PRZEPISY: Jeśli lubicie rabarbar, to na blogu znajdziecie przepisy z jego wykorzystaniem. Jest: – ciasto budyniowe z rabarbarem – drożdżówki z rabarbarem – naleśniki z rabarbarem
Ostra na Słodkosię. Brownie nie są suche w środku jak nasze biszkopty, są one wilgotne w środku i bardzo przyjemnie czekoladowe. Jeśli jednak po 20 minutach zobaczycie iż ciasto jest jeszcze lejące- szczególnie przy owocach, które puszczają swój naturalny sok podczas pieczenia- bez obaw zostawcie brownie jeszcze na jakiś czas w piekarniku nie zmniejszając temperatury - bez obaw- każdy piekarnik jest inny
KreatywnePinyPonadto jeśli przed grillowaniem takie owoce jak brzoskwinie, ananasy czy banany moczymy w winie, rumie lub tequili musimy uważaj na powstawanie dużego płomienia ognia. Grillowane owoce są świetnym składnikiem wielu potraw, ciast itp. Ich smak można dodatkowo podkręcić stosując kawałki drewna do grillowania wykonane z beczek w których składowane było wino i rum. Takie kawałki drewna do grillowania
naRuszcieCiasto dla miłośników starodawnego smażonego powidła lub w wersji unowocześnionej dla miłośników powidła śliwkowego. Stary przepis, ale każdy kto piecze, wie, że najlepsze są stare, stare
Lawendowe Niebomaliny w pełni więc korzystając z niego nie zapomnijmy przygotować chociażby kilku słoiczków na zimę. Ja maliny w syropie własnym uwielbiam do deserów jak i ciast i tortów. Właściwie to torty z owocami w syropie własnym uwielbiam i z myślą o nich zawsze mam w spiżarce malutki zapas. Dzisiaj prosty ale sprawdzony przepis pochodzący z zeszytu mojej mamy ... Maliny
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkidół. Płat ciasta dzielimy na 6 kawałków lub więcej po rozwałkowaniu. Ja podzieliłam na kółka (użyłam do tego szklanki :)) Z ciasta zrobiłam takie miseczki, foremki. Ciasto wypełniamy pokrojonymi w drobną kosteczkę owocami wymieszanymi z miodem i mieszanką keksową. Pieczemy około 20 minut
ClauditteMissCookingnataliapaalac | blog: healthy dreams Bananowo- chia owsianka autorka: nataliapaalac | blog: healthy dreams CHOCOLATE CAKE with oatmeal , meringue and fruit – English version autor: tomas151 | blog: eat CZEKOLADOWE CIASTO Z PŁATKÓW OWSIANYCH , bezą i owocami autor: tomas151 | blog: eat Błyskawiczna owsianka autorka: zapachykuchni.pl | blog: Zapachy Kuchni Owsianka makowa z figami, orzechami i czekoladą autorka: ania_1703 | blog: Naturalna kuchnia Owsianka budyniowa
Chocolate Stop TemptingPiekłam to ciasto już kilka razy w tym sezonie, jednak zawsze znikało z blachy jeszcze ciepłe zanim zdążyłam pomyśleć o tym, aby zrobić mu zdjęcia
Zapiski Młodej ŻonyPowiecie, że mamy lipiec, a nie Wielkanoc. Tak, pamiętam o tym. Piękny słoneczny dzień i niesamowicie błękitne niebo, czas od czasu przysłaniane wielką, ciemną, burzową chmurą
Zapiski Młodej ŻonyWielkimi krokami zbliża sie jesień, a wraz z nią czas drożdżowcow ze śliwkami, szarlotek i jablecznikow. Czas przepełniony zapachem cynamonu, pomarańczowej skórki, miodu i pieczonych jabłek
Zapiski Młodej Żonykremówkę z cukrem pudrem i gdy zgęstnieje dorzucamy do niej galaretkę, mieszamy mikserem i dodajemy banany, znów mieszamy. Masę wykładamy na ciasto, po czym rozkruszoną częścią ciasta przykrywamy ją. Na wierzchu układamy owoce. Wybór należy do Was, w oryginale jest to granat. Ja użyłem również borówek
BaRepasZaczyna się dla mnie droga przez mękę.. Ocieplanie pogody skutkuje złym nastrojem. I może zdziwię niejedną osobę.. ale nie lubię wiosny.. bo
Na słodko lub wytrawnie, nasiona lub pestki Do mąki gryczanej dodajemy sodę oraz jogurt, mieszamy i odstawiamy na chwilę. W tym czasie przygotowujemy dodatki np. posiekane orzechy/ pestki/ pokrojone owoce itp. i dodajemy je do ciasta. Całość dzielimy na dwie porcje. Do jednej z nich dodajemy kakao i mieszamy. Rozgrzewamy lekko natłuszczoną patelnię i łyżeczką wykładamy porcje ciasta (1 placuszek = 1 łyżeczka
Kuchenny Skrawek Niebamiodem, a całość zalewamy gotowym ciastem.Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180`C i pieczemy około 30 - 35 minut.Po tym czasie studzimy w formie, a następnie przekładamy ciasto do góry nogami - tak aby owoce znalazły się na wierzchu. Pozostawiamy do całkowitego wystudzenia.Możemy posypać cukrem pudrem.Smacznego
Słodkie Przyjemnościskładnikizaczyn* 35 g drożdży* 1 łyżka letniego mleka* 1 łyżeczka cukruciasto* 4 szklanki mąki pszennej* 1/2 szklanki cukru* 1 szklanka mleka (250 ml)* 50 g miękkiej
Mix smaku