ciasto z orzechami - 14811 przepisów (strona:56/988)

Palmiery z czekoladą i orzechami włoskimi 165

Przekąska w chwila moment! Ciasteczka z gotowego ciasta francuskiego z mleczną czekoladą i drobno posiekanymi orzechami włoskimi. Nie lubisz włoskich? Nie ma problemu! Możesz wykorzystać nerkowce, orzechy laskowe, a nawet i migdały. Pełna dowolność, modyfikuj przepis do woli! Polecam :). S kładniki:   1 arkusz- 275 g ciasta francuskiego(...)mlecznej czekolady  3 łyżki mleka  100 g orzechów włoskich Przygotowanie: Czekoladę posiekać, wraz z mlekiem rozpuścić w kąpieli wodnej . Dobrze wymieszać i pozostawić do przestudzenia. Orzechy włoskie drobno posiekać. Ciasto francuskie odwinąć z papieru, wysmarować letnią czekoladą (czekolada będzie szybko gęstnieć!) i posypać orzechami włoskimi. Dwa krótsze boki ciasta zwinąć do środka

Nastoletnie Wypiekanie
Orzechowa tarta z groszkiem, szpinakiem i ricottą (Quiche con piselli, spinaci, noci e ricotta) 149

SKŁADNIKI Kruche ciasto 250 g m ą ki pełnoziarnistej   40 g orzechów włoskich łuskanych  150 g masła 1 jajko 2 łyżki mleka szczypta soli Nadzienie 300 g groszku 250 g ricotty 100 g szpinaku 100 ml śmietany  50 g parmezanu 2 ząbki czosnku 2 jaja natka pietruszki bazylia  s ó l, pieprz   **** INGREDIENTI Pasta(...)ricotta 100 g di spinacini 100 ml di panna 50 g di parmigiano 2 spicchi d'aglio 2 uova prezzemolo basilico sale, pepe PRZYGOTOWANIE  Kruche ciasto Blendujemy orzechy do uzyskania konsystencji m ą ki. W mikserze miksujemy mąkę z zimnym masłem pokrojonym w kostkę, szczypt ą  soli i zblendowanymi na py ł  orzechami. Dodajemy jajko

La grande e la piccola cuoca
Chleb owocowy Olofa Viktorsa 239

rozpuszczone drożdże i sól. Wyrabiaj ciasto ręcznie lub mikserem na wolnych obrotach przez 5 minut. Dodaj do ciasta oliwę i zagniataj ciasto dalsze 5 minut - aż do całkowitego wchłonięcia się tłuszczu. W mniejszej misce wymieszaj morele, odsączone rodzynki, orzechy(...)włoskie, pistacje i mąką. Wysyp je na rozciągnięte ciasto, które następnie delikatnie, aby nie naruszyć morelek i rodzynek, kilka razy zagnieć, wyłącznie do równomiernego rozmieszczenia się owoców i orzechów w cieście. Uformuj z ciasta kulę, i odstaw w natłuszczonej misce do wyrastania 1 godzinę w ciepłym miejscu. W połowie czasu, po 30 minutach, przebij ciasto. Wyłóż ciasto na blat roboczy

Grahamka, weka i kajzerka
Ciasto Pychotka 168

prostu ciasto Pani Walewska, tyle że pod inną nazwą. Błędne było moje myślenie;) To zupełnie inne ciacho… Dwa kruche blaty ciasta spulchnione dodatkiem amoniaku( ach te urocze bąble w kruchym J )przykryte cukrową bezą posypaną orzechami włoskimi( tutaj smakują zupełnie jak prażone-mniam!). Całość bardzo słodka dzięki pysznemu budyniowemu kremowi, ale jednocześnie nie zamulająca, bo dżem przełamał ten efekt. Jeśli(...)Beza : 4 białka 100 g cukru pudru Białka miksujemy na sztywno, stopniowo dodając cukier puder. Dodatek: słoik dżemu wiśniowego niskosłodzonego lub powideł 100 g pokrojonych dość drobno orzechów włoskich wykonanie i pieczenie : ciasto kruche nakłuwamy widelcem i smarujemy połową dżemu i  wykładamy bezę posypujemy orzechami pieczemy 30 minut w temp. 200 stopni i studzimy Krem: 2 szklanki mleka

