ciasto z owocami - 25557 przepisów (strona:437/1704)

Chleb owocowy Olofa Viktorsa 232

drożdży¼ łyżeczki soliRozpuść w wodzie drożdże i sól. Dodaj do przesianej mąki, wymieszaj składniki i zagnieć ciasto. Wyrabiaj około 6 minut. Przełóż ciasto do natłuszczonej miseczki, przykryj folią spożywczą i wstaw do lodówki na całą dobę. Owoce:150 g suszonych moreli80 g rodzynek40 g orzechów włoskich20 g orzeszków pistacjowych60 g mąki pszennej500 g letniej wody do namoczenia moreliOd razu(...)orzechy włoskie, pistacje i mąką. Wysyp je na rozciągnięte ciasto, które następnie delikatnie, aby nie naruszyć morelek i rodzynek, kilka razy zagnieć, wyłącznie do równomiernego rozmieszczenia się owoców i orzechów w cieście.Uformuj z ciasta kulę, i odstaw w natłuszczonej misce do wyrastania 1 godzinę w ciepłym miejscu. W połowie czasu, po 30 minutach, przebij ciasto.Wyłóż ciasto

Grahamka, weka i kajzerka
Jogurtowiec z truskawkami 283

Świetne lekkie ciasto które umili letni dzień na jogurcie ze świeżymi orzeźwiającymi owocami truskawek...Uwielbiam je za prostotę i łatwość w przygotowaniu, teraz w sezonie to nr 1! Składniki: Ciasto: 5 jaj 1 budyń malinowy duży 3/4 szklanki mąki tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 dag stopionej margaryny 1/2 szklanki cukru 1 cukier waniliowy Masa jogurtowa

Wanilia i Kardamon
CIasto marchewkowe bez pieczenia, mąki i cukru 192

Dzisiaj przepis na ciasto marchewkowe z dodatkiem orzechów i suszonych owoców, które nie wymaga pieczenia, jest bardzo zdrowe i sycące więc na pewno posmakuje każdemu.  Ciasto przygotowuje się bardzo szybko wystarczy zetrzeć marchewkę, zblendować orzechy i suszone owoce, ułożyć na blaszkę i wstawić(...)lodówki, jeśli lubicie tradycyjne ciasto marchewkowe to to z pewnością wam posmakuje. Dodatkowo ciasto jest wegańskie i bezglutenowe. Składniki: - 3 szklanki drobno startej marchewki - 1 szklanka orzechów włoskich - 3/4 szklanki szusonych moreli -1/2 szklanki szusonych śliwek Przygotowanie: Marchewkę ścieramy na tarce o drobnych oczkach lub w robocie kuchennym, odciskamy sok, następnie blendujemy namoczone owoce szuszone i orzechy

zdrowa vege kuchnia
Drożdżówki z truskawkami 190

sezon na owoce trwa w najlepsze, a ja nie byłabym sobą gdybym poprzestała na tylko jednym przepisie. Za bardzo lubię truskawki a jeszcze bardziej domowe drożdżówki. To jest właśnie przysmak, którego ciężko mi odmówić. Zapraszam więc do wykorzystania przepisu i oglądania zdjęć a ja ideą wcinać drożdżówki puki jeszcze są:) Składniki na 12 drożdżówek ciasto: 500 g mąki

ciastkarnia na kruchym spodzie
Trójkąty z serem i owocami 112

francuskiego , błyskawiczne w przygotowaniu . Idealne,gdy mamy przysłowiowe nic w lodówce a goście pukają do drzwi. Te kruche ciasteczka są idealne dzięki twarożkowi i dodatkowi ulubionych owoców. Polecam.  POTRZEBUJEMY: opakowanie ciasta francuskiego 200g białego sera 1 łyżka masła ( w temp. pokojowej) 1 żółtko 1 łyżka skrobii ziemniaczanej 2-3 łyżki cukru kilka łyżek ulubionych owoców, u mnie(...)lukier: 2 łyżki soku z cytryny+kilka łyżek cukru pudru  Przygotowanie Ser, masło,żółtko skrobię i cukier mieszamy. Ciasto kroimy na trójkąty, które układamy na papierze do pieczenia na blasze. Na trójkąty wykładamy po łyżce sera i owoców. Pieczemy ok. 20 minut w temp. 180 stopni na termoobiegu. Po wyjęciu z piekarnika i lekkim przestudzeniu polewamy lukrem cytrynowym

