Czy też tak macie, że nachodzi Was ochota na coś słodkiego ? Ale nie macie ochoty na włączanie piekarnika ? I czy czasami korzystacie z gotowców ? Ja tak
Ewa w kuchniJeśli tylko lubicie kawę i wszystko co z nią związane, zapraszam przy sobocie, pięknej i słonecznej, na tiramisu z malinami. Kawowo, delikatnie, pysznie... Składniki: 500 g
Z Majeczką w kuchniznam osoby która by nie jadła nigdy pizzy. Ja osobiście kocham pizze , te z mięsem, warzywami ,owocami i serami. Dziś skupiłam się głównie na cieście. Jest wielu przeciwników jak i zwolenników pizzy na cienkim jak i grubym cieście. Tym razem zrobiłam pizzę na grubym cieście na bazie suchych drożdży:) Dziś dodatki do pizzy są dowolne :) Polecam spróbować ja jestem
Gotowanie PatkiNie potrzeba dużo by znaleźć się w kulinarnym niebie. Kremówka, mascarpone i maliny. Nic więcej nie potrzeba,no może dołóżmy jeszcze biszkopty, a stworzymy deser
Z Majeczką w kuchnibiałek z dodatkiem cukru. Gładkie ciasto przełożyć do tortownicy o średnicy 26 cm. Piec ok. 40 - 45 minut w piekarniku nagrzanym do 180 C Upieczone ciasto ( sprawdzić patyczkiem) i dobrze wystudzone pokryć warstwą owoców. Zalać gęstniejącą galaretką i na kilka godzin wstawić do lodówki
Różne smaki w kuchnisporo drzew i krzewów owocowych, staram się zapakować też ich sporą część do słoików na zimę. Nic tak nie smakuje jak niedzielny obiad zakończony pysznym ciastem i właśnie domowym kompotem. Naprawdę domowym, bo owoce zebrane osobiście moimi rękoma. Dużo ich zostało na drzewie,bo bardzo wysoko się rozrosło, ale przyjemnie patrzeć, że szpaki też mają co jeść. Ostatnio było
Gosia gotujewszystkie składniki się połączyły smażymy na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju do uzyskania złotego koloru z obu stron - jak pojawią się delikatne pęcherzyki na górze ciasta, można przekładać na drugą stronę podajemy z owocami, miodem lub na sucho :) Smacznego
Gotowanie z pasjąNie ma nic lepszego niż szybkie ciasto z truskawkami, czyli sezonowość pełną parą! I równie szybko się robi, co zjada. Dzieci są nim zachwycone. Spróbujcie już
Karczma Honoriettymiksujemy, do uzyskania jednolitej masy. Czerwone porzeczki myjemy, osuszamy i obrywamy z gałązek. Blachę wykładamy papierem do pieczenia i wykładamy po 2 łyżki przygotowanego ciasta, formując 9 małych placuszków. Na wierzch układamy owoce czerwonej porzeczki. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 15-20 min. Po wyciągnięciu z piekarnika podajemy posypane cukrem pudrem
Kuchnia MagdaLenyJest święto (dzień dzieciaczka) jest okazja do upichcenia czegoś dobrego dla rodzinki 🤗 😁 Padło na tartę 🥘 A że sezon z truskawkami już wystartował nie mogłam przejść obok
Zdrowie i pysznie na talerzuWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Sernik gotowany to ciasto bez pieczenia z dodatkiem herbatników i soczystych truskawek w galaretce. Idealne na upalne
Marta GotujeOwocowa chmurka, to czterowarstwowe ciasto na kruchym cieście z delikatnym kremem i lekką pianką bezową.
Przepisy KulinarneSkładniki: 0,5 kg serka naturalnego 1 puszka mleczka kokosowego 2 łyżki żelatyny + pół szklanki mleka 1 cukier waniliowy 1 łyżka cukru pudru 2 paczki ciastek
czarrna od kuchnibabeczki wielkanocne Prosta pomarańczowa babka Mazurek kajmakowy Babka cytrynowa z polewą czekoladową Babka majonezowa Ciasto marchewkowe z polewą Bezowy tort dacquoise z daktylami i orzechami Ciasto buraczkowe Tarta Rafaello Drożdżowy zawijaniec z suszonymi owocami Drożdżowe brioszki z kajmakiem i jabłkami Napoleonka na kruchym spodzie Cytrynowa beza Babeczki z budyniem waniliowym Czekoladowe salami z orzechami laskowymi Serniki Cytrynowy sernik
Kulinarne przygody Gatitysmarujemy roztrzepanym jajkiem. Wykładamy jagody, wierzch posypujemy kruszonką. Ciasto przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 20 minut do wyrośnięcia. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni, ciasto pieczemy około 40 minut. SMACZNEGO! Akcja: "Letnie owoce
Smak mojej kuchni