ciasto z orzechami - 14811 przepisów (strona:197/988)

Orzechowiec 162

okazje:) Swoją premierę w Kuchni Smaków w tym roku miał .... ORZECHOWIEC ...na kruchym, mazurkowym spodzie , z masą śmietankową i karmelizowanymi orzechami na wierzchu. A ponieważ pora roku zimna jakaś, to i orzechowca musiała przykryć delikatna kołderka z polewy czekoladowej . Ciasto jest delikatne, smaczne i .....sprawdźcie sami;) Po przepis zanurkowałam na stronę Doroty: www.mojewypieki.com, po czym dodałam kilka modyfikacji. Samo ciasto(...)zagniatamy ciasto, dzielimy je na 2 części. Dwie podobnych rozmiarów blaszki wykładamy papierem do pieczenia. Na jednej blaszce rozkładamy jedną połówkę ciasta, na drugiej drugą. Pieczemy ok. 15 minut w temperaturze 180 stopni. Warstwa orzechowa: 400 gram posiekanych orzechów włoskich 100 gram masła 5 łyżek cukru 3 łyżki miodu Masło, cukier i miód zagotować. Mieszając, gotować na wolnym ogniu

Kuchnia smaków
Ciasto Kinder Bueno bez pieczenia 387

najmniejszych obrotach. Masę przełożyć na herbatniki i równomiernie rozsmarować. Jasne herbatniki namoczyć w mleku, ułożyć je na masę czekoladową. Ciasto przełożyć do lodówki, aby lekko stężało. Przygotować krem orzechowy: Orzechy podprażyć w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 10 minut, wystudzić. Następnie potrzeć je w rękach tak, aby odpadła(...)kremówkę (odłożyć odrobinę do polewy) 12. Oczyścić podprażone orzechy 13. Zmielić orzechy 14. Do serka mascarpone dodać zmielone orzechy i cukier 15. Całość zmiksować 16. Dodać ubitą śmietanę i wymieszać 17. Dodać pokruszone ciastka kinder bueno 18. Rozsmarować masę na ciasto 19. Wyłożyć ostatnią warstwę herbatników 20. Rozpuścić resztę nutelli 21. Do nutelli dodać śmietanę 22. Całość wymieszać i odstawić

KuchniaWeDwoje.pl
Orzechowiec 126

orzech włoski, za domem drugi, młodszy. Co roku z tych dwóch drzew mamy tyle orzeszków, że nie dajemy rady ich zjeść i przerobić. Ale dokładnie wysuszone orzechy bardzo dobrze się przechowują, więc ciasta z nimi możemy jeść przez cały rok. Ten wypiek zrobiłam na święta Bożego Narodzenia i zniknęło w tempie ekspresowym, chociaż było bardzo, bardzo słodkie.  Oryginalny przepis(...)czekolady z orzechami 1 szklanka grubo siekanych orzechów włoskich i lakowych Przygotowanie: BISZKOPT: Białka oddzielić od żółtek, ubić z solą na sztywną pianę. Stopniowo dodawać cukier, cały czas miksując na najwyższych obrotach. Następnie, pojedynczo, wmiksować do piany żółtka. Mąki przesiać do masy, delikatnie wmieszać szpatułką lub mikserem na najniższych obrotach. Ciasto przelać do formy z wyłożonym tylko dnem papierem

Cakes By Kejt
Ciasto ucierane z rabarbarem i kruszonką 123

ciasto do formy i wyrównać wierzch ciasta na które należy rozsypać przygotowane owoce i kruszonkę, ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika, piec przez 30 – 45 minut z opcją górnej i dolnej grzałki. Przed wyjęciem ciasta z piekarnika sprawdzić przeprowadzając test „suchego patyczka” jeśli patyczek jest suchy, można ciasto wyjąc z piekarnika, jeśli są na nim ślady surowego ciasta(...)ciasta. Masło, które było w oryginalnym przepisie. Szczerze mówiąc, myślałam, że ciasto po upieczeniu będzie suche, ale nie ciasto, mimo że bez masła to jest wilgotne , delikatnie i bardzo, bardzo smaczne . W przepisie, który otrzymałam od Marty (bardzo dziękuję), było 120 g masła, które możecie dodać, piekąc ciasto. Ciekawa jestem, jakie wyjdzie z jego dodatkiem, dajecie znać. 💭 Wskazówki Piekąc ciasto

