ciasto z orzechami włoskimi - 4002 przepisów (strona:167/267)

Popękane ciasteczka cytrynowe 146

solą przesiewamy i miksujemy z mokrymi składnikami. Ciasto powinno być zwarte. Gotowe ciasto zawijamy w folię spożywczą i wstawiamy do lodówki a najlepiej zamrażarki na kilka godzin. 2. Blachę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia. Z masy odrywamy po kawałku, formujemy kulki o wielkości orzecha włoskiego, obtaczamy je w cukrze pudrze i układamy na blaszce w odstępach

Na Ciasteczkowych Papierach
Makowiec japoński (makowiec z jabłkami) 388

Nie ma nic lepszego jak pyszne wilgotne ciasto, a jednocześnie puszyste i naszpikowane bakaliami :) Takim ciastem jest właśnie makowiec japoński, który również

Kuchenne Wariacje
Skubaniec drożdżowy 205

będę ściemniać, moje tak wyrosło po prawie 2 godzinach- zimno jest. Wyrośnięte ciasto zagnieć chwilkę aby je odgazować i podziel je sobie tak pół na pół, i na pół i na pół… by łatwiej było Ci uformować w miarę równe i zgrabne kulki, wielkości orzecha włoskiego. Nakulałam ich około 50, ale to już zależy od Ciebie. Formę do pieczenia

greenscarf
Trufle Czekoladowe z Masłem Orzechowym 156

wykładamy papierem do pieczenia, samo dno a boki natłuszczamy. Wykładamy po równo ciasto, wygładzamy, wkładamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika. Pieczemy około 30 minut. Odstawiamy do ostygnięcia. Ostygnięte biszkopty kruszmy. Do pokruszonych biszkoptów dodajemy masło orzechowe, całość zagniatamy lekko dłonią. Formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego. Obtaczamy w zmielonych orzeszkach ziemnych. Wkładamy na kilka godzin do lodówki. The post Trufle

Made By Mom And Son
CIASTECZKA MOCNO CZEKOLADOWE 177

cukier waniliowy 1 gorzka czekolada lub kropelki do zapiekania ok 200 g orzechów włoskich Margarynę zmiksować z cukrem pudrem,cukrem waniliowym i jajkiem,dodać mąkę z proszkiem i kakao,zagnieść.Na końcu dodać pogniecione orzechy i pokrojoną w małe kawałki czekoladę lub kropelki. Małą łyżeczką nabierać ciasto,formować kuleczki,lekko spłaszczyć i układać na blasze wyłożonej papierem. Piec

Niespełnione zdolności kulinarne
Makiełki /żytnie kluski z makiem/ czyli to co kocham! ;) 160

łyżki domowej masy makowej (zaparzony i zmielony mak + olejek migdałowy + miód + orzechy włoskie + rodzynki + migdały) kluski  - 2 łyżki mąki żytniej do wypieku chleba - 2 łyżki mleka - 1 jajko - 0,5 łyżeczki stewii Sposób przygotowania: Składniki na kluski mieszamy wylewamy przy pomocy łyżki małe porcje ciasta do wrzącej, osolonej wody lekko mieszamy żeby odkleić kluski od dna gotujemy

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Poniedziałkowy "fit" - Krem z dyni z nutą czosnku podany z mini ptyśkami z serkiem 150

zagotowaniu dodajemy mąkę z solą i mieszamy aż składniki połączą się w ciasto. Studzimy i przekładamy do miksera. Dodajemy po jednym jajku i miksujemy każdorazowo aż się składniki połączą. Za pomocą szprycy wyciskamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia małe ptyśki (wielkość mniej więcej orzecha włoskiego). Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni do czasu aż ptysie nabiorą złotego koloru

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Babka bananowa z jabłkiem 223

jedna z moich ulubionych . Przepis troszkę zmodyfikowany, ale równie pyszny. Przygotowanie ciasta zajmuje dosłownie 5 min . Składniki :  1 i 1/2 szk. mąki  3 duże dojrzałe banany 1 duże jabłko 1/3 szkl. oleju 1 jajko  2/3 szk. oleju 1 łyż. sody oczyszczonej 1/2 szkl. orzechów włoskich 1/2 szkl. kropelek czekoladowych 2 łyż. cynamonu Sposób przygotowania:Banany i pokrojone

Wypieki Uli
Rogale świętomarcińskie 205

rozwałkowaniu i złożeniu, zawinąć ciasto nieco dokładniej w folię i włożyć do lodówki na minimum 5h, a najlepiej na całą noc. Wyjąć z lodówki na 20 minut przed robieniem rogalików. Nadzienie 300g białego maku 100g masy marcepanowej ¾ szkl. cukru pudru (ja nie dodawałam, gdyż nadzienie wydawało mi się samo w sobie wystarczająco słodkie) 100g orzechów włoskich 100g zblanszowanych migdałów(...)rozkruszone na drobno biszkopty i posiekaną skórkę pomarańczową. Dobrze wymieszać, dodać śmietanę. Masa nie powinna być zbyt płynna, ani zbyt twarda, jej konsystencję reguluje się poprzez stopniowe dozowanie śmietany. Ciasto na rogaliki rozwałkować na prostokąt 65x34cm i przeciąć wzdłuż, każdy z dwóch pasków pokroić na 12 trójkątów. Na każdym trójkącie rozsmarować nadzienie, zostawiając mały margines po bokach. Można naciąć

