ciasto z serduszkami - 497 przepisów (strona:10/34)

Pierniczki z marmoladą 157

przyprawy. Zagotować i ostudzić. Mąkę przesiać z sodą dać miód, jaja, stopiony tłuszcz. Zagnieść ciasto. Gdyby było za twarde można dolać odrobinę mleka.  Ciasto porcjami rozwałkowywać na stolnicy i wycinać serduszka. Na jedno serduszku nakładać odrobinę marmoladki i zalepiać drugim serduszkiem.  Włożyć na natłuszczoną blachę. Piekarnik nastawić na 180 stopni, nasze ciasteczka piec 15- 20 minut

Moje pyszne gotowanie
Kruche, maślane ciasteczka z lukrem (serduszka) 145

walentynek, głownie wykrawałam serduszka :) Składniki na kruche ciasteczka maślane: 300 g masła, 220 g cukru pudru, 1 cukier waniliowy600 g mąki tortowej, 3 żółtka, 2 łyżeczki proszku do pieczeniaMiękkie masło, cukier, cukier waniliowy i żółtka ucieramy mikserem na puszystą masę. Dodajemy partiami mąkę z proszkiem do pieczenia.następnie ciasto zagniatamy na elastyczną

Bon Appetit Małgorzaty
Ciasteczka serduszka z marmoladą + film 160

kruche ciasto. Gdy będzie zbyt wilgotne możemy dodać jeszcze trochę mąki. Ciasto odstawiamy  na 1/2 godziny do lodówki. Po wyjęciu z lodówki ciasto rozwałkowujemy na grubość około 1/2 cm i wycinamy foremką ciasteczka - serduszka. Ciasteczka wkładamy do piekarnika nagrzanego do temp.200 st. C i pieczemy 10 minut. Po upieczeniu ciastek jeszcze ciepłe smarujemy marmoladą i składamy(...)kąpieli wodnej rozpuszczamy polewę czekoladową i ciepłą smarujemy wierzch ciasteczek, na każde ciasto kładziemy połówkę orzecha włoskiego

Smakowite Dania
Tort chałwowo - czekoladowy z bezami 226

chałwę. Następnie dodawać po łyżce zimnej masy budyniowej. Dodatkowo:  300g bez,  1/3 szklanki nalewki z czarnej porzeczki,  czekoladowe serduszka oraz cukier błyszczący do dekoracji. Nalewkę wymieszać z 1/4 szklanki wody.  Pierwszy blat ciasta nasączyć przygotowanym ponczem. Posmarować połową masy czekoladowej, posypać 1/3 pokruszonych bez. Delikatnie wcisnąć je w masę. Wstawić na 15 minut do lodówki(...)posypać 1/3 pokruszonych bez, wciskając je w masę. Schładzać 15 minut.  Posmarować znów 1/4 masy chałwowej i przykryć ostatnim blatem ciasta. Nasączyć resztą ponczu. Wierzch i boki tortu posmarować kremem.  Udekorować resztą bez oraz czekoladowymi serduszkami i cukrem błyszczącym.  Tort przechowywać w lodówce

Z miłości do słodkości
Sernik z musem malinowym na spodzie pierniczkowym 139

mojej Mamy nie wymaga pieczenia. Ja najbardziej obawiałam się samego sernika, a okazało się, że jest to najprostsze ciasto na świecie (może po za murzynkiem :)). Ciasto jest zwieńczone pysznym musem malinowym i udekorowane serduszkami z białej czekolady. Całość cudownie się komponuje i uzupełnia. Wypróbujcie koniecznie! :) Spód: 200 g pierniczków w czekoladzie z nadzieniem śliwkowym 100 g herbatników maślanych(...)waniliowego 3 łyżki mąki pszennej Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Umieszczamy je w dużej misce i miksujemy krótko, tylko do rozbicia grudek sera, aby nie napowietrzyć zbytnio ciasta. Gotową masę wylewamy na schłodzony spód pierniczkowy. Pieczemy 45-55 minut w temperaturze 150*C (wierzch na być ścięty, można sprawdzić wykałaczką, czy upiekł się w środku). Odstawić do całkowitego

Chocolate Muffin Blog
Walentynkowe śniadanie - bułeczki serduszka 125

miękki miąższ, smakują naprawdę wybornie - wiem, że upiekę je jeszcze nie raz.Jeśli nie jesteście fanami serduszek na czternastego lutego - wytnijcie kółeczka. Smaku to zmieni, a właśnie on jest tutaj najważniejszy. Przepis z bloga Moje wypieki. Dałam mniej wody - ciasto jest idealne - jak plastelina, idealnie się wałkuje, nic się nie przykleja. Jeśli jednak byłoby za twarde, należy dodać(...)odstawić na 15 minut. Po tym czasie wlać resztę wody, zagnieść gładkie ciasto.Odstawić na 1 godzinę do wyrośnięcia.Po tym czasie ciasto jeszcze raz zagnieść, następnie rozwałkować na grubość 5 mm. Wycinać serduszka w 3-4 rozmiarach. Na balsze wyłożonej papierem do pieczenia układać najpierw największe, smarować wodą, później mniejsze, znów posmarować. Na końcu najmniejsze serduszka

