ciasto z owocami - 25557 przepisów (strona:652/1704)

Tęczowy jogurtowiec z owocami 258

bloga, zdjęcie tego tęczowego jogurtowca wstawiłam  na FB-ku. Komentarze jakie się pod zdjęciem pojawiły, były typu „Bajeczne ciasto na bajecznej paterze mniammmm , o rany!!! obłędny!!!, wręcz bajkowy”, przyjemnie czyta się takie komentarze! Tęczowy jogurtowiec z owocami jest tego warty, piękny, smaczny, będzie ozdoba każdego przyjęcia. A przepis na ten tęczowy jogurtowiec z owocami jest banalnie

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pierogi z soczewicą 168

Pewnie już wspominałam, że uwielbiam pierogi. Tak, lubię robić i jeść pierogi :) Lubię też eksperymentować z nowymi farszami. Ostatnio zrobiłam właśnie z farszem z zielonej soczewicy

kuchnia doski
Chleb orkiszowy 125

Kolejny bardzo prosty do zrobienia chlebek. Tym razem z bardzo zdrowej i wartościowej mąki orkiszowej. Jest niesamowicie smaczny i bardzo długo zachowuje świeżość. Zachęcam do wypróbowania

kuchnia doski
Bezowe koszyczki 71

Miało być kobieco, smacznie i ładnie, dlatego powstały bezowe koszyczki z delikatnie kwaśnym kremem, dla zrównoważenia słodyczy bezy, i owocami. Składniki na 10-12 koszyczków

Słodki sentyment
Szybkie ciasto z rabarbarem 132

Prosty przepis na biszkoptowe ciasto z rabarbarem (mogą być inne owoce), które robi się błyskawicznie. Składniki: 4 duże jajka 150 g cukru 200 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia Ponadto: 5 sporych łodyg rabarbaru 4 łyżki cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej   Przygotowanie Rabarbar obieramy, kroimy w kostkę i zasypujemy cukrem. Odstawiamy na jakieś pół godziny(...)odlewamy sok, który się wytworzył. Jajka ubijamy mikserem przez około 5 minut. Następnie dalej ubijając wsypujemy cukier, po chwili mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto wylewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia (o wym 24x24cm). Rabarbar mieszamy z mąką ziemniaczaną i wykładamy na ciasto. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 C i pieczemy około 35-40 minut

e-PrzepisyKulinarne
Bułeczki drożdżowe z serkiem homogenizowanym i owocami. 160

łyżki cukru 1 opakowanie cukru waniliowego (na 0,5 kg mąki) 1/4 kostki margaryny do pieczenia szczypta soli roztrzepane jajko do posmarowania 150 g serka homogenizowanego (słodkiego) owoce mrożone: wiśnie, czarne i czerwone porzeczki KRUSZONKA: 10 g masła 1 szklanka mąki pszennej 1/2 szklanki cukru cukier puder do posypania      Przygotowujemy rozczyn: do miseczki kruszymy drożdże, dodajemy(...)pozostawiamy do ostygnięcia.      Gdy ciasto podwoi objętość przekładamy je na wysypaną mąką stolnicę i delikatnie wyrabiamy. Z ciasta formujemy placuszki i układamy na blasze. Smarujemy roztrzepanym jajkiem, na każdy placuszek wykładamy łyżeczkę serka i garść owoców, a na to łyżkę kruszonki. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 160-170 stopni C i pieczemy, aż się ładnie zarumienią

Rozpustne gotowanie
Tort czekoladowo-malinowy 82

Miał być nie za słodki, z malinami i czekoladą, i jeszcze dla małego miłośnika pociągów Składniki na biszkopt o średnicy 20-22 cm: 5 jajek ½  

Słodki sentyment
Torcik porzeczkowy 74

Świetne kruche ciasto bez jajek z nutką alkoholu oraz kuszące nadzienie z czerwonych porzeczek i migdałowej bezy – to właśnie torcik porzeczkowy w pełnej krasie. Ciasto jest

Słodki sentyment
Torcik porzeczkowy 74

Świetne kruche ciasto bez jajek z nutką alkoholu oraz kuszące nadzienie z czerwonych porzeczek i migdałowej bezy – to właśnie torcik porzeczkowy w pełnej krasie. Ciasto jest

