Proste ciasto babkowe. Wystarczy tylko zmiksować składniki, wyłożyć owoce i piec. Szybko się robi i szybko znika bo foremka nieduża. składniki: 4 jajka 1,5 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki cukru 1/3 szklanki oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 szklanki śmietany 200 g czerwonej porzeczki 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej Składniki przygotować wcześniej aby były w temperaturze pokojowej
Monia miesza i gotujeMagda U moich rodziców w ogrodzie, jak co roku, urodzaj agrestowy, dlatego produkcja wszelkich dżemów, kompotów i ciast z kruszonką trwa w najlepsze. Dla takich pięknych owoców warto trochę posiedzieć w kuchni, aby potem rozkoszować się słodkościami. Na szczęście poniższy przepis nie wymaga dłuższych przygotowań, jest bardzo prosty a smak fenomenalny. Proste zestawienie kremowej śmietanki i słodko-kwaśnych owoców
Smaczna Stronazniesienia zamulasta, ale jakże z drugiej strony orzeźwiająca, udało mi się poczynić kilka fajnych przepisów w kuchni. Głównie tych słodszych propozycji, ponieważ zostałam dosłownie zasypana owocami, które najlepiej jednak nam smakują w cieście oraz pod postacią dżemów i kompotów. Mam zatem dobrą wolę, żeby się nimi z Wami podzielić, ale nieustannie biegnący do przodu tik tak nie wiem
My simple kitchenciasto wchłonęło tłuszcz i pozostawiamy ciasto przykryte folią na około 30 minut. W trakcie robienia pierogów ciasto powinno być przykryte folią, aby nie wysychało! Ciasto można wykorzystać do różnego farszu: mięso, owoce, ser...to, co nam przyjdzie do głowy. Jest neutralne, nie czuć prawie w ogóle szpinaku. Bardzo polecam
Leśny ZakątekUwielbiam ciasta bez pieczenia , zwłaszcza te pełne smaku , owoców . Dziś postawiłam na tartę na ciasteczkowym spodzie z serkiem Maskarpone , Śmietaną kremówką oraz owocami. Polecam bo smakuje rewelacyjnie . Forma na tartę ma średnicy ok 25 cm. Zapraszam również do odwiedzenia i polubienia mojej strony na FB https://www.facebook.com/gotowaniepatki/ Będzie mi bardzo miło :) SKŁADNIKI : Tarta
Gotowanie Patkideser bez pieczenia robi się super prosto. Efekt ombre wygląda cudownie a ciasto jest lekkie i pyszne! Gorąco polecę przy okazji mój przepis na ciasto pieczone, ale z dodatkiem zarówno galaretki, owoców i delikatnego kremu.. kostka biszkoptowa z truskawkami jest warta grzechu
AniaGotuje.ploprószenia Przygotowanie: W jednej misce łączymy wszystkie składniki płynne, w drugiej sypkie. Do mokrych składników wsypujemy suche i mieszamy, na koniec dodajemy pulpę z owoców i marchewki. Papilotki do babeczek napełniamy ciastem do ¾ wysokości, na wierzch układamy orzechy. Pieczemy w temperaturze 180ºC przez 25 – 30 minut. Upieczone i wystudzone, można oprószyć cukrem pudrem. Smacznego!!! Artykuł Babeczki z pulpy
Kierunekuchniaminut, aby pianka za mocno się nie przypiekła do można nakryć papierem do pieczenia, ciasto wystudzić w formie w chłodnym miejscu - bardzo łatwe, smaczne, aromatyczne ciasto na deser, można dodać czekoladę smakową, owoce różne sezonowe..........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięIdealne ciasto do naleśników, kremowy serek i pyszne owoce.. Najlepsze naleśniki z serem i owocami jakie można sobie wymarzyć na śniadanie. Gorąco polecam zrobić je dzieciom. Będą zachwycone smakiem. Naleśniki ze słodkim nadzieniem to chyba najczęściej wybierany posiłek. Można je jeść rano, można i wieczorem. A już naleśniki z jagodami i serem... podsmażone lub przypieczone w piekarniku