SprawdzonaKuchnia.pl
Domowe kokosanki, czyli jak wykorzystać resztki ciasta 189

36cm.) Piec w temperaturze około 170-180 stopni przez około 50 minut. Przed wyjęciem sprawdzić patyczkiem czy ciasto jest upieczone. Ciasto orzechowe Składniki: 125 g mąki pszennej (ok. 3/4 szklanki) 200 g cukru (niepełna szklanka) ok. 1 szklanka orzechów drobno posiekanych lub zmielonych 4 jajka 80 ml oleju (ok. 1/3 szklanki) 80 ml mleka 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku(...)wlać mleko i olej - zmiksować. Mąkę przesiać razem z kakao i proszkiem do pieczenia - dodać do żółtek z mlekiem i olejem. Wszystko wymieszać i na końcu dodać orzechy. (Na tym etapie ciasto jest dość gęste.) Białka ubić na sztywną pianę i połączyć z ciastem. Przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej tłuszczem i podsypanej mąką. Piec w temperaturze

Codzienna kuchnia niecodzienna
Mazurek fit 141

Masa czekoladowa: 200 ml śmietany kremówki 150 g gorzkiej czekolady 80%   Dodatkowo: bakalie na wierzch mazurka (u mnie: suszone śliwki, suszone morele, migdały w płatkach, orzechy włoskie i wiórki kokosowe)  Ciasto kruche: Podane składniki szybko zagnieść na gładkie ciasto. Zawinąć je w folię i włożyć do lodówki na godzinę. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Po tym czasie podzielić

My simple kitchen
Przepisy na zdrowsze słodycze 195

chia i płatkami owsianymi Mus czekoladowy z awokado Mus czekoladowy z aquafaby Czekoladowy budyń z kaszy manny Czekoladowy budyń z kaszy manny z bakaliami Czekoladowa owsianka z orzechami i nasionami chia Ciasto owsiane Pieczona owsianka z czekoladą Pieczona owsianka pomarańczowa Pieczona owsianka z gruszką Pieczona owsianka z kokosem i orzechami włoskimi Pieczona owsianka z suszonymi śliwkami i masłem orzechowym Pieczona

Moja smaczna kuchnia
Tartaletki z orzechami pekan 192

Słodkie i uzależniające TARTALETKI Z ORZECHAMI PEKAN to deser, któremu... Artykuł Tartaletki z orzechami pekan pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
Tarta jesienna 187

Składniki: kruche ciasto: 20 dkg mąki 3 żółtka 10 dkg masła 2 łyżki cukru pudru beza: 3 białka 1 szklanka orzechów włoskich 3/4 szklanki cukru dodatkowo: 4 jabłka 1 szklanka … Czytaj dalej Tarta jesienna

czarrna od kuchni
Marcepanowo orzechowe z śliwkami 234

Marcepan, orzechy i jesienne śliwki. Połączenie jak marzenie. Ciasto bardzo puszyste. Szybko znikające więc znaczy że smakuje. Składniki: 200 g margaryny/masła 200 g cukru 4 jajka 1 łyżka cukru waniliowego 100 g marcepanu 280 g mąki pszennej 100 g tartych orzechów laskowych  BackMit 2 kopiaste łyżeczki proszku do pieczenia 100 g jogurtu naturalnego śliwki cukier puder do oprószenia(...)robocie kuchennym  na jednolitą masę. Dodawać porcjami tarte orzechy, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, orzechy laskowe oraz jogurt naturalny. Miksować na wolnych obrotach aż masa będzie miała jednolitą konsystencję. Tortownicę o średnicy 28 cm wyłożyć na dnie papierem do pieczenia, wyłożyć ciasto i równomiernie rozprowadzić. Na górze ułożyć śliwki skórką do dołu lekko wcisnąć w ciasto. Włożyć

Ala piecze i gotuje
Ciasto z żurawiną i orzeszkami arachidowymi 185

przy ciepłej herbatce. To co, kto z Was skusi się  na ciasto z żurawiną i orzeszkami arachidowymi? Znajdą się chętni? :)" Składniki : 4 żółtka 2 jajka kostka masła śmietankowego 145 g cukru 210 g mąki  łyżeczka proszku do pieczenia 150 g świeżej żurawiny 50 g orzechów arachidowych 2 łyżki miodu naciowego Sposób przygotowania: Do wysokiej miski wrzucamy miękkie masło(...)proszkiem do pieczenia - mieszamy. Do średniej wielkości tortownicy wkładamy na spód papier do pieczenia, a następnie przekładamy ciasto, które następnie posypujemy żurawiną, lekko ją wciskając w ciasto. Ostatnią warstwą są lekko poszatkowane/zmielone orzechy arachidowe, które z wierzchu równo polewamy miodem naciowym. Tak przygotowane ciasto z żurawiną i orzeszkami arachidowymi wstawiamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy 25-30 minut

