ciasto z orzechami - 14811 przepisów (strona:509/988)

Tarta Z MUsem MOCNOczekoladowym 185

Składniki: spód: 1op ciastek maślanych 0,5 kubka orzechów włoskich 0,5 kostki masła  nadzienie: 3 tabliczki dobrej jakości czekolady- 2 mleczne i 1 gorzka

Luźna Kuchnia
Muffinki czekoladowo-orzechowe 238

jasną masę. Do masy jajecznej dodawać czekoladę, mieszając na najniższych obrotach.  Następnie dodać banana z jogurtem, a na końcu mąkę z orzechami. Całość delikatnie, ale dokładnie wymieszać. Blachę do muffinek wyłożyć papilotkami. Do każdej wkładać porcję ciasta, do wysokości 3/4. Ciasto najwygodniej jest dozować  rękawa cukierniczego. Piec w temperaturze 170 stopni C przez 20 minut. Smacznego

kolorowotorcikowo
Ciasteczka czekoladowo-orzechowe 141

Dodajemy posiekane składniki i wszystko razem już mieszamy ręcznie :) chyba, że ktoś zaryzykuje mikserem ;) ... Mając już gotową masę, formujemy ciasteczka w wielkości orzecha włoskiego i lekko spłaszczamy. Wykładamy na blachę, oczywiście nie zapominając o papierze do pieczenia ciast :) nasze ciasteczka pieczemy w temperaturze 180*C około 10-13 minut :) Smacznego

W Moim Magicznym Domu
Kukutki makowe 512

mąki, 3 żółtka, 100ml wody, 150g maku mielonego MAKAR, 50g masła, 1 łyżka cukru, 2 łyżki miodu płynnego, 30g rodzynek, 30g posiekanych orzechów włoskich, kilka kropli aromatu migdałowego. PRZYGOTOWANIE: 1. Mąkę przesiewam. Dodaję żółtka oraz wodę. Zagniatam ciasto, jak na makaron. Z przygotowanego ciasta formuje 3cm wałeczki. Kluseczki wrzucam do gotującej się, osolonej wody. Gotuję 5 minut od momentu wypłynięcia

Tradycyjna kuchnia Kasi
Espresso Pavlova 148

otwierać piekarnika. Dopiero kiedy ciasto się upiecze i troszkę przestygnie można otworzyć piekarnik. Ubijamy śmietanę i jogurt i wykładamy delikatnie na upieczone ciasto. Duże owoce kroimy w mniejsze kawałki i nakładamy na śmietanową masę. Możemy też posypać orzechami. Owoce polewamy miodem i gotowe

Smaki Przyprawy i Kolory
Placek Rumowy wg Siostry Anastazji 170

Dziś przepis na ciasto które mnie zaskoczyło, ponieważ wyszło bardzo niskie, ale jego smak go obronił. Rum i orzechy to połączenie idealne. Polecam każdemu smakoszowi. Piekłam w dużej formie o wymiarach 41 cm x 25 cm. Czytaj więcej

Pychotkaaa
Ciasteczka z kandyzowanym imbirem i białą czekoladą 203

białej czekolady (można użyć dowolnej)     Masło z cukrem utrzeć do białości i połączyć z przesianymi (*) suchymi składnikami. Na końcu ciasto wymieszać z olejem i posiekanym imbirem.   Z masy formować kulki (mniej więcej o wielkości orzecha włoskiego). W każdej zrobić niewielkie zagłębienie. Ciastka ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.  Piec 10 minut w 180 stopniach

Di gotuje
tort bakaliowy z brandy 167

biszkopt, wystudzić i przekroić na trzy krążki. Każdy z nich naponczować. Budyń z cukrem ugotować na mleku, wystudzić. Rodzynki namoczyć w brandy. Orzechy i czekoladę pokroić. Miękkie masło utrzeć z budyniem. Dodać bakalie i czekoladę. Pierwszy krążek ciasta posmarować dżem i wyłożyć połowę kremu. Przykryć drugim ciastem, posmarować dżemem, wyłożyć krem i przykryć biszkoptem. Bitą śmietanę przełożyć do szprycy