AniaGotuje.plmokrych składników. Ciasto miksujemy na małych obrotach miksera aż nie będzie w cieście grudek. Jabłka i gruszki obieramy, następnie kroimy w małe cząstki. Do ciasta dodajemy olej, skórkę z pomarańczy oraz owoce, wszystko razem mieszamy. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz. Za pomocą łyżki kładziemy placuszki i smażymy z obu stron na złocisty kolor. Usmażone placuszki kładziemy na papierowym
kulinarne odsłony patiWszystkie suche składniki wsypuję do drugiej miski, mieszam i dolewam mokre. Wszystko razem mieszam krótko i delikatnie - tylko do połączenia składników. Dodaję białą czekoladę oraz owoce aronii i bardzo delikatnie łączę. Przekładam ciasto do formy na muffinki wyłożonej papilotkami, napełniam foremki do pełna (z tej porcji ciasta wychodzi około 15 babeczek). Piekę ok. 25 minut w temperaturze 180 stopni
babka w formiekilku dni jest piękna złota jesień. W ogrodzie zbieram pierwsze zbiory. Gruszki i jabłka goszczą u mnie co roku, więc zawsze coś z nich przygotowuję. Ciasto które upiekłam składa się z dwóch owoców - gruszki i jabłka oraz produktów z sklepu "Coś dla zdrowia" . Składniki: 2 jaja 2 łyżki erytytolu 2 łyżki oleju 1 łyżka mąki gryczanej 1 łyżka mąki
Truskawkowa Fiestałyżeczką soku z cytryny i łyżkją mleka wymieszać, wlać podgrzaną w mikrofali polewę czekoladową i wymieszać polewą polać wierzch ciasta i zostawić do zastygnięcia - ciasto jest bardzo lekkie, puszyste i z owocami, kokosem i polewą smakuje wybornie.........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięFrużelina to fajny dodatek do gofrów, naleśników, deserów, a także do kremów do ciast. Można robić z praktycznie z każdych owoców, ale najlepsze są te z dużą zawartością pektyny jak np. wiśnie czy jagody, wtedy mają fajną konsystencję. Składniki: 500 g malin świeżych (mogą być również mrożone) około 6 łyżek cukru 3 łyżeczki żelatyny 1 łyżka soku
talerz przyjemnościskrobi. Oferta jest naprawdę duża. Osobiście używam produktów marki vi-GO, które serdecznie Wam polecam. Idealne na grilla, piknik, aby zabrać ze sobą porcję świeżych owoców na plac zabaw, wspaniałe do przenoszenia ciasta i… co najważniejsze idealne dla dzieci Polecam Wam zajrzeć na stronę firmy Quickpack Polska oraz na fanpag na Facebook A teraz zapraszam Was na przepis
Słodkie okruszkiposmarować ją wcześniej olejem kokosowym) i pieczemy przez około 5-8 minut aż do uzyskania złotego koloru. Podajemy z domowym dżemem lub ulubionym syropem i owocami. Smacznego! * Przepis pochodzi od Anji . Dwuskładnikowe ciasto na gofry wymaga tylko zmiksowania Artykuł Najprostsze gofry wegańskie pochodzi z serwisu Lamarida.pl
Lamarida.plżółtkami, cukrem, ekstraktem migdałowym lub cukrem migdałowym, olejem, jogurtem, a na koniec połączyć delikatnie z mąką przesianą razem z proszkiem do pieczenia i kakao. Ciasto przełożyć do formy, ułożyć na nim owoce. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec przez około 45 - 50 minut
Państwo Wojtczuk gotujądodatków to ogranicza Was tylko wyobraźnia. Ja przygotowałam gofry klasyczne, czyli z bitą śmietaną i frużeliną (użyłam gotowej – truskawkowej), ale będą równie pyszne ze świeżymi owocami, serkiem mascarpone, dżemem, kolorowymi posypkami do ciast i deserów, czy po prostu oprószone tylko cukrem pudrem. Skusicie się? :) Składniki (na ok. 8-10 gofrów): 1 1/2 szklanki mąki pszennej 2 duże jajka
