ciasto z połówkami jabłek - 591 przepisów (strona:23/40)

Jabłecznik z mascarpone, galaretką i brzoskwiniami + film 36

opakowania śmietan – fixu ( po 9 g ) 5 łyżek cukru pudru masa jabłkowa 1 l prażonych jabłek ze słoika 1 opakowanie galaretki cytrynowej dodatkowo 60 sztuk herbatników 10 połówek brzoskwiń z puszki 2 galaretki brzoskwiniowe lub pomarańczowe Przepis: Do garnka przekładamy prażone jabłka, podgrzewamy je często mieszając, doprowadzamy do wrzenia, następnie wsypujemy suchą galaretkę, wszystko bardzo dokładnie razem łączymy(...)masę przekładamy na ciastka i starannie ją rozprowadzamy. Na masie układamy trzecią warstwę ciastek. Ciasto wstawiamy do lodówki na czas przygotowania kolejnej warstwy. Galaretki rozpuszczamy w 700 ml gorącej wody i pozostawiamy do wystudzenia. Wystudzoną galaretkę wstawiamy do lodówki aby lekko stężała. Odsączone z syropu połówki brzoskwiń układamy na herbatnikach. Lekko tężejącą galaretką wlewamy na wierzch ciasta. Tak przygotowane ciasto

Smakowite Dania
Ciasto drożdżowe ze śliwkami 66

moment gdy w domu pachnie ciastem zawsze wprowadza mnie w błogostan, zwłaszcza gdy jest to ciasto drożdżowe, które przywołuje uśmiech i najpiękniejsze wspomnienia z domu rodzinnego, bo różne drożdżówki piekła zarówno moja babcia jak i moja mama. Teraz piekę je i ja, ostatnio moje ulubione drożdżowe to właśnie to, które dzięki wcześniejszemu ubiciu jajek jest niezwykle puszyste i długo pozostaje(...)pieczenia (moja miała 24x33 cm) Na wierzchu układamy połówki śliwek. Składniki kruszonki łączymy ze sobą, to najlepiej zrobić ręcznie. Gotową kruszonką posypujemy ciasto i wstawiamy je do piekarnika nagrzanego na 180 st. C i pieczemy ok 30 minut na złoty kolor * do tego ciasta nadają się każde owoce - jabłka, śliwki, truskawki czy morele

Cynamonowe szczęście
Sałatka z roszponką i pulpecikami 280

Mniam taką sałatkę dzisiaj zaserwowałam na kolację. Moja połówka była zachwycona i powiedziała, że jest to najlepsza sałatka jaką zrobiłam. Sądzę, że będzie u nas gościła

Niezły Młynek
Lawendowe Sconsy z brzoskwinią i karmelizowanymi jabłkami 176

całe jajo – w zależności co akurat macie)   Przygotowanie ciasta bananowego: Piekarnik nagrzać do 200°C (grzałka góra-dół). W misce wymieszać suche składniki (mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sól i lawendę). Wlać śmietanę i dodać pokrojoną w kawałki połówkę brzoskwini. Wymieszać rękoma, a następnie zagnieść lekko ciasto, do połączenia składników. Przełożyć na delikatnie podsypaną mąką blachę do pieczenia(...)Szklanką powycinać mniejsze okrągłe kształty. Poukładać cząstki pozostałej połówki brzoskwini. Posmarować mlekiem. Włożyć do nagrzanego pieca i piec około 15 minut na złoty kolor. Ciepłe sconsy studzić na kratce. Podawać z ulubioną konfiturą, dżemem, serkiem śmietankowym lub karmelizowanymi owocami. The post Lawendowe Sconsy z brzoskwinią i karmelizowanymi jabłkami appeared first on Moja Delicja - Przepisy kulinarne

Moja Delicja
Kruche ciasto ze śliwkami 73

upieczemy z nimi ciasto kruche . Do ciasta kruchego zwykle używa się samych żółtek, które dodają kruchości. Tym razem kruchość ciasto ze śliwkami częściowo zawdzięcza mielonym migdałom. Ciasto można zrobić z wykorzystaniem innego rodzaju śliwek, aby tylko nie były one zbyt wodniste. Kruche ciasto ze śliwkami jest o umiarkowanej słodyczy i dobrze się kroi. Schłodzone ciasto przed podaniem najlepiej pokroić(...)minut. Podpieczone ciasto posypać mielonymi migdałami, rozłożyć połówki śliwek skórką do dołu i posypać cukrem i cynamonem. Na śliwki zetrzeć na dużych oczkach tarki wcześniej zamrożone ciasto. Ciasto piec w piekarniku nagrzanym góra-dół do 180 stopni C przez około 55 - 60 minut. Po upieczeniu ciasto wystudzić i posypać cukrem pudrem. Zobacz również: ciasto ucierane z jabłkami i kruszonką

