółtka - rozdrobnić składniki w malakserze lub posiekać dokładnie nożem na stolnicy. Następnie dodawać sok z cytryny i zlepiać ciasto, formując kulę. Kulę ciasta spłaszczyć, owinąć folią spożywczą i włożyć do lodówki na min. 40 minut. Po tym czasie ciasto rozwałkować(...)minuty na małym ogniu, nie przerywając mieszania. Po tym czasie krem powinien lekko zgęstnieć. Dodać namoczoną żelatynę - dokładnie wymieszać. Odstawić do całkowitego wystygnięcia. Zimny curd rabarbarowy zmiksować z serkiem mascarpone na gładki krem. Kremem wypełnić tartę. Na wierzchu ułożyć wydrążony miąższ z maracui. Smacznego
kolorowotorcikowoGłosów: 5 Average: 5 /5] składniki na ciasto kruche: 200 g mąki 40 g cukru pudru 130 g masła 4 żółtka 2/3 łyżeczki proszku do pieczenia wykonanie: Z podanych składników wyrabiamy ciasto kruche. Schładzamy je w lodówce. Następnie wykładamy nim dno formy (ok.22×32 cm, wyłożone papierem do pieczenia). Ponownie schładzamy przez(...)przez ok. 40-50 min. Upieczoną bezę pozostawiłam w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach do wystudzenia. składniki na krem: 500 ml śmietanki kremówki 30% 250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru opcjonalnie: skórka starta z 1 cytryny sok z 1/2 cytryny wykonanie: Śmietankę miksujemy z mascarpone i cukrem na gładki, gęsty krem. Pod koniec miksowania opcjonalnie dodajemy startą skórkę
Domowy Smak JedzeniaPyszne słodziutkie ciasto bez pieczenia na herbatnikach z cieniutką warstwą kremu czekoladowo-orzechowego i puszystą mleczną warstwą na bazie śmietanki, niesolonego masła orzechowego i mleka w proszku, kaloryczna bomba ale bardzo dobra i na mały kawałek na pewno każdy sobie pozwoli(...)filiżanką kawy, polecam na słodki poczęstunek również na świąteczny czas. Znika szybko. Foremka 23/29 cm lub podobna SKŁADNIKI NA KREM MLECZNY: 450 ml śmietanki kremówki 30% 25 dag serka mascarpone 5 łyżek cukru 3 łyżki masła 2 szklanki mleka w proszku (nie granulowanego) 2 łyżki masła orzechowego (niesolonego) DODATKOWO: 2 opakowania herbatników, maślanych ok. 20 dag 4 czubate
Wanilia i Kardamonosuszone filety przyprawiamy ulubioną przyprawą i smażymy. Po ostudzeniu kroimy w kostkę. Tak przygotowane mięso stanie się głównym składnikiem naszych sakiewek. Na jedną połowę każdego prostokąta z ciasta francuskiego nakładamy niewielką ilość ketchupu lub sosu pomidorowego. Następnie nakładamy kurczaka i pozostałe składniki. Całość zamykamy i szczelnie zamykamy, najlepiej używając do tego widelca, którym zgniatamy brzegi sakiewek. Na wierzchu nakłuwamy(...)posypujemy siekanym tymiankiem. Pieczemy w 180 stopniach do zrumienienia. Smacznego! RADA: Farsz możesz oczywiście dowolnie modyfikować. Równie dobrze będzie smakować wegetariański z grillowanymi warzywami lub rybą i serkiem mascarpone
MarcinChefdoskonale gasi pragnienie, a w połączeniu z cytryną i miętą dodatkowo orzeźwia. Nasiona są doskonałym dodatkiem do lekkich sałatek. Wykorzystywane są w dietach odchudzających. Kwaśne odmiany używane są w ciastach oraz jako dodatek do lodów. Z owoców produkuje się Grenadinę, która stosowana jest jako syrop barmański do wszelkiego rodzaju drinków i koktajli. W kuchni indyjskiej suszone owoce(...)granatu (na przykład jako polewę do babeczek) i galaretkę, jednak ze świeżego owocu także można przyrządzić coś pysznego. Naszym gościom możemy zaproponować na przykład urodzinowy tort bezowy z serkiem mascarpone i granatem. Sos z owocu granatu doskonale pasuje do kurczaka oraz białej ryby, bardzo dobra jest także kaczka z ziarenkami granatu. Na gorące letnie dni idealny będzie chłodnik
