ciasto z serkiem mascarpone - 5160 przepisów (strona:236/344)

Ciasto owocowe z truskawkami -sezon na nie krótki więc trzeba korzystać póki są 214

przepis na blaszkę 24 x 24 biszkopt 5 jajek 6 łyżek cukru pudru 3 łyżki mąki tortowej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia

Moje Wyroby
ŚWIĄTECZNY TORT BEZOWY 138

 Nie wyobrażam sobie świąt bez tortu bezowego. Mega słodki z nutką soczystej maliny i orzeźwiającą miętą. Mmm uwielbiam...  Składniki na bezę: 6 białek 1

Słodki Zakątek
Sernik z wiśniami 141

Sernik z  wiśniami Zapraszam dzisiaj na pyszny sernik z wiśniami . Przepis znalazłam w książce Dr Oetkera jednak troszkę go zmieniłam . Sernik jest mięciutki , rozpływający się

Sama słodycz i szczypta chili
Bezowy torcik migdałowy 171

Zawsze lubiłam wszystko co migdałowe bądź kokosowe, uwielbiam też chrupać całe migdały.  Migdały i  beza to idealne połączenie tworzące bezowy torcik migdałowy. Blaty bezowe mają w

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
CYTRYNOWIEC 120

budynie śmietankowe 1/2 szklanki soku z cytryny 1 1/2 szklanki wody 1 żółtko 1 szklanka cukru 200 g masła na piankę cytrynową 400 ml śmietanki 30 % 150 g serka mascarpone 1 szklanka wody 2 galaretki cytrynowe na polewę 2 łyżki masła 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżki cukru pudru dodatkowo herbatniki A jak to zrobić: Najpierw należy upiec biszkopt(...)Śmietankę ubić na sztywną pianę, dodać mascarpone i miksować, aż składniki się połączą. Do powstałej piany delikatnie wlewać chłodną galaretkę, zmiksować i wyłożyć na krem budyniowy, wyrównać. Przygotować polewę. W garnuszku roztopić masło, dodać sok z cytryny oraz cukier puder, połączyć, ostudzić. Na piankę wyłożyć herbatniki i polać z wierzch przygotowaną polewą. Ciasto schłodzić w lodówce minimum 4 godziny ( najlepiej

Kuchnia w opałach
Babeczki szpinakowe z białą czekoladą i kremem cytrynowym 143

szklanki oleju 160 g mąki  70 g cukru 1 cukier waniliowy 2 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 50 g białej czekolady Krem śmietanowo-cytrynowy: 250 g serka mascarpone 250 ml śmietany kremówki 3 łyżki cukru pudru skórka i sok z 1 dużej cytryny Dodatkowo: wiórki białej czekolady cukrowe perełki Babeczki: Szpinak rozmrażamy i porządnie odciskamy z nadmiaru wody(...)mąkę, cukier, cukier waniliowy i proszek do pieczenia. Wlewamy do niej masę szpinakową i pokrojoną na kawałki białą czekoladę. Całość dokładnie mieszamy łyżką, aż powstanie gładkie i dosyć gęste ciasto. Blachę do muffinek wykładamy papilotkami i nakładamy do nich ciasto do 3/4 wysokości. Babeczki pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni prze około 25 minut. Studzimy. Jeśli na babeczkach

My simple kitchen
Prosty sernik z jagodami bez pieczenia JAGÓDKA 137

herbatników 70-80g roztopionego, ostudzonego masła Masa serowa: 350g białej czekolady 200ml śmietanki kremówki 36% (śmietana do deserów) 200g gotowego sera na sernik (dobrze żeby był gęsty) 500g serka mascarpone 1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią 12g lub 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 1 opakowanie śmietan-fixu 200g umytych, dobrze osączony jagód (jagody można osączyć na papierowym ręczniku) Wierzch: 300ml(...)roztopi. Masę czekoladową nakryć folią spożywczą na dotyk, patrz FILM i odstawić do całkowitego ostudzenia. 5. Jagody przełożyć do blendera i zmiksować na mus. 6. Do dużej miski przełożyć serek mascarpone, dodać ser na sernik, cukier z prawdziwą wanilią i wymieszać mikserem do połączenia składników, patrz FILM . Dodać fix i wymieszać mikserem. 7. Do masy serowej dodać

Mała Cukierenka
Truskawkowe tiramisu 90

popularnego włoskiego deseru. Zrobiliśmy je z mascarpone i śmietany kremówki oraz truskawkowego musu. Choć ciasto było szybkie i łatwe w przygotowaniu, musieliśmy na jego skosztowanie czekać do następnego dnia. Po przekrojeniu naszym oczom ukazały się trójkolorowe warstwy, z których sporą część stanowił krem z mascarpone. W czasie upalnych czerwcowych dni chłodne tiramisu z truskawkami wyjęte z lodówki było deserem idealnym(...)Udostępnij Składniki na truskawkowe tiramisu 250 g podłużnych biszkoptów 600 g truskawek 250 g serka mascarpone (dobrze schłodzonego) 400 ml śmietany kremówki 30% (dobrze schłodzonej) 1 1 / 2 łyżeczki żelatyny 5 łyżek cukru 2 łyżki amaretto (opcjonalnie) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Żelatynę zalać trzema łyżkami zimnej wody, odstawić do napęcznienia. Truskawki opłukać, usunąć szypułki. Odłożyć 8-10 owoców do dekoracji