MyCookBook.plnasączonymi w soku pomarańczowym i alkoholu. Do tego pyszne, aromatyczne mango, pychota! Deser orzeźwiający, delikatnie waniliowy, dla mnie wspaniały. Ładnie się prezentuje i wygląda jak ciasto. Do jego przygotowania proszę użyć dojrzałych owoców. Bardzo polecam… Inspiracja ze strony delicious.com. Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Mangomisu czyli mango tiramisu Składniki: 500g serka
Mała Cukierenkaśmietanę i wymieszać na gładką polewę, za długo nie ogrzewać bo polewa się rozwarstwi od razu polać polewą wierzch ciasta, schować do lodówki do zastygnięcia - ciasto jest łatwe, pysznie smaczne, można używać owoców jakie się lubi..........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięgęste powidła, możemy jeszcze odlać sok ) Kiedy śliwki mają już odpowiednią dla mnie konsystencję, to gorące przekładam do słoików. Takie powidła mogą mieć nieduże kawałki owoców – są świetne do jogurtów, deserów czy ciast. Gdy jednak chcę mieć powidła o jednolitej , gładkiej konsystencji , to blenduję . Następnie przekładam je do słoików , zakręcam nakrętką i zagotowuję 15-20 min. Smacznego
Pysznosci Babci BasiUwielbiam owoce są całoroczne i pasują do różnych ciast. Obecnie dostałam śliwki wiec jak tu z nich nie zrobić czegoś pysznego. Dodatkowo pomyślałam sobie o walorach zdrowotnych i dodałam ulubioną marchewkę i pokombinowałam z syropem klonowym. Wyszło smacznie i bez wyrzutów sumienia co lubię najbardziej, więc nie żałujcie sobie;) Zapraszam... Składniki na dużą tortownicę: 250 g maki
Kubki smakupieczenia. Mokre składniki wymieszać w misce. Suche składniki wymieszać w drugiej misce i dodać do mokrych. Wymieszać łyżką tylko do momentu połączenia się składników. Przełożyć ciasto do tortownicy, a na wierzchu rozłożyć owoce. Wstawić do piekarnika i piec około 55 minut. Po wyjęciu i ostudzeniu posypać cukrem pudrem. * szklanka jakiej użyłam miała pojemność
Posadzone i zjedzonestraganach jest sporo śliwek. Jest w czym wybierać. Przetwarzamy je na dżemy, powidła. A przede wszystkim jemy na surowo. Duża część tych pysznych owoców trafia też do piekarnika razem z ciastem, którym potem się zajadamy. Moje śliwki trafiły do ciasta, konkretnie do sernika zrobionego na zimno. Pyszny sernik, ciekawie udekorowany był trafionym deserem dla moich gości
Kuchnia u KrysiTruskawki są moim ulubionymi owocami na świeżo i jako dodatek do ciast :) Ostatnio co weekend piekę ciasto kruche z truskawkami i pianką budyniową- z tego przepisu. W ten weekend postanowiłam zrobić trochę inną wersję sernika na zimno, a właściwie chatkę Baby Jagi z masą serową i truskawkami- wyszło bardzo smacznie. Składniki: 12 herbatników, ok. 7 truskawek, 1/2 opakowania
Aga w kuchnikwiatów bzu czarnego nikomu już chyba nikomu mówić nie potrzeba. Można połączyć właściwości lecznicze kwiatów z pysznym deserem i delektować się, zajadać i napawać się ciastem delikatnym i puszystym. Nie jemy ani owoców ani kwiatów na surowo bo mają właściwości wymiotne, tylko ugotowane, usmażone czy upieczone. Kwiaty są aromatyczne i pyszne czy to w placuszkach, racuszkach czy jako syrop
Moje Małe CzarowanieNadal w koszyku z owocami i warzywami króluje u nas rabarbar! Ciasta z tym warzywem są orzeźwiające i tak sezonowe, że czas gdy mogę go kupić na straganie wykorzystuję do granic możliwości! Jako miłośniczka rabarbaru pokusiłam się nawet o zgromadzenie kilku ciekawych informacji na jego temat w postach na fanpage Ogrodu Botanicznego
