ciasto z orzechami - 14811 przepisów (strona:47/988)

Ciasto Michałek 842

pyszne ciasto z dodatkiem cukierków Michałków. Ciasto składa się z kilku warstw-miękkiego, wilgotnego ciasta, kwaskowych powideł, kremu z Michałkami i śmietankowej góry :) Całość posypana jest orzechami i startymi cukierkami Michałkami. Ciasto pięknie wygląda i wspaniale smakuje. SKŁADNIKI ***przepis na blaszkę 25x25cm CIASTO KAKAOWE -5 jajek -3.4 szkl cukru -1 szkl mąki pszennej tortowej -2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia(...)przygotowujemy warstwę śmietankową. Śmietanę 30% ubijamy c cukrem pudrem na sztywno. Następnie dodajemy rozpuszczoną w 100 ml gorącej wody, ostudzoną żelatynę.  Miksujemy i szybko wykładamy na ciasto, wyrównujemy. Posypujemy orzechami i startymi cukierkami Michałkami. Wstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc. Gorąco polecam, ciasto jest wspaniałe, rozpływa się w ustach, wilgotny biszkopt, pyyyszna masa, wszystko idealnie współgra tworząc pyszną

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Ciasto Monte 95

suchy. Podobne ciasta z kremem, które polecam znajdziecie tutaj-klik . Polecam przepis, a oryginał znajdziecie tu . Porcja na blaszkę o wymiarach 21×25 cm. Ciasto Monte Biszkopt orzechowy 6 białek 100 g mielonych orzechów laskowych 150 g cukru(...)mąki tortowej 2 łyżki oleju Krem 6 żółtek 3,5 szkl mleka 2 budynie waniliowe 50 g cukru 100 g mlecznej czekolady 350 g masła extra Dodatkowo orzechy mielone do posypania wierzchu ciasta woda i alkohol do nasączenia biszkoptu Biszkopt orzechowy : białka ubić na sztywno, stopniowo dodawać cukier. Gdy piana stanie się sztywna i błyszcząca dodać mąkę, orzechy i olej

Pieguskowa Kuchnia
Ciasto Monte 644

suchy. Podobne ciasta z kremem, które polecam znajdziecie tutaj-klik . Polecam przepis, a oryginał znajdziecie tu . Porcja na blaszkę o wymiarach 21×25 cm. Ciasto Monte Biszkopt orzechowy 6 białek 100 g mielonych orzechów laskowych 150 g cukru(...)mąki tortowej 2 łyżki oleju Krem 6 żółtek 3,5 szkl mleka 2 budynie waniliowe 50 g cukru 100 g mlecznej czekolady 350 g masła extra Dodatkowo orzechy mielone do posypania wierzchu ciasta woda i alkohol do nasączenia biszkoptu Biszkopt orzechowy : białka ubić na sztywno, stopniowo dodawać cukier. Gdy piana stanie się sztywna i błyszcząca dodać mąkę, orzechy i olej

Pieguskowa Kuchnia
Miodownik jabłkowo-wiśniowy 202

mimo, że norweskie są naprawdę smaczne nie umywają się do domowych. Wracając jednak do mojego wypieku, zobaczcie co można wymyśleć gdy ma się do dyspozycji dżem, miód i orzechy. Składniki: ciasto: 600 g mąki 300 g cukru 4 łyżki miodu 2 łyżki jogurtu naturalnego 2 żółtka 300 g margaryny lub masła łyżeczka sody masa: 1 kg jabłek 2 galaretki cytrynowe(...)wyłożenia pierwszego ciasta, na nim rozsmarowujemy masę z jabłek. Przykrywamy kolejną warstwą ciasta na którą wykładamy 3/4 dżemu wiśniowego. Na wierzch kładziemy ostatnią część ciasta i smarujemy ją cienko pozostałym dżemem a następnie posypujemy wszystko orzechami z miodem. Smacznego

ciastkarnia na kruchym spodzie
miodownik z orzechami i grysikiem 182

Ciasto typowo jesienne: miód, orzechy, powidła. Bardzo lubię wypieki z warstwą orzechów w miodzie na wierzchu, zwłaszcza te przełożone jeszcze dodatkowo kremem. To ciasto nadaje się do długiego przechowywania, ale jeśli użyjecie prawdziwego miodu to ciasto upieczcie kilka dni przed podaniem, bo będzie bardzo twarde. Ja upiekłam je we wtorek a w piątek było jeszcze ciut twarde. Ciasto na miodzie(...)dwie części, do jednej dodać kakao.  Jeden z blatów ciasta posmarować połową powideł i wyłożyć jasny krem, przykryć ciastem. Rozsmarować resztę powideł i krem kakaowy. Przykryć ciastem z orzechami. Odstawić

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Seromakowiec na Kruchym Cieście 159

