ciasto z orzechami - 14811 przepisów (strona:513/988)

Wieniec drożdżowy z makiem. 280

apetycznie się zarumieniło, ale dopiero po przekrojeniu ukazało swoją niesamowitą urodę. Wszyscy zgodnie stwierdzili, że ciasto ma idealny, wręcz świąteczny, smak. Sprawdzi się w Święta Wielkanocne i Bożego Narodzenia, choć w wersji świątecznej warto do masy makowej dodać garść drobno posiekanych orzechów. Szczerze polecam! Składniki na wieniec drożdżowy z makiem  na formę o średnicy 30 cm i wysokości

Rozpustne gotowanie
Owsiane ciasteczka czekoladowe 139

minut na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w temperaturze 180 stopni. Uwaga! Ciasto wykładać małą łyżeczką w odstępach minimum 3 cm od siebie, ponieważ podczas pieczenia ciasteczka rosną. Smacznego Krok po kroku: 1. Posiekać czekoladę i orzechy 2. Zmielić płatki owsiane 3. Zmiksować masło z cukrem i jajkiem 4. Połączyć masło

KuchniaWeDwoje.pl
PLACEK WŁOSKI 230

szybkie do zrobienia. Poradzą sobie z nim nawet początkujące kuchareczki.  Poza tym to jedno z nielicznych ciast, które piecze się bez użycia tłuszczu, co jest dodatkową zaletą.  Wykorzystuje się do niego szklankę bakalii, które mogą być zupełnie dowolne: orzechy, rodzynki, żurawina, migdały, pestki słonecznika a nawet siemię lniane!  Tak więc możemy poszaleć i zrobić swoją wersję tego(...)obieramy, kroimy w kostkę. Orzechy siekamy. Rodzynki chwile moczymy, odciskamy z wody. W misce mieszamy jabłka, bakalie, cukier i cynamon. Odstawiamy w chłodne miejsce na 1h. Po tym czasie do jabłek z bakaliami dodajemy jajka oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i sodą. Mieszamy całość dokładnie. Wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Ciasto jest bardzo gęste

Walijskie Pichcenie
Ciasto z masą kokosową i galaretką 211

razem wrzucam przepis na ciasto, które zrobiła moja mama a nie ja, ale było tak dobre, że muszę się nim tu z Wami podzielić :) Składa się z kilku warstw: biszkopta, masy kokosowej, galaretki, herbatników i czekolady, a całość tworzy świetne połączenie, nie za słodkie tylko takie w sam raz, spróbujcie :) Składniki na blachę wym. 22 x 33 cm: Biszkopt(...)smaku czarnej porzeczki lub owoców leśnych) 3 paczki herbatników czekolada deserowa + kilka łyżek mleka rozpuszczone w kąpieli wodnej orzechy włoskie na posypkę   Najpierw należy upiec biszkopt. Całe jajka zmiksować z cukrem, następnie powoli dosypywać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Ciasto wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i piec przez ok. 15 minut w temperaturze 180 stopni

Simply Food
Crumble z owocami z dodatkiem lodów Big Milk Yogurt 236

Za oknami piękna pogoda, coraz większy upał i chęć na to, by jakoś się ochłodzić. Sprawdzonym pomysłem na ochłodę i orzeźwienie w upalne dni są lody

Z miłości do słodkości
Pyszny piernik 535

łyżeczka cynamonu 2 łyżki kakao Skworcu 2 łyżeczki sody oczyszczonej  2 kopiaste łyżki kawy zbożowej np. Inka 250 ml mleka 2 jajka 2 szklanki mąki pszennej ( tortowej) orzechy włoskie do posypania Polewa czekoladowa: 1/3 szklanki śmietanki kremówki 30 % 1 łyżka kawy zbożowej 100 g gorzkiej czekolady Sposób przygotowania: Piernik rozgrzewamy do temp. 175 C. W garnku na małym ogniu(...)roztrzepane widelcem jajka. Wszystko energicznie mieszamy. Cały czas mieszając dodajemy przesianą mąkę. Mieszamy dotąd dopóki masa zrobi się gładka . Ciasto wylewamy do keksowej foremki pokrytej papierem do pieczenia. Piec ok. 50 - 55 minut. Upieczony piernik polewamy polewą czekoladową i posypiemy orzechami włoskimi.  Polewa czekoladowa: Do rondelka wlewamy śmietankę , wrzucamy połamane kawałki czekolady i wsypujemy kawę. Mieszamy aż polewa zgęstnieje

Słodkości i nie tylko
Kulebiak z łososiem, pieczarkami i ryżem 116

Przepyszne danie. Kulebiak z łososiem, pieczarkami i ryżem z chrupiącego ciasta francuskiego . Do tego obowiązkowo prosty sos śmietanowy z natką pietruszki . Idealne danie na rodzinny obiad

Moja Delicja
Ciasto marchewkowe z masą z serka Philadelphia 170

Ciasto: 1 i 1//3 szklanki mąki orkiszowej (może być pszenna lub mieszanka bezglutenowa: mąka ryżowa, kukurydziana i ziemniaczana) 3/4 szklanki cukru brązowego  (może być zwykły) 3 jajka 1 szklanka oleju (u mnie słonecznikowy tłoczony na zimno) 2 szklanki startej na drobnej tarce surowej marchewki 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia (najlepiej bez fosforanów) 1/2 szklanki posiekanych orzechów włoskich(...)przestając ubijać wlewaj pomału olej. Dodaj suche składniki, zmniejszając obroty miksera. Delikatnie mieszając łyżką dodaj tartą marchew a następnie orzechy. Blaszkę o wymiarach 21x21 cm lub tortownicę o średnicy 23 cm posmaruj masłem, wyłóż papierem do pieczenia, przełóż do niej ciasto i wstaw do nagrzanego do 170 stopni piekarnika. Piecz około 1 godzinę a następnie pozostaw do całkowitego wystudzenia