Dzieje kuchennej Wiewiórynaturalnymi dodatkami smakowymi idealny do owsianki, naleśników, jogurtów, szejków białkowych i wielu innych produktów. Syropy Calorie Free Sauce doskonale sprawdza się jako dodatek do ciast, deserów, lodów, wspaniale uzupełnia soczysty smak owoców, doskonale pasuje do gofrów, naleśników czy tostów francuskich. Połączony z mlekiem stanowi doskonałą bazę do orzeźwiających shaków latem, lub rozgrzewających słodkich napoi w zimowe wieczory
ClauditteMissCookingWarzywa i owoce dobrze razem smakują nie tylko w cieście. Połączyłam paprykę, pieczarki i pomarańczę. Uzyskałam świetny dodatek do makaronu, ryżu, kaszy i mięs. Kapelusze pieczarek w całości podsmażamy na odrobinie oleju i dusimy w garnku przez 5 minut. W tym czasie kolorową paprykę kroimy w dużą kostkę i dorzucamy, by dusiła się z pieczarkami. Pół pomarańczy obieramy dokładnie
Kucharzycaponiższy sposób wsiąkną sos waniliowy, a dzięki temu będą miękkie i delikatne w smaku. Upieczone naleśniki przed podaniem możecie posypać cukrem pudrem i ozdobić owocami. Składniki na porcję dla 4 osób: ciasto na naleśniki (12 sztuk) 2 szklanki mąki pszennej 2 szklanki mleka 0,5 szklanki wody mineralnej 2 łyżki cukru 2 jajka 2 łyżeczki cukru wanilinowego 1/2 łyżeczki
Ugotowaćsamej też nie zawsze się udaje taki jaki bym chciała jednak po wielu próbach można powiedzieć,że mam recepturę na sernik idealny. Metod robienia królowej ciast jest naprawdę wiele w połączeniu z owocami, czekoladą i innymi produktami zawsze wychodzi inny ciekawy smak. Na początek sernik z blogu "Moje wypieki" Stopień trudności - średni, jeśli chcecie żeby sernik był bardziej puszysty
Kubki smakutacos Masło czosnkowe z ziołami Chipsy z jarmużu Banana Bites Parówki w cieście francuskim Hummus z pieczoną dynią Przekąska z białej rzodkwi Różyczki z ciasta francuskiego Frytki z batatów Żołnierzyki z owoców z dipem Placki cukiniowe Hummus buraczany Lekki krem orzechowy Pieczona cieciorka Pieczarki faszerowane kaszą jaglaną
Be Fit Be Strongwisząco. Moda na angielki wraca do łask wielkimi krokami, także musiałam o tym wspomnieć. Jest to najbardziej ekologiczna metoda suszenia nie tylko owoców ale i grzybów itp. Metoda 2. Suszenie na grzejniku. Na blaszkę do pieczenia ciast wykładamy folię aluminiową. Układamy na niej plastry cytrusów. Suszymy co jakiś czas przewracając owoce. Metoda ta jest najdłuższa, bowiem suszenie trwa
Poezja Smaków - blog kulinarnydobrej jakości i zawierała minimum 70% kakao. Natomiast jogurt sojowy to bardzo przydatny produkt nie tylko wtedy, kiedy rano potrzebujesz przekąsić go z musli i owocami, ale równie niezastąpiony jest podczas pieczenia ciast, które dzięki niemu stają się delikatniejsze i kremowe, oraz innych deserów, na przykład musów czy kremów. Straciatellę można podawać od razu po przygotowaniu, ale moim zdaniem
Roślinna - blog wegańskiDostarczają natomiast 10 witamin, 18 składników mineralnych i elementów śladowych, w tym potasu i magnezu o wiele więcej niż inne owoce. Tyle o tym owocu. Proponuję nuggetsy z tym owocem. Pokroiłam 3 sztuki bananów na części. Ciasto: 2 łyżki mąki 1 szt.jajka mleko imbir kardamon cynamon sól W cieście naleśnikowym, ale o gęściejszej konsystencji obtoczyłam banany. Smażyłam na oleju
