ciasto z serkiem mascarpone - 5160 przepisów (strona:241/344)

Cupcakes Blondynki, czyli Czekoladowe z Ganache, Kremem Śmietankowym i Wisienką 193

Kochani to ciasto jest specyficzne i pamiętam jak się bałam go robić pierwszy raz, bałam się, że nie wyjdzie, bo po zmiksowaniu wszystkiego jest bardzo płynne. Wykonanie poszczególnych kroków było dla mnie absurdalne, ale wychodzi mi za każdym razem, a tak delikatnych muffinek nie jedliście! Dlatego też aby Wam było łatwiej pokazałam tą miskę z surowym ciastem i sami widzicie(...)moje tym razem nie potrzebowały aż 20 minut tylko około 15, ale kochani, każdy z Was ma inny piekarnik i dlatego sprawdźcie patyczkiem, ok? Krem Śmietankowy: 375 g serka mascarpone (1 i 1/2 opakowania) 350 ml śmietanki kremówki 1 płaska łyżka cukru pudru Tu już wszystko jasne. Wszystkie składniki zmiksowałam razem do momentu, w którym uzyskałam konsystencję gęstego kremu. Uwaga

Blondynka Gotuje
Deser z pomarańczami, bananem, lodami i śmietaną 134

6 15-20 min Łatwe Tanie Szybki i sycący deser idealny do każdej kawy i nie tylko. Kwas pomarańczy w połączeniu ze słodyczą reszty składników nadaje

PysiaGotuje.pl
Rolada z truskawkami, bitą śmietaną i mascarpone 158

Biszkopt: 5 jajek 5 łyżek cukru 4 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej  1 cukier waniliowy 1 łyżeczka proszku do pieczenia Nadzienie: 300ml śmietanki 30% 250g serka mascarpone 5 łyżek cukru pudru 300g truskawek   mięta do dekoracji 1. Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym na bardzo sztywną pianę. Nie przerywając miksowania(...)pieczenia, delikatnie miksujemy. Masę przekładamy na blaszkę z wyposażenia piekarnika, wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w 170 stopniach przez 15 minut. Po wyjęciu z piekarnika na blaszkę z ciastem kładziemy kuchenną ściereczkę i zwijamy ciasto w roladę jednocześnie odrywając papier. Ściereczka powinna zostać w środku rolady. Zostawiamy do ostygnięcia.  2.  Śmietankę ubijamy wraz z cukrem pudrem na sztywną

Szefowa kuchni
Tiramisu z whisky i z karmelizowanymi orzechami 199

łyżki naparu kawy z alkoholem i serek mascarpone oraz 2 łyżki cappuccino w proszku. Całość miksujemy na puszystą masę. Następnie ubijamy białka dodaj do masy z serka mascarpone. Delikatnie mieszamy. Połowę kremu rozsmarowujemy na ułożonych wcześniej biszkoptach. Później układamy kolejną warstwę namoczonych biszkoptów i rozsmarowujemy na nich resztę kremu. Deser chłodzimy w lodówce na 30 minut. Bezpośrednio przed(...)układamy karmelizowane orzechy, które możemy zrobić sami. Wystarczy podsmażyć orzechy na maśle z dodatkiem cukru albo miodu. Orzeszki z Lidla są bardzo smaczne. Słodkie i chrupiące. Idealne do ciast i deserów, albo do wieczornego podjadania przy TV ;) Puszkę z orzeszkami możecie kupić podczas tygodnia amerykańskiego. Polecam

Bon Appetit Małgorzaty
Tort czekoladowy z owocami leśnymi 136

Składniki frużelina: 300 g owoców leśnych (możesz użyć mrożonych) pół szklanki cukru 1 łyżeczka skrobi ziemniaczanej 2 łyżeczki żelatyny w proszku Składniki krem: 250 g śmietany 36% 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru Dodatkowo: owoce do ozdobienia tortu – świeże owoce takie jak truskawki, borówki, jeżyny, kiwi, dodatkowo możesz użyć listków mięty tuż przed podaniem. PRZYGOTOWANIE: Blaty tortu(...)mokrymi składnikami. Całość wystarczy wymieszać rózgą kuchenną lub dużą łyżką. Formę do tortów z odpinanym dnem o przekroju 20 do 23 cm wyłóż na spodzie papierem do pieczenia. Wlej ciasto (będzie dość rzadkie) i wstaw do piekarnika nagrzanego do 170 st C. Piecz przez 50 minut. Po upieczeniu wyjmij ciasto i wystudź. W tym czasie przygotuj frużelinę. Do garnka dodaj

