ciasto z orzechami - 14811 przepisów (strona:63/988)

Szybkie ciasto bananowe 219

Ciasto bananowe jest proste i szybkie w przygotowaniu. Nie musimy do jego przygotowania wykorzystywać miksera, składniki mieszamy przy pomocy łyżki. Jest to ciasto, które zawsze się

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Błyskawiczne kokosanki 280

Czy zdarzyło się Wam w kuchni, że przygotowując potrawy zostały Wam białka z jajek? Myślę, że odpowiedź będzie twierdząca, więc aby ich nie zmarnować możecie przygotować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Ciasto zebra 263

Ciasto zebra to bardzo proste i szybkie ciasto. Uwielbiam je piec ponieważ świetnie się prezentuje na stole przez biało – czarne paski. Poniżej przedstawiam listę zakupów

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
CIASTO CZEKOLADOWE Z MASŁEM ORZECHOWYM 187

CIASTO CZEKOLADOWE z masą serowo-orzechową jest ciężkie i słodkie. Dodatek... Artykuł CIASTO CZEKOLADOWE Z MASŁEM ORZECHOWYM pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
ciasto śliwkowo- Malinowe z orzeszkami Nerkowca 225

Składniki: ciasto jogurtowe: 3 jajka 0,5 kubka mąki 2 łyżki cukru 3 łyżki jogurtu 1 łyżeczka proszku do pieczenia 0,5 kostki masła krucha kratka

Luźna Kuchnia
Marlenka 458

stopni do uzyskania  złotego  koloru.  Upieczone, wyrównane i wystudzone blaty  przełożyć  masą , wierzch ciasta posmarować  masą i posypać skruszonym ciastem, zmielonymi orzechami i startą czekoladą.   Ciasto odstawić aby zmiękło

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Miodownik kajmakowy z jabłkami 412

ciasta przełożone sernikiem gotowanym z dodatkiem kajmaku i warstwą jabłkową. Sernik z kajmakiem gotowałam już w tym przepisie „ klik” . Wierzch wieńczy słodka polewa ze smażonych orzechów z kajmakiem. Zaletą tego ciasta jest to, że można je upiec parę dni wcześniej. Nawet jest to wskazane, gdyż ciasto miodowe potrzebuje czasu, żeby zmięknąć. Za to później szybko zniknie :) CIASTO MIODOWE(...)Zdjąć z ognia i mieszać, aż galaretki się rozpuszczą. Ciepłe i gęste jabłka wyłożyć na ciasto przykrywając trzecim blatem. W rondelku rozpuścić masę kajmakową i wsypać orzechy. Dokładnie wymieszać i szybko rozsmarować wierzch ciasta. Ciasto wystudzić i przechowywać w chłodzie. Smacznego :) RADY: Ciasto składałam w blaszce, w której piekły się blaty. Brzegi zabezpieczyłam folią aluminiową, żeby masy nie wypływały. Masa

https:KKuchniaMniam
Ciasto krówka z orzechami 257

sody oczyszczonej Krem budyniowy: 500 ml mleka 2 łyżki cukru 1 budyń waniliowy b/c 250 g masła 1 łyżka cukru pudru 1 puszka masy orzechowej 400g (kajmak) orzechy włoskie ale-raj Przygotowanie: Ciasto miodowe:  Wszystkie składniki umieścić w misie z miksera dodać pokrojone w kostkę masło i zmiksować na wolnych obrotach na jednolitą masę. Ciasto podzielić na trzy równe(...)białości. Ucierając dodawać porcjami zimny budyń i utrzeć na krem. Warstwy ciasta: placek miodowy 2/3 kremu budyniowego placek miodowy masa orzechowa placek miodowy 1/3 kremu budyniowego posiekane orzechy włoskie Ciasto włożyć do plastikowego pojemnika na ciasto lub owinąć folią spożywczą. Włożyć do lodówki lub odłożyć w zimne miejsce na 1-2 dni. Ciasto przed podaniem musi zmięknąć. Inspiracja