Słodki sentyment
7 koktajli na 7 dni tygodnia. Czy warto jeść mrożone owoce? 140

nawet 12 miesięcy. Następnie rozmrażamy je tuż przed użyciem. W żadnym wypadku nie przechowujemy rozmrożonych owoców i nie zamrażamy ponownie. Sama robię duże zapasy własnych owoców, które później używam do koktajli, ciast oraz jako dodatek do śniadań. To świetny sposób na urozmaicenie codziennej owsianki, budyniów jaglanych czy kolorowych smoothie bowl. Zbliża się pora, kiedy co raz częściej będziemy(...)tych ostatnich przed zamrożeniem należy usunąć pestki i pokroić je na połówki lub mniejsze części. Powodzenia! Poniżej zostawiam dla Was kilka koktajlowych inspiracji, do których spokojnie możecie wykorzystać mrożone owoce. Miłego miksowania! 1. Brzoskwiniowy koktajl z imbirem Print Brzoskwiniowy koktajl z imbirem Course FIT deser, Napoje Keyword brzoskwinie, fit, imbir, koktajl, napoje, płatki owsiane, pomarańcze, smoothie Prep Time

Fitsweet.me
JABŁKA 189

przeznaczeniem w kuchni. Sposób na wykorzystywanie jabłek w kuchni jest niezliczona ilość. Są zdrowym dodatkiem do sałatek owocowych i warzywnych. Doskonale komponuje się w ciastach z dodatkiem cynamonu np. w szarlotce, naleśnikach, deserach. Owoce te idealnie sprawdzają się w gotowaniu np. kompotu. natomiast ze smażonych owoców przygotowuje się na zimę dżemy, konfitury, marmolady i galaretki. Jabłka idealnie pasują(...)kwaśny. Te jabłka są doskonałe do sałatek, wyśmienite do pieczenia ciast oraz jako nadzienie do mięs.  Idared - odmiana ta jest bardzo popularna w Polsce. Są średniej wielkości i duże z żółto zieloną skórką i czerwonym rozmytym rumieńcem. Są kwaskowate w smaku. Bardzo często odmianę tą stosuje się do ciast i przetworów.  Janagolg - mają kremową skórkę i czerwono - pomarańczowy

Ciastka - domowe słodkości
Ciasta na święta – bez jajek i mleka 252

robi się na bazie oleju, dlatego jest idealne w diecie bezmlecznej. W zależności od upodobań brzoskwinie możemy ułożyć na wierzchu bardzo ściśle, lub luźno. Wykorzystując owoce z puszki, można cieszyć się tym ciastem nawet w środku zimy. Biszkoptowa zebra Niech was nie zwiedzie fenomenalny wygląd, który zrobi wrażenie na rodzinie i znajomych! Biszkoptowa zebra jest wbrew pozorom łatwym

Dieta bez mleka
Jogurtowe ciasto cytrynowe z polentą 156

piekarnika i studzimy. Gdy już wystygnie wyjmujemy je z formy i obsypujemy cukrem pudrem. Można także zostawić je w formie położyć na nim ulubione owoce i zalać je galaretką - będzie pyszne! Ciasto jest delikatnie cytrynowe w smaku i według mnie świetnie sprawdzi się jako dodatek do mrożonej herbaty w upalne dni - smacznego

Cooking Monster
Nalewka z czerwonych porzeczek 98

rozlewamy do butelek i odstawiamy w ciemne miejsce na 6 miesięcy, chociaż moim zdaniem nalewka porzeczkowa najlepsza jest po roku leżakowania. Pozostałe z nalewki owoce możemy wykorzystać jako dodatek do lodów, ciast lub deserów. Nalewka porzeczkowa na soku z czerwonych porzeczek z cynamonem Nalewka z soku z czerwonych porzeczek Jeśli dysponujecie sokowirówką lub wyciskarką, możecie zrobić nalewkę z soku

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Ricottowy czekoladowiec z sosem z mango, pomarańczy i mięty 134

pomarańczę obieramy, kroimy na mniejsze kawałki i dodajemy listki mięty. Ziarna kardamonu rozłupujemy i wyjmujemy mniejsze kuleczki ze skorupek, dodajemy do owoców. Całość miksujemy i schładzamy w lodówce.       Przyznam szczerze, że przygotowanie tego ciasta jest dosyć pracochłonne, a zmywania jest dwa razy więcej niż zwykle, jednak efekt naprawdę wynagradza cały trud :) Delikatna, odrobinę wilgotna konsystencja

sama złodycz