łyżki ciepłej wody  skórka pomarańczowa Seromakowiec na Kruchym Cieście - Sposób przygotowania: Ciasto: Masło kroimy na niewielkie kawałki, dodajemy resztę składników i szybko zagniatamy elastyczne ciasto. Gdyby ciasto okazało się zbyt "suche" dodajemy jeszcze trochę śmietany. Masę dzielimy na dwie części: jedna mniejsza, drugą troszkę większą. Odstawiamy do lodówki na minimum godzinę. Masa Makowa: Mak zalewamy wrzątkiem i pozostawiamy(...)mielimy. (jeżeli używamy maku już zmielonego również zalewamy wrzątkiem tak aby jedynie zakrył mak i odstawiamy na 20 minut do napęcznienia) Po tym czasie odsączamy z nadmiaru wody. Orzechy podprażamy na ok. 25 g masła. Następnie dodajemy drobno pokrojone bakalie i chwilę smażymy uważając aby ich nie przypalić. Następnie dodajemy resztę masła, miód, cukier waniliowy, cukier puder oraz kilka kropel

Słodka Strona
Wieniec drożdżowy z orzechami i syropem klonowym 158

Pyszne, puszyste ciasto drożdżowe z orzechami włoskimi, cynamonem i moim ulubionym syropem klonowym. Mimo, iż jest to bardzo duża porcja ciasta, zapewniam, że szybko zniknie ze stołu:) Składniki na tortownicę 26 cm*: 3,5 szklanki mąki pszennej 1 szklanka mąki tortowej 10 g suchych drożdży 1,5 szklanki ciepłego mleka 120 g masła, roztopionego 1/3 szklanki cukru 8 g cukru(...)soli 130 g orzechów włoskich, posiekanych i podprażonych na suchej patelni 1/2 szklanki syropu klonowego 3 łyżki cukru 3 łyżeczki cynamonu Mąkę wymieszać z drożdżami. Umieścić w misce, zrobić dołek. W drugiej misce wymieszać jajka z mlekiem, cukrem i cukrem waniliowym. Do miski z mąką dodać mleko z jajkami oraz masło i sól. Wyrobić elastyczne ciasto. Odstawić w ciepłe miejsce

Moja Galeria Smaku
Snickers z kremem budyniowym 308

TUTAJ bardzo podobna wersja do tej, TUTAJ przepis na Snickersa bez pieczenia oraz TUTAJ Sernik Snickers. Kruche miodowe ciasto, delikatny krem budyniowy, słodki karmel i chrupiące orzechy w miodzie. Pychota!!  foremka 25x36cm Ciasto miodowe:  600g mąki pszennej,  1/2 szklanki cukru,  2 żółtka,  2 całe jajka,  2 łyżeczki sody oczyszczonej, łyżka octu,  3 łyżki(...)300g orzechów włoskich,  120g masła lub margaryny,  100g cukru,  2 łyżki miodu. Orzechy posiekać. Masło stopić wraz z cukrem i miodem. Dodać orzechy, wymieszać. Smażyć chwilę na wolnym ogniu. Trzecią część ciasta wyłożyć na blaszce, nakłuć widelcem i rozłożyć równomiernie masę orzechową. Piec około 15 minut w temp. 180st. Ostudzić. Krem budyniowy:  500ml mleka,  250g

Z miłości do słodkości
Orzechowiec z nutą kawy 149

Porządna warstwa kruchego ciasta z orzechami,a na wierzchu maślany krem z nutą kawy.Ciasto można zrobić na inny sposób,upiec dwa oddzielne placki i przełożyć kremem.Ja wolę tę opcje ale jak ktoś nie lubi dość twardo-kruchego ciasta dodatkowo można je nasączyć ponczem z kawy i wódki,albo upiec w większej blaszce.Ja zamiast skrapiać ciasto robię dwa dni wcześniej(...)twarde) masło pokroić w kosteczkę i lekko połączyć z mąką.Dodać resztę składników i zagnieść ciasto.Ciasto schłodzić przez 30 minut w lodówce i wylepić blachę.W ciasto powciskać kawałki orzechów.Piec w rozgrzanym piekarniku przez 30-40 min. w 180-200 º C. Krem  maślano-kawowy: 400 g masła 200 g cukru  cukier wanilinowy 4 jajka 2 łyżeczki

Anielskie wypieki
Dyniowe ciasto bezglutenowe z bakaliami i orzechami 185

Ciasto jest bardzo bogate w smaku.  Jest wilgotne i pulchne a dodatek rodzynek i żurawiny nadaje mu dużo specyficznej słodkości.  A polewa z orzechami zapewnia mnóstwo przyjemnej chrupkości.  Robiłam je już kilka razy i zawsze się udaje. Jest smaczne nawet po kilku dniach. Składniki na średnią blachę: 350 g mąki bezglutenowej, biszkoptowej - użyłam własnej mieszanki(...)stopni na 45 minut - bez termoobiegu, grzanie góra i dół. Po wyjęciu z piekarnika wystudzić i przewrócić do góry nogami. Zrobić polewę z orzechami - taką jak do ciasta snikers.  Orzechy posiekać na małe kawałki. W rondelku rozgrzać margarynę i miód - nie gotować. Dodać orzechy, wymieszać i przestudzić trochę.  Następnie polać ciasto i odstawić do całkowitego wystudzenia. Smacznego