Domowe ciasta
Ciasto z cukinią i ananasem 101

powoli dolewać olej. Następnie dosypywać produkty sypkie i miksować dalej tylko do połączenia składników. Cukinię oraz pokrojony w kostkę ananas i orzechy dodać na koniec, wymieszać łyżką. Formę kwadratową 24/24 wyłożyć papierem do pieczenia i wylać ciasto, wyrównać. Pic około 45-50 minut. Po wystudzeniu przekroić na dwa blaty. Masło utrzeć z cukrem na puszysty krem. Do ubitej masy dodawać(...)szklanki cukru, 2-3 łyżki kakao, podgrzać w rondelku, na małym ogniu cały czas mieszając aby pozbyć się grudek. Zdjąć z ognia, chwilę przestudzić, polać równomiernie wierzch ciasta, posypać orzechami. Odstawić na kilka godzin do lodówki. Smacznego:)     Artykuł Ciasto z cukinią i ananasem pochodzi z serwisu

gotuj ze mną
Przepis #87 Ciasto czekoladowe z kaszy gryczanej 141

kasza gryczana  kojarzy nam się raczej z dodatkiem do głównego dania obiadowego. Jednak świetnie  sprawdza się także  w roli głównego składnika ciasta czekoladowego. W połączniu z czekoladą oraz orzechami smakuje na prawdę wyśmienicie. Dzięki kaszy jest bardzo treściwe w smaku a jednocześnie delikatne (kaszę należy zblednować bardzo dokładnie). Spróbujcie koniecznie! Jedna porcja ( ciasto podzieliłam(...)nagrzanym do 180 stopni przez koło 45-50 minut.   Kiedy ciasto wystygnie dekorujemy ciasto polewą przygotowaną z rozpuszczonego oleju kokosowego i czekolady. Na koniec wierzch posypujemy posiekanymi orzechami nerkowca.   Ciasto przechowujemy w lodówce a im dłużej się w niej znajduje tym lepiej smakuje. Smacznego

Health-Fit-Life
Ciasto makowo-orzechowe 166

Pyszne ciacho na każdą okazję. Idealne połączenie maku i orzechów. Składniki: Ciasto kruche: 60 dkg mąki 25 dkg margaryny 25 dkg cukru 6 żółtek 1 łyżka smalcu 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka śmietany Dodatkowo: 1 łyżka kakao Orzechy: 25 dkg orzechów włoskich 1 szklanka cukru pół szklanki mleka 2 jajka Mak: 30 dkg maku 20 dkg cukru(...)wymiarach 23x38 cm wyłożoną papierem do pieczenia, Na placek wykładamy smażone wiśnie. 3. Na wiśnie wykładamy wzdłuż paskami po jednej części maku i orzechów. Dajemy po trzy paski. 4. Na to ścieramy na grubej tarce ciasto brązowe z zamrażalnika . 5. I potem wykładamy paskami pozostały mak i orzechy. Orzechy nad mak, a mak nad orzechy. 6. Przykrywamy drugim plackiem białym

Kuchnia u Bietki
Babka jabłkowo - orzechowa 111

ciasto pochodzi z gazety. Niestety nie potrafię podać jakiej, gdyż jestem w posiadaniu jedynie wycinka z poniższym przepisem. Składniki na dużą keksówkę: 20 dag masła lub margaryny 10 dag cukru 4 jajka 30 dag mąki 2 czubate łyżeczki proszku do pieczenia  skórka otarta z 1/2 cytryny 2 łyżki mleka 1/3 aromatu waniliowego 10 dag siekanych orzechów włoskich(...)Następnie wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia i wlać mleko. Dodać aromat i skórkę z cytryny. Do ciasta wsypać 3/4 pokrojonych jabłek i 3/4 orzechów.  Dokładnie wymieszać. Ciasto przelać do formy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą. Na wierzch rozłożyć resztę jabłek i posypać pozostałymi orzechami. Piec w temperaturze 180 stopni przez 40 - 45 minut

My simple kitchen
Tarta z leśnymi grzybami z ciasta z orzechami włoskimi i parmezanem Gordona Ramsaya 113

orzechowy spód wykorzystam jeszcze przy wielu innych wypiekowych wariacjach. Zamiast świeżych leśnych grzybów sprawdzą się też na pewno pieczarki albo grzyby suszone. Pycha! TARTA Z LEŚNYMI GRZYBAMI Z CIASTA Z ORZECHAMI WŁOSKIMI I PARMEZANEM GORDONA RAMSAYA Składniki na ciasto: - 200 gram mąki pszennej - 100 gram zmielonych orzechów włoskich - 100 gram zimnego masła - 1 średnie jajko - 100 gram parmezanu - sól Przygotowanie

Życie zamknięte w smaku
Mazurek z Orzeszkami Ziemnymi, Masłem Orzechowym i Karmelem 213

