ciasto z orzechami - 14811 przepisów (strona:194/988)

Orzechowe ciasteczka z konfiturą kokosową 164

ciasteczka w połowie są dziełem dziecka. :) Oskarek, mój Synek, dzielnie mielił orzechy, aby mama zrobiła coś orzechowego. Ręczna maszynka do orzechów zrobiła furorę. Znalazłam ją jakiś czas temu na targu staroci i tym samym - zyskała nowe życie. Hurra! Obłędnie kruche ciasteczka orzechowe z doskonałym nadzieniem w postaci konfitury z kokosa to poezja!  Ja jestem zakochana w konfiturze(...)kokosa, którą zamawiam ze sklepu Kuchnie Świata . Jest przepyszna w smaku, kremowa i najchętniej dodawałabym ją do wszystkiego. Jeżeli jesteście fanami kokosa - bardzo polecam! :) Potrzebujemy: Ciasto: 240 g mąki pszennej 150 g zmielonych orzechów (u mnie pekany i fistaszki) 140 g cukru pudru 240 g zimnego masła Nadzienie: konfitura z kokosa ze sklepu Kuchnie Świata Z podanych składników zagniatamy kruche

MamaOskarka
Kwiat jabłoni – ciasto orzechowe z jabłkami i kremem z białej czekolady 413

kremem z białej czekolady. Delikatność kremu na bazie kremówki i serka mascaropne komponuje się z lekko kwaskowatą masą jabłkową i wilgotnym biszkoptem. Bardzo smaczne ciasto, więc gorąco polecam :) Biszkopt orzechowy: 2 szklanki zmielonych orzechów włoskich 10 jajek 6 płaskich łyżek mąki pszennej 6 płaskich łyżek bułki tartej 1 i 1/4 szklanki drobnego cukru duża szczypta proszku do pieczenia mała szczypta(...)minuty. Po tym czasie dokładnie mieszamy. Po lekkim przestygnięciu krem przykrywamy folią spożywczą w taki sposób, by folia dotykała powierzchni. Zapobiegnie to tworzeniu się kożucha. Przygotowanie ciasta (wszystkie składniki w temperaturze pokojowej): Orzechy, mąkę, bułkę tartą i proszek do pieczenia wymieszać razem. Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę. Żółtka utrzeć z cukrem do białości. Dodać szczyptę soli

Trzeci talerz
Tarta z gruszkami i orzechową kruszonką 174

naprawdę bardzo przyzwoity. Tarta wspaniale smakowała podana ciepła z kulką lodów waniliowych. To ciasto, które musicie spróbować :) SKŁADNIKI: ciasto: 250 g mieszanki Mix per Dolci Nutri free 100 g cukru pudru 110 g masła 1 jajko Kruszonka: 1/2 szklanki posiekanych orzechów (włoskich, płatków migdałowych) 4 łyżki mieszanki Mix per Dolci Nutri free   4 łyżki brązowego cukru 50 g masła(...)wskazanym czasie ciasto rozwałkuj na grubość około 0,5 cm i wyłóż nim wysmarowaną masłem formę do tarty. Gruszki obierz i pokrój w plasterki. Poukładaj na cieście. Kruszonka : W misce umieść posiekane orzechy, mąkę i cukier. Zalej roztopionych masłem i rękami zagniataj kruszonkę tworząc grudki. Przygotowana kruszonką posyp ciasto. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 35 minut

Kuchnia bezglutenowa
Pieczony serniczek z orzechami włoskimi i kandyzowaną skórką 239

łyżeczka poprawia nastrój Spróbujcie i Wy. Do mojego pieczonego serniczka wykorzystałam orzechy włoskie w karmelu DeliDeli , które nadały mu oryginalnego, niepowtarzalnego smaku. O orzechach pisałam Wam już tutaj . Polecam je nie tylko jako dodatek do ciast czy deserów, ale również jako wspaniałą przekąskę na przyjęcia, do ulubionej książki lu b od tak bez powodu Pieczony serniczek z orzechami włoskimi(...)przekładamy do naczynia do zapiekania (u mnie w kształcie serca). Serniczek wkładamy do nagrzanego piekarnika na środkowy poziom i pieczemy około 30-35 minut. Ciasto należy obserwować. Podajemy oprószony cukrem pudrem z odrobiną drobniutko pokruszonych orzechów włoskich. Smacznego

