ciasto z owocami - 25557 przepisów (strona:739/1704)

Orkiszowe naleśniki z czereśniami 137

dnia. W tym przepisie zwykła mąka została z powodzeniem zastąpiona orkiszową tylko nieznacznie zmieniając proporcję składników w daniu. Podstawę smaku tworzą czereśnie, które (jak większość owoców sezonowych) dobrze się komponują z tego typu ciastem

Milion Smaków
.974. bum w kaszy 212

wcześnie rano...No cóż...Jestem bardzo ciekawa jak będzie i nie mogę się doczekać! :) Oczekujcie relacji na blogu :) Lato coraz bliżej...Wykorzystuję zapasy mrożonych owoców bo zaraz będą świeże!  Zapraszam na cytrynowe ciasto z jagodami! :) *bezglutenowe* KLIK TUTAJ lub na zdjęcie

breakfast of dreams
Koktajl truskawkowo-miętowy z jogurtem naturalnym 169

Pyszny koktajl, w sam raz na upalne dni. truskawki z miętą dają uczucie przyjemnego orzeźwienia i są bardzo zdrowe! W sezonie warto truskawki jeść jak najczęściej

Kolorowy Przepisownik
Nadziewane czapeczki z chocheleczki 162

ciasta dokładnie oblepić i zanurzyć również w gorącym oleju.  Po chwili wyjąć, gdy ciasto jest złociste, odsączyć na ręczniku kuchennym i delikatnie zdjąć ciasto z chochelki. Gotowe wystudzone czapeczki nadziewać dowolnie: owocami lub np. sałatką ziemniaczaną Składniki na sałatkę ziemniaczaną: 2 ugotowane marchewki 2 ziemniaki ugotowane w mundurkach 2 jabłka 2 kiszone ogórki lub świeże ½ szklanki śmietany

Tradycyjna Kuchnia
Korsarz 215

układamy na dnie okrągłej formy o średnicy 25 cm. Ciasto pieczemy na rumiano w temperaturze 190 stopni c przez około 30 minut. Ciasto studzimy. Na ciasto wykładamy równą warstwę masy kajmakowej a następnie owoce. Mus czekoladowy: W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę z dodatkiem koniaku i wody. Dodajemy masło i dokładnie ucieramy. Następnie dodajemy po jednym żółtku energicznie mieszając

Pyry na Gaz
Ciasto brzoskwiniowo-orzechowe 228

Dzisiaj chciałam wam zaprezentować moją własny pomysł na ciasto. Wyszło smacznie, nie zbyt słodko ale połączenie smaków orzechów i brzoskwini świetnie ze sobą współgrało. Polecam więc

ciastkarnia na kruchym spodzie
Pleśniak z liliową bezą 133

Pleśniak - nazwa może nie zachęcająca :P ale to moje ulubione, obok szarlotki, ciasto. Mogłabym jeść codziennie i nigdy się nie znudzi! :) czy piekę go często? Niestety

Kolorowy Przepisownik
Malinowa rozpusta 112

A teraz wspominany już przez mnie przepis na najlepsze ciasto z malinami jakie kiedykolwiek jadłam! :) rozkosz dla podniebienia ;) pisząc tutaj - zajadam popijając kawą :) pierwszy raz upiekłam

Kolorowy Przepisownik
Placek z kruszonką na maślance 97

Pyszne ciasto długo zachowujące swoją świeżość, z dodatkiem sezonowych owoców, których można podać naprawdę dużo. U mnie są jabłka, truskawki i rabarbar, ale pasują też inne np. brzoskwinie, borówki, maliny itd. Najlepiej smakuje podane na świeżym powietrzu

Milion Smaków
Tort czekoladowy z powidłami śliwkowymi. 204

wyłożyć na tort zaczynając od boków a kończąc na wyrównywaniu masy na wierzchu. 8. Boki obsypać wiórkami kokosowymi. ( Zrobiłam to za pomocą płaskiego noża) 9. Ciasto udekorować winogronami i kiwi ( można użyć innych owoców ) 10. Odstawić do lodówki na kilka godzin w celu stężenia kremu