WYSPA SZCZĘSLIWA
Chlebek bananowy z płatkami owsianymi i czekoladą 187

Bardzo lubię słodkie wypieki z dodatkiem warzyw lub owoców, dzięki nim ciasta są fajnie wilgotne i mam wrażenie, że bardziej syte i treściwe przez co nie ma się aż takich wyrzutów sumienia gdy zje się kawałek jako przekąskę :P Chlebków bananowych piekłam już kilka, ale ten ostatni oczarował mnie i zasmakował najbardziej. Przepis pochodzi z książki "Opowiadania drewnianego stołu

Simply Food
Racuchy drożdżowe pieczone w piekarniku 138

maliny banany jagody lub borówki Sposób wykonania racuchów z piekarnika. Ciasto na racuchy z piekarnika jest przede wszystkim identyczne jak na tradycyjne racuchy drożdżowe. W składnikach na ciasto nie ma cukru, pomijając oczywiście 1 łyżeczkę w rozczynie drożdżowym :). Ukłon dla osób na diecie, a dla pozostałych z pewnością wystarczą owoce wewnątrz oraz cukier puder posypany na wierzchu. Przygotowuję rozczyn(...)kuchenną i odstawiam do wyrośnięcia na 45 minut. W tym czasie jabłka obieram, pozbawiam środków i kroję w plastry lub kostkę o grubości około 1 cm. Pokrojone owoce dodaję do wyrośniętego ciasta drożdżowego. Piekę racuchy w piekarniku. Piekarnik nagrzewam do temperatury 180 stopni C. Na blaszkę do pieczenia wykładam papier do pieczenia. Możesz lekko przesmarować papier olejem do smażenia

Ania gotuje
Ciasto na herbacie Earl Grey z owocami i kremem budyniowym 161

ciasta, bez żadnej końcówki zamocowanej na rękawie. W okręgu który powstał z grubszej warstwy kremu robimy kolejne mniejsze okręgi i wypełniamy je świeżymi drobnymi owocami. Krem wyciskamy również na ich wierzch, kładziemy drugi blat ciasta, wyrównujemy konstrukcję a następnie lekko górny blat dociskamy. Ja wyrównuję boki kremu szpachelką, żeby dokładnie zrównać poziom kremu z poziomem ciasta.   Nasączamy górny(...)blat pozostałym ponczem, ponownie wyciskamy krem i układamy owoce. Całość schładzamy w lodówce przed podaniem przez minimum jedną, a najlepiej dwie-trzy godziny. SKŁADNIKI Na dwa duże blaty, tortownica 22-24cm średnicy 460ml mleka 3,2% 6 łyżek stołowych herbaty Earl Grey 120g masła, ciepłego, w temperaturze pokojowej 350g cukru do wypieków 4 jajka L ½ szklanki oleju

Karo in the Kitchen
JAGODOWA SZARLOTKA 112

Szarlotka to pyszne ciasto, sami wiecie, dzisiaj upiekłam je z dodatkiem jagód. Ciasto wyszło przepyszne, kruche i delikatne. Użyłam owoców jagody kamczackiej, bo taką mam na działce, jednak polecam dodać jagody z lasu jak będzie już na nie sezon(...)wsypujemy jagody i dalej mieszając prużymy około 10 minut. Zakręcamy gaz, wsypujemy mąkę ziemniaczaną i bardzo szybko mieszamy aż mąka połączy się z owocami i powstanie gęsta masa.  Ciasto wyciągamy z lodówki, większą część rozkładamy na blaszce, wykładamy na to masę jabłkowo - jagodową i ją wyrównujemy. Na wierzch rozkruszamy pozostałe ciasto.  Pieczemy

Kulinarne Fantazje Marioli
Cassata - Włoski tort z ricottą 322

naprawdę przepyszna i warta każdej chwili spędzonej w kuchni. W wersji z bitą śmietaną na wierzchu ciasto nie zabierze zbyt wiele czasu, tym bardziej że biszkopt można z powodzeniem upiec dzień wcześniej. Trochę więcej cierpliwości wymaga wersja z marcepanem ale warto! Składniki: Ciasto: 150 g mąki pszennej 50 g mąki ziemniaczanej 180 g cukru 6 jajek 2 łyżeczki cukru waniliowego(...)biszkopt). Rozwałkowaną masę marcepanową umieścić na wierzchu ciasta. Delikatnie przycisnąć.  Przy pomocy dłoni dociskać powoli masę marcepanową do boków ciasta.  Odciąć nożykiem nadmiar masy marcepanowej. Ciasto udekorować kandyzowanymi owocami wedle uznania. Jeśli owoce nie trzymają się wierzchu tortu, można je "przykleić" odrobiną konfitury morelowej. Jeśli zostanie nieco masy marcepanowej, można ją ponownie rozwałkować i wyciąć