potrawyregionalneWiśnie to jedne z moich ulubionych owoców,zaraz po truskawkach.Uwielbiam ich smak w ciastach,gdyż przełamują jego słodycz.Takie wiśnie w spirytusie można wykorzystać do tortów,ciast,przeróżnych deserów oraz do lodów.Ile bym nie zrobiła takich wiśni,wszystkie znikają.Serdecznie zapraszam do ich zrobienia bo to najlepszy przepis,od lat już robiony. Składniki: spirytus wiśnie cukier Wiśnie
Niespełnione zdolności kulinarnemałe kawałki. Nieco śmietany odłożyć do wyrównania góry ciasta, do pozostałej wsypać wafelki i wymieszać, po czym równomiernie wyłożyć na biszkopcie. Górę wyrównać pozostałą śmietaną. Ciasto można udekorować kawałkami princessy lub sezonowymi owocami
Passions hobbies lifeZapraszam na kolejny wypiek z jeżynami. Sernik to moje ulubione ciasto i eksperymentuje z różnymi dodatkami, różnymi owocami. Dzisiejszy wypiek z jeżynami jest wilgotny, kwaskowy od jeżyn i bardzo delikatny. Popróbujcie koniecznie bo warto sobie taki upiec. Sernik z jeżynami . ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanieodstawiamy na 20-30 minut. Formę (może to być pokrywa od brytfanki) smarujemy grubo masłem. Do masy z mąki, jaj i mleka dodajemy pokrojone cząstki owoców, całość mieszamy i wlewamy do formy. Ciasto wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 25-30 minut. Po upieczeniu omlet od razu kroimy i podajemy z dodatkiem ulubionej konfitury
Miód i pieprzudało mi się skomponować coś z dodatków: prażony ser oraz warzywa duszone na maśle na skutek pomyłki w tłumaczeniu menu, dostałam typowy czeski naleśnik z owocami jagodowymi i śmietaną, a nie kawałek ciasta, ale było bardzo smaczne menu Budvarki Dietery cold drink The heatwave's back so today something to cold drink: water + lemon and lime slices
Qlinarnie i Qlinarniełyżka oleju kokosowego Przygotowanie: Płatki zmiel na mąkę. Dodaj olej, proszek do pieczenia, maślankę, miód oraz jajko. Wymieszaj za pomocą łyżki. Suszone owoce pokrój w paski i dodaj co ciasta. Wymieszaj. Teraz przygotuj migdałową kruszonką. Zmiel dokładnie migdały, dodaj miód i olej kokosowy. Wymieszaj. Keksówkę wyłóż papierem o pieczenia i wylej masę. Na wierzchu ułóż
Zdrowie na języku :Pjednej i drugiej strony do momentu zezłocenia. Na początku na bardzo rozgrzanej patelni, a później średnio. Pierwszy raz przewracamy w chwili, gdy górna warstwa ciasta się zetnie. Podajemy z ulubionymi konfiturami, owocami, kremem czekoladowym i bananem, twarogiem - dowolnie. Voila! Smacznego i do napisania wkrótce
Życie zamknięte w smakuodstawiamy na 20-30 minut. Formę (może to być pokrywa od brytfanki) smarujemy grubo masłem. Do masy z mąki, jaj i mleka dodajemy pokrojone cząstki owoców, całość mieszamy i wlewamy do formy. Ciasto wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 25-30 minut. Po upieczeniu omlet od razu kroimy i podajemy z dodatkiem ulubionej konfitury
Miód i pieprzłyżeczki proszku do pieczenia Dodatkowo : jogurt naturalny, fistaszki, jagody Płatki i otręby zmielić np. w młynku do kawy. Wymieszać z resztą składników. Delikatnie wmieszać owoce. Na patelnię nakładamy po 1 łyżce ciasta na placuszek i rozprowadzamy. Jeśli nasza patelnia nie jest teflonowa lub ceramiczna, można przesmarować ją odrobiną oleju/masła/oliwy. Smażymy aż na powierzchni pojawią się pęcherzyki, przewracamy