A Ty Smakuj Mnie
Sernik z malinami 203

Prosty, łatwy i szybki do przygotowania delikatny Sernik z malinami z lekkim posmakiem cytrynowym. Kwaskowe maliny oraz skórka z cytryny świetnie kontrastują ze słodyczą sernika. Składniki

Moja Delicja
Waniliowe babeczki z mango 168

kremem jogurtowym :)       Przepis na te babeczki jest uniwersalny , można je serwować z rozmaitymi nadzieniami lub kremami. Wyśmienicie smakują z dodatkiem owoców :) Babeczka to w języku angielskim cupcake czyli ciasto z filiżanki . Istnieją dwie teorie pochodzenia tego określenia  Jedna z nich mówi że wzięło się od filiżanek w których pieczono te pyszności.Druga mówi

Sama słodycz i szczypta chili
Oliwa cytrynowa 179

cytrynowa sprawdziła się również, jako dodatek do białej pizzy z mozzarellą i rukolą . Zamiast masła do kromki domowego chleba, czy bagietki, do dań mięsnych, rybnych, owoców morza, surówek, sałatek, marynat, do naleśników, gofrów, ciast… i nie tylko. Carl Linus Pauling - fizyk i chemik – dwukrotny laureat Nagrody Nobla (1901-1994) powiedział: „Właściwe odżywianie będzie medycyną jutra.” Korzystajmy

mojewypiekiinietylko
Drożdżowe Bułeczki z Puddingiem Waniliowym oraz z Jagodami 106

Składniki: 50 g świeżych drożdży 500 g mąki tortowej 50 g masła ( roztopione, lekko ciepłe) 250 ml ciepłego mleka 5 łyżek cukru 1 jajko 1 żółtko

ClauditteMissCooking
Mandarynkowe babeczki 145

mocnym mandarynkowym akcencie . Sezon mandarynkowy w pełni . Słodkie, soczyste i pachnące.  Wykorzystałam je więc maksymalnie  zarówno do ciasta  jak i dekoracji.   Cienka  warstwa mandarynkowej galaretki i świeże owoce to nie tylko   fajna dekoracja  babeczek , to również  nadanie im  przyjemnego, orzeźwiającego smaku. Składniki: 200 g mąki pszennej 50 g mąki(...)żelatyny cząstki mandarynek/ do dekoracji   Wykonanie: - Owoce dokładnie umyć. -Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, dodać szczyptę soli i skórkę startą otartą z mandarynek. -Jajka ubić z cukrem -Sok wymieszać z olejem i  jajkami ,  dodać  do mąki . -Całość delikatnie wymieszać do połączenia się składników.. -Gotowym ciastem napełnić  do połowy papierowe foremki umieszczone

Zakamarki mojej kuchni
"Ilustrowana szkoła gotowania - kuchnia włoska krok po kroku" - recenzja + Wyniki konkursu 228

kuchni włoskiej od podstaw, robiąc makaron, risotto i zachęcam do tego każdego. Oczekuję, że będzie to ciekawe doświadczenie. ;-) Książka podzielona jest na siedem głównych rozdziałów: Ciasta i przygotowanie wstępne Sosy Mięso Ryby Warzywa Owoce Słodkości Od książek kucharskich będących typowym zbiorem przepisów wybranego autora wymagam by zawierały proste przepisy, z powszechnie dostępnymi składnikami. Przy książkach tematycznych (tutaj: kuchnia włoska

Szefowa kuchni
Placki gryczane 159

już pisałam, ja do swoich nie dodałam Wszystkie składniki dokładnie mieszamy (do powstałej masy możemy dodać pokrojone w kostkę jabłko/gruszkę lub inny dowolny owoc). Na rozgrzaną, lekko natłuszczoną patelnię, wykładamy porcje ciasta i smażymy z obu stron po kilka minut. Wykładamy na talerz, podajemy z dowolnymi dodatkami

