ciasto z owocami - 25557 przepisów (strona:815/1704)

Ciasto z jablkami, ktore zawsze sie udaje- apple cake 443

najlepszy tort :)Skladniki:2 i 1/3 szkl maki1.5 szkl cukru6 jaj4.5 lyzeczki proszku do pieczenia0.5 szkl wody0.5 szkl oleju1-2 lyzki kakaodowolne owoce- lub bez :) Wykonanie:Wszystkie skladniki miksujemy razem - oprocz kakao :)Do formy nalewamy polowe ciasta. Do reszty dodajemy kakao I miksujemy. Wylewamy do formy. Ja dodalam do ciasta pokrojone jablka. Wkladamy do nagrzanego piekarnika

Smaki Edyty
PYSZNE CIASTO "AFRODYTA"Z MUSEM TRUSKAWKOWYM 384

Dzisiaj przepis na coś słodkiego :).Ciasto jest proste i bardzo smakuje nam wszystkim.Dwa biszkopty przełozone musem z owoców i kremem pycha ;). SKŁADNIKI Biszkopt ciemny: 6 jajek szklanka mąki 3/4 szklanki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia   2 łyżki kakao Biszkopt jasny: 3 jajka 1/2 szklanki mąki łyżka mąki ziemniaczanej 1/2 szklanki cukru łyżeczka proszku do pieczenia Mus truskawkowy(...)Przyszedł czas na mus :).Truskawki lub np.maliny blendujemy na mus,wlewamy do garnka dodajemy wodę i zagotowujemy,następnie wsypujemy galaretki mieszamy i odstawiamy do wystygnięcia. Teraz najważniejsza rzecz składanie ciasta :). Ciemny biszkopt przekrawamy na dwa blaty. Na jeden z blatów ciasta wylewamy tężejący mus truskawkowy ,przykrywamy białym biszkoptem,na biszkopt wykładamy krem i przykrywamy ciemnym biszkoptem.Całość można polać polewą

Mała w garnku miesza
Jogurtowo-cytrynowe muffinki z borówkami 159

Wszelkie babeczki i jogurtowe wypieki to idealne desery na lato. Jogurtowe ciasto połączyłam z muffinkami. Są szybkie, lekkie i można dodać do nich dowolne owoce. Ja wybrałam borówki.  1 i 1/2 szklanki mąki  1/2 szklanki cukru 50g roztopionego, przestudzonego masła 1 szklanka jogurtu greckiego 1 jajko L skórka obtarta z 1 cytryny szczypta soli 1 łyżeczka proszku(...)drugiej mieszamy ze sobą jajko, masło, skórkę z cytryny, jogurt. Składniki mokre przelewamy do składników suchych, mieszamy drewnianą łyżką do połączenia składników. Dodajemy porówki, ponownie krótko mieszamy. 2. Ciasto przekładamy do blaszki na muffinki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy przez 25 minut, w 180 stopniach do suchego patyczka. Studzimy. Posypujemy cukrem pudrem i posypką

Szefowa kuchni
Parówki w cieście francuskim z czarnuszką 218

używam – i tak będzie tym razem. Wyśmienite na słodko i takie samo na wytrawnie. Wspaniale się komponuje z owocami, warzywami, mięsem, rybami, przeróżnymi masami i dodatkami. Na równi z drożdżowym – oba wypieki sprawiają mi wielką frajdę. Dodatkową zaletą ciasta francuskiego jest to, że można kupić bardzo dobre – gotowe do pieczenia. Z takim ciastem przygotowanie wypieku to kwestia kilkunastu minut

mojewypiekiinietylko
Parówki w cieście francuskim z czarnuszką 230

używam – i tak będzie tym razem. Wyśmienite na słodko i takie samo na wytrawnie. Wspaniale się komponuje z owocami, warzywami, mięsem, rybami, przeróżnymi masami i dodatkami. Na równi z drożdżowym – oba wypieki sprawiają mi wielką frajdę. Dodatkową zaletą ciasta francuskiego jest to, że można kupić bardzo dobre – gotowe do pieczenia. Z takim ciastem przygotowanie wypieku to kwestia kilkunastu minut

mojewypiekiinietylko
Ciasto Fale Dunaju 164

ciasto jest pyszne o każdej porze roku. Uwielbiam je z wiśniami i masą budyniową, ale równie pyszne jest z innymi owocami, nawet bez masy. Jest doskonałe na specjalne okazje, ale może być też świetnym dodatkiem do herbaty. Na pewno posmakuje tym, którzy jeszcze go nie znają. Ciasto: 4 jajka 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki oleju 3/4 szklanki mleka