niecodziennikpary
Tort urodzinowy mocno czekoladowy 144

kakao mieszamy i delikatnie powoli dodajemy do masy. Mieszamy łopatką lub na najniższych obrotach miksera by masa nie opadła.  Dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia i wylać ciasto. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w tempetarurze 180 stopni przez ok. 30-40 minut (do momentu suchego patyczka). Wyjąć z piekarnika i wystudzić (wyjmować z formy po całkowitym wystudzeniu(...)Przekroić na 3 blaty. Przekładać ulubionymi masami. Można również przed przełożeniem masami blaty lekko upić :) ja użyłam wiśniówki. Składniki na krem: 250 g śmietany kremowki 36 % 250 g serka mascarpone 4 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki rozpuszczonej żelatyny w odrobinie gorącej wody + 8 łyżek nutelli w temp. pokojowej Śmietanę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodać cukier puder i ostudzoną

ClauditteMissCooking
Torcik truskawkowy – szybki, pyszny 109

małe opakowanie serka mascarpone 1 łyżka cukru pudru 2 łyżki żelatyny rozpuszczonej w 4 łyżkami gorącej wody Śmietanę miksujemy na puszystą pianę, dodajemy cukier puder, serek mascarpone, rozpuszczoną żelatynę i chwilę miksujemy dalej. Wrzucamy truskawki w kawałkach (ja każdą truskawkę kroiłam na 4 części – dodałam około 10 truskawek)     Ostudzony biszkopt kroimy tak by powstały 3 krążki(...)dolny smarujemy pół masy, przykładamy drugi krążek, kolejne pół masy i przykrywamy wierzchem biszkoptu. Wkładam na chwilę do lodówki (na tacy od trortownicy z obręczą zapiętą w połowie ciasta) by masa stężała i wytrzymała ciężar galaretki i truskawek na wierzchu Przygotowuję galaretkę według instrukcji na opakowaniu. Dodatkowe truskawki kroję na pół (około 10 szt) Wyjmuję torcik z lodówki, układam truskawki

MojaQchnia.pl
ptysie z kremem malinowym 157

ciasto podczas pieczenia podrosną. Pieczemy przez ok. 10 min. w 180 st. C do zrumienienia a następnie zmniejszamy temp. do 150-160 st. C i pieczemy jeszcze przez ok. 20 min. Podczas pieczenia nie otwieramy piekarnika, gdyż mogą opaść. Wyciągamy gdy będą twarde. Po upieczeniu wykładamy na kratkę, przekrawamy i do zimnych nakładamy krem. składniki na krem: 250 g serka(...)mascarpone 100 ml śmietany kremówki 4-5 łyżki cukru pudru 150 ml malin wykonanie: Mascarpone miksujemy. Maliny blendujemy, dodajemy do serka i miksujemy. Śmietankę ubijamy z cukrem pudrem na sztywno, dodajemy do serka i miksujemy do połączenia się, na jednolitą masę

Domowy Smak Jedzenia
Torcik z pigwą. 141

Składniki :  Biszkopt : 6 jajek  1 szklanka cukru 1 szklanka mąki pszennej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia   Bita śmietana : 1/2 l śmietany 36 % 50 dkg serka mascarpone 6-7 łyżeczek żelatyny 1/2 szklanka wody cukier puder do smaku   Przygotuj także : 2 galaretki truskawkowe 1 l słoik pigw z kompotu Sposób wykonania : Biszkopt :   B iałka ubij(...)sztywno, dodaj stopniowo cukier cały czas ubijając. Następnie dodaj żółtka, lekko wymieszaj pianę z żółtkami. Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia, przesiej przez sitko, wsyp do piany, wymieszaj. Gotowe ciasto wylej na blachę ( 23-38 cm ) wyłożoną papierem do pieczenia ciast, rozprowadź po całej powierzchni. Piec w temperaturze 180 C przez około 30-40 minut, aż ciasto będzie mieć złoty

Przepisy i porady kulinarne
NALEŚNIKI TIRAMISU 559

SKŁADNIKI NA NALEŚNIKI: 2,5 szklanki mleka 1,5-2 szklanki mąki pszennej 2 jajka 4 łyżeczki ciemnego kakao 2 łyżki brązowego cukru szczypta soli NADZIENIE: 250 g mascarpone 200 g serka homogenizowanego waniliowego cukier puder do smaku (około 3-4 łyżeczki) 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej wymieszanej z 1 łyżeczką gorącej wody 3 łyżki brandy (lub amaretto) SOS TRUSKAWKOWY(...)truskawek (użyłam mrożonych) 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej rozpuszczonej w 1/4 szklanki wody cukier puder do smaku (około 4 łyżeczki) WYKONANIE: NALEŚNIKI: Wszystkie składniki dokładnie zmiksuj na gładkie ciasto i smaż placki z obu stron, aż do wyczerpania ciasta. Naleśniki pozostaw do ostygnięcia. NADZIENIE: Wszystkie składniki zmiksuj krótko na gładko. SOS TRUSKAWKOWY: Do rondelka z grubym dnem wrzuć truskawki (mrożonych

Słodko-Słony Świat Ilony
Tort bezowy z Advocatem 219

Tym razem proponuję Wam przyrządzenie klasycznej białej bezy ze wspaniałym kremem z dodatkiem likieru Advocat oraz prażonymi migdałami. Cudowne połączenie słodkiej, kruchej bezy i pysznego kremu

Słodko-Słony Świat Ilony

Proponowane wyszukiwania