ciasto z orzechami - 14811 przepisów (strona:511/988)

Tort czekoladowo marchewkowy 204

ochotę na marchewkowe ciasto , aż w końcu je upiekłam. Rezultat, tort czekoladowo marchewkowy zaspokoił moje wszelkie oczekiwania. Tak się akurat zbiegło, że już niedługo zaczyna się adwent i świąteczne wypieki . Myślę, że tort czekoladowo marchewkowy może być niezłą smakową sensacją na świątecznym stole. Torcik czekoladowo marchewkowy Składniki: tortownica o średnicy 27 cm Spód marchewkowy 100 g orzechów pekan, drobno pokrojone(...)marchewkę i pokrojone, odcedzone mandarynki, otartą skórkę z pomarańczy. Wymieszaj. W oddzielnej misce wymieszaj mąkę z kakao,solą, cynamonem, orzechami i sodą. Dodaj suche składniki do mokrych i wymieszaj dokładnie łyżką. Wyłóż tortownicę papierem do pieczenia i napełnij masą. Piecz ciasto przez około 40 minut. Wyjmij z piekarnika i ostudź. Ostudzone ciasto rozkrój na 3 placki. Krem czekoladowo serowy

codojedzenia
Tarta orzechowo-bananowa 99

Jedyną słodyczą w tym cieście są banany. A zatem bez problemu możecie przygotować taki zdrowy deser także dla dzieci. Tarta jest bajecznie prosta w przygotowaniu. Poradzi sobie z tym zadaniem nawet kuchenny laik Nie ma już żadnej wymówki, żeby na następną imprezę/urodziny czy też bez okazji przygotować taki zdrowy deser zamiast tradycyjnych, przesłodzonych ciast Kilka uwag do przepisu(...)gładkiego masła bez dodatków. Jeśli lubicie chrupiące kawałki orzeszków wykorzystajcie masło typu crunchy. Możecie także użyć masła z innych orzechów czy też z migdałów. Najważniejsze, żeby skład był prosty i bez zbędnych dodatków Jeśli zależy Wam na obniżeniu kaloryczności ciasta to możecie zmodyfikować krem i zamiast serka mascarpone użyć sera twarogowego bez cukru. W takim wypadku może być jednak konieczne

Healthycreations.pl
Makowiec japoński z kremem żurawinowym 137

kremem żurawinowym, ciasto idealne zarówno na święta, jak i cały okres karnawału. Udostępnij Składniki na makowiec japoński z kremem żurawinowym Makowiec japoński: 6 jajek wielkości L 300 g cukru pudru 200 g maku niebieskiego niemielonego 130 g margaryny w temperaturze pokojowej 400 g jabłek 6 łyżek kaszy manny 1 / 2 małego opakowania proszku do pieczenia 100 g orzechów włoskich(...)Białka oddzielić od żółtek, białka wstawić do lodówki. Orzechy włoskie zmielić w blenderze. Margarynę utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę (ok. 10-15 minut). Następnie dodawać po jednym żółtku – każde kolejne po połączeniu się poprzedniego z masą. Na koniec na niskich obrotach wmieszać zmielony mak, kaszę mannę, zmielone orzechy włoskie oraz proszek do pieczenia. Jabłka umyć, obrać

niecodziennikpary
Napoleon - przepyszny rosyjski tort 218

szklanki cukru 1 op. budyniu waniliowego 1 łyżka mąki 200g masła 2/3 szklanki orzechów włoskich do posypania: płatki migdałowe, orzechy włoskie Ocet, wodę i sól wymieszać. Zimne masło posiekać z mąką, dodać wodę z octem, wyrobić ciasto, uformować kulę i włożyć do lodówki na minimum godzinę. Ciasto po wyrobieniu powinno być elastyczne, miękkie. Przygotować 2 blaszki oraz 2 arkusze papieru(...)Ciasto podzielić na 16-20 części (u mnie wyszło 20 plus jeden mały placek do posypania). Każdy kawałek rozwałkować cienko, wyciąć krąg o średnicy 22cm, nakłuć widelcem. Wstawić do nagrzanego piekarnika, piec ok. 3-4 minut w temp 200st na lekko złoty kolor. Póki jeden placek się piecze, rozwałkować drugi itd. (u mnie zmieściły się dwa na jednej blasze). Blaty

Obiad gotowy
Kulinarne podróże Magalie - MORAWY część I 176

pamiętał! Ci z Was, którzy byli na Węgrzech zapewne mieli także okazję go spróbować. Równie popularne w Czechach, słodkie ciasto nawijane na walec i następnie grillowane. Po upieczeniu obsypuje się je cukrem wymieszanym np. z kakao, cynamonem czy orzechami. Cieplutkie, w środku miękkie, na zewnątrz chrupiące – pyszne!  Do domu warto zabrać ze sobą kawałek, tym razem tradycyjnego czeskiego wypieku(...)francuskie galette. W różnych wersjach, od wyboru do koloru – z konfiturą, kruszonką czy owocami, z makiem i twarogiem. Przyjemność ta będzie Was kosztować około 80 koron czeskich za połowę ciasta. Przepis na kołacz inspirowany wyjazdem pojawi się na pewno na blogu bliżej wiosny – może on stanowić ciekawą alternatywę dla naszego wielkanocnego mazurka.  Gdy już opuścicie rejon starego miasta, warto