Kuchenny Skrawek Nieba
Figi i jabłka pod kruszonką 169

między czasie robimy kruszonkę czyli: roztapiamy masło, do masło wsypujemy mąkę oraz cukier i mieszamy paluszkami. Masa ma być zbita i twarda. Następnie surowe ciasto kruszymy w palcach i układamy na wierzch owoców. Zapiekamy w piekarniku w 200 stopniach C około 20-30 minut. Po upieczeniu odstawiamy deser do wystygnięcia.  jabłka i figi pod kruszonkąhttp://zmiksowani.pl/image/miks/66acf7262e6c2c81b29796295f2f3f9f_full_150.jpg

Bon Appetit Małgorzaty
Malinowe naleśniki z mascarpone i borówkami 198

kolejny naleśnikowy przepis ( tych nigdy dosyć ;) )W sezonie letnim staram się zjadać jak najwięcej warzyw i owoców.Truskawki , maliny , winogrona i borówki goszczą w ciastach , deserach , racuchach i naleśnikach.Dziś mam dla Was przepis na przepyszne, puszyste naleśniki o delikatnie malinowym smaku wypełnione po brzegi pysznym kremem mascarpone i borówkami.Niebo w gębie!Świetny pomysł zarówno na obiad

Ostra na Słodko
Tort Truskawkowy z Masą Budyniowo-Mleczną i Konfiturą Malinową 265

nich wrzucamy połowę pokrojonych truskawek i krótko miksujemy.Dolny biszkopt smarujemy cienką warstwą konfitury malinowej (ok. 2 łyżki) wykładamy na niego część masy budyniowej (bez owoców) i posypujemy pokrojonymi truskawkami. Przykrywamy środkowym krążkiem ciasta i wykładamy masę z truskawkami. Górny biszkopt smarujemy od wewnątrz konfiturą i przykrywamy ciasto.Całość pokrywamy pozostałą częścią masy budyniowej. Tort ozdabiamy

Słodka Strona
Czekoladowe Babeczki z Jagodami i Jeżynami 166

Przepyszne, mocno czekoladowe babeczki z kakaowym kremem i przepysznymi aromatycznymi jagodami oraz jeżynami.Mało kto jest w stanie się nim oprzeć, a fani czekolady z pewnością

Słodka Strona
Tarta czekoladowa ze śliwkami i brzoskwiniami 182

Wyjmujemy ciasto z lodówki i rozwałkowujemy na oprószonym mąką blacie na okrągły placek o średnicy 35 cm. Ostrożnie przekładamy go na silikonową formę do tarty, formując podwyższony rant. Brzegi ciasta smarujemy białkiem i oprószamy łyżeczką cukru, spód nakłuwamy widelcem. Pieczemy 20 minut.Robimy nadzienie: pomarańczę wyparzamy wrzątkiem i obieramy ze skórki- najlepiej obieraczką do warzyw, tak by uzyskać wąskie paseczki(...)rozmarynem i ekstraktem z wanilii. Dodajemy śliwki oraz 2 łyżki wody i gotujemy 5 minut, mieszając od czasu do czasu- śliwki powinny lekko zmięknąć.Owoce wraz z powstałym syropem rozkładamy na podpieczonym kruchym cieście, na wierzchu układamy plasterki brzoskwiń i pieczemy jeszcze 35 minut. Upieczoną tartę kroimy w kliny i podajemy z bitą śmietaną- na ciepło lub w temperaturze

Smakowity Blog Kulinarny
Kotlety z duszą. Podwójny schabowy po bieszczadzku 1331

Górnych, do baru Kremenaros. Och,m tylko przymknę oczy i już wracają wspomnienia....Oprócz kotletów w pamięć zapadły mi dobrze cudowne "jaaaagody w cieście ze śmietaną - raz!" czyli wielkie pierogi z owocami i "poooomidory skremowane, zabielane - raz!" czyli esencjonalna zupa pomidorowa ze śmietanką i kluseczkami. Za barem stał dobrze zbudowany, uśmiechnięty Gopr-owiec w czerwonym