Przepysznik - BLW i nie tylko
CIASTO MARCHEWKOWE Z MORELAMI 163

Przepyszne, miękkie i aromatyczne ciasto, najlepsze spośród ciast marchewkowych, jakich do tej pory miałam okazję skosztować.     8 porcji Przygotowanie: 30 minut Pieczenie: 40 minut Chłodzenie: 2 godziny Składniki:   100 g marchewki 50 g suszonych moreli 4 jajka 80 g mąki pszennej T450 30 g wyłuskanych orzechów włoskich 100 g cukru trzcinowego 1 opakowanie cukru waniliowego(...)drobno posiekane orzechy. Rozbij jajka i oddziel białka od żółtek. Rozgrzej piekarnik do temperatury 180°C.   Ubij żółtka z cukrem trzcinowym i cukrem waniliowym do białości. Dodaj przestudzone purée z marchewki, osączone, drobno posiekane morele, resztę oleju, gałkę muszkatołową i cynamon. Ubij białka na sztywną pianę, dodając szczyptę soli. Do żółtek dodaj mąkę wymieszaną z posiekanymi orzechami, mieszając powoli

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Murzynek z malinami na oleju 381

malin (lub np. rodzynki i orzechy)Wszystkie składniki zmiksować na jednolitą masę. Delikatnie wymieszać z częścią malin. Masę przelać na dużą (24×34 cm)blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Na wierzch wyłożyć resztę malin. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 60 min (do suchego patyczka). Polać polewą -link włoskie ciasto migdałowe albo posypać cukrem pudrem. Smacznego

UgotujmyTo.pl
Tort marchewkowy z ananasem 205

świetnie pasuje z czekoladą. Upiekłam tort marchewkowo czekoladowy zimą. Tort marchewkowy z białym kremem to poniekąd wersja wiosenna czekoladowego tortu. Ale zrezygnowałam tu z orzechów, które zastąpiłam kokosowymi wiórkami. Tego typu torty nie wymagają nawilżania. Ciasto jest wystarczająco wilgotne nawet bez kremu. Możecie sobie wyobrazić jak smakuje wtedy z kremem! Mam nadzieję, że Wam narobiłam apetytu. Po takiej porcji tortu(...)Krem czekoladowo serowy 400 g serka philadelphia 100 g masła 200 g cukru pudru 200 g białej czekolady 1 łyżeczka waniliowego ekstraktu czekoladowe jajka do dekoracji 100 g posiekanych włoskich orzechów Nastaw piekarnik na 175ºC na termoobieg lub wedle piekarnika. Odważ i odmierz suche składniki oprócz cukru, wymieszaj. Do miski wbij jajka, dodaj olej i cukier. Przygotowując krem pamiętaj

codojedzenia
Ciasto bananowe 274

jajka  3 dojrzałe banany 40 gr orzechów włoskich 25 ml mleka np migdałowe   50 g cukru  Przygotowanie : Rozgrzewamy piekarnik do 175' C  W misce mieszamy wszystkie suche składniki  dodajemy jajka, mleko  i rozgniecione banany wraz  z pokrojonymi orzechami. Wszystko dokładnie mieszamy. Całość przekładamy do foremki na babkę prostokątną(...)pieczemy przez 35-40 minut  sprawdzając patyczkiem czy ciasto się upiekło

cookpl
MAKOWIEC DROŻDŻOWY. 704

przepisy Bakalland / ciasto: 50g margaryny do pieczenia (1/5 kostki) 2 szklanki mąki 1/3 szklanki cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 2 duże jajka  7g suchych drożdży (lub 25g świeżych) 1/2 szklanki mleka szczypta soli 1 jajko masa makowa: z  http://www.mojewypieki.com/przepis/masa-makowa 500 g suchego maku170 g jasnego brązowego cukru 100 g rodzynek50 g orzechów włoskich posiekanych3 łyżki(...)można użyć maku już zmielonego.Wystarczy zalać wrzątkiem do przykrycia i wystudzić,a następnie dokładnie odcisnąć z nadmiaru wody, np. w lnianym ręczniczku kuchennym. Do maku dodaję pozostałe składniki, mieszam. Ciasto: Mąkę przesiewam z solą, dodaję cukier, cukier waniliowy, suche drożdże. Tłuszcz rozpuszczam w rondelku i studzę. Mleko podgrzewam, aby było letnie, nie gorące. Do sypkich składników wlewam ciepłe mleko, delikatnie

W kuchni Karmel-itki
Brownies 140

Polsce. Brownie przyjmuje formę płaskiego ciasta. Najczęściej podawane jest na ciepło lub na zimno w postaci małych kwadracików. Klasyczne brownie składa się z czekolady deserowej, masła, cukru, mąki oraz chrupiących orzechów. Składniki: 200g gorzkiej czekolady 100g mąki pszennej 200g cukru 1 kosta masła (ok. 200g) 6 jajek 2/3 szklanki posiekanych orzechów włoskich Sposób przygotowania: Na małym ogniu stawiamy rondel(...)jednolitą masę. Do gotowej masy dodajemy ostudzoną czekoladę, po czym dodajemy posiekane orzechy. Gotową masę przelewamy do blachy wyłożonej papierem. Idealna wysokość brownie powinna mieć 2- cm wysokości. Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika (200 stopni) i pieczemy przez ok. 20 min. Po upieczeniu i ostudzeniu ciasto kroimy na małe kwadraty. Gotowe ciasto możemy podawać na różne sposoby, np. na ciepło

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne

Proponowane wyszukiwania