Garniec Magalie
Kruche ciasteczka z ziarenkami 173

Mąkę przesiewam na stolnicę. Łączę z margaryną. Dodaję cukier puder, żółtka, śmietanę oraz proszek do pieczenia. Zagniatam ciasto. 2. Ciasto cienko rozwałkowuję. Szklanką o małej średnicy wykrawam w cieście krążki. Jedną połowę ciasteczek układam na blaszce. Drugą połowę ciasteczek smaruję białkiem i posypuję ziarenkami oraz cukrem waniliowym. Ciastka układam na blaszce. 3. Piekę około 12 minut w temperaturze 180 stopni(...)mieszanki ziaren "Migdałowy przylądek" z ZIARENKOWA . W skład mieszanki wchodzą ziarna słonecznika, ziarna sezamu, płatki migdałowe, wiórki kokosowe oraz orzechy arachidowe. Ziarenka nie tylko można używać do wypieku ciasteczek, to również doskonały dodatek do deserów, lodów, jogurtów, koktajli, ciast, musli i naleśników. Są bardzo zdr owe, mają wiele wartości odżywczych i nie zawierają konserwantów.  Więcej informacji o produkcie

Tradycyjna kuchnia Kasi
Drożdżówki pełnoziarniste z makiem i stewią 193

masla( dalam ghee) 12 g suchych drozdzy lub 25 g swiezych 220 ml mleka 2 duze jaja Skladniki na nadzienie: 120 g suchego,mielonego maku(kupiony,gotowy do ciast) 120 g goracego mleka 1 lyzka stewii  2 garscie rodzynek 2 garscie orzechow wloskich pol lyzeczki cynamonu 2 lyzki likieru pomaranczowego lub Amaretto(lub zapach) 2 lyzki miodu Wykonanie: Odmierzamy(...)przygotowujemy nadzienie do buleczek.Zagotowujemy mleko.Goracym mlekiem zalewamy mak.Masa bedzie b.gesta.Dodatek miodu i likieru jednak ja znacznie rozrzedzi.Dodajemy reszte skladnikow,posiekane orzechy,umyte,odsaczone rodzynki.Wszystko dokladnie mieszamy.Masa ma byc na tyle gesta,zeby dala sie rozsmarowac na ciescie. Gdy ciasto podwoi objetosc,wyrzucamy je na blat i krotko wyrabiamy jeszcze raz.Rozwalkowujemy na kwadrat o bokach 60 x40 cm.Rozwalkowany placek smarujemy przygotowanym

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Piernik marchewkowy ze śliwką 243

sodę, kakao, przyprawę do piernika i łączymy ze sobą. Na końcu dodajemy drobno pokrojoną śliwkę, czekoladę, orzechy oraz startą marchew, wszystko razem mieszamy łyżką, przelewamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia.  2. Piekarnik rozgrzewamy do 170 C, i pieczemy ok 1 godziny. Ciasto polewamy dowolną polewą i dekorujemy

Apetyczna babeczka
Orzechowe słoneczka 142

laskowych lub włoskich mleko do zalania orzechów 1 łyżka spirytusu (lub innego alkoholu) Dodatkowo: około 200 g zmielonych orzechów lakowych lub włoskich do obtoczenia ciasteczek Mąkę przesiewamy dodajemy do niej cukier puder, żółtka i pokrojoną na mniejsze kawałki margarynę. Zagniatamy gładkie ciasto. Białka ubijamy z cukrem pudrem w kąpieli wodnej, aż lukier stanie się gęsty i gładki. Ciasto podsypujemy odrobiną(...)niezbyt cienko (około 0,5 cm). Z ciasta wycinamy małe kółeczka (ja użyłam kieliszka do wódki) i układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Każde ciastko smarujemy lukrem. Pieczemy w dobrze nagrzanym piekarniku w 160° (z termoobiegiem) na złoty kolor (u mnie około 20 minut). Gotowe pozostawiamy do wystudzenia. Zmielone orzechy zalewamy gorącym mlekiem, tak aby mleko całkowicie zakryło