potrawyregionalneciężko było znaleźć chwilkę aby dodać przepisy na bloga. Przepraszamy i zaczynamy nadrabiać zaległości. Podczas jednego z majowych weekendów, pojechaliśmy do znajomych na grilla. Tam na stole gościło przepyszne ciasto - Tort Pavlova. Kiedy otrzymałam przepis, postanowiłam zmierzyć się z pieczeniem bezy. Jeszcze nigdy tego nie robiłam. Przepis w oryginale był z wiśniami, jednak trochę go zmieniłam. Dodałam inne(...)się bardzo chrupka. Przepis dodaję do ulubionych! Składniki: Beza - 300g cukru pudru - 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej - 1 łyżeczka soku z cytryny - szczypta soli - 6 białek Masa - 250g serka mascarpone - 1 łyżeczka cukru wanilinowego - 500 ml śmietanki kremowej 36% - 1 łyżka cukru pudru - 2 śmietan fix - owoce: truskawki, borówki - polewa czekoladowa Sposób przygotowania: Białka ubijamy na sztywno
Pan i Pani Smith w kuchnisyropu z czarnego bzu (ja zastosowałam syrop Ogródek Dziadunia - klik ) 3 łyżki stołowe miodu sok wyciśnięty z 1 cytryny 1 szklanka wody Intensywność wyczuwalnego smaku czarnego bzu w cieście zależy od ilości składników użytych do sporządzenia ponczu. Jeśli chcecie uzyskać jedynie posmak czarnego bzu, proponuję zastosować do sporządzenia ponczu zamiennie albo same kwiaty albo sam syrop. Wykonanie(...)więcej do maksymalnie połowy objętości). Następnie na sitku odcedzić całość, zlać do miseczki i nasączyć obie warstwy biszkoptu. Pomiędzy warstwami znajduje się krem na bazie mascarpone, przepis poniżej. Składniki: 250 gramów serka mascarpone 250 gramów zimnej śmietany kremówki 36% 4 łyżki stołowe cukru pudru Wykonanie: Śmietanę należy ubić na sztywno, na koniec ubijania dodać cukier puder. Zmniejszyć obroty
Garniec MagalieŚwięta coraz bliżej...w związku tym w domu coraz częściej pachnie korzennymi przyprawami, które używamy do dań i wypieków. Ciasteczka korzenne, w tym również te troszkę
Z Majeczką w kuchnitakże do pracy? Polecam z całego serca, tylko sprawdzone przepisy! Startujemy! Bułeczki z ciasta na pizzę, z czarnuszką i ostrą papryką Chrupiące naleśniki na słodko z twarogiem Ciasto czekoladowe Ciasto owsiane Ciabatta z rukola, kiełbasą krakowską i zielonym ogórkiem Czekoladowy budyń z kaszy manny Czekoladowy budyń z kaszy manny z bakaliami Czekoladowa owsianka z orzechami i nasionami chia Drozdżowe ślimaczki(...)kokosem i orzechami włoskimi Pieczona owsianka ze śliwkami i kokosem Podpłomyki Proziaki Ricotta z bananem i kiwi Ricotta z dymką i rzodkiewką Serek wiejski z papryką i ogórkiem Serek wiejski z rzodkiewką i szczypiorkiem Ślimaczki z ciasta na pizzę z pesto bazyliowo - miętowym Śliwkowe ciasto z chrupiącymi płatkami migdałów Śliwkowe ciasto z rumowym cappuccino Tarta z ciasta francuskiego z cukinią