Pożeraczka, czyli raz adobrze
WALENTYNKI 2O12: CZEKOLADOWY TORCIK SERDUSZKO 201

Walentynki wszystkim kojarzą się z kształtem serca. Miło będzie zjeść serduszkowego torta razem z ukochaną osobą.  Przepis jest na dwa torty. Jeden wystarczy dla dwóch osób

Przepisy Aleksandry
Piernikowa chatka Ali i Łukaszka 150

dostały imiona moich dzieci. Z ciasta każdy może przygotować swoje pierniki wg własnej inwencji twórczej. Mogą to być tylko same gwiazdki, czy serduszka, ale samo ich zdobienie to wspaniała zabawa, która w finale świetnie smakuje.Składniki:ciasto:1 kg mąki pszennej,250 g margaryny PALMA do pieczenia i smażenia - Bielmar,250 g cukru,250 g płynnego miodu,1 opakowanie

Moniki Smakołyki
Walentynkowa francuska zapiekana zupa cebulowa :) 137

jeszcze raz mieszamy. Z ciasta francuskiego wycinamy kształty jakie uznajemy za potrzebne. W moim przypadku są to łabędzie, wieża Eiffla i ramka – serduszko (najlepiej zrobić trochę więcej sztuk, gdyby coś nam nie wyszło). Powykrawane figurki z ciasta układamy na papier pergamin, a następnie smarujemy rozmąconym jajkiem z mlekiem. Wkładamy do nagrzanego do 180°C piekarnika i pieczemy na złoty

Smakowy Raj
Ciasto z pianką - babci Zosi 174

Słodkie serduszko dla wyjątkowej osoby na wyjątkową okazję.  Przepis zaczerpnięty z "przepiśnika" babci Zosi.     Składniki: -2 i 1/3 szklanki mąki -1/2 szklanki cukru -2 łyżki kakao -kostka margaryny -4 jajka -słoiczek dżemu ( wiśniowego, agrestowego lub śliwkowego ) -łyżeczka proszku do pieczenia -cukier wanilinowy -aromat rumowy    Mąkę łączymy z proszkiem do pieczenia, mieszamy z cukrem(...)dodajemy pokrojoną margarynę i skruszamy w palcach.    Dodajemy żółtka i zagniatamy ciasto. Dzielimy na 3 części. Jedną owijamy folią spożywczą i wkładamy do zamrażarki. Do drugiej dodajemy kakao i zagniatamy a trzecią rozwałkowujemy.    Wykładamy dno i brzegi posmarowanej tłuszczem foremki.    Rozwałkowujemy też ciemne ciasto.    Dżem mieszamy z kilkoma kroplami aromatu rumowego

Maminek kulinarny
Kruche serduszka z galaretką 122

zagnieść do uzyskania jednolitej kuli ciasta. Owinąć ją w folię spożywczą i schłodzić w lodówce 30 minut (lub dłużej).   Po tym czasie ciasto cienko rozwałkować i za pomocą foremki wykrawać serduszka. W połowie ciastek wykroić mniejsze serca. Duże serca wysmarować białkiem i położyć na nie serduszka z dziurką. Lekko przycisnąć, by ciasteczka się

Nastoletnie Wypiekanie
Sosy Folwark - recenzja 161

Poniżej przedstawiam moje przykładowe przepisy z zastosowaniem sosów firmy Folwark . Z biegiem czasu będzie ich coraz więcej i więcej...   Parówki w puchatym cieście z mozzarellą Muffiny z porem i mozzarellą Serduszko z parówki i jajka

Di gotuje
Ciastka korzenne 126

błonnik kakaowy i cynamon . Wbijamy jaja. Zagniatamy ciasto, dzielimy je na 3 części i do lodówki do schłodzenia na 1 godzinkę  . Po godzinie wałkujemy ciasto i wycinamy foremką ciastka . Akurat miałam foremkę serduszko i muffin . Wyszło mi sporo ciastek . Piekłam w 170 stopniach po 15-20 minut . Mniejsze ciastka szybciej się pieką niż większe

Różowa kuchnia
Niebiańskie pierniczki nadziewane 204

skórka otarta z 1/2 pomarańczy lub dwie łyżki likieru pomarańczowego SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Ciasto rozwałkowujemy na grubość 3-4 mm, w miarę potrzeby podsypujemy mąką jeśli ciasto się zbyt klei. Wykrawamy pierniczki (u mnie serduszka i koła). W miseczce dokładnie mieszamy powidła śliwkowe z marmoladą truskawką. Na środku każdego pierniczka układamy marmoladę (ilość uzależniona jest od wielkości pierniczka, ja kładłam

DefinicjaSmaku