Smaczna Pyza
Włoska kuchnia na polskim stole - Paolo Cozza 257

również znaczenie włoskich nazw dań. Książka składa sie z 9 części:- przystawki- zupy- makarony i kluski- pizza- dania z ryżu- dania z ryb i owoców morza- dania z mięs- dania z warzyw- ciasta i deseryW książce znajdziemy najbardziej typowe dania z kuchni włoskiej, takie jak carpaccio, minestrone, lasagne al ragu, pizze czy tiramisu. Każdą część poprzedza wstęp

Kulinarne przygody Gatity
Sok z aronii 197

ciśnienie krwi . To naprawdę wspaniały sok :)Warto  kupić owoce aronii i zrobić sobie choć małą buteleczkę tego "cudu ".Po odlaniu soku, słój z owocami przechowam w lodówce i zużyję je do ciast

Proste Potrawy
cytrynowe ciasteczka z czekoladą 205

Kolejne kilka tygodni spędzę w Polsce, niestety widzę, że tutaj jesień pełną parą. Czytałam dzisiaj artykuł, że w tym roku w Polsce zima ma być bardzo

ciastkarnia na kruchym spodzie
Z okazji Dnia Kobiet- różyczki jabłkowe 180

Ciągle pochmurno, wieje i pada, zdecydowanie wiosna nie jest moją ulubioną porą roku. Nie cierpię jakoś szczególnie z braku słońca (chyba pomału zaczynam się przyczajać do

ciastkarnia na kruchym spodzie
Amerykańskie PANCAKES 438

pasują na obiad lub podwieczorek. Składniki: 1 jajko 2 szklanki mąki 1 szklanka mleka 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli łyżka oleju roślinnego ulubione owoce (2 łyżki cukru pudru jeżeli chcemy słodkie ciasto) – ja nie dodawałam Przygotowanie (20-30 min): W pierwszej kolejności wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia oraz sól do miski, dodajemy całe jajko i dolewamy

PastelFood
Na jagody ! Co zrobić z borówek czernic i borówek amerykańskich ? 247

Czarne jagody czyli borówki czernice i nieco większe od nich borówki amerykańskie to pyszne owoce. Przeważnie zjadamy je same albo dodajemy do ciast i przetworów, rzadziej do innych dań, chociaż pierogom z jagodami chyba nikt się nie oprze. Niżej znajdziecie trochę pomysłów na wykorzystanie brusznic i borówek. Przeważnie są to desery, ale trafi się także jakaś sałatka.       Pomysł

Smaczna Pyza
Tarta jabłkowa 193

Moje drugie podejście do tarty, tym razem w wersji słodkiej. Skorzystałam z przepisu znalezionego na innym blogu, jednak już w trakcie robienia zauważyłam, że trzeba trochę

Pasja Smaku
Tarta ze śliwkami 172

Pomysł na tą tartę, jest wynikiem znalezionych w lodówce składników: serka mascarpone i śliwek, dodatkowo wykorzystałam także znalezione w spiżarni płatki migdałowe. Wyszło całkiem fajne, lekko

Pasja Smaku
Szarlotka jesienna 164

Szarlotka kojarzy mi się z jesienią. Z pysznymi jabłkami, cynamonowym aromatem i kruchym ciastem. Do tego filiżanka herbaty...i jestem w raju :) Składniki: Ciasto: 30 dkg

Pasja Smaku
Owsiane ciasteczka z jagodami goji i czekoladą 241

utrzeć z cukrem i olejem. Dodać mąkę, płatki owsiane, sól, cynamon, marmoladę z jabłek oraz ubite na sztywną pianę białko. Zagnieść. Dodać nasiona wanilii, suszone owoce oraz posiekane migdały oraz posiekaną czekoladę. Zagnieść ciasto. Odrywać małe porcje i formować kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, delikatnie spłaszczać. Piec około 12-14minut w temp