Ala piecze i gotuje
szybkie ,maślane ,wilgotne i słodkie ciasto 190

Składniki na ciasto 4 żółtka w temp. pokojowej 5 łyżek mleka w temp. pokojowej szczypta soli 130 gr.masła 130 gr.cukru pudru 150 gr. mąki pszennej 1 łyżeczka pełna proszku do pieczenia beza 4 białka 2 łyżeczki soku cytrynowego 150 gr. cukru pudru 2 łyżki mąki ziemniaczanej orzechy do posypania Wykonanie Na najwyższych obrotach miksera przez 3-4 minuty ucierać(...)najwyższych obrotach miksera. Gdy masa białkowa będzie sztywna dalej ubijając dodawać porcjami cukier. Pod koniec ubijania dodać mąkę ziemniaczaną dalej miksując do połączenia składników. Na ciasto w formach wyłożyć ubita pianę bezową ,posypać pokrojonymi orzechami . Piec w nagrzanym piekarniku do 150 °C 45 minut. Ciasto można zrobić w większej formie i przełożyć kremem,owocami,lub bita śmietaną ,w zależności

w mojej kuchni
Ciasto kakaowe z gruszkami 181

Pyszne i wilgotne ciasto czekoladowe z dodatkiem chrupiących orzechów oraz delikatnych i soczystych gruszek. Przepis na to ciasto, z małymi zmianami, pochodzi z bloga Cake Time. 2 szkl mąki 1/2 szkl kakao 2 łyżeczki sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1,5 szkl cukru szczypta soli 2 jajka 1/2 szkl oleju 1/2 szkl jogurtu naturalnego 1/2 szkl gorącej kawy rozpuszczalnej(...)pieczenia. Wymieszać. W drugiej misce utrzeć jajka, jogurt i olej. Do masy wsypywać stopniowo suche składniki i miksować do połączenia. Na końcu, cały czas ucierając wlewać gorąca kawę. Ciasto wymieszać z orzechami. gruszki obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w ćwiartki. Foremkę (9x33cm) wyłożyć papierem do pieczenia. Wlać ciasto i powtykać gruszki. Piec ok 45-50 minut w 180 stopniach

Smakołyki Asi
Ciastka orzeszki z kremem kokosowym 126

prezentacji gościom Patelnię nagrzewamy, ja do kubeczka wlewam ciut oleju i za każdym razem smaruję i dół i górę patelni silikonowym pędzlem. Do każdego otworu wkładam porcję ciasta trochę większą od orzecha laskowego. Patelnię zamykam, podglądam po kilku minutach, czy połowa skorupek jest zezłocona i obkręcam patelnię do orzeszków drugą stroną. Orzeszki wyjmujemy za pomocą drewnianej szpatłuki. O ile jest(...)mleka w proszku Cukier do smaku (opcjonalnie) Sposób przygotowania Ciasto Z podanych składników szybko zagniatamy ciasto. Owijamy w folię i wkładamy do lodówki na 30 min. Ciasto wyjmujemy, dzielimy na kawałki wielkości orzecha laskowego. Patelnię smarujemy olejem i wkładamy po jednej kulce ciasta do każdego otworu patelni. Pieczemy na złoty kolor. Połówki wyjmujemy, po ostygnięciu obkrawamy nadmiar z łupinek. Napełniamy

Mieszam w Garnku
Miodownik z kremem z kaszy manny 998

drugim blatem, ponownie posmarować dżemem i przykryć resztą kremu. Położyć trzecią część ciasta, docisnąć. Wierzch:   puszka masy krówkowej,  100g orzechów włoskich. Masę krówkową rozsmarować na wierzchu ciasta, posypać posiekanymi orzechami. Najlepiej smakuje na trzeci dzień, gdy blaty ciasta zmiękną

Z miłości do słodkości
Ucieraniec orzechowy z truskawkami 189

mąki gryczanej. Bez cukru, to już oczywiste :) Ciasto dobrze przykryć na połowę czasu pieczenia. W ten sposób nie przypieką się ani owoce, ani orzechy. Smacznego! Ucieraniec orzechowy z truskawkami Danie Ciasto Kuchnia Słodkości Porcje 12 Składniki 250 g mąka 120 g ksylitol lub inne słodziwo 4 szt jajko 250 g masło w temperaturze pokojowej 2 garść orzechy posiekane 1/2 szklana

Kucharzyca
Wegańskie CIASTO CZEKOLADOWE z orzechami 234

Ciasto jak zwykle - banalne, szybkie, pyszne, do zrobienia w formie okrągłej lub babeczek, jak kto woli. Znalezione kiedyś na puszce  ale oczywiście zmodyfikowane, bo w oryginale było 1,5 szklanki cukru (!) i zmniejszyłam ilość oleju na rzecz mleka. Zaczynamy od nagrzewania piekarnika (180-200 stopni), bo reszta robi się błyskawicznie. Jeśli chcemy zrobić muffinki, postępujemy wg zasady starej(...)będzie, aż do listopada ;)  Dla zainteresowanych skład: cukier, orzechy laskowe 42,5%, tłuszcz kakaowy, miazga kakaowa. Na górę jeszcze obowiązkowo posiekane orzechy laskowe i mamy super muffiny czekoladowo-orzechowe do codziennej kawy albo okrągłe ciasto na 35 urodziny, SMACZNEGO

Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE
Rolada orzechowa a'la snickers 283

osłodę przyjemnie spędzonego czasu z rodziną przy stole obstawionym samymi pysznościami musi pojawić się ciasto. U mnie w domu to ciasto zawsze z orzechami pod różną postacią. W tym roku jest to rolada orzechowa z pyszną polewą miodowo orzechową.  CIASTO KRUCHE  🌲 mąka 2 szkl. + do podsypania 🌲 masło zimne 150 g. 🌲 cukier wanilinowy 1 op.  🌲 żółtka(...)proszkiem do pieczenia. Dodajemy posiekane masło, cukier wanilinowy, żółtka, jajko i śmietanę. Mieszamy nożem i ugniatamy ciasto. Ciasto możemy też zagnieść w malakserze przy pomocy odpowiedniego haka. Ciasto wkładamy do lodówki. NADZIENIE 🌲 orzechy włoskie lub laskowe bez skórki  300 g.  🌲 cukier puder 2 łyżki 🌲 białka z 3 jaj  Orzechy mielimy w maszynce do mielenia. Białka ubijamy

Kuchnia Paulettes
Placek Rzeszowiak – kuchnia podkarpacka 255

Placek Rzeszowiak - kuchnia podkarpacka Placek Rzeszowiak to najlepiej znane w Polsce ciasto z Podkarpacia. Swoją sławę zawdzięcza wyjątkowemu połączeniu maku, orzechów i sera. Są to najpopularniejsze składniki, którymi nadziewane są tradycyjne wypieki w regionie. W Rzeszowiaku te nasze ulubione składniki możemy mieć w jednym kawałku ciasta. Placek Rzeszowiak został wpisany na ministerialną listę produktów tradycyjnych (swoją drogą Podkarpacie wciąż jest(...)łyżka masła §         100 ml mleka §         2 białka (od ciasta kruchego) Orzechy zalewamy wrzącym mlekiem, dodajemy cukier, masło i mieszamy. Po przestudzeniu dodajemy ubitą pianę z białek. Mieszamy delikatnie. Masa serowa: §         700 g białego sera (twarogu) mielonego

Trzeci talerz
Orzeszki 375

wieczory rodzinne przy kartach podczas smażenia :).  Ja używam starej patelni z formami na orzechy i kuchenki gazowej do smażenia :)  Porcja na ok 30 orzechów Składniki: ciasto 4 szklanki mąki 1 kostka masła 1 łyżeczka sody 1 szklanka śmietany 18% 1 cukier wanilinowy olej do sparowania formy masa 1 kostka masła 3/4 szklanki mleka 250 g mleka(...)szklanki cukru 2 łyżki kakao Ciekawe rozwiązania znajdziecie tutaj  Przygotowanie: ciasto Wszystkie składniki połączyć ze sobą i wymieszać na gładką zwartą masę. Formę do orzechów posmarować tłuszczem u wykładać do niej ciasto, zacisnąć i smażyć, aż ciastka się przyrumienią. Wyłożyć i ostudzić. masa   W garnku rozpuść masło, dodaj mleko i cukier, mieszaj aż wszystko się rozpuści. Dodaj kakao

Niezły Młynek
Świąteczny piernik 195

misce z żółtkami i cukrem. Miód podgrzewamy w rondelku i wlewamy do utarte margaryny. Następnie dodajemy stopniowo mąkę i miksujemy. Ubijamy na sztywno białka. Dodajemy je do naszego ciasta. Dodajemy orzechy włoskie i mieszamy. Przelewamy ciasto do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 80 minut w 175 stopniach. Jeszcze ciepły piernik przekrawamy w dwóch miejscach i smarujemy powidłami śliwkowymi

Aga w kuchni
Greckie wakacje cz. 1 - Kulinarny pamiętnik z wyjazdu na Kos 153

rodzaj biszkoptu z semoliną i jogurtem, nasączonego słodkim syropem. Kataifi składa się ze specjalnie uformowanego ciasta filo, przypominającego makron vermicelli, z nadzieniem z orzechów i migdałów. Baklava to ciasto filo nadziewane orzechami, nasączone słodkim syropem. Obok baklavy (prawy górny róg zdjęcia) możecie zobaczyć ciasto, którego nazwy niestety nie pamiętam, ale które składa się z ciasta filo z nadzieniem z mleka

Chilli Czosnek i Oliwa