PatiGotuje
MINI TARTY Z KREMOWYM NADZIENIEM Z DYNI, (PRZEPIS BEZ JAJEK!) 190

mogą jeść jajek, a chcieliby zrobić pyszną tartą. Miało być jesiennie,a romatycznie i pysznie! I tak jest! Jestem zachwycona tym ciastem, jego smakiem i przede wszystkim zapachem. Ciasto kruche jest idealne i jednak można je zrobić świetne nie używając do tego jaj. Nadzienie postanowiłam przygotować z pieczonej dyni i prażonych migdałów, ale to dobre ło matko! Wszystko pachnie nutą(...)wszystkim, to czy dynia, którą kupiłaś jest słodka. P.S. Jeśli zamiast migdałów blanszowanych  chcesz   użyć orzechów włoskich czy laskowych, pamiętaj aby je podprażyć wcześniej w piekarniku, przez minimum 10 minut w temp. 200 stopni C. CIASTO: - 100 g mąki pszennej tortowej - 100 g mąki orkiszowej jasnej - 160 g dojrzałego banan (brązowe kropki na skórce) - 1/2 łyżeczki

SMYKWKUCHNI
Tort orzechowy z kawą i whisky 510

pieczenia, dodać zmielone orzechy, wymieszać. Do jajecznej masy dodać połowę mąki z orzechami i delikatnie, ale dokładnie wymieszać łyżką lub szpatułką ( patrz FILM ). Dodać resztę mąki i wymieszać. 4. Dwie tortownice o średnicy 20-21cm wyłożyć papierem do pieczenia. Do jednej przełożyć 1/3 ciasta, a do drugiej przełożyć resztę ciasta, wyrównać. Blaszki wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez około(...)śmietanki, proszę przełożyć ją do foliowego woreczka z metalową końcówką, użyłam końcówki Wilton M1 i na wierzchu tortu wycisnąć rozetki. Każdą rozetkę ozdobić czekoladowym ziarenkiem kawy. 13. Odłożone, uprażone orzechy posiekać i posypać nimi wierzch tortu. Nożem na wierzchu zaznaczyć porcje ( patrz FILM ) i środek tortu posypać odrobiną kawy. 14. Tort orzechowy z kawą i whisky wstawić do lodówki, podawać

Mała Cukierenka
Ciasto czekoladowe z kulkami serowo -kokosowymi. 190

Bardzo czekoladowe z delikatną nutą kokosowo – serową .Robiłam je drugi raz , bo za pierwszym ser był zbyt lejący i kuleczki rozpłynęły się w cieście.Polecam. Ciasto: tortownica 20 cm ,ja zrobiłam w keksówce 4 jajka ,białka i żółtka oddzielnie 100 g cukru ,podzielić na dwie części 50 g gorzkiej czekolady ,najlepiej 70 % 3 łyżki mąki tortowej 2 łyżki mąki(...)masę serową połączyć ze sobą dokładnie na jednolitą masę i wstawić do lodówki na 15 minut . Następnie lepić kulki wielkości orzecha włoskiego i ułożyć na dnie tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Ponownie wstawić do lodówki na czas przygotowania ciasta czekoladowego. Żółtka ubić z połową cukru na gęstą i puszystą masę.Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej ,przestudzić i połączyć delikatnie

Ladylaura.
Ciastka Oponki – kuchnia podkarpacka 220

szklanka śmietany 50 g drożdży 3 białka kilka łyżek cukru i drobno posiekanych orzechów Drożdże rozcieramy z 1 łyżką cukru i mieszamy, aż zmienią postać na płynną. Dodajemy do nich śmietanę. Mąkę siekamy z masłem i margaryną. Dodajemy żółtka, śmietanę z drożdżami i cukier waniliowy. Wyrabiamy ciasto. Ciasta jest sporo(...)więc oddzielamy część na pierwszą partię ciastek, a resztę wkładamy do lodówki, żeby nie rosło. Ciasto rozwałkowujemy na grubość około 5 mm . Foremką wycinamy ciastka, a w każdym z nich wycinamy w środku dziurkę. Ciastka smarujemy roztrzepanym białkiem i posypujemy cukrem wymieszanym z orzechami (użyłam grubego cukru). Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku nagrzanym

Trzeci talerz
Tarta z jabłkami i polewą migdałowo-miodową 149

potrzebnych nam będzie ok. 1,2 kg jabłek )  50 g cukru cynamon   Ciasto: 1,5 szkl. mąki pszennej   100 g  cukru 200 g masła paczka cukru waniliowego 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia jajko i żółtko Krem: 25 g mielonych orzechów włoskich 25 g cukru 25 g masła 25 g mąki jajko 2 łyżki bułki tartej

Różne smaki w kuchni
Tarta z jabłkami i polewą migdałowo-miodową 212

potrzebnych nam będzie ok. 1,2 kg jabłek )  50 g cukru cynamon   Ciasto: 1,5 szkl. mąki pszennej   100 g  cukru 200 g masła paczka cukru waniliowego 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia jajko i żółtko Krem: 25 g mielonych orzechów włoskich 25 g cukru 25 g masła 25 g mąki jajko 2 łyżki bułki tartej

Słodkości i nie tylko