ciasto z owocami - 25557 przepisów (strona:743/1704)

CIASTO Z ŻURAWINĄ I LUKREM KRÓLEWSKIM 150

Nieskomplikowane ucierane ciasto, które zawsze wychodzi i udaje się nawet wybitnie słabym kucharzom. Słodkie i kwaśne jednocześnie, z delikatnym aromatem skórki pomarańczowej. Można je przygotować z każdymi owocami lub po prostu ze skórką otartą z cytrusów. Aby nie wyszedł zakalec, warto stosować się do pewnych reguł. Kluczem jest odpowiednia temperatura składników oraz dokładne ich ucieranie. Przede wszystkim masło, którego(...)Należy je długo i cierpliwie ucierać, szczególnie po dodaniu jajek. Pamiętajcie też, aby odpowiednio dostosować czas pieczenia do wielkości formy ( powinna być wypełniona do 2/3 objętości).  Gotowość ciasta sprawdzajcie, wbijając w nie drewniany patyczek do szaszłyków - po wyjęciu, powinien być suchy. Nie można piec zbyt długo, by zanadto nie przesuszyć ciasta. W ostatnim etapie, warto sprawdzać co chwilę. SKŁADNIKI

cool and minty
Chrupiące gofry z mąki bananowej 147

sodę oraz olej umieść w naczyniu i dodaj mleko.  Delikatnie wymieszaj białko z ciastem. Mocno rozgrzej gofrownicę. Nakładaj chochlą porcje ciasta i smaż w zależności od urządzenia około 3–4 minut, aż ciasto się przyrumieni. Gotowe, jeszcze ciepłe gofry podawaj  jogurtem lub świeżymi owocami

AZgotuj!
jabłecznik z budyniową pianką 890

gorąco zjadłyśmy po dwa kawałki. Poszłam trochę na łatwiznę i z braku czasu użyłam jabłek ze słoika ale można przesmażyć świeże owoce z cynamonem i cukrem.  *foremka 25*34 cm Składniki: na ciasto: 2,5 szklanki mąki 5 żółtek 2 łyżki cukru pudru 200 g masła 50 g smalcu szczypta soli na nadzienie: słoik jabłek prażonych (użyłam Stovit

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Jabłecznik z rozmarynem 155

ciast rzadko dodajemy zioła, a rozmaryn właśnie przecudownie łączy się z owocami takimi jak gruszki czy jabłka. W zasadzie wie to większość zamiłowanych w gotowaniu i pieczeniu, jednak jakoś omijamy takie kombinacje wielkim kołem. A szkoda. Warto wzbogacić ciasto aromatem pewnych ziół. Rozmaryn jest bardzo aromatyczny, więc nie trzeba dodawać go zbyt dużo bo zdominuje aromat ciasta. Dla gotowych

Sztuka gotowania w/g Samiry
Drożdżówka wysoka lub słodkie bułki 256

ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Do dużej miski dodajemy mąkę, cukier, jajka i wyrośnięty rozczyn, zaczynami wyrabiać i powoli dolewamy wystudzoną margarynę. Zagniatamy ciasto , musi być elastyczne, niezbite, gdy to konieczne podsypujemy mąką, ale nie za dużo! Gdy ciasto nie lepi się do rąk, odstawiamy w ciepłe miejsce, aż podwoi objętość. Jeżeli robimy drożdżówkę w międzyczasie wykładamy dużą blachę papierem(...)długo, tylko do powstania kruszonki. A jeżeli robimy bułki to 2 blachy z wyposażenia piekarnika wykładamy papierem do pieczenia. Gotowe ciasto, albo przekładamy do blachy i rozprowadzamy po całej blasze i posypujemy kruszonką, pod kruszonkę można położyć owoce, lub dzielimy na mniejsze części i formujemy bułeczki. Odstawiamy do wyrośnięcia, bułeczki przed wstawieniem do piekarnika smarujemy rozbełtanym jajkiem i posypujemy