maniapieczenia
Polędwiczka wieprzowa pieczona w cieście 177

będzie  dobrze  wyglądała na stole świątecznym ale sprawdzi się też przy niezapowiedzianych gościach, bo można ją przygotować w 30 minut. Wystarczy polędwiczka wieprzowa, duże opakowanie ciasta francuskiego i jakieś owoce do nadziewania: suszone śliwki, figi, żurawina, brzoskwinie z puszki... w tym przepisie świeże daktyle.   Czas przygotowania: 30 minut Składniki: duże opakowanie ciasta francuskiego (jeden płat), polędwiczka(...)folię aluminiową i wystudzić.  Zimną polędwicę rozciąć formując płaski płat mięsa. Na jednym brzegu rozsmarować konfiturą (pasek 2 cm), na konfiturę wyłożyć owoce i posypać tartą skórką cytryny, zrolować. Polędwicę położyć na ciasto posmarowane rozmąconym jajkiem, szczelnie owinąć mięso, końce zlepić i podwinąć pod spód. Schłodzić w lodówce przez 30 minut. Schłodzone ciasto wyłożyć na blachę wyłożoną papierem

SzczyptaSmaQ
Kruche z frangipane z jeżynami i śliwkowymi powidłami 141

deser. Na ogół frangipane nadziewam tarty z owocami. Tarta frangipane to tarta z nadzieniem migdałowym. Migdały pasują praktycznie ze wszystkimi owocami, więc pieczenie kruchego z frangipane i jeżynami wcale nie było takim na chybi trafił. Ciasto jest pyszne i bardzo łatwe w przyrządzeniu. Upiekłam je w dużej prostokątnej foremce, bo na deser spodziewałam się dużo gości. Nie mogłam

codojedzenia
Pastel de 3 leches - meksykańskie ciasto Trzy Mleka 139

kaszą manną.Włóż ciasto do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180°C, piecz przez 30 minut. Piekarnika nie otwieraj w trakcie pieczenia, zaś po upieczeniu pozwól ciastu ostygnąć w piekarniku, najpierw przy zamkniętych drzwiczkach, później przy lekko uchylonych.W czasie, gdy ciasto stygnie, dokładnie wymieszaj w misce mleko zagęszczone, mleko pasteryzowane i śmietanę kremową.Kiedy ciasto już wystarczająco ostygnie, nakłuj od góry(...)się nie dotknąć nożem dna foremki. Nie wyjmuj ciasta z foremki.Zalej ciasto mieszaniną mleka i śmietany. Nie przejmuj się, że początkowo ciasta nie będzie widać. Odstaw do lodówki do całkowitego wchłoniecia mleka przez ciasto, najlepiej na całą noc.Ubij na sztywno śmietankę 30% i pokryj nią górę ciasta, a następnie udekoruj czekoladą, owocami, orzechami - czym chcesz i jak chcesz.Ciasto przechowuj

Grahamka, weka i kajzerka
Kruche tartelki z kremem waniliowym i brzoskwiniami 208

Słońce w dalszym ciągu całkiem konkretnie przygrzewa, więc chłodny, waniliowy krem w połączeniu ze świeżymi owocami to niezły pomysł na deser. Delikatnie, kruche ciasto jest doskonałym wyborem na upały, bo jego lekkość sprawia, że nie będziemy się czuć ociężali po konsumpcji ;) Kruche ciasto: 160 g mąki 50 g cukru pudru 75 g masła jajko szczypta soli Krem waniliowy

sama złodycz
Ciasto migdałowe ze śliwkami i cynamonową kruszonką 156

Puszyste ciasto, pełne migdałowego aromatu z owocami jesieni-śliwkami, posypane cynamonową kruszonką kojarzy się z babciną kuchnią. Już sam zapach jest niezwykle kuszący , idealne na deszczowy podwieczorek z filiżanką ulubionej herbaty, ciasto harmonijne w smaku, i co najważniejsze zawsze się udaje, tyle razy go piekłam i nigdy nie zdarzył się zakalec! jednym słowem pyszne. Składniki na formę 24/24

Wanilia i Kardamon