Mazurek z orzeszkami ziemnymi, masłem orzechowym, czekoladą mleczną i karmelem to propozycja głównie dla fanów snickers'a.  ...bo czyż te składniki nie są podobne właśnie

Słodka Strona
Babka gruszkowa z cynamonem 175

cynamonem pachnie jesienią. To idealne ciasto na podwieczorek lub drugie śniadanie. Wilgotne, aromatyczne. Składniki wystarczy zmiksować i dodać pokrojone owoce. Zamiast gruszek możemy użyć jabłek. Cudnie smakuje z orzechami lub rodzynkami. Ciasto przechowujemy do trzech dni w temperaturze pokojowej – na drugi dzień jest równie pyszna, co zaraz po upieczeniu. Babka gruszkowa z cynamonem: 2 szklanki mąki pszennej lub jasnej(...)bardzo krótko miksujemy na małych obrotach (tylko do wymieszania). Gruszki obieramy, pozbywamy się gniazd nasiennych i kroimy w niedużą kostkę. Oprószamy cynamonem, mieszamy i dodajemy do ciasta. Mieszamy łyżką. Możemy dodać także pokrojone orzechy czy np. rodzynki (ja dodałam orzechy włoskie). Przelewamy masę do keksówki o długości ok. 28-30 cm wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej tłuszczem i wysypanej

Poezja smaku
Ciasto "Snikers" (pieczony) 423

już zdążyliście chyba zauważyć ;) moimi ulubionymi bakaliami są orzechy. Każde, ale włoskich akurat ostatnio miałam pod dostatkiem. Ciasta z nimi smakują rewelacyjnie! Przyznaję bez bicia, że Snikersa piekłam drugi raz. Czemu więc nie podzieliłam się pierwszą wersją? Bo był tak wysoki, że śmiało mógł "robić" za tort. Nie byłam w stanie rozwałkować cienko ciasta i je przenieść, więc zrobiłam grubsze(...)zagotowujemy. Zestawiamy z ognia i dodajemy kawałki masła, mieszając dokładnie cały czas aby połączyło się z budyniem. 4. Przełożenie: Blat ciasta- masa budyniowa- blat ciasta- masa kajmakowa- blat ciasta z orzechami. Schładzamy, by lepiej się kroiło

Kuchnia w czekoladzie
Ciasto Mleczna Droga 788

proszku, 2 łyżki cukru pudru, 200g masła, Dodatkowo: 150g kremu orzechowo- czekoladowego np. Nutella, 80g orzechów laskowych. PRZYGOTOWANIE: 1. Biszkopt: Białka ubijam na sztywną pianę. Nie przerywając ubijania dodaję cukier oraz żółtka. Następnie dodaję olej, mąkę, ocet oraz kakao i proszek do pieczenia. Ciasto wylewam na blaszkę o wymiarach 24cm x24cm, wyłożoną papierem do pieczenia. Biszkopt piekę około 30 minut(...)proszku. Wszystko razem ucieram. Masą mleczną przekładam upieczone biszkopty. 3. Orzechy laskowe prażę na suchej patelni. Uprażone orzechy siekam nożem. Wierzch ciasta smaruję kremem orzechowo- czekoladowym. Gotowe ciasto posypuję orzechami laskowymi

Tradycyjna kuchnia Kasi
Chleb bananowo-pekanowy 118

mnie chleb, choć słodycz bananów czyni z niego pyszne ciasto. Dodatek orzechów pekan sprawia, że ciasto jest pełne witamin i niepowtarzalnego smaku. Mąka ryżowa sprawdziła się rewelacyjnie, czyniąc chleb (dodatkowo) bezglutenowym. {"@context":"http:\/\/schema.org\/","@type":"Recipe","name":"Chleb bananowo-pekanowy","author":{"@type":"Person","name":"Kucharzyca"},"datePublished":"2016-08-20 16:37:00","image":"http:\/\/www.kucharzyca.pl\/wp-content\/uploads\/2016\/08\/P8200004.jpg(...)przez 30 minut. "],"recipeCategory":"Ciasto","recipeCuisine":"Bez glutenu"} Chleb bananowo-pekanowy Danie Ciasto , Pieczywo , Śniadaniowo Kuchnia Bez glutenu , Słodkości , Wege Porcje 16 Porcje 16 Składniki 200 g mąka ryżowa 2 łyżeczka proszek do pieczenia 3 szt banan 2 szt jajko 50 g olej kokosowy 2 garści orzechy pekan Sposób przygotowania Łączymy suche składniki i dodajemy pokruszone orzechy. Banana blendujemy

Kucharzyca

Proponowane wyszukiwania