Kuchcik gotuje
CIASTO SYPANE Z BRZOSKWINIAMI 114

Maślane, chrupiące z zewnątrz, delikatne w smaku, z wyczuwalnymi kawałkami owoców, tak mogę opisać to ekspresowe i banalne w przygotowaniu ciasto. Pyszne! Nie kończy się na jednym kawałku! Jedno z prostszych ciast, więc jeśli Wam się nie chce, czasu nie macie, za pieczeniem nie przepadacie a cenicie domowe wypieki to sięgnijcie po ten przepis, nie zawiedziecie się! Głównymi składnikami(...)mleka. Do tego ulubione posiekane owoce, np. jabłka, gruszki, brzoskwinie, śliwki, nektarynki, truskawki, owoce z puszki jak np. mango, brzoskwinie, ananasy i pyszny deser gotowy! Ciasto sypane z brzoskwiniami SKŁADNIKI: 1 szklanka mąki pszennej 1 szklanka kaszy manny 1/2 szklanki cukru 1 czubata łyżka cukru z wanilią 6 połówek brzoskwiń w syropie + 6 łyżek syropu 150 g mocno schłodzonego

Zasmakuj Kuchni
Rolada biszkoptowa z jabłkami Granny Smith 170

proszku) - cukier puder do oprószenia rolady Szykujemy blaszkę o wymiarach 28 x 35cm, wykładamy ją papierem do pieczenia i smarujemy olejem (najlepiej przy użyciu pędzla). Jabłka pozbawiamy gniazd nasiennych, obieramy, przekrajamy na połówki i kroimy w plasterki. Pokrojone układamy ściśle na blaszce. Przesiewamy obie mąki. Żółtka oddzielamy od białek. Do białek dodajemy szczyptę soli i ubijamy robotem na sztywno(...)ubitych białek z cukrem, dodajemy wodę różaną. Chwilę miksujemy robotem, aby tylko połączyć składniki. W trzech turach dodajemy mąkę i bardzo delikatnie mieszamy rózgą. Jabłka posypujemy galaretką w proszku, na którą wylewamy ciasto. Wyrównujemy powierzchnię i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180º C na ok. 35 minut. Po wyjęciu z piekarnika ciasto wykładamy na czystą ściereczkę, odwracamy jabłkami

mojewypiekiinietylko
Brzoskwiniowiec 164

trochę się zjadło. A na resztę trzeba było coś wymyślić. Myślałam, myślałam i wymyśliłam. Jakiś czas temu robiłam szarlotkę z połówkami jabłek. Wszystkim bardzo smakowała. Więc postanowiłam zamienić jabłka na brzoskwinie. I powiem Wam, że wyszło bardzo smaczne ciacho. Znikło bardzo szybko. Dobrze, że zapas brzoskwiń jeszcze jest. Długo zastanawiałam się czy brzoskwinie obierać ze skórki(...)proszku do pieczenia, 1 twarda margaryna lub masło, 150 g serka homogenizowanego waniliowego, 1 jajko, 20-25 połówek brzoskwiń (ilość zależy od wielkości)   Lukier: 1 szkl. cukru pudru 1 łyżka śmietany 12%   Wykonanie: Wszystkie składniki przekładamy do miski i zagniatamy ciasto. Dzielimy je   na dwie części jedną rozwałkowujemy i wykładamy na blaszkę tak aby zakryło

Passion of Cooking
Racuchy z jabłkami i karmelizowanymi w miodzie bananami z sosem miodowo- bananowym. 116

niesamowicie smakowite danie. Ciasto z tego przepisu jest gęste, przez co racuszki wychodzą grubiutkie, puchate, dzięki dodatkowi jabłek wilgotne, soczyste, a dodatek karmelizowanych bananów nadaje całości wysublimowanego, niezapomnianego smaku!!! A jeśli dodatkowo polejemy je przygotowanym sosem z karmelizowanych w miodzie bananów i śmietanki otrzymamy rozpustną, grzeszną ucztę! Pyszności!!! Składniki na racuchy z jabłkami i karmelizowanymi(...)bananowym. 2 szklanki ciepłego mleka 2 jajka 3 i 1/4 szklanki mąki np.tortowej, poznańskiej, wrocławskiej 25 g świeżych drożdży (1/4 kostki) 4 łyżki cukru 4 banany sok z połówki cytryny 3 jabłka 2 łyżki miodu 1 łyżeczka masła 100-150 ml śmietanki słodkiej (18% lub 30%) olej ewentualnie cynamon do posypania      Do małej miseczki wkładamy drożdże