Moja smaczna kuchniaparą idealną. Jeśli do tego dodamy masę z karmelu, mascarpone i śmietany posypaną zmielonymi orzechami, to naprawdę trudno się temu oprzeć :)!Jabłecznik bez pieczeniaSkładniki:2 kg jabłek3-4 łyżki masła1 łyżeczka cynamonuszczypta zmielonych goździków i gałki muszkatołowej2 galaretki cytrynowe400 g ciastek digestive200 g margaryny Palma2 puszki masy karmelowej200 g serka mascarpone20 g żelatyny (1opakowanie)600 g śmietany kremówkiCiasteczka rozkruszyć(...)ubić i po trochu wymieszać z masą karmelową. Wyłożyć na wystudzone jabłka i wstawić do lodówki na minimum kilka godzin. Posypać zmielonymi orzechami lub stostowanymi płatkami migdałowymi. Porada: Można ciasto przygotować również na spodzie biszkoptowym.Przepis znajdziecie również w e-booku wielkanocnym serwisu http://zpierwszegotloczenia.plSmacznego Post Jabłecznik bez pieczenia pojawił się poraz pierwszy w UgotujmyTo.pl
UgotujmyTo.plrynku produkt, który łączy najlepszej jakości twaróg wraz z włoskim serkiem mascarpone, dzięki czemu jest wyjątkowo kremowy. SERNIK RABABRABOWY Z NUTĄ CZARNEJ PORZECZKI Składniki: spód: 200 g herbatników 70 g masła mus rabarbarowy: 500 g rabarbaru 3 łyżki cukru masa serowa: 500 g twarogu sernikowego z mascarpone President 270 g musu rabarbarowego 400 ml śmietany 30% 2 łyżki(...)żelatyny 1/3 szkl wody 1 łyżka cukru pudru dodatkowo: 2 galaretki porzeczkowe 150 ml śmietany 30% do dekoracji czarna porzeczka do dekoracji Przygotowanie: spód: Ciasta kruszymy i mieszamy z rozpuszczonym, ostudzonym masłem. Przekładamy do foremki i dociskamy do dna. mus rabarbarowy: Rabarbar myjemy, odcinamy końcówki, kroimy na mniejsze kawałki, a następnie zasypujemy cukrem i odstawiamy na 15-20 minut
Bon appetit mon amiedzieci i dorosłych. Polecam mój przepis. SKŁADNIKI : 300 g czekolady białej 200 g czekolady mlecznej 200 ml mleka zagęszczonego niesłodzonego 180 g płatków kangus 250 g serka mascarpone 7 łyżek mleka w proszku 300 g herbatników maślanych blaszka(...)mieszamy trzepaczką aż powstanie jednolita masa. Na blaszkę rozkładamy herbatniki. Do ostudzonych czekolad dodajemy mascarpone, mleko w proszku i mieszamy. Następnie wsypujemy płatki kangus, mieszamy. Masę wylewamy na ciastka i równo ją rozprowadzamy. Układamy następną warstwę herbatników i lekko je dociskamy. Ciasto chłodzimy 1 godzinę. Mleczną czekoladę podgrzewamy z odrobiną mleka w mikrofalówce. Mieszamy i studzimy
Kulinarne Fantazje Marioliblenderem na mąkę, dodać rozpuszczone masło i dokładnie wymieszać. Tak przygotowaną masę przełożyć do formy wysmarowanej tłuszczem i równomiernie ugnieść, delikatnie nachodząc na boki formy. 3) Twaróg zmiksować z serkiem mascarpone, następnie cały czas mieszając dodać cukier, jajka, budyń, kaszę manną oraz przyprawę korzenną. 5) Na koniec dodać partiami purée z dyni i ponownie wymieszać, tak aby powstała jednolita masa(...)Piec ok. 60 min. w piekarniku nagrzanym do 180 stopni (do piekarnika w momencie jego włączenia włożyć na dno naczynie żaroodporne z wodą, powinno to zapobiec pękaniu). 9) Upieczone ciasto studzić w wyłączonym, lekko uchylonym piekarniku. 10) Przygotować polewę: do rondelka dodać śmietankę oraz połamaną na kawałki białą czekoladę. Podgrzewać, cały czas mieszając, do momentu całkowitego rozpuszczenia czekolady. 11) Przygotować