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
#JedzJabłka lub #EatPolishApples 162

wstawiamy do piekarnika na 180 – 200° na ok. godzinę. W czasie kiedy obiad robi się sam, my możemy zająć się ciastem. CIASTO JABŁKOWO-ŻURAWINOWO-ORZECHOWE (idealne do pieczenia z dzieckiem) Składniki: 6 dużych jabłek szklanka orzechów włoskich pół szklanki suszonej żurawiny szklanka cukru 3 jajka 2 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia oraz na polewę: 70 g masła

Patchwork
Gdzie warto zjeść? Festiwal Dobrego Smaku Łódź 2014 212

miła pani wytłumaczyła dokładnie, z czego składają się kolejne elementy dania. Wadą w podaniu deseru były zdecydowanie sztućce. Sypka część dania - mielone orzechy - przesypywała się przez widelczyk. Problem rozwiązałaby łyżeczka, ale to tylko drobnostka. Okiem Kesji: Za ciastami nie przepadam, więc musiałabym zjeść coś naprawdę zachwycającego, żebym była zadowolona. A tu… Roladka taka sobie. Zupełnie nie utkwiła mi w pamięci

Życie zamknięte w smaku
Orzechowe ciasteczka z powidłami 188

włoskich 1 jajko szczypta soli 150 g schłodzonego masła domowe powidła śliwkowe do przełożenia opcjonalnie: cukier puder do dekoracji Mąkę, cukier/ksylitol, mielone orzechy i szczyptę soli umieścić w misce, wymieszać. Dodać posiekane na drobne kawałki masło, zagnieść. Ciasto schłodzić w lodówce ok. 1 godzinę. Rozwałkować na grubość 3-4 mm i wykrawać ciasteczka(parzyście, aby można było skleić ciasteczko pełne

FitKot
Naleśniki twarogowo-bakaliowe 227

Nadzienie: 30 dkg twarogu 4 łyżki śmietany 18% 2 jajka 4 łyżki cukru pudru 1 cukier wanilinowy 5 dkg rodzynek, orzechów włoskich, moreli suszonej Wykonanie: Żółtka miksujemy z mlekiem, solą oraz mąką. Odstawiamy na 15 min, następnie dodajemy do ciasta ubite na sztywno białka, cukier wanilinowy, olej, delikatnie mieszamy. Rozgrzewamy patelnię, smarujemy dno tłuszczem, wlewamy odrobinę ciasta, naleśniki smażymy

kgwjanczewo
Orkiszowy chleb z orzechami włoskimi i dynią oprószony makiem 162

przesypać do miski. Orzechy oraz nasiona dyni podprażyć na suchej patelni, następnie pokroić je na mniejsze kawałki. Do mąki dodać sól, drożdże, orzechy i dynie a także wodę, całość dokładnie wymieszać i pozostawić do podwojenia objętości. Gdy ciasto podwoi swoją objętość przemieszać jeszcze raz i przełożyć je do  dobrze wysmarowanej masłem blaszki (jeżeli używamy formy silikonowej nie trzeba

Krakowskie smaki Ani
Naleśniki z lodami 219

będzie smakował dorosłym i oczywiście dzieciom. Wraz z lodami, naleśniki mogą być serwowane z bitą śmietaną, dżemem, świeżymi owocami, możemy dodać posiekane orzechy i trochę czekolady. Chcę się z Wami podzielić przepisem na pyszne naleśniki z lodami. Ciasto na naleśniki 1,5 szklankimąki 1 szklankamleka 1 szklankawody 2 jaja 1 szczyptasoli 1 łyżeczkacukru waniliowego 1 łyżeczkaoliwy ewentualnie oleju Dodatki ulubione

Naleśniki
Owsiane ciasteczka z żurawiną i orzechami włoskimi 170

jajko 1/2 łyżeczki sody 1 rozgnieciony banan 160g masła     Do miski wsypać mąkę, cukier,    płatki, sodę, orzechy i żurawinę. Masło rozpuścić i wlać do mieszanki. Dodać jajko i rozgniecionego banana. Zagnieść ciasto i łyżką nabierać niewielkie porcje. Formować w okrągły kształt, spłaszczyć ręką i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.. Piec

Chocolate Muffin Blog