ciasto z orzechami - 14811 przepisów (strona:199/988)

Świąteczny Makowiec Śnieżny 931

makowiec śnieżny. Jest z nim trochę zachodu, ale jest pyszny i wygląda wspaniale z tyloma ciekawymi warstwami. Znajdziemy w nim bakalie, orzechy, alkohol i polewę czekoladową. Smaki dobrze się ze sobą łączą i myślę, że będzie dobrym ciastem na rodzinne spotkanie. Bardzo polecam… (zmodyfikowany przepis z książki siostry Anastazji). Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle(...)wodą i mieszać, aż się rozpuści. 11. Śmietankę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Ciągle miksując, wlać powoli żelatynę, wymieszać. Gotową masę śmietanową wyłożyć na ciasto w blaszce, wyrównać. Masa orzechowa: 12. Zmielone orzechy zalać gorącym mlekiem i odstawić do ostygnięcia, masa orzechowa ma mieć temperaturę jak masło. 13. Masło ucierać mikserem przez około 2 minuty. Dodać cukier puder

Mała Cukierenka
Bezglutenowa tarta z gruszkami z orzechową kruszonką 155

Nutri free ( klik) 200 g cukru pudru 220 g masła 2 jajka   Kruszonka: 1/2 szklanki posiekanych orzechów (włoskich, płatków migdałowych) 3 łyżki mieszanki Mix per Dolci Nutri free   4 łyżki brązowego cukru 50 g masła 4 duże twarde gruszki Ciasto:  Z podanych składników na ciasto zagniataj gładkie i elastyczne ciasto. Uformuj kulę i zawiń folię spożywcza. Wstaw(...)wskazanym czasie ciasto rozwałkuj na grubość około 0,5 cm i wyłożyć nim wysmarowaną masłem formę do tarty. Gruszki obierz i pokrój w plasterki. Poukładaj na cieście. Kruszonka: W misce umieść posiekane orzechy, mąkę i cukier. Zalej roztopionych masłem i rękami zagniataj kruszonkę tworząc grudki. Przygotowaną kruszonką posyp ciasto. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 35 minut

Kuchnia bezglutenowa
Wegańskie drożdżowe ciasto z karmelizowaną dynią pod orzechową kruszonką 174

jest nie za słodkie, ale miękkie i wilgotne dzięki dyni. Idealne po popołudniowej herbatki po spacerze w te mrozy Składniki : ciasto wg przepisu około 40 g obranej dyni kruszonka: 50 g zimnego oleju kokosowego 50 g cukru 50 g orzechów u mnie włoskie ale mogą być dowolne, a nawet słonecznik 50 g mąki (dowolnej) 2 łyżki cynamonu łyżka mielonego imbiru(...)Posiekaj bardzo drobno orzechy, które uprzednio możesz lekko przyrumienić na suche patelni, co wydobędzie głębię orzechowego smaku. Wszystkie pozostałe składniki oraz posiekane orzechy umieść w misce. Wszystkie składniki rozkruszaj w palcach, aby utworzyła się kruszonka. Wyrośnięte ciasto drożdżowe (krok 12) podziel na 4 części dla wygody i po kolei rozwałkuj 1 części na grubość około 1 cm i pokrój

greenscarf
Mazurek pomarańczowo-morelowy z białą czekoladą i różami 231

powinno użyć się mielonych orzechów, dowolnego gatunku, oraz prawdziwego masła, min 82%,  samo ciasto lubi długie leżakowanie w lodówce, a zagniatanie musi przebiegać szybko. Kruche ciasto 170 g maki 100 g mielonych orzechów 50 cukru pudru 150 g zimnego masła 1 żółtko Dodatkowo  2 garście suszonych moreli 3 łyżki skórki pomarańczowej 4 łyżki dużemu morelowego 150 g białej

Słodki Kompromis
,,Ciasto orzechowe z kawową galaretką i masą Russel” 194

Orzechowy biszkopt pokryty orzechową masą Russel i galaretką kawową tworzy pyszny duet. Wszystkie składniki potrzebne do przygotowania ciasta znajdziecie w sklepie Helio, oraz Stovit. Składniki : Ciasto: 5 jajek 120 g cukru pudru 150 zmielonych orzechów włoskich Helio 2 łyżeczki zmielonej kawy rozpuszczalnej 1 płaska łyżka bułki tartej 1 płaska łyżka kaszy manny Poncz: 120 ml kawy chapucino Krem orzechowy Russel(...)oraz gęstości. Ucieramy masło na jasną, puszystę masę i dodajemy po łyżce masy jajecznej aż składniki  połączą się w jednolitą masę. Dodajemy spirytus, orzechy i kawę i dokładnie mieszamy całość. asę orzechową rozsmarowujemy na cieście. Wstawiamy do lodówki do momentu aż masa dobrze zastygnie na około 4 godzin . Kawę zalewamy wrzątkiem, wsypujemy żelatynę i dokładnie mieszamy by się rozpuściła

Podróż w kulinaria
Tort czekoladowy z serem i orzechami – idealny na urodziny i inne ważne okazje 118

pomysł na poprawę humoru w smętny, jesienny lub zimowy dzień. Tort czekoladowy – składniki  Na ciasto serowe potrzebujemy:  720 g sera na sernik lub zmielonego twarogu,  300 g drobnego [...] Artykuł Tort czekoladowy z serem i orzechami – idealny na urodziny i inne ważne okazje pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją

Pieprzyć z Fantazją
Ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką 114

Przepisów na ciasta drożdżowe jest mnóstwo. W zależności od ilości użytych składników takich jak jaja, tłuszcz, cukier otrzymujemy ciasta mniej lub bardziej luksusowe, a tym samym