Piekę, bo lubię
tygrysek 99

kolorowe ciasto o bajkowej nazwie to gratka dla wielbicieli wypieków z galaretką. Jest lekkie, pełne owoców, przełamane słodyczą czekolady. Jego przygotowanie jest trochę czasochłonne ale efekt jest tego wart. Polecam szczególnie dla dzieci, na pewno będą zachwycone.  *foremka 21 cm Składniki: na biszkopt: 4 jajka 1 szklanka mąki 1 szklanka cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia na masę(...)termoobiegiem przez około 20 minut. Bawełnianą ściereczkę namoczyć i odcisnąć. Upieczone ciasto prostokątne przełożyć na ściereczkę i razem z nią zwinąć w roladę, zdejmując jednocześnie papier. Pozostawić do wystudzenia.  Dwie galaretki brzoskwiniowe rozpuścić w szklance wody, wystudzić. Dodać jogurt i pokrojone w kostkę owoce. Wymieszać i odstawić. Tężejącą masę wylać na okrągły biszkopt. Biszkopt rozwinąć, posmarować nutellą, zwinąć

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Tarta z ricottą, malinami i jagodami 145

obciążnik, aby ciasto się nie unosiło). Ciasto z obciążnikiem piec ok. 12 minut w temp. 170 stopni Celsjusza, a następnie ściągnąć papier z ryżem i piec 8 minut, aż ciasto będzie lekko przypieczone.  Masa serowa: -375g ricotty -3 jajka -80g cukru pudru -10g cukru wanilinowego -1 łyżka soku z cytryny - 250g mrożonych malin -50g mrożonych(...)składniki dodać do miski i zmiksować na gładką masę ( miksować krótko, tylko do połączenia się składników). Masę serową wylać na podpieczony spód, następnie poukładać owoce oraz posypać wiórkami kokosowymi i startą białą czekoladą.  Ciasto piec w temp. 170 stopni C przez 45 minut. Smacznego

Receptura smaku
Tarta porzeczkowa 144

sezonie trzeba korzystać z owoców ile się da, więc tym razem zrobiłam tartę z czerwonych porzeczek :)  Porzeczki na etapie mycia i osuszenia. Przepis taki sam jak na tartę jagodową , z tym, że dodałam mielonych migdałów do masy z białek (już po ubiciu z cukrem). Dzięki temu masa po upieczeniu jest bardziej stała i może jest nieco mniej kwaśna(...)www.ejszet.blogspot.com/2014/06/tarta-jagodowa-przepis.html Przygotowanie masy na ciasto I poniżej gotowa tarta

Passions hobbies life
Czekoladowa tarta z kremem z mango i owocami, bez pieczenia (Crostata con crema di mango e frutta fresca, senza cottura) 153

kilku tygodni moja ma ł a kuchareczka prosiła mnie o ciasto z kremem z mango. Jak tu odmówić dziecku, które ma wielk ą  ochotę jeść a jeszcze większą piec i krzątać si ę  w kuchni :) Za oknem wciąż upały, wi ę c przygotowałyśmy  tart ę  bez pieczenia. Tarta na mocno czekoladowym(...)cremoso. Aggiungete il mango e amalgamate bene il tutto. Fate raffreddare la crema in frigorifero per circa 1 ora. Tartę dekorujemy kremem z mango oraz świeżymi owocami. **** Decorate la crostata con crema di mango e frutta fresca. Smacznego! Buon appetito

La grande e la piccola cuoca
Śmietanowy tort z owocami 221

masa. Następnie dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji. Ciasto przelewamy do tortownicy (średnica 26 cm) wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170 st. C i pieczemy przez 35-40 minut. Następnie zostawiamy ciasto jeszcze w zamkniętym piekarniku przez ok. 10 minut. Odstawiamy je do ostygnięcia. Przygotowanie ponczu do nasączenia(...)następnie układamy na niej pokrojone w kostkę brzoskwinie. Przykrywamy drugim blatem biszkoptu i następnie nakładamy krem i brzoskwinie itd. Brzegi oraz wierzch także smarujemy kremem. Górę tortu dekorujemy świeżymi owocami np. malinami, jagodami. Post Śmietanowy tort z owocami pojawił się poraz pierwszy w Kulinarny Blog - wiesz jak gotować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Ciasto na niedzielę szybkie i łatwe #15 Wilgotne ciasto cytrynowo-migdałowe 311

dajcie znać jak wam poszło. Pomimo zakalca ciasto w smaku wyszło pyszne, więc i tak serdecznie polecam PS. ciasto będzie szybkie i łatwe jeżeli macie pod ręką lemon curd (przepis tutaj ). Jeżeli nie, to polecam zastąpić krem, bitą śmietana i owocami. Składniki na tortownicę o średnicy 22 cm: – 225 g miękkiego masła – 225 g drobnego cukru (dałam(...)więc już po 20 minutach musiałam przykryć ciasto folią aluminiową. Po 45 minutach sprawdzałam patyczkiem czy ciasto jest gotowe. Patyczek nadal był oblepiony ciastem, więc po 10 minutach próbowałam po raz kolejny. Patyczek już nie był oblepiony surowym ciastem, ale dla pewności pozostawiłam ciasto jeszcze na 5 minut w piekarniku. Po wystudzeniu ciasta przygotowała krem cytrynowy. Krem cytrynowy