Ze smakiem bez glutenu
Kajmakowiec z karmelizowanymi orzechami 1207

Kakaowy biszkopt przełożony masą z dodatkiem kajmaku i karmelizowanych orzechów włoskich. Ciasto jest słodkie, ale delikatne i lekkie, a w połączeniu z orzechami smakuje super. BISZKOPT: 4 jajka szczypta soli 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki 1/4 szklanki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki oleju rzepakowego 4 łyżki słodkiej kawy do nasączenia biszkoptu KROKANT: 150 g orzechów włoskich(...)wyłożyć na biszkopt i oprószyć krokantem. Odstawić ciasto do całkowitego stężenia. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Biszkopty i ciasta biszkoptowe , Boże Narodzienie , Ciasta czekoladowe , Ciasta przekładańce , Ciasta z kremem Tagged: kajmak , kremówka , orzechy włoskie , żelatyna

https:KKuchniaMniam
CIASTO ZE ŚLIWKAMI I ORZECHAMI LASKOWYMI 196

rozpieszcza i choć możemy się jeszcze cieszyć ostatnimi, cudownie ciepłymi dniami, jesień niewątpliwie nadciąga ze wszystkimi swoimi darami natury... Dziś na Blogu zatem pyszne ciasto w mocno jesiennym klimacie - ze śliwkami i prażonymi orzechami laskowymi... Pachnące, mięciutkie, wilgotne... Takie w sam raz do kubka gorącej herbaty... do popołudniowej kawki... na leniwy podwieczorek... Szybkie i łatwe do zrobienia, ładnie(...)rośnie i pachnie tak wspaniale.  Przepis na nie znalazłam na stronie Malej Cukierenki (klik) i od razu wiedziałam, ze to będzie baaaaardzo udany wypiek... Autorka przygotowała ciasto z orzechami włoskimi, ja zaś pokusiłam się o zamianę na laskowe i wyszło pysznie, ale oczywiście możecie użyć Waszych ulubionych orzechów.  Ogromnie Wam polecam! SKŁADNIKI: 100 g orzechów laskowych

Słodko-Słony Świat Ilony
Baklawa – bałkański deser z orzechami włoskimi 160

sezon na orzechy włoskie kwitnie, to proponuję Wam wykorzystanie ich do przygotowania bałkańskiego deseru o nazwie baklawa. Tradycyjnie składa się on z warstw cienkiego jak płatki papieru ciasta przełożonych pokrojonymi orzechami lub migdałami wymieszanymi z cukrem. W mojej nie całkiem tradycyjnej wersji używam zwykłego gotowego świeżego ciasta francuskiego, a w orzechowym nadzieniu bitej śmietany z aquafaby . Produkt końcowy niesamowicie smaczny(...)cukru. Następnie, dodajemy cynamon, miksujemy, dodajemy pojedynczo dwie łyżki mąki ziemniaczanej i miksujemy aż składniki się połączą. Gdy piana jest gotowa wsypujemy pokrojone orzechy i dokładnie mieszamy. Tak przygotowane nadzienie wykładamy na blaszkę wyłożoną warstwą ciasta francuskiego. Pozostałe ciasto nakładamy na orzechową pianę. Używając pędzelka smarujemy mieszanką mleka i oleju. Kroimy w wybrane przez siebie porcje – na przykład kwadrato

Lamarida.pl
Ciasto marchewkowe pod serową pierzynką 175

ciasto: 1,5 szklanki mąki pszennej; 1 łyżeczka proszku do pieczenia; 1 łyżeczka sody oczyszczonej; 1 łyżeczka cynamonu; 0,5 łyżeczki soli; 1 szklanka cukru brązowego; 2/3 szklanki oleju; 3 jajka; 1 szklanka marchewki otartej na tarce o grubych oczkach ; 1/2 szklanki soku ananasowego lub pomarańczowego; 1 cukier waniliowy; 1 łyżka skórki pomarańczowej; 3/4 szklanki posiekanych orzechów włoskich;   Wykonanie(...)sól i sodę, Delikatnie wymieszać (mikserem na niskich obrotach). Następnie należy dodać olej i sok i delikatnie mieszać, aż składniki się połączą a ciasto będzie miało gładką konsystencję. Na koniec dodać marchew, cynamon, skórkę pomarańczową i orzechy, delikatnie wymieszać. Prostokątną formę do pieczenia o wymiarach 28x20cm wyłożyć papierem pergaminowym i wylać ciasto. Piec w temperaturze 180 o C około

In my kitchen
Najlepszy chlebek bananowy z orzechami 128

Jeśli macie mocno dojrzałe banany to przygotujcie najlepszy chlebek bananowy! Nic się nie zmarnuje, a uzyskacie przepyszne ciasto z bananami i orzechami. Świetnie wpisuje się w ruch zero waste. Oczywiście określenie chlebek jest mocno mylące, bo to po prostu ciasto Continue reading... Artykuł Najlepszy chlebek bananowy z orzechami pochodzi z serwisu Pasja Smaku

Pasja Smaku