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
O dyniach. Purée z dyni do słoików, pasteryzowane 218

Polsce jest blada skórka, jasnopomarańczowy miąższ, owoc w kształcie gruszki, lekko żebrowany lub całkiem gładki, ale są też odmiany zielone, białe i pomarańczowe. Niewiele nasion zebranych w komorze u dołu. Słodka i lekko orzechowa w smaku. Najlepsza do pieczenia i nadziewania, duszenia, na zupę. Będzie dobra i do marynowania, i na ciasto, i na to puree. Idealna do risotto(...)skórka, miąższ ciemno żółty do jasnopomarańczowego, kulista, z lekkim żebrowaniem. Jedna z najczęściej spotykanych w sklepach – mała (owoce o wielkości 1-2-3kg), smaczna. Nadaje się do jedzenia ze skórką – np. upieczona, w postaci zupy. Świetna na mus, do ciasta i do duszenia – jest mączna i nie ma zbyt wiele soku. Ma bardzo wysoką zawartość witaminy

Karo in the Kitchen
Savoir-vivre. JAK PERFEKCYJNIE UŁOŻYĆ SZTUĆCE? 414

herbaty,  11. Łyżeczka do kawy,  12. Łyżeczka do mokki,  13. Łyżeczka do lodów,  14. Widelczyk do ciast,  15. Widelczyk półmiskowy,  16. Widelec półmiskowy,  17. Nóż do masła,  18. Widelczyk do owoców,  19. Nóż do owoców,  20. Łyżka do sałaty,  21. Widelec do sałaty, 22. Łyżka do ziemniaków(...)kucharski, 32. Łyżka wazowa, 33. Łyżka do sosu,  34. Nóż do steków, 35. Nóż do pizzy (ząbkowany), 36. Nóż do tortu, 37. Łopatka do tortu, 38. Szczypce do ciast,  39. Szczypce do lodu, 40. Nóż serwingowy do ryb, 41. Widelec serwingowy do ryb, 42. Nóż do ryb, 43. Widelec do ryb. Jak sami widzicie, tych sztućców jest

W kuchni Karmel-itki
Bułeczki z jagodami 156

obowiązkowo przynajmniej raz w tym czasie piekę bułeczki z jagodami – jagodzianki. Poniżej przedstawiam Wam mój ulubiony ostatnio przepis na słodkie ciasto drożdżowe – bardzo uniwersalne – możecie przygotować z niego bułeczki z ulubionym nadzieniem z owoców czy dżemu. PRZEPIS NA BUŁECZKI Z JAGODAMI Składniki na bułeczki z jagodami (10-12szt): 500g mąki pszennej 150g masła 2 jajka(...)zostawiamy do wyrośnięcia. Jajka wbijamy do miski i ubijamy z pozostałym cukrem aż będą puszyste. Do jajek dodajemy mąkę, sól, zaczyn, masło, wszystkie pozostałe składniki. Mieszamy wszystko i wyrabiamy ciasto ręcznie lub w robocie kuchennym z hakiem. Miskę z ciastem przykrywamy talerzem lub ściereczką i zostawiamy do wyrośnięcia. Kiedy ciasto podwoi swoją objętość, wyrabiamy je jeszcze minutkę. Ciasto dzielimy

