ciasto z owocami - 25557 przepisów (strona:725/1704)

Kluski lane z mąki kukurydzianej z truskawkami 242

śmietany 18 % 1 łyżka cukru waniliowego 1 szklanka mąki kukurydzianej szczypta soli pozostałe: 2 litry wody sól truskawki lub inne owoce cukier Przygotowanie: W garnku gotujemy wodę z odrobiną soli, w której będziemy gotować kluski lane. Wszystkie składniki ciasta łączymy ze sobą w miseczce, dokładnie mieszając.  Łyżką wykładamy kluski na gotującą się wodę i gotujemy około 3 minut

Życie zaczyna się w kuchni
Gofry orkiszowe z budyniem, ricottą i sezonowymi owocami 177

lecie warto chociaż raz przygotować domowe, aromatyczne gofry z owocami sezonowymi. Moja gofrownica co prawda nie należy do mistrzowskich, ale z pomocą odpowiedniego przepisu można dzięki niej uzyskać chrupiące gofry. Moim ulubionym składnikiem przy ciastach na gofry jest ricotta, która dodaje delikatności i lekko kremowego smaku. Do przepisu użyłam mąki orkiszowej w wersji razowej, dodałam też odrobinę kokosowej. Jagody(...)masy dodać 2 łyżki oliwy i ponownie zmiksować. Dodawać stopniowo suche składniki i mleko, zmiksować całość. Rozgrzać gofrownicę i nakładać porcje ciasta. Piec około 7-10 minut, w zależności od mocy gofrownicy. Podawać z twarożkiem i świeżymi owocami

FitKot
Sernik miętowy na zimno z granatem 263

Miętowy sernik z granatem....  nie, nie takim co wybucha....:) takim co przyjemnie chrupie podczas jedzenia, na zimno, orzeźwiający w smaku,  podany z owocowym sosem

Wanilia i Kardamon
Jak nie marnować jedzenia i zaoszczędzić na zakupach spożywczych? 181

rozmrożeniu mieć już pół pracy za sobą. Dynię na zupę lub do ciasta kroję wcześniej na mniejsze kawałki lub piekę w piekarniku, wtedy gdy wrócimy po pracy szybko przygotujemy sobie posiłek. Tak samo warzywa i owoce na sałatkę lub do pracy, kroję sobie wcześniej i chowam(...)jest trzymać się w 100 % przepisu, są oczywiście przepisy w których zmienienie proporcji na sos lub ciasto, będzie wiązało się z wyrzuceniem całości do kosza. Ale warto w kuchni eksperymentować, zamiast owoców podanych w przepisie użyć owoce, które są sezonowe i są na promocji, zamiast kaszy orkiszowej

KuchniaWeDwoje.pl
Ciasto, ktore musi sie udac 221

goscmi upieklam ciasto, ktore znam od lat i ktore zawsze sie udaje. Tak sie zlozylo, ze na blogu go jeszcze nie umiescilam wiec teraz nadrabiam zaleglosci.Skubaniecskladniki 1 kostka margaryny 5 zoltek 0,5 kg maki pszennej 0,5 szklanki cukru cukier waniliowy 1 maly proszek do pieczenia do piany: 5 bialek 1,5 szkanki cukru kwasne owoce wykonanie(...)zoltek, cukru, cukru waniliowego i proszku do pieczenia wyrabiamy kruszonke.Na posmarowana tluszczem blaszke do ciast wykladamy prawie cale ciasto. Zostawiamy doslownie 3 garscie na posypke.Nastepnie ukladamy warstwe owocow. W moim przypadku jest to agrest ze sloika, ale doskolale sprawdzaja sie tez porzeczki, szczegolnie czarne.Na owocach kladziemy ubita na sztywno piane z dodatkiem 1,5 szklanki cukru. Im piana lepiej

