Deser na bazie kremówki, tapioki i soku jest niezwykle prosty, szybki do przygotowania, a przede wszystkim smaczny.
Przepisy KulinarneJabłka w tym roku są tańsze od ziemniaków, to takie moje spostrzeżenie po ostatniej wizycie na ryneczku. Oczywiście niska cena skłoniła mnie do nabycia słusznej ilości
Cynamonowe szczęścietaki jak być powinien. Z dodatkami jak zwykle możecie kombinować, polecam Wam dolać do nich odrobinę alkoholu, np. wiśniówki. Składniki: 500 g ciast (najlepiej sprawdzą się: murzynek, biszkopt, drożdżowe, itp. - bez dodatków galaretek, kremów, owoców) 50 ml mleka (lub więcej) 3 łyżki powideł śliwkowych 2 łyżki kakao naturalnego + do obtoczenia duża garść orzechów włoskich duża garść suszonej(...)żurawiny Ciasta kruszymy i wrzucamy do miski. Dodajemy do nich rozdrobnione orzechy i żurawinę, a także resztę składników (najłatwiej jest to właściwie zrobić w robocie kuchennym, ja użyłam rozdrabniacza, wszystkie składniki po prostu wrzuciłam do niego i zmiksowałam). Jeżeli masa jest za mało spójna, można dodać więcej mleka. Jeżeli masa wyszła także za mało słodka, dodajcie do niej cukru pudru
KardamonovyTo ciasto jest nie tylko pyszne, ale również ciekawe, bo wszystkie warstwy piecze się na raz, a mamy tu i kruche i jabłka w budyniu
Cynamonowe szczęścieMuffiny z jabłkami to pyszny i łatwy do zrobienia deser na jesienne dni. Smakują i pachną delikatnie piernikiem i pieczonymi jabłkami. Muffiny są cudownie mięciutkie i
Kuchcik gotujetruskawkowa na zimę bez żelatyny jest doskonałym dodatkiem do wszelkiego rodzaju deserów - lodów, serników, panna cotty, naleśników. Można ją także wykorzystać jako składnik kremów do ciast i napojów. Frużelina to całe lub pokrojone owoce zatopione w żelu, który swoją konsystencją przypomina lekko tężejącą galaretkę. Frużelinę możemy przygotować z niemal każdego gatunku owoców, jednak moim zdaniem najsmaczniejsza jest
Cztery FajeryDawno nie częstowałam Was żadnym wypiekiem. No chyba że na twarzy :D Te u mnie non stop. więc jak ktoś mnie zna osobiście, to sobie i
Kuchnia w czekoladzieSkładniki: na około 30 babeczek 300 g mąki, pół na pół tortowa i krupczatka 200 g margaryny 2 żółtka 3-4 łyżki cukru pudru 1/2 łyżeczki
czarrna od kuchniRozgrzewający, kakaowo - czekoladowy deser z wiśniami jest doskonały na chłodniejsze deszczowe dni.
Przepisy KulinarneSkładniki: 5 jajek 5 łyżek cukru 5 łyżek maki 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 500 ml jogurtu greckiego 3 łyżki żelatyny + 3/4 szklanki mleka 3
czarrna od kuchniLetnia poezja smakowa. Najlepiej smakuje dobrze schłodzona- śmietana z gorzką czekoladą cudownie łagodzi orzeźwiającą warstwę wiśniową z amaretto a pianka bezowa wprost rozpływa się w
Wanilia i KardamonDomowe jagodzianki to hit każdego lata. Ostatnio testuję bardzo różne przepisy, każdy mogę polecić. Przepis dostałam od znajomej Agnieszki B, które trochę zmodyfikowałam :) Jagodzianki wyszły pyszne
Kulinarne pyszności Molkisurowo (tak smakują najlepiej i w takiej formie są najzdrowsze). Gdy jednak już szkliwo zębów nie daje rady, to znak, że czas zamykać te owoce w zamrażalniku, słoikach na dżemy i pysznych ciastach. Dziś jedno z nich. Kruche, a nawet bardzo kruche...Kruszy się, jak przystało na ciasta bez glutenu, ale smakuje wyśmienicie i bogactwo okruszków nikomu nie przeszkadza
Jeść, by żyć w zdrowiuTo ciasto dedykowane jest dla tych, którzy lubią kokosanki. Jego spód zrobiony jest z masy, z której zwykle formuję kokosowe ciastka.
Przepisy Kulinarnestopionego masła 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli Cukier do smaku, może być też waniliowy Ulubione dodatki : syrop klonowy, dżem, czekolada, bita śmietana czy owoce Przygotowanie: Wszystkie składniki dokładnie zmiksować mikserem. Powstałe ciasto odstawić na 10-15 minut aby odpoczęło. Następnie smażyć placuszki porcjami na niedużej patelni na złoty kolor. Rada : placuszek odwracać na drugą stronę
W garach u Gosi