Relaxtime
Drożdżówki z serem i jagodami 150

oczywiście z ciasta „ Crazy Dough for Everything ”, które ostatnio namiętnie testuję w kuchni, robię z niego prawie codziennie jakieś wypieki, czy to rogale z makiem , czy bułki . Samo ciasto jest łatwe, proste i przyjemne do wyrabiania, a formowanie drożdżówek z serem to pikuś, o jedzeniu ich nie wspomnę… Polecam! Już jest ostatni dzwonek, aby nazbierać lub kupić jagody, później(...)zastąpić borówkami amerykańskimi! Ja zaopatrzyłam się w kilka litrów jagód leśnych, o borówkach nie wspomnę, gdyż mam kilka sporych krzaków na działce, wszystkie owoce mam już zamrożone na zimę. Miękkie, puszyste, drożdżowe ciasto nadziane jest pysznym, lekkim serowym farszem i jagodami leśnymi, to obowiązkowe jagodowe ciasto w naszym domu. Bo ciasto drożdżowe z jagodami musi być upieczone chociaż

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Na pierogi tylko do Sopockiego Młyna! 212

pierogarnia pękała w szwach od natłoku gości. Znakiem rozpoznawczym i podstawowym elementem menu są tu oczywiście pierogi . Gotowane i pieczone, z ciasta pierogowego i z ciasta drożdżowego, na słodko i na wytrawnie, z owocami i z mięsem - wybór przeogromny! A wśród nich prawdziwe perełki, choćby pierogi z mięsem jelenia , które można było znaleźć w karcie z ostatniego tygodnia. Dodatkowo(...)jakimiś tam zamiennikami w postaci pieczarek), okraszone niemal słodką w smaku cebulką . Mało brakowało, a wylizałabym talerz! A na deser też pierogi! Tym razem na słodko, pieczone z ciasta drożdżowego Przede mną pierogi z gruszką, jabłkiem i cynamonem , w towarzystwie sosu waniliowego. Normalnie w cenie 17 PLN - w ramach Weekendu za pół ceny dzielone na pół. Ciasto drożdżowe okazało się

Grunt to przepis!
Ciasteczka owsiane 392

Ciasteczka... Pyszne i kruche, przecież nawet w czasie diety-dla zdrowia psychicznego- trzeba zjeść coś slodkiego! Ten przepis można nazwać "bazowym", zazwyczaj dodaje do  ciasta suszoną żurawinę, ale można dodać każdy inny suszony owoc:) Skladniki: 1/2 kostki masła (100g) Szklanka płatków owsianych (rozdrobnionych w blenderze) 3 łyżki mąki pełnoziarnistej Pół szklanki cukru Płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1 opakowanie(...)cukrem na "puszystą" masę, dodajemy jajko, cukier wanilinowy i dalej ucieramy. W osobnym naczyniu mieszamy mąkę, płatki, proszek do pieczenia, wymieszane suche składniki wsypujemy do upartego masła. Ręką wyrabiamy ciasto, formujemy ciasteczka i wykladamy na blaszkę z papierem do pieczenia. Ciastka wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170 C z termoobiegiem, pieczemy ok. 14min (tyle to trwa u mnie, wszystko zależy

Mamuśka wraca do formy
Sok z kwiatów czarnego bzu 142

miski lub garnka. Owoce dokładnie wyszorować i sparzyć a skórki można dalej wykorzystać . Owoce po obraniu pokroić w małą kostkę, układać warstwowo: kwiaty, owoce, cukier, kwasek cytrynowy. Następnie dusić kulką do ciasta lub tłuczkiem do ziemniaków, aż puszczą sok. Pozostawić w chłodnym miejscu na 48 godzin, mieszać w międzyczasie.  Przegotować 2 litry wody, wystudzić i zalać

W garach u Gosi