Chocolate Muffin BlogBlueberry Corner by "jagodzianka" Proste, smaczne ciasto. Dużo w nim orzechów i różnych owoców (suszonych, kandyzowanych). Tym razem dodałam orzechy włoskie, rodzynki i kandyzowaną … Przeczytaj cały artykuł Post Murzynek pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner
My Blueberry Cornertemperaturze 190 stopni C. Przygotować polewę: 1 białko ubić z cukrem pudrem na sztywno. Do ubitej piany dodać sok z cytryny i kakao. Ostudzone ciasto polukrować i udekorować orzechami, migdałami, suszonymi owocami i pomarańczami. Smacznego
Na słodko lub wytrawniejest to sorbet, więc jest nieco lżejszy od tradycyjnych lodów na żółtkach i śmietanie. A pachnie piernikiem i gruszkami.Zaczęło się od tego, że po cieście z całymi gruszkami zostało mi kilka owoców i pół garnka syropu. Poprzednim razem rzeczonym syropem słodziłam sobie herbatę (do kawy też pasuje świetnie), ale, o czym już pisałam, ostatnio herbatę pijam gorzką. Szkoda
Pożeraczka, czyli raz adobrzeMorele to jedne z moich ulubionych owoców letnich. Świetnie smakują na świeżo, w ciastach, przetworach, słodkich daniach, a można z nich również przygotować smaczny kisiel domowy!Składniki:4-5 moreli1/2 szklanki wody1 czubata łyżeczka mąki ziemniaczanejewentualnie cukier do smakuSposób przygotowania:1. Morele myjemy, kroimy na drobne kawałki i zalewamy połową wody. Stawiamy na ogniu i rozgotowujemy. Można dosłodzić
Kuchnia domowa AniDziś kolejne przysmaki dla naleśnikożerców , takich jak ja!Niby nic … a cieszy niesamowicie zarówno podniebienie , jak i oko ;)Puszyste ciasto naleśnikowe z dodatkiem soczystych
Ostra na Słodkosyropu i studzimy.Syrop zlewamy do słoika, zakręcamy i wykorzystamy go przygotowując jabłkanastępnym razem. Do środka jabłek możemy włożyć dżem lub świeże owoce, np. śliwki węgierki. Korzystamy z uniwersalnego ciasta na sakiewki. Ciasto rozwałkowujemy, kroimy kwadraty o takiej wielkości, aby po złożeniu objęły jabłka. Sklejamy brzegi ciasta. Układamy na blaszce
Maminek kulinarnyczekoladowy, znakomity dodatek do deserów, owoców, sałatek owocowych lub jako polewa do ciasta. Podstawowa wersja to czekolada, śmietana i miód. Można go przygotować z każdego rodzaju czekolady i aromatyzować innymi dodatkami: przyprawami, ziołami, alkoholem, syropami smakowymi, pikantną papryczką, skórkami cytrusów itp.Czas przygotowania:15 minut Ciemny sos czekoladowy:100 g gorzkiej czekolady,150 ml śmietany kremówki,1/2 laski
SzczyptaSmaQpopularne ciasto kakaowe, moje jest z dodatkiem dżemu i oleju.Wykonanie murzynka jest proste a co najważniejsze jeszcze nigdy nie zawiodlam się na tym przepisie. Ciasto to można dowolnie modyfikować dodając różne owoce jabłka, wiśnie czy na wierzch porozkładać kleksy dżemu a dodatkowo polany gorzką czekoladą po prostu rozpływa się w ustach.Nie jest suchy ani zbyt mokry, puszysty
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnieniasolą na kogel-mogeldo masy jajecznej dodajemy śmietanę i mikserem na gładką masę wsypać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, na mąkę owoce kandyzowane i mikserem wymieszać na gęste ciastoforma silikonowa z kominkiem 24 cm - ciasto przełożyć do formy i piec w 200C około 40 minut - do suchego patyczkapolewę rozpuścić wg opisu i posmarować nią babkębabka jest łatwa, szybka
W Mojej Kuchni Lubięcukru. Dodajemy czekoladę i po jednym jajku, cały czas ubijamy. Przygotowaną masę wylewamy na ciastka. Pieczemy przez 1 godzinę w temperaturze 150C Upieczone ciasto schładzamy. Przed podaniem na sernik wykładamy owoce. Jeśli są mrożone pamiętajmy by je wcześniej rozmrozić. Można też użyć frużeline