Przysmaki Karolki
Tort truskawkowo- śmietankowy z serkiem mascarpone 177

sztywno, powoli dodajemy serek mascarpone cały czas miksując i odstawiamy. Poncz – proporcja wg. uznania - woda - sok z cytryny - cukier Dodatkowo: - 1 galaretka cytrynowa - owoce (najlepiej gdyby jedne z nich były borówkami amerykańskimi) Ciasto po wystygnięciu odwracamy, góra będzie spodem a spód górą. Przecinamy na trzy części. Dolną wkładamy do tortownicy i nasączamy przygotowanym ponczem. Wykładamy na górę przygotowaną masę(...)między czasie przygotowujemy galaretkę cytrynową w 400 ml wody. Borówki układamy na około tortu i w dwóch liniach po środku, bo po przecięciu środek będzie bokiem motyla. Pozostałe owoce układamy według uznania i delikatnie wykładamy tężejącą galaretkę. Całość wstawiamy na noc do lodówki. Na następny dzień tort kroimy na pół wzdłuż ułożonych borówek. Składamy do siebie drugą stroną

Kulinarne życie
Wielkanocna babka rodzynkowa 194

Nie wyobrażam sobie Świąt Wielkanocnych bez drożdżowej babki polanej dużą ilością polewy kakaowej. Moją ulubioną babką jest taka z ogromną ilością rodzynek - zawsze robi ją Mama

sierotka maRysia w kuchni
Fit sernikobrownie 186

serowa zawiera jedynie 2 łyżki ksylitolu. Ostatecznie możecie zastąpić   go cukrem. Fasola w smaku jest niewyczuwalna, a dzięki niej ciasto nie ma mąki, więc jest także bezglutenowe i zawiera sporą ilość białka. Dodatkowo na wierzch dałam sezonowe owoce dla przełamania smaku. U mnie są to truskawki, możecie użyć także malin, wiśni czy borówek, ewentualnie je całkowicie pominąć(...)formy silikonowej lub blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Twaróg zblendować z pozostałymi składnikami. Wyłożyć na masę czekoladową. Z resztek ciasta czekoladowego, które zostało w misce można zrobić wzorki na masie serowej za pomocą wykałaczki. Na wierzchu ułożyć owoce (wiśnie wydrylować, w przypadku truskawek pokroić na połówki) Piec w temperaturze 170 stopni przez ok. 40 minut. Smacznego, Anulla

Fabryka pomysłów
CIASTO Z ŻURAWINĄ I LUKREM KRÓLEWSKIM 184

Nieskomplikowane ucierane ciasto, które zawsze wychodzi i udaje się nawet wybitnie słabym kucharzom. Słodkie i kwaśne jednocześnie, z delikatnym aromatem skórki pomarańczowej. Można je przygotować z każdymi owocami lub po prostu ze skórką otartą z cytrusów. Aby nie wyszedł zakalec, warto stosować się do pewnych reguł. Kluczem jest odpowiednia temperatura składników oraz dokładne ich ucieranie. Przede wszystkim masło, którego(...)Należy je długo i cierpliwie ucierać, szczególnie po dodaniu jajek. Pamiętajcie też, aby odpowiednio dostosować czas pieczenia do wielkości formy ( powinna być wypełniona do 2/3 objętości).  Gotowość ciasta sprawdzajcie, wbijając w nie drewniany patyczek do szaszłyków - po wyjęciu, powinien być suchy. Nie można piec zbyt długo, by zanadto nie przesuszyć ciasta. W ostatnim etapie, warto sprawdzać co chwilę. SKŁADNIKI

cool and minty
Chrupiące gofry z mąki bananowej 170

sodę oraz olej umieść w naczyniu i dodaj mleko.  Delikatnie wymieszaj białko z ciastem. Mocno rozgrzej gofrownicę. Nakładaj chochlą porcje ciasta i smaż w zależności od urządzenia około 3–4 minut, aż ciasto się przyrumieni. Gotowe, jeszcze ciepłe gofry podawaj  jogurtem lub świeżymi owocami

