ciasto z owocami - 25557 przepisów (strona:823/1704)

Wegański mazurek migdałowo-kokosowy 144

sztywnych reguł co do wypieku mazurków, mają być słodkie i na bogato, ale jest to ciasto niskie, do 4 cm. Najczęściej jest to ciasto na kruchym spodzie ze słodką warstwą wierzchnią często z marcepanu, dżemu, kajmaku. Dekoruje najczęściej lukrem, a zdobi suszonymi i kandyzowanymi owocami. Mazurek migdałowo-kokosowy z mojego przepisu jest słodki, ale nie jest to ulepek. Swoje(...)ciasta. Trwa to około 10 minut. Oczywiście możesz sobie darować ta zabawę i po prostu zanieść ciasto, ale wtedy nie będzie tak kruche. Jeżeli ciasto jest zbyt suche to dodaj zimnej wody. Formę do pieczenie wyłóż pergaminem, następnie wylep spód formy ciastem i włóż do zamrażalnika na 15 minut. W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 180 C. Wstaw schłodzone ciasto

greenscarf
Ciasto drożdżowe z czereśniami. 330

Ciasto drożdżowe z czereśniami jest pyszne i łatwe w wykonaniu. Oczywiście można użyć innych owoców sezonowych. Składniki: 500 g mąki pszennej   1 szklanka ciepłego mleka   40 g świeżych drożdży   100 g masła 100 g cukru pudru   3 jajka   szczypta soli 500 g czereśni        Przygotowanie: Czereśnie myjemy, pozbawiamy szypułek, drylujemy(...)ubijmy na puszystą pianę z solą. Drożdże rozcieramy z 1 łyżką cukru aż staną się płynne. Następnie dodajemy do drożdży mleko, mąkę, pozostały cukier oraz ubite jajka i wyrabiamy ciasto przez minimum 15 minut. Potem dodajemy roztopione, letnie masło i dalej wyrabiamy, przykrywamy ściereczką i odstawimy do wyrośnięcia w ciepłe miejsce n a 1 godzinę.    Po tym czasie

Symfonia smakowa
Ananasowy deser a’la tiramisu z zielonymi biszkoptami i kwiatami z ananasa 106

Ananasy to idealny dodatek do deserów. Mogą stanowić tylko dodatek, ale również mogą być bohaterem całego deseru. Taki deser można przygotować z ananasów z puszki, jednak

Tajemnice Smaku
Jeżynowa rolada od serca 153

Rolada biszkoptowa z sercem i od serca. Z jeżynami mrożonymi i galaretką z tych owoców. Jest delikatna, puszysta, do tego czekoladowa. Bardzo lubię rolady owocowe bo nie są mdłe, a jeżyny dodatkowo kwaskowe i przełamują słodycz ciasta. biszkopt: 5 dużych jaj 1 szklanka mąki pszennej tortowej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka kakao 50 ml mleka 1/2 szklanki

wesoła kuchnia
Crumble gruszkowo jabłkowe z migdałami i kakao 134

W sumie to ten tytuł powinien być jeszcze dłuższy ponieważ do moich owoców dorzuciłam jeszcze borówki ale stwierdziłm, że i tak zawiera już wiele informacji

Relaxtime
Eklerki 182

szklanka mąki pszennej 4 jajka szczypta soli NADZIENIE śmietanka 30 % DODATKOWO cukier puder do posypania truskawki bądź inne owoce W garnku zagotować wodę z solą i z masłem. Na wrzątek wsypać mąkę i mieszać drewnianą łyżką lub kulką do ciasta, aż powstanie jednolita masa odchodząca od ścianek naczynia. Zdjąć garnek z ognia i przestudzić masę. Wbijać po jednym jajku

Pieguskowa Kuchnia
Multicooker Redmond RMC-280E, zupa krem z kurczaka i kurczak faszerowany suszonymi pomidorami 213

zagotować). Ale poza tym to właściwie może wszystko. Piecze, gotuje, smaży, przyrządza potrawy na parze, zastępuje mikrofalówkę, automat do chleba czy piekarnik. Udusimy tam co trzeba, upieczemy ciasto, a nawet zrobimy dania sous-vide czy przygotujemy jogurt. Takie po prostu jedno urządzenie, które zawiera w sobie wszystkie inne. Wszak nazwa multicooker zobowiązuje. Zamiast garnka, patelni, mikrofalówki, piekarnika, jogurtownicy, automatu(...)jogurtu, a także wyrastania ciasta drożdżowego. Podejrzewam, że to będzie jeden z najważniejszych dla nas programów. Zarówno domowy jogurt gości u nas każdego dnia, jak i ciasto na chleby wyrasta dość często. "PAELLA/RISOTTO" - przeznaczony do przygotowywania paelli, risotto i innych dań z ryżu i kasz, przygotowywania garnirunków. "BAKE" - do pieczenia biszkoptów, zapiekanek, przygotowywania wypieków z ciasta drożdżowego i francuskiego

Marder&Marder Manufacture
Orzechowe muffinki i Biała Pavlova 196

p { margin-bottom: 0.21cm; } Upiekłam wczoraj Focaccię z oliwkami i cebulką, w sumie wyszły mi trzy placuszki i miałam zamiar cyknąć im dziś zdjęcia, a