Słodkie okruszki
Ciasto z porzeczkami. 147

Zapraszam na bardzo dobre ciasto z porzeczkami. Przepis zapewne Was zaskoczy. Ciasto składa się z warstwy kruchej i biszkoptowej, na to idą owoce i wszystko pieczone

dolcevitainmykitchen
Ciasto czekoladowe z orzechami 291

Uwielbiam murzynki. Robię je na bazie mleka.Tym razem w kuchni powstało ciasto bez laktozy z dużą ilością posiekanych orzechów włoskich i ziemnych. Oblane gorzką czekoladą przypadnie do gustu także najmłodszym czekolado - lubisom :) Składniki: 4 jajka 100ml wody przegotowanej chłodnej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 200g masła 3 łyżki naturalnego kakao 350g mąki pszennej łyżka mąki ziemniaczanej szklanka cukru (może(...)mokrych cały czas mieszając. Kiedy wszystkie składniki będą dokładnie połączone dolewamy ekstrakt z wanilii   oraz posiekane orzechy. Mieszamy szpatułką i przekłądamy do wyłożonej papierem do pieczenia blachy. Pieczemy w 175 stopniach przez około 45 minut (do suchego patyczka). Upieczone ciasto polewamy roztopioną z masłem czekoladą. Smacznego

ChilliJemy
Babka korzenna czekoladowa 162

czekolady Polewa czekoladowa 100 czekolady mlecznej, u mnie z orzechami 1 łyżeczka oleju 1 łyżeczka śmietanki 2 łyżki posiekanych orzechów do posypania, u mnie pistacjowe Nastaw piekarnik na 170ºC na termoobieg (bez termoobiegu okofio 10 stopni więcej). Wszystkie składniki na ciasto powinny być w pokojowej temperaturze. Zmiksuj masło z cukrem. Dodaj po jednym jajku. Zmiksuj. Wlej śmietanę i wymieszaj łyżką(...)minut w formie, następnie wyjmij z formy na drucianą podstawkę do pełnego osudzenia. W kąpieli wodnej rozpuść czekoladę, olej i śmietankę. Odstaw do lekkiego przestygnięcia. Posmaruj ciasto polewą i posyp orzechami

codojedzenia
Akademia CookUp - Torty 347

Przyjeżdżamy ze sporym, bo półgodzinnym wyprzedzeniem do Studia CookUp, a tam już większa część stołu zastawiona jest pojemniczkami z odmierzonymi składnikami na biszkopty, ciasta, polewy i kremy! Już można wyobrażać sobie smak kremu cytrynowego, chrupkość orzechów w biszkopcie orzechowym czy smak polewy czekoladowej, która wykończy czekoladowy tort. Tym razem zamiast Tomka, pojechała ze mną moja przyjaciółka Marta. Temat tortów(...)towarzystwie czekoladowego kremu! Mielone orzechy, duża ilość jajek, kilka dodatkowych składników i mamy już naszykowany biszkopt orzechowy! Po upieczeniu wyglądał doskonale! I ten smak, kiedy w cieście napotykało się na różnej wielkości orzechy. Pyszności! Robiliśmy dwa kremy czekoladowe - do czekoladowego tortu i do orzechowego. Następnie trzeba było przygotować polewę do tortu orzechowego - po raz pierwszy miałam styczność z polewą

Plate of Joy
kakaowy miodownik z prażonymi orzechami i czekoladą 601

POLEWA 50 g czekolady mlecznej lub deserowej 5 łyżek mleka kawałek masła (około 2 łyżeczki) 1 płaska łyżka kakao ORZECHY 1 szklanka posiekanych drobno orzechów włoskich 2 łyżki miodu 1 łyżeczka cukru pudru łyżka masła CIASTO  Z podanych składników zagniatamy ciasto. |Wstawiamy je na 20 minut do lodówki. Dzielimy na 3 równe części,wałkujemy i dajemy do blaszki 25x25cm(...)połączenia się składników. Spody ciasta smarujemy kremem Ostatni spód tez ma być posmarowany, wstawiamy na 20 minut do lodówki. wylewamy czekoladową polewę i posypujemy orzechami. Wstawiamy na całą noc do lodówki, i ciasto gotowe. Rozpływa się w ustach, polecam serdecznie :-)  Smacznego. PS ciasto to piekłam na swoje imieniny :-)  Między innymi dostałam takiego cudnego kwiatuszka