nietylkopasta.pl
Pychotka orzechowa (bez pieczenia) 159

mój wymysł i kolejny sukces :) Chodziła za mną tradycyjna Pychotka (Pani Walewska) ale jakoś nie było czasu na pieczenie kruchych blatów więc zrobiłam coś podobnego, tyle że na herbatnikach. Ciasto bardzo nam smakowało, robi się szybko a najbardziej skomplikowane jest zrobienie masy budyniowej :) Całość wychodzi miękka, słodycz masy budyniowej równoważona jest powidłami śliwkowymi, a do tego dochodzą pysznie chrupiące orzeszki(...)żurawinowo-orzechowa )  Masa budyniowa: 500 ml mleka 1/2 szkl cukru 2 żółtka 2 łyżki (czubate) mąki pszennej 2 łyżki (czubate) mąki ziemniaczanej 250 g masła/margaryny 1 op. serka mascarpone (można pominąć lub zastąpić 200 ml ubitej śmietanki 30%) 30 małych bez do ozdoby 50-100 g czekolady 1. Odlać pół szklanki mleka, resztę zagotować z cukrem. Odlane mleko

Kto ugości moich gości?
Tort śmietanowo porzeczkowy 158

Pyszny tort śmietankowo porzeczkowy. Porzeczki znakomicie sprawdzają się w tortach, łamią słodycz śmietanki. To co skusisz się na kawałeczek do kawy? Biszkopt (tortownica 24 cm): 6

VioletoweKucharzenie
Jogurtowy sernik na zimno z jagodami 390

W lodówce zalegał mi jeszcze jeden pojemniczek tegorocznych jagód. Chciałam przygotować z nich coś pysznego, póki świeże. W pierwszej kolejności zdecydowałam się na jogurtowy serniczek bez

Smaki Na Talerzu
Pastelowy torcik. Serniczek na zimno z malinami 194

Wiem, że sezon na maliny powoli się kończy, ale gdzieniegdzie jeszcze na szczęście są:) Na przykład u mojej dobrej sąsiadki, która nigdy mi jeszcze

Maślane ciasteczko
O pierwszym śniegu i bezie z czerwonymi owocami 142

akurat uda Wam się znaleźć w sklepie czy zamrażarce. U mnie były to czerwone pomarańcze, porzeczki i maliny, choć bardzo żałuję, że nie sięgnęłam po wiśnie i świeżą żurawinę - ciasto z pewnością by na tym zyskało. Do tego kandyzowane listki mięty, które pięknie się mienią w świetle choinkowych lampek - i do całkowitego błogostanu potrzeba już tylko mocnej, czarnej kawy... Jacyś(...)duży wieniec) beza: 5 białek 250 g cukru 50 g cukru pudru 1 łyżeczka octu winnego 1 łyżeczka mąki kukurydzianej krem: 400 ml śmietany kremówki (38%) 100 g serka mascarpone 2 łyżeczki cukru waniliowego dodatkowo: 1 czerwona pomarańcza czerwona porzeczka maliny mięta w cukrze: listki świeżej mięty 1 białko 3-4 łyżki drobnego cukru Białka ubić, pod koniec partiami dodając

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Truskawkowa Chmura / Strawberry Cloud Shortcake 88

Dziś zapraszam na Truskawkową Chmurę - bardzo popularne ciasto z galaretką, kremem i bezą. W zależności od sezonu do ciasta można użyć dowolnych owoców - już niedługo świetnie sprawdzą się maliny czy brzoskwinie, w zimie natomiast z powodzeniem przygotujemy ciasto z bananami czy mrożonymi owocami jagodowymi. Tradycyjnie bezę do tego ciasta piecze się w całości, jako jeden blat. Zależało mi na czasie(...)lodówki. Wyłożyć ciastem blaszkę. Chłodzić kolejne 30-40 minut. Nakłuć spód ciasta widelcem. Piec w 200 stopniach około 15-20 minut (gdyby ciasto rosło i wybrzuszało się podczas pieczenia, można bardzo delikatnie przekłuć bąble powietrza widelcem).  Galaretki przyrządzić zgodnie z przepisem na opakowaniu (można trochę zmniejszyć ilość wody). Przekrojone na pół truskawki ułożyć na wystudzonym cieście, zalać tężejącą galaretką

Lekcje w kuchni
TORT DLA FANA ĆWICZEŃ NA SIŁOWNI 95

Wymieszać mikserem na najwolniejszych obrotach.  Dno foremki o średnicy 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia, boków niczym nie smarować. Do formy wylać ciasto. Piekarnik nagrzać do 170'C. Ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 30 minut, do tzw. "suchego patyczka". Biszkopt wyjąć z piekarnika i zrzucić na podłogę z wysokości kolan, następnie włożyć ponownie do piekarnika (już(...)wystudzi. Zimny biszkopt rozkroić wzdłuż na 3 blaty.  Biszkopt najlepiej piec dzień przed rozkrojeniem.  Krem: * 350 ml śmietany kremówki 36% * 200 g batonów Milky Way * 300 g serka mascarpone Wykonanie: Do garnka wlać śmietanę kremówkę, podgrzewać ją na małym ogniu. W między czasie batoniki pokroić na mniejsze kawałki, dodać je do kremówki, nadal podgrzewać i mieszać do momentu