Przepysznik - BLW i nie tylko
kremowy warstwowiec z biszkoptami 154

biszkopcie, który podczas jedzenia przyjemnie chrupie. Najlepiej smakuje dzień a nawet dwa po złożeniu i gwarantuję, że na jednym kawałku nie poprzestaniecie.  *foremka 25*34 cm Składniki: na ciasto makowe: 4 białka 100 g maku 100 g kokosu 100 g cukru szczypta soli  na krem:  1 litr mleka 2 opakowania budyniu waniliowego 2 łyżki mąki pszennej(...)ugotować na gęsto. Wystudzić. Miękkie masło rozetrzeć i powoli miksując dodawać po łyżce zimnego budyniu. Brzoskwinie odsączyć. Sok wymieszać z wódką a owoce pokroić drobno i wmieszać do masy.  Krem podzielić na trzy części. Na ciasto makowe wyłożyć jedną część kremu. Biszkopty moczyć w soku z wódką i układać na kremie. Tak samo robić kolejne warstwy: w sumie

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Komosa ryżowa - z czym to się je ? 200

imbirem ( tutaj przepis ), zupy ogórkowej i wielu innych może być używana do przygotowywania zdrowych batoników z orzechami i daktylami lub  suszonymi owocami mąka z quinoa może być stosowana do naleśników oraz do wypieku chlebów, ciast i ciasteczek Jak widzicie - komosa ryżowa, jest nie tylko  zdrowa, smaczna, ale też.... uniwersalna

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Wysokobłonnikowy chleb z bakaliami. 195

czas temu trafiłam w Internecie na ten przepis i po prostu nie mogłam się nim z Wami nie podzielić. Po drobnych modyfikacjach powstał genialny chleb (albo jak kto woli ciasto), który świetnie sprawdzi się w roli śniadania lub szybkiej przekąski. To trochę takie musli w pieczonej formie, które w zasadzie bez żadnych dodatków jest już gotowe do jedzenia. Jak widzicie(...)dużej misce ubij mikserem jajka, miód i maślankę. 3. W innej misce wymieszaj mąkę, sól, sodę i proszek do pieczenia. Dodaj owoce i orzechy, następnie wrzuć wszystko do mokrych składników. Dobrze wymieszaj. 4. Przelej ciasto do foremki (np. do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia). 5. Piecz około 30-45 minut, aż się zarumieni, a wykałaczka będzie wychodzić sucha

Powiedz dietom nie
KUCHENNA APTEKA #37 - GRUSZKI 156

cennych składników jest w skórce, dlatego jeśli nie ma takiej potrzeby należy jeść owoce nieobrane (oczywiście wcześniej dokładnie umyte) lepiej spożywać gruszki twardsze niż miękkie - w miarę dojrzewania owoców ilość kwasów organicznych i pektyn maleje, a rośnie natomiast zawartość cukrów 100 g gruszek zawiera około 57 kcal gruszki prawie w 85% składają się z wody mają niski indeks(...)kształt, zaliczane są do owocowych afrodyzjaków ekstrakt z gruszek wykorzystywany jest w kosmetyce Przepisy z gruszkami 1) TORT BEZOWY Z GRUSZKAMI I KARMELEM 2) GRUSZKI W KONFITURZE 3) KRUCHE CIASTO Z GRUSZKAMI I BEZĄ 4) ZUPA Z ZIELONEGO GROSZKU Z GRUSZKĄ PRAŻONĄ 5) PIZZERINKI FRANCUSKIE Z AWOKADO I GRUSZKĄ

Kuchnia MagdaLeny
Gofry 176

zoltek dodajemy make, proszek do pieczenia, cukier puder, olej i mleko  Wszystko razem miksujemy  Do ciasta dodajemy bialka i mieszamy delikatnie lyzka  Gofry pieczemy w gofrownicy ok 3 min  Upieczone gofry przystrajamy dzemem, owocami, cukrem jak kto lubi  Smacznego

Klaudynkowa kuchnia
Gofry dla alergika 180

Kolejny przepis na coś słodkiego w wersji light. Pyszne, chrupiące gofry, z ulubionym dżemem, cukrem pudrem lub owocami to coś, co moje dzieci uwielbiają. Wodę można oczywiście zastąpić mlekiem, wtedy gofry będą bardziej miękkie. Gofry są świetne dla osób z nietolerancją mleka i białka jaja. Polecam! 2 szklanki mąki 2 szklanki wody 1 łyżeczka proszku do pieczenia 4 łyżki(...)sobą na gładką masę (masa powinna być trochę gęstsza niż na naleśniki, jeśli jest rzadka można dosypać mąki). Do rozgrzanej gofrownicy wlewać ciasto i piec na złoty kolor. Gotowe gofry są pyszne z cukrem pudrem, dżemem, owocami, bitą śmietaną lub czekoladą (to już nie dla alergików). A tu wersja nie dla alergików - z bitą śmietaną i owocami

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Ciasteczka owsiane z suszonymi owocami i orzechami 206

Pyszne i zdrowe ciasteczka bez dodatku mąki, cukru, jajek i tłuszczu. Jest to sycąca i energetyczna przekąska, którą możemy wykonać sami w domu. W dodatku ciasteczka

Blog z Apetytem