Składniki : Spód: • 2 jajka • 50 g drobnego cukru do wypieków • 50 g mąki • 2 łyżki cukru wanilinowego Masa jogurtowa: • 600 ml jogurtu naturalnego • 100 g drobnego
KUCHNIA POLSKASkładniki : Beza: • 4 białka • szczypta soli • 200 g cukru • 1 łyżeczka soku z cytryny Krem: • 125 g serka mascarpone • 1 łyżka cukru pudru • 200 ml śmietanki
KUCHNIA POLSKAdrożdżówkę po francusku . Jeśli podacie ją tak jak ja z bitą śmietaną będzie doskonałym deserem. Natomiast podana z owocami może być ciekawym pomysłem na śniadanie. Prosto, szybko i smacznie, czyli tak jak lubię najbardziej. Spróbujcie Składniki: 3 kawałki ciasta drożdżowego z masłem i rodzynkami Brześć 1 jajko 3 łyżki mleka niespełna 1/2 łyżki cukru waniliowego z prawdziwą wanilią(...)łyżki masła do podania: cukier puder, bita śmietana lub owoce Przygotowanie: W miseczce mieszamy dokładnie jajko, mleko i cukier waniliowy. Następnie w naszej masie maczamy z obu stron kawałki ciasta drożdżowego. Tak przygotowane ciasto smażymy na rozgrzanym maśle z obu stron. Podajemy z ulubionymi dodatkami, np. cukrem pudrem i bitą śmietaną. Smacznego
Słodkie okruszkiNiesamowicie kruche ciasto z jabłkami i masą serową to jest to , co lubię :) Bardzo polecam to połączenie i ten przepis na ciasto kruche. Nie zastanawiajcie się
Różne smaki w kuchniWyśmienite w smaku ciasto, proste, w zdrowszej wersji (na mące orkiszowej), o mięsistym wnętrzu, które łączy w sobie intensywny smak kokosa, soczystej i świeżej żurawiny
Kraina Miodem Płynącamusztardy 1 opakowanie ciasta francuskiego 1 łyżeczka miodu 1 roztrzepane jajko sezam do posypania Sposób przyrządzenia: 1. Morele pokrój w drobną kosteczkę. 2. Owoce wymieszaj z mięsem, ziołami, przyprawami i musztardą oraz bułką tartą. 3. Ciasto francuskie posmaruj miodem z jednej strony, na którą będziesz układać mięso. 4. Mięso podziel na 2 połówki i z każdej z nich uformuj
Kuchnia w Słońcu SkąpanaCiasto: 25 g świeżych drożdży szklanka ciepłego mleka 3 szklanki mąki pszennej pół szklanki cukru pół kostki masła (100 g) 1 jajko Nadzienie: jagody cukier lub
Karczma HonoriettyDelikatne ciasto i pyszny farsz z białego sera i jagód leśnych. Tak przygotowane pierożki posmakują każdemu: i dużemu i małemu. Dodatkowo kuszą swoim pięknym, fioletowym kolorem
Kuchnia w czekoladzieLekkie, kolorowe, owocowe, bez cukru Składniki sezonowe owoce: u mnie jagody leśne truskawki maliny 350 g serka naturalnego 2 małe jogurty naturalne 1 galaretka 2
czarrna od kuchniPrzepis na ciasto pochodzi z programu "Buddy Valastro gotuje" i jest prawdziwym strzałem w dziesiątkę - polecam! Mówiłam już jak bardzo kocham włoskie jedzenie? Nawet pizzę wolę
Cooking MonsterCiasto rabarbarowe z mąką pełnoziarnistą Oprócz rabarbaru na ciasto rabarbarowe potrzebne Ci będzie : ½ szkl. mąki pszennej ½ szkl. mąki pełnoziarnistej pszennej ½ szkl. maki ziemniaczanej 1 budyń śmietankowy
Markowy smak~jednoporcjowe ciasto szpiankowo-bananowo-kokosowe nadziane gorzką czekoladą~ Nooo Kochani, w końcu mamy wiosnę! Na razie, z tego co widać, jedynie kalendarzową, ale mam nadzieję, że
breakfast of dreamsstopniowo resztę mleka. Ciasto dzielimy na dwie części - do jednej dodajemy kakao, a do drugiej jeżyny i 1/2 posiekanej czekolady. Mieszamy (część z owocami i czekoladą delikatnie). Blachę wykładamy papierem do pieczenia i nakładamy porcje ciasta. Wierzch posypujemy pozostałą czekoladą. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 20 - 25 minut (do suchego patyczka). Kamień marsjański Kamień marsjański Kamień marsjański
peggiwkuchnijajka 250 ml mleka 250 g mąki 2 małe kubki jogurtu owocowego 2 łyżki cukru olej do smażenia ulubione dodatki: owoce, dżem, serek Jajka roztrzepać rózgą, dodać jegurt, cukier, mleko i mąkę. Wymieszać na jednolite ciasto. Na rozgrzanym oleju smażyć niewielkie placuszki. Podawać posypane cukrem pudrem z dodatkiem ulubionych sezonowych owoców, dżemem lub serkiem
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniaproducentem ekologicznych owoców i warzyw. Przyznam szczerze, że ekologiczne owoce są o niebo lepsze od tych wyprodukowanych na "dopalaczach", jest w nich 100% smaku owoca w owocu. Niestety posmakowały mi tak bardzo, że byłam zmuszona zrobić część bułeczek z jabłkiem. Obie wersje są doskonałe! Przepis na ciasto jest to samo, co w jagodziankach , pochodzi od mojej ukochanej(...)wbić jajka, wyrobić na gładkie ciasto - będzie mocno klejące. Przykryć ściereczką i odstawić na godzinę w ciepłe miejsce. Po godzinie jeszcze raz zarobić ciasto, podzielić na 10 części. Każdą część delikatnie rozwałkować nałożyć po porcji owoców, posypać łyżeczką cukru, zawinąć w bułeczkę. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia ( łączeniem do dołu). Całość przykryć ściereczką, znów odstawić do wyrośnięcia
Cakes By Kejt