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Ciasteczka owsiane 174

proszek do pieczenia, sodę i cynamon, następnie nie przestając miksować dodać je do masła. Na koniec wsypać orzechy oraz płatki owsiane i wmieszać je łyżką w ciasto.   Dłońmi formować kule wielkości orzecha włoskiego, spłaszczać je i kłaść w odstępach na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 180 stopni C przez ok. 14-15 minut, aż się zarumienią

Simply Food
Zbiór przepisów na ciasta świąteczne 2155

przepisów, które moim zdaniem nadają się doskonale na świąteczne wypieki. W poniższym zestawieniu znalazły się ciasta trudne i łatwiejsze. Jest kilka serników, pierniki i ciasta z makiem i z orzechami. Pełny przepis po kliknięciu w zdjęcie lub nazwę ciasta. „Gargamel” wg siostry Anastazji Makowiec z wiśniami Biszkopt z masą kokosowo-orzechową Sernik kalifornijski wg siostry Anastazji Słonecznikowiec

Smaki Na Talerzu
ROGALIKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO Z MARMOLADĄ 152

pieczeniem. Rogaliki zrobiłam dziś tak spontanicznie, naszła mnie ochota na coś słodkiego ;) A Wy jak radzicie sobie z nagłymi napadami na słodkie? Składniki: * 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego * marmolada wieloowocowa (użyłam  Orzech ) * 1 jajko * opcjonalnie cukier puder do posypania Wykonanie: Ciasto francuskie delikatnie jeszcze rozwałkować, aby było cieńsze. Przekroić wzdłuż dłuższego boku na pół. Każdą połówkę ciasta podzielić

Zrób to smacznie
placek drożdżowy z cukinią 175

dużych oczkach, odstawiamy na dwadzieścia minut, po czym mocno odciskamy  z nadmiaru soku. Do wyrośniętego zaczynu wbijamy jajka, dodajemy resztę cukru i mąki, odciśniętą cukinię,  orzechy włoskie, całość mieszamy. Następnie ciasto przekładamy do wysmarowanej olejem formy i odstawiamy do wyrośnięcia. Piekarnik nagrzewamy do 175 stopni i pieczemy w nim placek przez 35-40 minut na koniec sprawdzając patyczkiem

Miód i pieprz
Ciasteczka 188

miękkie masło i cukier. Ucieramy do lekkiej, puszystej masy. Dodajemy kakao i mąkę wymieszaną z proszkiem i sodą. Miksujemy na mokry piasek. Następnie ciasto zagniatamy. Bierzemy kawałek ciasta i formujemy kulkę wielkości orzecha włoskiego i spłaszczamy na gruby placek. Układamy placki ciasta na blasze do pieczenia i pieczemy około 10 - 15min. Po wyjęciu z piekarnika studzimy. Aby zrobić polewę musimy

http://szpilkinamiotle.blogspot.com/
Ciasto nutella z wiśniami 149

Ciasto wilgotne, bardzo smaczne o wyraźnej nucie orzechów laskowych, na pograniczu murzynka i brownie,ale jest puszyste,  smaku dodają wiśnie, idealny wypiek na co dzień do kawy czy filiżanki herbaty, nie jest pracochłonne i nie wymaga umiejętności w pieczeniu, wyjdzie każdemu J Forma keksowa 12/40 cm Składniki: 5 jaj ½ kostki masła 82% 1 niepełna szklanka cukru ¾ szklanki mąki pszennej(...)migdałowych 1 łyżka ciemnego kakao 4 łyżki mleka 2 łyżeczki proszku do pieczenia ¾ szklanki osączonych wiśni z syropu Sposób przygotowania: Składniki do przygotowania ciasta muszą być o temperaturze pokojowej. Mąkę pszenną mieszamy z mielonymi migdałami oraz orzechami laskowymi, proszkiem do pieczenia i kakao . Żółtka oddzielamy od białek.  Żółtka ucieramy z cukrem  do otrzymania jasnej puszystej masy, dodać nutellę

Wanilia i Kardamon