Moja Mama Gotuje
Korzenne ciasto z cukinią 213

przydało, więc dziś przepis na szybkie ciasto z cukinią, wystarczy wymieszać i upiec. Jest to ciasto wilgotne, więc spokojnie wytrzyma kilka dni. Składniki: 250-300 g cukinii 300 g mąki orkiszowej może być też pszenna 200 ml oleju roślinnego 2 banany 100 g orzechów włoskich lub pekan płaska łyżeczka sody oczyszczonej płaska łyżeczka proszku do pieczenia łyżeczka cynamonu płaska łyżeczka(...)Mąkę, sodę, proszek do pieczenia i sól przesiej do dużej miski, dodaj orzechy, wymieszaj. Zblenduj banana z ,cukrem i olejem. Połącz suche składniki z mokrymi do połączenia składników. Dodaj cukinię, wymieszaj. Piecz w temp. około 170 C przed godzinę, ale sprawdź przed wyjęciem z piekarnika czy ciasto jest suche, jeżeli ni to podpiecz jeszcze przez 5-10 minut

greenscarf
Kakaowe muffinki z bananem 165

łyżki kakao 1 szklanka jogurtu naturalnego (dość gęstego, użyłam Toli z biedronki) opcjonalnie garść rodzynek i garść pokrojonych orzechów włoskich Sposób przygotowania: Mieszamy wszystkie składniki (oprócz banana) banana kroimy w drobną kostkę wykładamy po łyżce ciasta do silikonowych papilotek na ciasto kładziemy banana, a na to resztę ciasta pieczemy w temp. 170 stopni przez około 30 minut

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Muffiny orzechowe z borówkami 150

borówek Orzechy mielimy lub rozdrabniamy blenderem. Masło roztapiamy i studzimy. Mąkę, cukier puder przesiewamy do miski. Dodajemy mielone orzechy, otartą skórkę z cytryny. i mieszamy. W innej misce ubijamy pianę na sztywno. Dodajemy do pozostałych składników i mieszamy łyżką. Powstałe ciasto nakładamy do papilotek na muffinki , które uprzednio wkładamy do formy muffinki. Możemy je wlać również bezpośrednio do formy, wtedy

WYSPA SZCZĘSLIWA
Chlebek bananowy z kiwi i masłem orzechowym 175

masło orzechowe - dla urozmaicenia smaku. Dodatkowo u ż yłam tu mąki żytniej razowej - dla zdro wotności ; ) Zmieniła ona lekko fakturę ciasta, które stało się bardziej podatne na kruszenie po upieczeniu . Wykorzystałam tu mas ł o orzechowe BIO 100% orzechów od PRIMAVIKA - bez soli , bez cukru , produkowane z surowca ekologicznego . J est to istna skarbnica sk ł adników odżywczych, bez zbędnych(...)łyżeczki kardamonu mielonego 1/2 łyżeczki cynamonu MOKRE: 1 banan - dojrzały i żółty, może być z ciemnymi plamkami 3 kiwi - dojrzałe i miękkie 2 łyżki masła orzechowego BIO 100% orzechów PRIMAVIKA 1/4 szkl. okeju 1/3 szkl. maślanki 1 jajko DODATKOWO: 1-2 garście rodzynek  W pierwszym naczyniu zblendować na papkę - lub rozgnieść widelcem - banana z obranymi ze skórki owocami kiwi

Grunt to przepis!
Pieczone figi z orzechami włoskimi i sosem z czerwonego wina 167

sposobów. Mogą być dodatkiem do sałatek, farszów lub ciast i deserów. Zawierają dużo witamin i składników mineralnych. Warto więc skorzystać z sezonu na ten owoc, ponieważ są nie tylko zdrowe, ale również bardzo smaczne. Dzisiaj przygotowałam je w formie deseru w sosie z czerwonego wina, miodu i cynamonu z dodatkiem prażonych orzechów włoskich i bitej śmietany. Polecam Składniki: 4 dojrzałe

Oryginalny smak
Razowy piernik żytni 206

pieczenia używamy mąki razowej żytniej, czyli jest to zdecydowanie zdrowszy wariant ciasta niż ten pieczony z mąki pszennej 550. Piernik doskonały jest po ok 3-4 dniach, kiedy to ciasto zmięknie, przesiąknie aromatem dżemu. Piernik jest wtedy bardzo „piernikowy” i po prostu rozpływa się w ustach Przechowywanie bardzo mu służy. Ja trzymam zawinięty piernik w papier do pieczenia(...)składniki. 6. Pieczemy ok 50 minut w 180°C Piernik po wystudzeniu przekroić i przełożyć dżemem i polać polewą. Ozdobić orzechami. 4.5.2.15 http://mieszamwgarnku.pl/desery/ciasta-ucierane/razowy-piernik-zytni/ BosowKuchni     Artykuł Razowy piernik żytni pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Fit tort Snickers 126

Pyszny, słodki, ale przy okazji pożywny i pełen "dobrych" kalorii torcik Snicker. Przepis znalazłam na Istagramie, ale nieco go przerobiłam. Oryginalny przepis możecie znaleźć tutaj: 

Healthy food explorer