Zrób to smacznie
Tarta kawowa 96

kostki (150 g) masła 2 żółtka 2 łyżki (20 g) kakao 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej (sproszkowanej) 1 łyżeczka (10 g) mąki ziemniaczanej. Krem: 1 opakowanie (300 g) serka mascarpone 1 kubeczek (150 g) jogurtu greckiego 0,3 szklanki (60 g) cukru 2 jajka 1 łyżka (20-25 g) mąki ziemniaczanej 4 płaskie łyżeczki kawy rozpuszczalnej Dodatkowo: 0,25 tabliczki(...)czekoladek toffifee do dekoracji Przygotowanie: 1) Do przesianej mąki dodać pokrojone masło, żółtka, kakao, kawę oraz cukier puder. Wszystkie składniki posiekać nożem i na koniec szybko zagnieść. 2) Przygotowane ciasto zawinąć w folię spożywczą i odstawić do lodówki na godzinę. 3) Schłodzone ciasto rozwałkować między 2 warstwami folii spożywczej na około 4-5 mm. 4) Ściągnąć jedną warstwę folii, ciasto

Fitsweet.me
Mini serniczki oreo na bazie mascarpone 531

fanów deserów sernikowych:) Są ich, setki, tysiące, miliony :) Jedni faworyzują tradycyjne, ciężkie serniki na cienkim cieście, inni ubóstwiają delikatne, kremowe wariacje. Ja tym razem postanowiłam przetestować sernik w wersji mini, nie korzystając z tradycyjnego mielonego kilkukrotnie twarogu. Bazą i podstawą tego przepisu jest ser mascarpone. Idealny do deserów, znany dobrze w naszych kuchniach :) Tutaj w połączeniu z jogurtem i ciastkami(...)oreo. Wersja mini prezentuje się bardzo efektownie, zaś zimny kremowy smak urzekł moje podniebienie od pierwszego kęsa ! :) SKŁADNIKI   na ok. 12 sztuk serek mascarpone - 250 gram jogurt naturalny - 150 gram 1 białko 1 łyżka mąki ziemniaczanej 2 łyżki cukru pudru ciastka oreo - 250 g PRZYGOTOWANIE Mascarpone, jogurt, cukier, biały środek z ciastek oreo i mąkę miksujemy na jednolitą

Mój Smak na Życie
Ciastko francuskie z kremem malinowym 131

kwadraty o boku długości foremki do rurek. Foremki do rurek delikatnie posmarować masłem lub margaryną. Foremkę ułożyć na kwadracie ciasta po przekątnej, następnie zlepić ze sobą dwa przeciwległe rogi ciasta. Rogi te wcześniej posmarować białkiem, by się zlepiły. Tak przygotowane ciastka włożyć do nagrzanego do temperatury 200-210 st.C piekarnika i piec około 15 minut. Trzeba obserwować by się(...)kolorze złota, a nie mocnego brązu. Po upieczeniu lekko przestudzić, zdjąć delikatnie z foremek i odstawić do całkowitego ostudzenia. Składniki na krem: 330 ml śmietany 30%; 250 g serka mascarpone; 2 galaretki malinowe; 1 łyżka cukru pudru; 1 cukier waniliowy; Galaretki rozrobić w 3/4 szklanki gorącej wody i odstawić do ostudzenia. Schłodzoną śmietanę ubić razem z serkiem mascarpone, cukrem pudrem

In my kitchen
Mini muffinki z gorzką czekoladą i kolorową bitą śmietaną 198

pszennej - 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia - 1/2 - 3/4 szklanki cukru - 2 jajka - 100g masła - 3/4 szklanki mleka - 50g gorzkiej czekolady (pół tabliczki) - 250ml śmietany kremówki (mocno schłodzonej) - 250g serka mascarpone - 2-3 łyżki cukru pudru Masło rozpuścić i wystudzić. Dodać mleko i jajka i dokładnie wymieszać. Mąkę przesiać do miski, dodać proszek do pieczenia i cukier. Do mąki wlać(...)drobno czekoladę, i widelcem połączyć w jednolitą masę. Przestać, gdy masa się połączy i nie będzie widać suchej mąki. Najlepiej zrobić to w kilku ruchach (muffinki nie lubią jak ciasto jest idealnie połączone na gładką masę). Formę na muffinki wyłożyć papilotkami i napełniać je do 3/4 wysokości. Piec 18 minut w piekarniku nagrzanym do 210C (mini muffinki - normalnej wielkości - piec

CookYourself

Proponowane wyszukiwania