Słodkie Przyjemności
Placek Niebo (jabłkowo-orzechowy) 236

jeden kruchy placek i przykrywamy drugim. Mielone orzechy zalewamy szklanką gorącego mleka i odstawiamy. Masło ucieramy z cukrem pudrem na puch. Dodajemy przestygnięte orzechy i wódkę. Całość dokładnie mieszamy. Krem rozsmarowujemy na wierzchu ciasta. Margarynę rozpuszczamy w rondelku. Zdejmujemy z ognia i dodajemy cukier puder, a następnie kakao. Dokładnie mieszamy. Na końcu dodajemy wodę i ponownie mieszamy. Polewę delikatnie rozprowadzamy(...)kremie. Ciasto odstawiamy najlepiej na całą noc. Można udekorować wierzch kawałkami orzechów

My simple kitchen
RAFAELLO 162

RAFAELLO Ciasto przygotowane na wzór pralinek. Spód to perfekcyjny  biszkopt, który nie wymaga nasączania. Do tego krem ala karpatkowy, herbatniki, masa krówkowa z orzechami i delikatna śmietana obsypana wiórkami kokosowymi.  Delikatne i obłędne ciasto dające wiele radości. W prost stworzone do kawy.  ~~SKŁADNIKI~~ Ciasto: mąka pszenna 3 łyżki mąka ziemniaczana 3 łyżki jaja 3 łyżki cukier puder(...)według opakowania herbatniki ok. 100-150 g.  śmietana kremówka 30 % 250 ml. śmietan fix 1 op.  wiórki kokosowe do obsypania masa krówkowa z orzechami 5 łyżek + mleko 3 łyżki ~~METODA~~ Ciasto: Jaja ubijamy na najwyższych obrotach z cukrami na puszystą, białą masę, która powinna podwoić się. Następnie dodajemy stopniowo przesiane mąki z proszkiem do pieczenia i mieszamy

Kuchnia Paulettes
drożdżowa choinka z powidłami i orzechami :-) 173

Witam Kochani dziś przychodzę do Was z pysznym świątecznym wypiekiem :-)  Moją wersją świątecznej choinki-jest ona drożdżowa z powidłami oraz posypana orzechami :-)  Powszechnie znana jest jej wersja z kupnego ciasta francuskiego,ja jednak zrobiłam swoją  Choinka prezentuje się przepięknie :-) Polecam ją upiec na święta,jest cudną ozdobą świątecznego stołu :-)  Składniki 2 szklanki mąki pszennej tortowej(...)blachę piekarnikową wyłożoną papierem. Smarujemy powidłami i przykrywamy druga częścią.   Wykrawamy kształt choinki. Nacinamy na brzegach i zawijamy. Smarujemy jajkiem, posypujemy orzechami i pieczemy na złoty kolor w temperaturze 180 stopni. Resztki ciasta możemy pozwijać i upiec z nich kilka drożdżówek :-)  I nasza piękna choineczka gotowa :-)  Polecam Wam taki wypiek,jest prosty,pyszny i piękny :-) Bardzo

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
ciasto jogurtowe z galaretkowymi jabłkami... 196

jogurt naturalny 150 gram, mleko 50 gram GALARETKOWE JABŁKA: jabłka 1 kg, woda 2 szklanki, gożdziki 10 sztuk, galaretka truskawkowa Delecta 2 opakowania, orzechy włoskie opcjonalnie do posypania margarynę użyłam miękką-nie stopioną = ciasto jogurtowe wsypać do pojemnika,wlać mleko, jogurt, wbić jajka, dodać miękką margarynę, mikserem wyrabiać z 4 minuty na gęste ciasto forma 30x15 cm z papierem(...)ciasto z papierem wyjąć z formy i przekroić na dwie części, włożyć z papierem jedną część do formy, nałożyćodpowiednią ilość galaretkowych jabłek, nakryć drugą częścią ciasta, lekko przycisnąć do masy, wierzch posmarować jabłkami, posypać orzechami włoskimi, w chłodnym miejscu lub lodówce na kilka godzin do stężenia galaretkowych jabłek ciasto jest bardzo wilgotne, lekkie i smakuje wybornie bez okazji

W Mojej Kuchni Lubię