Na targach pojawiły się już świeże maliny, truskawki i borówki, więc grzechem byłoby ich nie spróbować! Może nie są one jeszcze tak wspaniałe jak w sezonie
Ostra na SłodkoWyobraźcie sobie taki scenariusz: w sobotę wieczorem zagniatacie ciasto, a w niedzielę rano, swojej rodzince, na śniadanie podajecie świeżo upieczone, chrupiące i pachnące drożdżówki :) Ja sobie
Moja DelicjaMoje ciasto na dziś to jogurtowiec z nieszpułką. Nieszpułka to roślina z rodziny różowatych, pochodzi z Kaukazu i południowo - wschodniej Europy. Moją zakupiłam w markecie i
Moje Małe CzarowanieJeżeli lubicie banany to polecam Wam takie pyszne ciasto. Niezwykle mięciutkie i pachnące. Podczas pieczenia po całym domu roznosi się taki zapach, że nie można się
Izabelawkuchniblaszkę o wymiarach 22cm x 35cm. Drugą połowę ciasta dzielę na mniejsze porcje i wkładam do zamrażalnika na godzinę. 2. Ciasto na blaszce posypuję bułką tartą. Na cieście układam maliny. Owoce posypuję cukrem waniliowym. Białka ubijam na sztywno. Stopniowo dodaję cukier kryształ oraz mąkę ziemniaczaną. Ubijam. Pianę wykładam na maliny. Wyrównuję. 3. Na wierzch ciasta ścieram na tarce
Tradycyjna kuchnia KasiPlacek z jabłkami to ciasto, które zaskakuje nie tylko sposobem wykonania, ale również smakiem. Przepis ten znalazłam w czasopiśmie "Ciasta domowe" i postanowiłam wypróbować, mimo że
Smakołyki BerenikiBardzo dobre ciasto, mocno czekoladowe. Wszystkim bardo smakowało, jestem pewna, że zrobię je jeszcze ponownie. Ciasto – masło utrzeć z cukrem. jajka rozbić, oddzielić białka od
Kuchnia PokoleńWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Zakręcone ciasto drożdżowe z śliwkami i rozmarynowym twarożkiem. Tak, z rozmarynowym Dla niektórych może wydawać się to dziwne
Marta GotujeWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Sernik szwarcwaldzki to sernik na zimno z czekoladowym spodem, z lekką, kremową masą serową i galaretką z
Marta GotujeWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Pyszne, orzeźwiające ciasto na biszkopcie z czerwoną porzeczką, masą z bitej śmietany i mascarpone. To jest mój
Marta Gotujechwilkę do połączenia składników. Spód ciasta wkładamy do formy do pieczenia. Krem nakładamy na ciasto szpinakowe i równo rozsmarowujemy. Na wierzch równo rozsypujemy skruszoną część ciasta. Dość mocno dociskamy. Dekorujemy truskawkami lub innymi owocami sezonowymi (najlepiej jagodowymi). Schładzamy przed podaniem
Pyry na GazSzybki deser? no może nie taki szybki bo trzeba czekać na wychłodzenie ale jak już stężeje będzie pyszny i do tego bardzo efektowny. Delikatna śmietana z
Moje Małe CzarowanieCiągły brak czasu, więc idę na łatwiznę i wstawiam zaległe przepisy. Ciasto robiłam ze świeżymi owocami ale można użyć też i mrożonych . Uwielbiam ciasta z kruszonką dlatego zawsze robię jej trochę więcej. Przepyszne delikatne ciasto z chrupiącą kruszonką na wierzchu. Dzisiaj przepis na ciasto z dodatkiem truskawek. Przepis wzięłam z TEJ strony
Na słodko lub wytrawnieŚliwki śliwki śliwki – wreszcie zawitały do ogrodów i na targi.Ja jak co roku zrobię z nich czekośliwkę – czyli powidła śliwkowe z czekoladą … knedle
Ostra na Słodkonajbliższych miesiącach na blogu będzie bardziej kolorowo i truskawkowo, w końcu zbliża się lato i sezon na świeże owoce. Dziś przepis na przepyszny chlebek bananowy z mnóstwem truskawek, wzbogacony o kokos i nasiona chia. Chlebek nie zawiera cukru, ani żadnych niezdrowych dodatków, nie ma też w nim wiele tłuszczu, a jeśli użyjemy mleka roślinnego to będzie też bez laktozy(...)Chlebek jest wilgotny i bardzo pożywny. Świetnie nadaje się na śniadanie, czy przekąskę do pracy ale też np. na przyjęcie w gronie znajomych ;) Ciasto najlepiej smakuje na drugi dzień, a w letnią upalną pogodę najlepiej trzymać go w lodówce, choć na pewno nie poleży zbyt długo. Bardzo polecam. Inspiracja pochodzi z bloga Ambitious Kitchen . Składniki: 1 i 3/4 mąki pełnoziarnistej
Healthy food explorer