Fitsweet.meblenderem na mąkę, dodać rozpuszczone masło i dokładnie wymieszać. Tak przygotowaną masę przełożyć do formy wysmarowanej tłuszczem i równomiernie ugnieść, delikatnie nachodząc na boki formy. 3) Twaróg zmiksować z serkiem mascarpone, następnie cały czas mieszając dodać cukier, jajka, budyń, kaszę manną oraz przyprawę korzenną. 5) Na koniec dodać partiami purée z dyni i ponownie wymieszać, tak aby powstała jednolita masa(...)Piec ok. 60 min. w piekarniku nagrzanym do 180 stopni (do piekarnika w momencie jego włączenia włożyć na dno naczynie żaroodporne z wodą, powinno to zapobiec pękaniu). 9) Upieczone ciasto studzić w wyłączonym, lekko uchylonym piekarniku. 10) Przygotować polewę: do rondelka dodać śmietankę oraz połamaną na kawałki białą czekoladę. Podgrzewać, cały czas mieszając, do momentu całkowitego rozpuszczenia czekolady. 11) Przygotować
Fitsweet.mejajka 5 łyżek cukru 15 dag zmielonych orzechów włoskich 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1,5 łyżki mąki pszennej 1/4 szklanki bułki tartej NA KREM: 250 g serka mascarpone 400 g gęstego jogurtu greckiego 4 łyżki cukru pudru 1 łyżka żelatyny po 1 wafelku Lusette o smaku cappucino i czekoladowym NA POLEWĘ: 1/4 kostki dobrej margaryny(...)łyżki śmietany, śmietanki lub mleka 1 łyżeczka żelatyny ORAZ: 3-4 łyżki dżemu o smaku czarnej porzeczki kilka kostek białej czekolady do dekoracji pół filiżanki posłodzonej kawy WYKONANIE CIASTA: Orzechy mielimy, mieszamy z mąką, proszkiem i bułką tartą. Białka ubijamy na sztywno, dosypujemy cukier. Po dokładnym ubiciu dodajemy po jednym żółtku. Ubijamy przez chwilę. Dodajemy partiami sypkie składniki
Pani na deserPuchowe jak obłoczek ciasto z gatunku tych, które chce się zjeść oczami. W dodatku tak lekkie, że bez mrugnięcia okiem sięgamy po kolejny kawałek. Niby nie ma w nim nic szczególnego, bo składniki są najprostsze ale i z takich można wyczarować coś obłędnie pysznego(...)foremka 25*34 cm Składniki: na biszkopt: 3 jajka 3/4 szklanki mąki 3/4 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia na masę śmietankową: 1 litr śmietanki kremówki 250 g serka mascarpone 4 łyżki cukru pudru 2 opakowania śnieżki dodatkowo: 2 szklanki malin duża paczka herbatników kakaowych łyżka kakao Upiec biszkopt: białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywno. Podczas
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniasmaku ciemnej czekolady Delecty) 250ml śmietanki 100g mascarpone 500g truskawek opakowanie galaretki truskawkowej szklanka białego półsłodkiego wina listki bazylii Z mąki, żółtek, margaryny, cukru i szczypty soli szybko zagniatamy kruche ciasto. Wylepiamy nim formę do tarty, spód nakłuwamy kilkakrotnie widelcem. Umieszczamy w zamrażarce na 10 minut. Po tym czasie ciasto pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Czas pieczenia(...)minut. Na upieczone i wystudzone ciasto wylewamy polewę czekoladową i równomiernie ją rozprowadzamy. Śmietankę ubijamy, na końcu łączymy z serkiem. Krem wykładamy na warstwę czekoladową. Galaretkę rozpuszczamy w szklance podgrzanego wina. W zimnej galaretce zanurzamy umyte, odszypułkowane i pokrojone truskawki. Gdy zacznie tężeć, wykładamy owoce i galaretkę na krem. Tartę podajemy schłodzoną, udekorowaną listkami bazylii. Kolejne etapy przygotowania
Wrzosowa PolanaBardzo interesujące w smaku. Nuta imbiru i czekolady daje ciekawe mocne połączenie, także kasza gryczana i serek są prawie niewyczuwalne. Jednak ze względu na wysoką
Mania Wypiekania