Przysmaki KarolkiDziś ciasto proste w wykonaniu , orzeźwiające dzięki dodatkowi owoców. Ja robie je z jogurtem naturalnym , bo lubię jego kwaskowaty posmak , ale można zastąpić go także owocowym , lub waniliowym. Efekt końcowy będzie troszkę inny , ale równie pyszny. Biszkoptowy spód ... masa jogurtowa i solidna warstwa zatopionych w żelu truskawek . Użyłam mrożonych ,ale w sezonie oczywiście jak najlepsze będą świeże. Biszkopt
Malinowa Kawiarenkaminut, następnie zwiększamy temperaturę do 175 stopni i pieczemy jeszcze przez około 35 - 40 minut do tak zwanego suchego patyczka. Upieczone ciasto studzimy. Wystudzone ciasto polewamy polewą i posypujemy posiekanymi kandyzowanymi owocami. POLEWA: 150 g białej czekolady 5 łyżek mleka duża garść posiekanych bakalii Wykonanie: Mleko zagotowujemy w rondelku, po zagotowaniu zestawiamy z gazu wrzucamy połamaną na kawałeczki
Blondynka GotujePyszna tarta - bardzo kruche, maślane ciasto a na nim budyń waniliowy i owoce. Prosty wypiek, z którym każdy sobie poradzi. Nie wiem czy coś może się nie udać - chyba to mało prawdopodobne :D ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyzasernikowe na ciemnym spodzie z bitą śmietaną malinową i owocami. Smaczne idealne do kawki lub na przyjęcia. Składniki na ciasto : 100 g margaryny 2 łyżki kakao 2 jajka(...)Śmietana : 300 ml śmietany 30 % 1 cukier waniliowy 1 łyżka cukru 2 płaskie łyżeczki żelatyny rozpuszczone w 1/4 szklance wrzątku mrożone lub świeże owoce ( maliny ) opcjonalnie 2-3 łyżki borówki do dekoracji
Kulinarne Fantazje Mariolicukru muscovado Kuchnie Świata 2 łyżki masła 1 łyżeczka przyprawy do piernika 1 jajko do posmarowania ciasta Płatki migdałowe do posypania Sposób przygotowania: Jabłka oskrobać, pokroić na plasterki, śliwki po usunięciu pestek na grubsze paski, na patelni rozpuścić masło, wrzucić owoce, króciutko obsmażyć tak aby owoce były jędrne. Zestawić z ognia, wystudzić, wymieszać z pokrojonymi(...)kostce pierniczkami, skropić rumem, wlać śmietankę, wsypać cukier i przyprawę do piernika, całość wymieszać . Świeże ciasto francuskie rozwinąć z rulonu, ułożyć na pergaminie do pieczenia, rozłożyć nadzienie z jabłek i śliwek i zawinąć jak roladę, zwinięciem do dołu. Posmarować rozkłóconym jajkiem, posypać płatkami migdałów. Włożyć do nagrzanego do 200*c piekarnika na grzaniu góra dół i piec 15 minut
Wanilia i Kardamonłyżeczka proszku do pieczenia 20 g kakao Słoik (720 ml) wiśni Opakowanie kisielu z czerwonych owoców Kawałek cynamonu 2 gwiazdki anyżku 250 ml mleka Opakowanie musu waniliowego (na 250 ml mleka) 1 łyżeczka cynamonu Czytaj więcej na http://kobieta.interia.pl/kuchnia/news-ciasto-swiateczne,nId,1075797?utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=firefox Składniki ciasto: 1 tabliczka czekolady 3 jajka 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Luźna Kuchniakropel) KREM: 250 g serka mascarpone 250 ml śmietanki kremówki 30% lub 36% 1 i 1/2 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka soku z cytryny + 5 owoców kiwi :) WYKONANIE: 1. Składniki przeznaczone na wykonanie ciasta powinny mieć temperaturę pokojową. 2. Mąkę i proszek do pieczenia przesiać do mniejszej miseczki. 3. Do większej miski dodać masło i cukier - należy utrzeć składniki
Serce zamknięte w formie pyszności