Z miłości do słodkości
Naleśniki biszkoptowe 8994

naleśniki i oprócz tego wkrótce dołączą do nich inne, nieco zdrowsze, można rzec - dietetyczne.Ja dzisiaj serwuję Wam wersję biszkoptową, czyli bardzo lekkie i puszyste ciasto z dodatkiem słodkiej śmietanki, serka mascarpone i owoców leśnych. Mam nadzieję, że przypadną Wam do gustu.Zapraszam!Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl

Pora coś zjeść
Czekoladowiec z wiśniami i galaretką 321

białek z dodatkiem cukru. Gładkie ciasto przełozyc do tortownicy o średnicy 26 cm. Piec ok. 40 - 45 minut w piekarniku nagrzanym do 180 C Upieczone ciasto ( sprawdzic patyczkiem) i dobrze wystudzone pokryc warstwą owoców. Zalac gęstniejącą galaretką i na kilka godzin wstawic do lodówki

Słodkości i nie tylko
Wielkanocny mazurek z masą kajmakową 165

chmurce ;) Jeśli natomiast daleko nam do takich poświęceń i balansowania na krawędzi, kupujemy gotowca. Wykładamy masę na ostudzony spód, starając się dotrzeć do samego brzegu ciasta (niepokryta powierzchnia będzie wysychać, fujka). Dekorujemy suszonymi owocami i orzechami wedle uznania, im bardziej domowo i mniej równo tym lepiej :)      Nigdy nie mogę się zdecydować czy ta piosenka jest

sama złodycz
Czekoladowo – Śmietankowy Tort z Owocami Lata 199

smaczny. Na tą okazję powstał 4 – warstwowy torcik, z ciemnymi wilgotnymi biszkoptami, z śmietankowym kremem, z frużeliną z owoców letnich, z pokruszonym biszkoptem na wierzchu i mieszanką owoców letnich. Poezja. Bajka. Torcik wszystkim smakował i zniknął w mgnieniu oka. Nienasycona smakiem zrobiłam go raz jeszcze. Smak mnie nie rozczarował. Jest obłędnie pyszny, idealny na lato, na każde(...)blat biszkoptu wykładamy 1/3 kremu, następnie 1/3 frużeliny. Przykrywamy drugim blatem, powtarzamy czynność. Przykrywamy trzecim blatem i ponownie powtarzamy czynność. Czwarty blat ciasta kruszymy i wysypujemy na wierzch, przykrywając ostatnią warstwę kremu i frużeliny. Na okruchy układamy owoce lata, świeże lub lekko zmrożone. Przechowujemy w lodówce. The post Czekoladowo – Śmietankowy Tort z Owocami Lata appeared first

Made By Mom And Son
Czekoladowo – Śmietankowy Tort z Owocami Lata 240

smaczny. Na tą okazję powstał 4 – warstwowy torcik, z ciemnymi wilgotnymi biszkoptami, z śmietankowym kremem, z frużeliną z owoców letnich, z pokruszonym biszkoptem na wierzchu i mieszanką owoców letnich. Poezja. Bajka. Torcik wszystkim smakował i zniknął w mgnieniu oka. Nienasycona smakiem zrobiłam go raz jeszcze. Smak mnie nie rozczarował. Jest obłędnie pyszny, idealny na lato, na każde(...)blat biszkoptu wykładamy 1/3 kremu, następnie 1/3 frużeliny. Przykrywamy drugim blatem, powtarzamy czynność. Przykrywamy trzecim blatem i ponownie powtarzamy czynność. Czwarty blat ciasta kruszymy i wysypujemy na wierzch, przykrywając ostatnią warstwę kremu i frużeliny. Na okruchy układamy owoce lata, świeże lub lekko zmrożone. Przechowujemy w lodówce. The post Czekoladowo – Śmietankowy Tort z Owocami Lata appeared first

Made By Mom And Son