Moja Delicja
KATAIFI - GRECKI DESER Z SERKIEM PHILADELPHIA 134

przepis na grecki deser z ciasta kataifi z serkiem philadelphia. Pyszny i lekki w smaku słodko - kwaskowatym. Palce lizać. Serdecznie polecam. SKŁADNIKI: 👌 3 łyżki posiekanych orzechów włoskich 👌 500 gr. ciasta kataifi 👌 150 gr.roztopionego masła 👌 400 gr. serka philadelphia 👌 100 ml. mleka Syrop: 👌 sok z 1/2 cytryny 👌 200 ml. wody 👌 300 gr. cukru WYKONANIE: Wykonanie tego deseru, krok po kroku, pokazane

Rita creative
KATAIFI - GRECKI DESER Z SERKIEM PHILADELPHIA 196

przepis na grecki deser z ciasta kataifi z serkiem philadelphia. Pyszny i lekki w smaku słodko - kwaskowatym. Palce lizać. Serdecznie polecam. SKŁADNIKI: 👌 3 łyżki posiekanych orzechów włoskich 👌 500 gr. ciasta kataifi 👌 150 gr.roztopionego masła 👌 400 gr. serka philadelphia 👌 100 ml. mleka Na syrop: 👌 sok z 1/2 cytryny 👌 200 ml. wody 👌 300 gr. cukru WYKONANIE: Wykonanie tego deseru, krok po kroku

RITA food channel
Ciasto snickers 243

Chciałam zrobić ciasto, które w smaku będzie przypominało znane i lubiane batoniki „snickers”. Kombinowałam, kombinowałam… I udało się! Ciasto jest przepyszne. Kakaowy biszkopt

Oryginalny smak
Wegańskie owsiano-orkiszowe ciasteczka z czekoladą 172

pomarańczowych Przygotowanie: Zblenduj na gładką, puszystą masę banana, olej i cukier. Dodaj wszystkie pozostałe składniki (poza czekoladą) i wymieszaj. Na samym końcu dodaj posiekaną czekoladę. Z powstałego ciasta formuj kulki wielkości orzecha włoskiego i spłaszcz dłonią, a jeżeli chcesz mieć je idealnie równie tak jak ja, to użyj foremki, tj nałóż ciasto to środka i łyżką uformuj ciacho. Piecz

greenscarf
Ciastka orzechowe 198

Sposób przygotowania 1. • Miękkie masło utrzeć z cukrem i syropem orzechowym, dodawać stopniowo po jednym żółtku cały czas miksując. 2. • Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i orzechami , wsypać wszystko do ucieranego ciasta dodać mleko troszkę  jeszcze mikserem połączyć ciasto a resztę wyrobić rękoma. 3. • Z ciasta formować kulki wielkości orzecha.Do talerzyka wsypać kilka  łyżek mielonych orzechów,włożyć

W królestwie smaków Beaty
Lebkuchen (niemieckie pierniczki) 198

najdrobniej i dodać do masy. Całość wymieszać dokładnie łyżką. Ciasto jest dość lepiące. Odstawić pod przykryciem na ok. pół godziny. W tym czasie powinno zgęstnieć. Z ciasta wyrabiać ręką kulki wielkości orzecha włoskiego. Przy wyrabianiu moczyć ręce w zimnej wodzie (wtedy ciasto się nie klei). Kulki układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i lekko rozpłaszczać ręką. Z podanego przepisu

Bullio
Orzechowiec II 293

Wspaniałe miodowe ciasto, proste w wykonaniu, smakowite, miodowo-karmelowe z chrupiącymi orzechami, no i ten budyń dodający mu wilgoci i kruchości z każdym dniem czyniąc go smaczniejszym..... Składniki: 0,5 kg mąki pszennej 0,5 kostki margaryny 2 łyżki mleka 2 jajka 2 łyżki miodu 3 łyżeczki sody Masa budyniowa 3 szklanki mleka 0,5 szklanki cukru(...)łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki mąki pszennej 1,5 kostki margaryny 3 cukry waniliowe Karmel orzechowy 2 łyżki cukru 2 łyżki margaryny 3 łyżki miodu 25 dag orzechów włoskich Wykonanie: Składniki na ciasto łączymy ze sobą dokładnie i zagniatamy ciasto jak na pierogi. Dzielimy ciasto na dwie części. Pierwszą część ciasta wykładamy na blaszkę wyłożoną pergaminem,  pieczemy w temperaturze

kgwjanczewo
Ciasto marchewkowo-korzenne z orzechami 139

dodajcie sodę, proszek do pieczenia, sól, cynamon i kardamon – wymieszajcie dokładnie, dodajcie do utartych jajek i zmiksujcie. Na koniec dodajcie marchew, orzechy, migdały i rodzynki. wymieszajcie szpatułką. Blachę wyłóżcie papierem do pieczenia, wylejcie na nią ciasto i wstawcie do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na ok. 40-45 min. Sprawdźcie patyczkiem, czy się upiekło. Jeśli jest suchy, wyjmijcie. Jeśli(...)upieczeniu, zróbcie krem. Najpierw ubijacie w mikserze śmietankę. Później dodajecie do niej łyżka po łyżce ser, na koniec powoli wsypujecie cukier. Krem wykładacie szpatułką na ciasto, rozprowadzacie po całej powierzchni, wyrównujecie, ozdabiacie orzechami i pokrojonymi w paski morelami. Wspaniale pasuje do porannego espresso! Bagsy coś o tym wie… Click to view slideshow

GRUBY WAŁEK