Rozpustne gotowanie
Pizza w domu! Dla Niej i dla Niego! 250

Połówki ;-) CIASTO NA PIZZE XXL: - 500 g mąki typu 00 (włoska) - 5 g świeżych drożdzy - 5 g soli - 1/2 łyżeczka cukru do zaczynu - 300 ml przegotowanej letniej wody - 2 łyżki oliwy z oliwek Do miski wsyp mąkę, zrób wgłębienie, pokrusz drożdże, dodaj cukier trochę wody. zmieszaj z częścią mąki. Odczekaj aż zaczyn podwoi swoją objętość. Po tym czasie zagnieć ciasto(...)WIERZCH DLA NIEJ: - sos pomidorowy, ser - pomidorki koktajlowe, krewetki koktajlowe, ananas, oregano świeże Na blat ciasta wykładamy sos pomidorowy, zaczynamy od środka blatu, robiąc łyżką coraz większe okręgi. Na rozprowadzony sos pomidorowy, wysypujemy starty na małych oczkach ulubiony ser żółty. Na jedną połówkę wersja dla niego na drugą wersja dla niej! Hej! Samczego

SMYKWKUCHNI
Śliwkowe róże 200

Śliwki myjemy i pozbawiamy pestek. Połówki tniemy na cienkie plastry, ciasto tniemy na paski ok 1 cz grubości i smarujemy je powidłami, na górną połowę układamy ciasno plastry śliwek i zakładamy ciastem jak na zdjęciu. Następnie zwijamy je w różyczki i układamy w formie do muffin. Zamiast śliwek możemy użyć jabłek, gruszek czy brzoskwiń :) Muffiny pieczemy

Niezły Młynek
OWOCE JESIENI 62

Składniki: Ciasto:  3 szklanki mąki pszennej 0,5 szklanki cukru 1 łyżka cukru waniliowego 1 łyżka proszku do pieczenia 250 g margaryny 2 łyżki śmietany 2 całe jajka  Owoce: 0,5 kg białego winogrona 0,5 kg czerwonego winogrona 0,5 kg śliwek 0,5 jabłek 3 opakowania galaretki np. o smaku arbuzowym cukier(...)smaku 2 łyżki żelatyny Przygotowanie: Owoce  jabłka obrać i  brać i oczyścić z gniazd nasiennych. Pokroić w średnią kostkę . Śliwkę dokładnie umyć, osuszyć. Każdą przekroić na pół, usunąć pestkę i każdą połówkę przekroić na pół. Winogron biały i czerwony opłukać i usunąć z łodyżek. Do rondelka przełożyć jabłka i śliwkę  podgrzewać na średnim ogniu

Ciastka - domowe słodkości
Babka orzechowa z jabłkami 164

papierem do pieczenia i wlać ciasto. Na wierzch ułożyć jabłka, lekko je wciskając. Piec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez około 45 – 50 minut (do tzw. suchego patyczka). Następnie posypać cukrem pudrem wymieszanym z cynamonem. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Babka migdałowa z Amaretto → Szarlotka z połówkami jabłek i orzechami włoskimi → Próżniak

Oryginalny smak
pierniczki z migdałami 119

ciasto na ok. 30 min. Następnie ciasto rozwałkowujemy na grubość ok. 1 cm. Wykrawamy np. serduszka. Każdy smarujemy żółtkiem. Na środku wciskamy połówkę migdała. Pieczemy przez ok. 10-15 min. w 180 st. C. Aby pierniczki zmiękły muszą poleżeć w wilgotnym miejscu (ok.2 tygodnie). Można również do pudełka z piernikami włożyć pokrojone jabłko ale trzeba uważać aby nie spleśniało

Domowy Smak Jedzenia
Ptysie wytrawne 120

sól i cukier. Stawiamy na dużym ogniu i czekamy aż masło się roztopi. Dodajemy mąkę i energicznie mieszamy, aż ciasto będzie gładkie i lśniące i będzie lekko odchodziło od brzegów rondla. Zdejmujemy z ognia i cały czas mieszamy aż ciasto wystygnie. Nie przerywając mieszania wbijamy po jednym jajku. Gdy masa będzie gładka i lśniąca przekładamy ją do worka cukierniczego(...)czyli śmietanę ubijamy i delikatnie mieszamy z musztardą. Białko ubijamy na sztywno i też łączymy ze śmietaną.  Upieczone ptysie kroimy wzdłuż na pół. Dolne połówki przykrywamy plastrami sera brie, a na ser kładziemy jabłka. Mus nabijamy w rękaw cukierniczy i wyciskamy na jabłka. Przykrywamy szpinakiem i górą ptysia. Podajemy od razu. Smacznego! W tym Wypiekaniu na śniadanie

Marder&Marder Manufacture

Proponowane wyszukiwania