Dorota Smakuje
Biszkopt z budyniem i truskawkami 239

Potrzebujecie szybkiego i pysznego ciasta na weekend? Dobrze trafiliście! To jedno z moich ulubionych ciast na takie ciepłe dni. Jest lekkie i ma w sobie moje ulubione owoce ;) Lato to piękny czas, nacieszmy się sezonowymi pysznościami! ;) Składniki: Biszkopt: 2 jajka pół szklanki cukru pół szklanki mąki pół łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki cukru waniliowego   Dodatkowo: truskawki około(...)koniec dodajemy mąkę i żółtka wymieszane z proszkiem do pieczenia. Miksujemy do połączenia składników.  Formę o średnicy 24cm smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą lub kaszą manną. Wlewamy ciasto i pieczemy 25 minut w 180 stopniach. Studzimy. Budyń gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu. Zdejmujemy z gazu, czekamy, aż odrobinę wystygnie. Na biszkopt wykładamy jeszcze ciepły budyń

Czerwona Porzeczka
Ciasto Gruszkowe marzenie 159

Ciasto gruszkowe marzenie to pyszne połączenie delikatnego biszkoptu z puszystą masą serową, owocami i galaretką. Świetnie sprawdzi się zarówno zimą jak i latem. Łatwe w wykonaniu zaskoczy gości swoim smakiem :). (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na biszkopt: 4 jajka 3/4 szklanki cukru 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 cukier wanilinowy 3 łyżki wody Pozostałe składniki(...)biszkopt i równo rozprowadzamy, na masę serową układamy wcześniej pokrojone gruszki i wstawiamy na ok godzinę do lodówki aż masa bardziej stężeje, na masę i gruszki wylewamy tężejącą galaretkę, ciasto wstawiamy na kilka godzin do lodówki do schłodzenia, najlepiej na całą noc. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zdjęcia

Blog kulinarny S9.PL
Ciasto jamajka 251

sobą połączyć. Formę do pieczenia wyłożyć papierem. Wylać ciasto. Piec w 180 ºC przez około 30 minut. Upieczone ciasto ostudzić.  Następnie przekroić na pół, aby uzyskać dwie części . Jedną część posmarować dżemem, następnie dodać pokrojone (wzdłuż) banany. Owoce skropić sokiem z cytryny, aby nie ściemniały. Gdy galaretka zacznie lekko tężeć to wylać ją na banany. Najlepiej najpierw(...)wylać tylko część galaretki tak, aby przykryła spód ciasta, a gdy stężeje  - wylać pozostałą część. Galaretka musi przykryć banany. Ciasto wstawić do lodówki do stężenia galaretki. Na sam koniec przygotować krem : śmietanę ubić na sztywną pianę. Pod koniec ubijania powoli dodawać serek mascarpone oraz cukier puder. Na galaretkę przełożyć ¾ kremu śmietanowego. Przykryć drugim biszkoptem. Wierzch ciasta posmarować pozostałym kremem

Ugotować
Łosoś w cieście z twarożkiem i szpinakiem 182

  Ten rok chyba był najgorszy w mojej blogowej historii. Nie miałam zbyt dużej motywacji, brakowało mi pomysłów a nawet jeśli coś mnie zainteresowało to nie

Szybko Tanio Smacznie
Szmaragdowy tort biszkoptowy z maślanym kremem 206

ramach tegorocznych wyzwań pojawiło się też to. Upiec tort. Ciasta biszkoptowego nigdy nie piekłam, tylko słyszałam od Cioci (mam taką jedną, która zawsze wysmyczy biszkopt przekładany owocami z galaretką), że biszkopt to, tamto, siamto. No tak, ale dopóki sama się nie przekonam, na własnej skórze to różnego rodzaju porady są nic nie warte. Ot suche uwagi. W sobotni wieczór(...)ukręciłam ciasto, a w niedzielę przełożyłam kremem. I oto jest. Zaznaczam, że w cale nie było tak ciężko ;) potrzebujemy: na biszkopt (wg Moje Wypieki) - 226g masła - 220 g cukru (użyłam cukru pudru) - 5 białek - 2 łyżki ekstraktu z wanilii - 375g mąki - 4 łyżeczki proszku (jedno opakowanie) - pół łyżeczki soli - 355 g mleka - barwnik do ciasta w formie żelu * wszystkie składniki

Szybko Tanio Smacznie