AZgotuj!
jabłecznik z budyniową pianką 921

gorąco zjadłyśmy po dwa kawałki. Poszłam trochę na łatwiznę i z braku czasu użyłam jabłek ze słoika ale można przesmażyć świeże owoce z cynamonem i cukrem.  *foremka 25*34 cm Składniki: na ciasto: 2,5 szklanki mąki 5 żółtek 2 łyżki cukru pudru 200 g masła 50 g smalcu szczypta soli na nadzienie: słoik jabłek prażonych (użyłam Stovit

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
tygrysek 122

kolorowe ciasto o bajkowej nazwie to gratka dla wielbicieli wypieków z galaretką. Jest lekkie, pełne owoców, przełamane słodyczą czekolady. Jego przygotowanie jest trochę czasochłonne ale efekt jest tego wart. Polecam szczególnie dla dzieci, na pewno będą zachwycone.  *foremka 21 cm Składniki: na biszkopt: 4 jajka 1 szklanka mąki 1 szklanka cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia na masę(...)termoobiegiem przez około 20 minut. Bawełnianą ściereczkę namoczyć i odcisnąć. Upieczone ciasto prostokątne przełożyć na ściereczkę i razem z nią zwinąć w roladę, zdejmując jednocześnie papier. Pozostawić do wystudzenia.  Dwie galaretki brzoskwiniowe rozpuścić w szklance wody, wystudzić. Dodać jogurt i pokrojone w kostkę owoce. Wymieszać i odstawić. Tężejącą masę wylać na okrągły biszkopt. Biszkopt rozwinąć, posmarować nutellą, zwinąć

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Tarta z ricottą, malinami i jagodami 182

obciążnik, aby ciasto się nie unosiło). Ciasto z obciążnikiem piec ok. 12 minut w temp. 170 stopni Celsjusza, a następnie ściągnąć papier z ryżem i piec 8 minut, aż ciasto będzie lekko przypieczone.  Masa serowa: -375g ricotty -3 jajka -80g cukru pudru -10g cukru wanilinowego -1 łyżka soku z cytryny - 250g mrożonych malin -50g mrożonych(...)składniki dodać do miski i zmiksować na gładką masę ( miksować krótko, tylko do połączenia się składników). Masę serową wylać na podpieczony spód, następnie poukładać owoce oraz posypać wiórkami kokosowymi i startą białą czekoladą.  Ciasto piec w temp. 170 stopni C przez 45 minut. Smacznego

Receptura smaku
Tarta porzeczkowa 167

sezonie trzeba korzystać z owoców ile się da, więc tym razem zrobiłam tartę z czerwonych porzeczek :)  Porzeczki na etapie mycia i osuszenia. Przepis taki sam jak na tartę jagodową , z tym, że dodałam mielonych migdałów do masy z białek (już po ubiciu z cukrem). Dzięki temu masa po upieczeniu jest bardziej stała i może jest nieco mniej kwaśna(...)www.ejszet.blogspot.com/2014/06/tarta-jagodowa-przepis.html Przygotowanie masy na ciasto I poniżej gotowa tarta

Passions hobbies life
Czekoladowa tarta z kremem z mango i owocami, bez pieczenia (Crostata con crema di mango e frutta fresca, senza cottura) 184

kilku tygodni moja ma ł a kuchareczka prosiła mnie o ciasto z kremem z mango. Jak tu odmówić dziecku, które ma wielk ą  ochotę jeść a jeszcze większą piec i krzątać si ę  w kuchni :) Za oknem wciąż upały, wi ę c przygotowałyśmy  tart ę  bez pieczenia. Tarta na mocno czekoladowym(...)cremoso. Aggiungete il mango e amalgamate bene il tutto. Fate raffreddare la crema in frigorifero per circa 1 ora. Tartę dekorujemy kremem z mango oraz świeżymi owocami. **** Decorate la crostata con crema di mango e frutta fresca. Smacznego! Buon appetito

La grande e la piccola cuoca